Bondepraktikan - November månad

 November, Wintermånad, hafwer 30 dagar. 

Dagen är 8 timmar och 18 minuter lång. Solen löper i Skytten, och är deruti ifrån den 13 dagen Novembris intill den 15 dagen Decembris. 

Wintermånad säger:

De rika, nu feta gäss af mig köper, Jag hugger wed, till elden jag löper, Till bad och okyskhet will jag dig icke råda, Att taga drick och åderlåta. 

I Wintermånan skall man intet göra swettebad, och alla den spis man brukar, skall wara warm, och må man äta senap, agrimonia och lök, ditt lif skall med arbete bewara sig, och bruka dryck till lefren. I Skytten är godt att göra bröllop, att köpa och sälja, att arbeta i eld, och att föra sig i nya kläder. 

Skyttens barn får en däjelig skapning, ett höfwiskt ansigte, wältalande och brukar god ord, sköna ögon, kärlige karske armar, blött hår, sannfärdig förutan falskhet, han blifwer snart wred och blid igen, han kan ock skämta och göra sig glad med folk, han hafwer ett stilla och stadigt sinne, han sköter icke mycket derom att man talar illa om honom, frånwarande folk hafwa honom kär, och der synes ingen skam eller last på honom, och han får ett ärr på sina ben eller fötter. Uti Skytten hafwer han lycka. Uti Getebocken hafwer han lycka att bruka de ting, som är till jern. Och får gunst af främmande folk, som han icke hafwer gjort till wilje, och dem, som han gör mycket godt, de äro wrede på honom. Uti Wattumannen hafwer han också lycka, hans barn, de blifwa kloke och lära wäl. Uti Oxen blifwer han sjuk af öfwerflödig cholerablod. Om han får en hustru i Twillingarna, så hafwer hon honom kär. Uti Krabban blifwer hans dödstid. Uti Lejonet hafwer han lycka hos stora herrar, och kommer till rikedom. Uti Wigten wederfars honom mycken lycka. Uti Skorpion ångest. Och om han blifwer 29 år, lefwer han tills han blifwer 80 år gammal. Uti alla färgor hafwer han lycka utan i grönt och swart.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 


Natrur(liga) alla helgon bilder...

 

Jag tog en liten promenad idag och delger dig lite vackra bilder. Ovan syns Helsingborgs högsta byggnad. 


Moment 22.


På Närlunda.


Trillar du ner här ifrån blir du en vålnad på riktigt.
 
 
 
 

Brandtrappan.


Jag drog senare till skogs. Naturbilder från idag...
 

Någon som vet vad för fågel detta är?


Gräsand hybriber?


Vart döljer sig nu bäckahästen tro?

Fler vackra höstbilder. Klicka på bilderna för att se dem i större format :-)

      

      
 
    

WTF. Jag skulle aldrig lånat ut den. Dags att ta mig hemåt med min spökmoppe för att tända några ljus för förfädersandarna.
 


Grattis på kattens dag katten och ha en fin SamhainMichelle Pfeiffer as Catwoman in Batman Returns.

Kattens Dag, 29-30 nov
Under Kattens dag firar vi och tillsammans lyfter fram kattens betydelse i samhället. Kattens Dag är dagen som förenar alla Sveriges kattengagerade människor, från uppfödare, Sverak, kattklubbar, kattägare och till alla som tycker om katten och har katten i sin vardag. Kattens Dag firas varje år helgen första advent. 
 
 
 
 
Svarta katter, tabun och skrock

Svarta katter var i synnerhet associerade med häxor, detta för att en häxa alltid troddes ha fått en förtrolig av Djävulen och det oftast i form av en katt. Påven Greogorius IX skrev i en påvlig kungörelse 1233 att katter användes i djävulsdyrkan vilket resulterade i massbränningar av katter. Detta bidrog hundra år senare till att digerdöden fick en kraftfull spridning på grund av att bland annat råttor ökade i antal när katterna blev färre.

