"Snake underworld" med Henry Rollins och GSe filmen om mannen som injecerar svart mamba gift på sig själv. För att sen eventuellt överleva om han blev biten av någon av sina mambor. Giftet från en svart mamba mjölkning är inte billigt om man ska köpa det. En giftmjölkning kostar 2500:- till 3000:- om man ska köpa det.

Bakgrunds fakta om svart mamban

Svart mamba (Dendroaspis polylepis) är den största giftsnoken i Afrika och den näst största giftsnoken i världen, efter kungskobra. Vuxna svarta mambor når en genomsnittlig längd på 2,5 meter och en maximal längd på 4,5 meter. Den svarta mamban har fått sitt namn efter den svarta färgen på insidan av munnen och inte efter sitt skinn som skiftar mellan grått och olivfärgat. Den är den snabbaste ormen i världen och den kan uppnå en hastighet på 20 kilometer i timmen, men den använder snabbheten för att fly faror snarare än för att fånga sina byten.

Svart mambans gift
Svart mamba tillhör de tio giftigaste ormarna i världen. Den är 3 gånger så giftig som kapkobra, 5 gånger så giftig som kungskobra och 40 gånger giftigare än gabonhuggorm. Ormens gift innehåller kraftfulla, snabbverkande neurotoxiner och kardiotoxiner, bland annat kalciseptin.  Dess bett ger i genomsnitt omkring 100-120 milligram, men den kan producera så mycket som 400 milligram. 10-15 milligram är dödligt för en vuxen människa. De inledande symtomen är lokal värk vid bettet, men inte lika svår värk som vid bett från ormar med hemotoxiner. Offret upplever därefter en pirrande känsla i extremiteterna, hängande ögonlock, tunnelseende, svettningar, ökad salivutsöndring och minskad muskelkontroll (framför allt i munnen och tungan). Om offret inte får medicinsk behandling övergår symtomen i illamående, andningssvårigheter och förlamning. Till sist, oftast innan 15 minuter, får offret kramper, andnöd, faller i koma och dör på grund av kvävning som ett resultat av förlamning av de muskler som används för andningen. Utan behandling är dödstalet 100 procent, det högsta bland världens giftormar.

I Indien finns det dessutom kvinnor som jobbar som siare efter att ha drogat sig med kobragift. De tar en liten dos och ökar för varje gång för att öka toleransen av giftet. Läs artikeln...Bilden är från Rollins "Snake underworld" och när Tim skjuter upp rent svart mamba gift.

Samma effekt som när heorinmissbrukare vänjer sig vid högre och högre doser och sen kanske tar en vit månad och sen skjuter samma dos som innan. Vanlig dödsorsak hon denna formen av drogmissbrukare.

Hey, hey! Pröva inte detta där hemma.

Kvällens temafilm för att ära "the great serpent godesses" blir...Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid. Svensk text.
Den Blodröda Orkidén är en sällsynt blomma som är lösningen till gåtan om evigt liv - och skapar en förmögenhet till det läkemedelsföretag som hitar den. 
Ett tips, hoppa över denna filmens alla efterföljare.
Trailer på filmen...

Du finner själva kvällsfilmen här...

Ps.
Fascineras du av reptiler? Gå med i FB gruppen Raptor...

Kommentarer

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...