Kattdjurens mörkerseende är gott, sex gånger bättre än människans, och flera arter är nattdjur. I ögat finns ett reflekterande skikt bakom syncellerna på näthinnan, och det är detta som gör deras ögon lysande om en ljusstråle möter dem i mörkret. Förr i tiden då det inte fanns så mycket belysning än kanske lyktor och eldar så kunde folk tro att det var djävulen som var ute efter dem då de såg något grönt röra sig i skuggorna.
Inom kristendomen har den sedan medeltiden varit synonym med Satan och otur - men även i många andra kulturer finns det olika tankar om att just katten är otursförföljd. 1233 fördömde påven Gregory IX i sin skrift “Vox in Rama” svarta katter som sataniska, vilket ledde till att tusentals katter brändes levande i samband med häxprocesserna.

Läs hela artikeln... 
 

Kat von D och hennes nakenkatt. 
 

De tidigaste kattgudinna man funnit spår av hette Mafdet och beskrivs i Pyramid texterna som ”hon som dödar en orm med sina klor”. Men den mest berömda katt gudinnan kom att bli Bastet (även kallad Bast, Pasch, Ubasti) och den lejonhövdade Sekhmet.


Whiskey. R.I.P.


Daisy


Chelesey

 


SamhainHalloween för "ståndaktiga hårdingar"?

Jag bjuder dig på passande halloween filmer...
Du kan se dem här, direkt på din dator...

SAMHAIN, ALLA HELGON ELLER HALLOWEEN (ca. 31 oktober)
Detta är det hedniska årshjulets nyårsafton. Den här tiden börjar vid Samhain, vår Alla helgon afton, som inleder den keltiska vintern och det nya året. Det var då som boskapen hämtades hem från beteskullarna av herdarna och man trodde även att förfädersandarna kom tillbaka, darrande av köld, för att välkomnas av sina släktingar. Fester hålles för att hedra de döda.
I voudon kulterna på Haiti så vallfärdar kvinnorna till kyrkogårdarna för att dansa erotiska och ibland riktigt vulgära danser ackompanjerade till trummor och iklädda i svart och purpur för att låta sig bli besatta och hedra kyrkogårdarnas ande/Loa Baron Samedi, han framställs som ett lik eller skelett klädd i frack och hög hatt. När den erotiska dansen bland gravarna nått sitt kulmen brukar Baronen framträda och med i sitt följe kommer dödens andar.
Detta är av naturliga skäl en tid för hem och hushåll, för äldre familjemedlemmar och för frågor som rör dödlighet, naturens cykler och avslutningar som banar väg för nya projekt. Det är även en tid för traditioner och hemligheter.
Denna natten sägs vara den natten då ”hinnan” mellan de levandes värld och de dödas värld ska vara tunnast. Det kan vara lämpligt att jobba medialt denna natten, jobba med de döda i nekromantiska ritualer etc.
Den här högtiden varar ungefär från solnedgången den 31 oktober till solnedgången den 2 november, den innebär att sommaren avslutas och den markerar det keltiska årets början, nyårsafton. Kelterna trodde att familjens döda skulle välkomnas tillbaka vid denna högtid, speciellt på Allhelgonaafton. Det var även en tid då man kunde se in i framtiden, särskilt när det gällde kärleksfrågor.
Gravhögar på Irland och i andra keltiska områden som Wales och Bretagne öppnades och lystes upp av facklor som fästes på väggarna så att de döda skulle hitta ut. Man lade ut mat på härden till dessa spöken och från den dagen hölls en eld brinnande både för de levande och de döda utan uppehåll till den verkliga vårens första dag som markerades av vårdagjämningen kring den 21 mars.
I Japan öppnas även där gravar och skeletten görs fina och man offrar mat till sina döda förfäder på kyrkogårdarna.
I nutida katolska länder är Allhelgonahelgen i början av november en tid för glädje och familjeminnen. Kelterna ansåg att ön Mont St Michel, i norra Frankrike, att detta var de välsignades ö och en legend berättar att det var en samlings-plats för döda själar.
På Allhelgonaaftonen bar man masker och förklädnader; isynnerhet de personer som inför vintern återvände till sina familjer från herdehyddorna i bergen. Maskerna bars för att inga onda andar skulle känna igen människorna och trolla bort dem. Ansiktena målades svarta med sot och kläderna vändes ut och in. Man tillverkade ljuslyktor
som skulle föreställa huvuden av sockerbetor och satte dem i fönstren för att skrämma iväg onda andar (i Amerika började man istället använda pumpor).
Det tända ljuset inuti betan eller pumpan är ett minne av Halloween-eldarna. I Storbritarmien har Bonfire Night den 5 november ersatt Halloween-eldarna som fortfarande brinner klart denna kväll på Irland och i delar av norra Europa.
I förkristen tid ägde det stora höstblotet rum i slutet av oktober. Det är möjligt att mårtensgås den 11 nov med sin svartsoppa kokt på blod är ett minne av denna offerfest. Påven Gregorius den store varnade redan på 500-talet för det hedniska mårtensfirandet. Mårtendagen har fått sitt namn av helgonet Martin av Tours.
Alltifrån antiken berättar folktron om "den vilda jakten", som lika osynlig som skrämmande drog fram genom höstmörkret. Det var de osaligas andar - menade man - som färdades på detta sätt utan rast eller ro. I Norge kallades detta spöktåg oskoreien, i Sverige Odens jakt. Denna folktro gav kyrkan anledning att år 998 förklara den 2 nov för alla själars dag .I våra dagar firas den hos oss under namn av alla helgons dag den 1 nov. Efter andra världskriget har seden att den dagen sätta levande ljus på de bortgångnas gravar blivit mer och mer allmän.
Enligt en myt färdas vid julmånadens inträde gudinnan Fröja (troligen även kallad Lusse) omkring i en vagn förspänd med katter; en lussekatt är ett bröd som föreställer en vagn med fyra hjul. Det kristna helgonet Lucia har endast namnet gemensamt med denna tro. Namnet Lusse förde hos allmogen tanken till ordet lus, och därför menade man att Lusse drog omkring lussenatten (årets längsta natt) med ett stort luslass (lussefärden) och stjälpte av lösshögar vid gårdar som inte respekterade hennes befallning att den natten "inte brygga, inte baka, inte stora eldar hava". I Västsverige skulle man till Luciadagen ha tröskningen avklarad, hästarna vinterskodda, kolmilorna utrivna och julgrisen slaktad. Den dagen måste man vara tidigt uppe så att man hann med de sista sysslorna. Till tack fick man "tre frukostar före dager", en sup av lussebrännvinet och en kopp kaffe serverad av en Lucia (lussebrud) som bar en krona med levande ljus. (I socknen Lane-Ryr i Bohuslän skulle man ha fött ett s k oäkta
barn för att få bli lussebrud, något som också kan visa på ett samband med fruktbarhetsgudinnan Fröja.) Denna sed, snabbt spridd via massmedierna på 1930-talet, har blivit en av vårt lands mest uppskattade förjulsseder.
Förr släckte man alla eldar på Irland på Allhelgonaaftonen och de kunde bara tändas igen med en ceremoniell eld som druiderna hade tänt på Tlatchga, nuvarande Hill of the Ward
Samhain-ritualer är effektiva om du vill ha beskydd, komma över dina rädslor och för all stilla gamla spöken -psykiska såväl som parapsykiska. Ritualerna kan även användas för all markera den naturliga övergången mellan olika skeden här livet.
Tänd stora gyllene eller orangefargade ljus och placera dem på ett ställe där de inte kan orsaka brand men ändå syns genom fönstret. Ljusen beskyddar ditt hem och lyser väg för nära och kära som befinner sig någon annanstans. Låt ljusen brinna från gryningen till midnatt på Allhelgonaaftonen och tänd dem när du än känner dig hotad. Använd djupblå, bruna och svarta kristaller som sodalit, mörk ametist, rökkvarts och obsidian (apachetår).
Håll din apachetår mot ljuslågan och se hur ljuset faller igenom och lovar dig att vintern, sorgerna och besvikelserna inte kommer att vara för evigt. Använd äpplen, som symboliserar hälsa, som fokus. Äpplen förekommer även i kärleksspådom som utförs under Allhelgonahelgen, en tradition som härstammar från druidernas tid. Du kan också använda pumpor, nötter och höstlöv blandade med vintergröna växter för att förvissa
dig om att livet kommer att gå vidare.
Örter och rökelse som hör till halloween är: cypress, mynta, ormbunkar, muskot, salvia och tallbarr.
SAMHAIN, ALLA HELGON ELLER HALLOWEEN 31/10
Detta är det hedniska årshjulets nyårsafton. Den här tiden börjar vid Samhain, vår Alla helgon afton, som inleder den keltiska vintern och det nya året. Det var då som boskapen hämtades hem från beteskullarna av herdarna och man trodde även att förfädersandarna kom tillbaka, darrande av köld, för att välkomnas av sina släktingar. Fester hålles för att hedra de döda.
I voudon kulterna på Haiti så vallfärdar kvinnorna till kyrkogårdarna för att dansa erotiska och ibland riktigt vulgära danser ackompanjerade till trummor och iklädda i svart och purpur för att låta sig bli besatta och hedra kyrkogårdarnas ande/Loa Baron Samedi, han framställs som ett lik eller skelett klädd i frack och hög hatt. När den erotiska dansen bland gravarna nått sitt kulmen brukar Baronen framträda och med i sitt följe kommer dödens andar.
Detta är av naturliga skäl en tid för hem och hushåll, för äldre familjemedlemmar och för frågor som rör dödlighet, naturens cykler och avslutningar som banar väg för nya projekt. Det är även en tid för traditioner och hemligheter.
Denna natten sägs vara den natten då ”hinnan” mellan de levandes värld och de dödas värld ska vara tunnast. Det kan vara lämpligt att jobba medialt denna natten.
Den här högtiden varar ungefär från solnedgången den 31 oktober till solnedgången den 2 november, den innebär att sommaren avslutas och den markerar det keltiska årets början, nyårsafton. Kelterna trodde att familjens döda skulle välkomnas tillbaka vid denna högtid, speciellt på Allhelgonaafton. Det var även en tid då man kunde se in i framtiden, särskilt när det gällde kärleksfrågor.
Gravhögar på Irland och i andra keltiska områden som Wales och Bretagne öppnades och lystes upp av facklor som fästes på väggarna så att de döda skulle hitta ut. Man lade ut mat på härden till dessa spöken och från den dagen hölls en eld brinnande både för de levande och de döda utan uppehåll till den verkliga vårens första dag som markerades av vårdagjämningen kring den 21 mars.
I Japan öppnas även där gravar och skeletten görs fina och man offrar mat till sina döda förfäder på kyrkogårdarna.
I nutida katolska länder är Allhelgonahelgen i början av november en tid för glädje och familjeminnen. Kelterna ansåg att ön Mont St Michel, i norra Frankrike, att detta var de välsignades ö och en legend berättar att det var en samlings-plats för döda själar.På Allhelgonaaftonen bar man masker och förklädnader; isynnerhet de personer som inför vintern återvände till sina familjer från herdehyddorna i bergen. Maskerna bars för att inga onda andar skulle känna igen människorna och trolla bort dem. Ansiktena målades svarta med sot och kläderna vändes ut och in. Man tillverkade ljuslyktor
som skulle föreställa huvuden av sockerbetor och satte dem i fönstren för att skrämma iväg onda andar (i Amerika började man istället använda pumpor).
Det tända ljuset inuti betan eller pumpan är ett minne av Halloween-eldarna. I Storbritarmien har Bonfire Night den 5 november ersatt Halloween-eldarna som fortfarande brinner klart denna kväll på Irland och i delar av norra Europa.
I förkristen tid ägde det stora höstblotet rum i slutet av oktober. Det är möjligt att mårtensgås den 11 nov med sin svartsoppa kokt på blod är ett minne av denna offerfest. Påven Gregorius den store varnade redan på 500-talet för det hedniska mårtensfirandet. Mårtendagen har fått sitt namn av helgonet Martin av Tours.
Alltifrån antiken berättar folktron om "den vilda jakten", som lika osynlig som skrämmande drog fram genom höstmörkret. Det var de osaligas andar - menade man - som färdades på detta sätt utan rast eller ro. I Norge kallades detta spöktåg oskoreien, i Sverige Odens jakt. Denna folktro gav kyrkan anledning att år 998 förklara den 2 nov för alla själars dag .I våra dagar firas den hos oss under namn av alla helgons dag den 1 nov. Efter andra världskriget har seden att den dagen sätta levande ljus på de bortgångnas gravar blivit mer och mer allmän.
Enligt en myt färdas vid julmånadens inträde gudinnan Fröja (troligen även kallad Lusse) omkring i en vagn förspänd med katter; en lussekatt är ett bröd som föreställer en vagn med fyra hjul. Det kristna helgonet Lucia har endast namnet gemensamt med denna tro. Namnet Lusse förde hos allmogen tanken till ordet lus, och därför menade man att Lusse drog omkring lussenatten (årets längsta natt) med ett stort luslass (lussefärden) och stjälpte av lösshögar vid gårdar som inte respekterade hennes befallning att den natten "inte brygga, inte baka, inte stora eldar hava". I Västsverige skulle man till Luciadagen ha tröskningen avklarad, hästarna vinterskodda, kolmilorna utrivna och julgrisen slaktad. Den dagen måste man vara tidigt uppe så att man hann med de sista sysslorna. Till tack fick man "tre frukostar före dager", en sup av lussebrännvinet och en kopp kaffe serverad av en Lucia (lussebrud) som bar en krona med levande ljus. (I socknen Lane-Ryr i Bohuslän skulle man ha fött ett s k oäkta barn för att få bli lussebrud, något som också kan visa på ett samband med fruktbarhetsgudinnan Fröja.) Denna sed, snabbt spridd via massmedierna på 1930-talet, har blivit en av vårt lands mest uppskattade förjulsseder.
Förr släckte man alla eldar på Irland på Allhelgonaaftonen och de kunde bara tändas igen med en ceremoniell eld som druiderna hade tänt på Tlatchga, nuvarande Hill of the Ward
Samhain-ritualer är effektiva om du vill ha beskydd, komma över dina rädslor och för all stilla gamla spöken -psykiska såväl som parapsykiska. Ritualerna kan även användas för all markera den naturliga övergången mellan olika skeden här livet.
Tänd stora gyllene eller orangefargade ljus och placera dem på ett ställe där de inte kan orsaka brand men ändå syns genom fönstret. Ljusen beskyddar ditt hem och lyser väg för nära och kära som befinner sig någon annanstans. Låt ljusen brinna från gryningen till midnatt på Allhelgonaaftonen och tänd dem när du än känner dig hotad. Använd djupblå, bruna och svarta kristaller som sodalit, mörk ametist, rökkvarts och obsidian (apachetår).
Håll din apachetår mot ljuslågan och se hur ljuset faller igenom och lovar dig att vintern, sorgerna och besvikelserna inte kommer att vara för evigt. Använd äpplen, som symboliserar hälsa, som fokus. Äpplen förekommer även i kärleksspådom som utförs under Allhelgonahelgen, en tradition som härstammar från druidernas tid. Du kan också använda pumpor, nötter och höstlöv blandade med vintergröna växter för att förvissa dig om att livet kommer att gå vidare.
Örter och rökelse som hör till halloween är: cypress, mynta, ormbunkar, muskot, salvia och tallbarr.

Läs nordiska museets artikel...


Titta på reflektionen som syns i min platt-TV, jag tog ett foto efter att min "spöktracker" hade angett att den funnit någon form av energi i rummet. Kolla den Svenska spökguiden.

E
n kul app för spökjägaren:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mhedia.ghostradar&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5taGVkaWEuZ2hvc3RyYWRhciJd
 


Kvällens allsång? Misfits - Halloween Karaoke. Så här ska det annars låta...

 


Rum uthyres och mobil till salu


Till salu: LG L65, svart
En grym budgetlur från LG med stor skärm och kraftfull processor. Android, 4GB internminne, microSD, kamera 5 megapixel, microUSB, GPS, 3G, bluetooth samt 4,3 tum touchskärm.
Se bild 2 för specifikationer.

Helt ny, svart och inte använd. Kartong med headset, laddare och inköpskvitto finns. Den är olåst. 850:-. Värde 1250:-

Affär görs endast via mail till mig: pc@gurudas.se

Mvh 

Klicka bilden för att läsa specifikationer om mobilen..

Stort och fint rum uthyres centralt i Helsingborg
Uthyres ett möblerad rum i centrala Helsingborg i en stor fyra. 37 kv. m. stort är rummet. El och snabbt bredband ingår. Uthyres from 23/12.
3750:-/mån.
Intresseanmälan till: selma@gurudas.se
 
 


War is hell and hell is near

 


    

Om jag var en rymdvarelse så hade jag facinerats av människans beteende. År ut och år in i smutsen och i försök att utrota varandra. Bilderna är klickbara.

    
 
 
 
 
 
 


Tarotkortet för vecka 45 är atu V Översteprästen

 
 
 Tarotkortet för vecka 45, 27 oktober till 2 november är atu V Översteprästen/Påven
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på kunskap. En inre kännedom om det mesta. Man behöver inte uppleva för att förstå. Kan utveckla sig genom andra människors lärdomar. Söker en andlighet i det mesta. Vill nå en utveckling. Överprästen betyder barmhärtighet, godhet, och inspiration. Han är den moraliska kompassen som utvecklas i var och en. Kortet kan också stå för organiserad moral och religion, och samtidigt vårt behov av att avvika från de normer som vi inte anser är korrekta enligt vårt sätt att se på världen. Därmed är avigsidan intolerans. Via Överprästen kommer människosynen till uttryck.

Även om överprästen kan stå för moral, religion, kultur, gruppnormer och grupptryck, är öveprästen också en sorts lärare. Vare sig vi lär oss via skola eller erfarenheten är väcker överprästen vårt moraliska ansvar till liv - på gott och ont.

Å ena sidan står överprästen i tarot för tolerans, godhet och barmhärtighet, å andra sidan står överprästen för vår förmåga att skapa skräckfigurer och imaginära fiender.

Överprästen kommer oftast till uttryck när vi moraliserar. När vi gör det, utgår vi från vissa antaganden. Därmed kan överprästen svänga åt båda hållen - från tolerans och kärlek för vår nästa, till total intolerans mot de som avviker och som blivit en måltavla. Religion kan t ex fördöma homosexuella relationer och homofober finner de som försöker lära de tolerans jobbiga.

Överprästen står för narrens eller det lilla barnets möte med skolan, samhällets normer och strävan efter att hitta moralisk vägledning och det moraliska sättet att leva.

Jobb - Beroende på kortets position kan jobbsituationen färgas av vissa moraliska frågor. Du kan känna dig förtryckt och uppläxad, som om du alltid gör fel enligt chefens eller arbetskollegornas synvinkel. I andra fall är du den som försöker vägleda andra mot och de kan känna att du har blivit jobbig. Vägledning är ett jobb som kan passa dig.

Ekonomi - Du kommer att behöva göra allting rätt vad gäller din ekonomi eller känner att du behöver göra alltind rätt enligt den gängste moralen.

Personlighet - Personer som ständigt påminner andra om deras moraliska ansvar personifieras av Överprästen. Dessa personer är duktiga vägledare, bra andliga lärare, men de kan också bli alltför kritiska mot andra och alltför allvarliga. Dessutom kan dessa personer ibland skapa de skräckfigurer och imaginära fiender som andra fruktar; då skapas gruppstabilitet på andras bekostnad. I optimala situationer kommer överprästen att vara personen en sorts Dalai Lama, som lär ut kärlek, barmhärtighet och tolerans. Han/hon är medveten om människans brister men söker att ta fram och utveckla människor styrkor och goda sidor.

Kabbalistiskt:
Geburah eller Din eller Pahad (Styrka) är det moderliga och kvinnliga motstycket till Chesed. Den bryter ned det som Chesed bygger upp, utjämnar Cheseds konstruktiva verksamhet med destruktiv aktivitet. Kabbala synes lägga vikt vid det kvinnligas onda natur, och alla de kvinnliga sefirot på trädets vänstra sida har hotande och illavarslande tendenser, trots att de är nödvändiga för jämvikten i universum. Detta gäller inte minst Geburah, som många kabbalister anser vara roten till världens ondska.

Kliffotiskt:
Golachab (Den Flammande). Golachab är eldens kliffa. Den är en enorm kraftkälla som kan vara mycket destruktiv. Golachab behärskas av Asmodeus.

Astrologiskt:
Påven symboliseras av Mars:
Här har vi mycket av de inre stridigheterna, att vilja komma framåt fort samtidigt som man måste ifrågasätta sig själv. Mars som man ofta ser som en krigisk planet, det är här man har ambitionen, drivkraften och envisheten att alltid driva sig själv framåt. det kan bli konflikter efter vägen men det är som vanligt när man vill bryta mönster och gå in på en annan väg, att söka utveckling även om den är tuff.

Erotisk antydan:
Du kan få kunskaper och erfarenheter om du släpper dina spärrar för vad som gängse sätt ses som tabubelagt. Vad är din sanning? Vad skrämmer dig? Kortet Påven visar på sexuella rädslor och fobier. Kanske finns det homosexuella böjelser eller fobier här?
Eftersom överprästen står för kulturens normer och organiserad religion, kommer det här kortet ibland att symbolisera bröllop och förmågan att hitta sin plats i samhällets hierarki. Andra gånger står kortet för okonventionell kärlek eller kärlek som fortfarande av vissa anses som okonventionell, t ex homosexualitet.
Lärdom:
Våga vara i det naturliga i en sexakt utan prestation och krav utan bara följa känslan. Överprästen står för vår behov av både anpassa oss och att avvika från normen.
 

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Gott nytt år


Happy new year

24/10 Vikram. Hinduiska nyåret
Vikram – nyår (hinduer). Det finns två officiella nyår i den hinduiska kalendern – Vikram Samvat och Shaka Samvat.

25/10 Hijra. Muslimska nyåret år 1436
 

Tack Selma, nu är det värsta discot i vardagsrummet.

Muslimska kalendern eller islamiska kalendern är en månkalender. Tideräkningen börjar 16 juli 622 då profeten Muhammed förflyttade sig från Mekka till Medina. Det arabiska ordet för flykt är hijra och den muslimska kalendern kallas därför även hijrakalendern. När ett datum anges efter hijrakalendern brukar man skriva ett H vid årtalet, men även A.H. (latin anno hegirae) det vill säga år efter hijra.
Ett år i den muslimska kalendern omfattar i enlighet med Koranen (9:36) tolv månader. Varje månad motsvarar månens synodiska omloppstid, vilket innebär att de är 29 eller 30 dagar, och att ett år är 354 dagar. Anledningen till att muslimerna använder en månkalender är att flera av islams religiösa plikter är knutna till vissa månader och att månens nytändning enligt Koranen visar tidpunkten då dessa skyldigheter ska börja fullgöras. Fastan ska exempelvis genomföras under månaden ramadan från tidpunkten då nymånen första gången visar sig fram till nästa nytändning. Detta innebär att månadernas längd då måste motsvara månens synodiska omloppstid. Ett tillförande av en extra månad för att anpassa räkningen till ett solår fördöms som hedniskt av Koranen (9:37).
Grand opening och ny platta

 
Jag var på öppningspremiär idag då tatto fashion öppnade sin nya butik på Kullagatan, HBG. De bjöd på snacks, tatueringar, fräcka T-shits, fina människor och cider. En trevlig tillställning med många bekanta ansikten.
Besök deras webbplats Tattoo Fashion.


Linda bjöd på pizza slice. Hon jobbar i chefens frus andra butik egentligen.

 
Im only in it for the food ;-)

 
Vår DJ. 
 

Never mind Kat Von D, here is Helltown ink.
 

Chefen (?) och en okänd Dansk skinnboll.


Dagens fynd en surfplatta av märket Asus memo pad, HD 7. Läs mer om den här för intresseklubben. Detta är min första surfplatta jag har. Jag undrar om ni som har surfplatta lägger in appar på tex. nyhetssidor eller länkar ni dem bara och läser dem på deras vanliga hemsidor? Några tips?


Ormen i myt och magi


Anna anakonda

Artikelförfattaren är själv född i ormens tecken enligt Ming shu, kinesisk astrologi och har alltid fascinerats av ormar sen barnsben och tycker kräldjuren generellt är missförstådda och vackra varelser.
 Missa inte filmen om "Ormmannen".

Ormmedicin

Ormen symboliserar ondska och död i de flesta kulturer världen över. Genom att de ofta gömmer sig i hålor har de fått symbolisera underjorden eller dödsriket. Redan som barn får vi höra att människan kan var "falsk" eller "slingra" sig som en orm och tala med "kluven tunga" och att ormar är kalla och lömska. Från grekisk mytologi där Perseus högg av den fruktade Medusas ormbeklädda huvud och Herakles kamp mot den niohövdade hydran, bibelns luriga paradis-orm till Kina där ormen anses listig och farlig till en indiansk tradition där ormen hålls för evigheten och dödens förebud. Psykoanalysen håller ormen för fallossymbol, som kristendomen i sin tur anser syndig och skamlig.
Men ormen symboliserar även liv, genom att människan som ormen "ömsar" sin gamla kropp och föryngras mot det eviga livet. I Indien är ormen väktare av jordens skatter och avbildas ofta vid tempel, då i form av människa med ormkropp. Där dyrkas även ormar och hålls levande i tempel. Guden Vishnu vilade på ormen Ananta. Jätteormar i Västafrika symboliserar regn. Shakamuni Buddha skyddades av en kobra och ormen kännetecknar läkekonstens gud i grekisk mytologi. I den keltiska traditionen förknippas ormen med läkande vatten och källor.
Det finns myter om 20-metersormar, men i verkligheten finns det inga ormar över tio meter. Nätpyton är den längsta ormen och kan bli upptill 91/2 meter lång. Den tyngsta ormen är anakondan och den kan väga uppåt 200-250 kilo, men ingen av dem är giftig. En annan myt gällande ormar är att de är snabba, men de varken kan eller vill ringla ifatt en springande människa.

Ormen står även den för transformation. Ormen ömsar skinn och byter skepnad till ett nytt vackert glänsande skinn. Ormen har många betydelser i många kulturer och trosläror.
 
 
Eskulapstaven, eller Asklepiosstaven , är en symbol för läkekonsten.

Ormmedicin i…

…Tantra
I tantra finns många praktiska övningar kring detta. I människan strömmar två energikanaler, skulle man kunna kalla det. Dessa är nära förbundna med nervsystemet och ryggmärgen. Den vänstra är den feminina/lunära och den högra är den maskulina/solära. Dessa kanaler kallas Ida och Pingala. Dessa slingrar sig runt Sushumna. Deras funktion är oerhört viktiga för människans välbefinnande och hälsa. Men under århundraden har sådan kunskap trängts bort p.g.a. vissa religioners moralism. Detta har lett till att de flesta inte har naturliga funktioner hos dessa två strömmar. Ett av målen med tantra är att frigöra sig från dessa destruktiva begränsningar. Först då kan de två strömmarnas naturliga kompletterande harmoni återupprättas. Dessa strömmars naturliga flöde i människan symboliseras av Caduceus-staven (de två ormarna som slingrar sig runt en bevingad stav). Caduceus-staven har lämpligt nog blivit en symbol för hälsa och läkekonst.
 
Veve över Damballah ormguden som förbinder det materiella och det andliga.

…I Voodoo
Damballah är en viktig ormgud, symboliserar universum, världsalltet där allt kommer ifrån och återgår till. Damballah har vissa likheter med Ouroboros, ormen som biter sig själv i stjärten och symboliserar evigheten.
Damballah- den store ormguden. Den äldste av gudarna, förbunden med själva ursprunget och så kosmiskt avlägsen att man aldrig ber honom om något - utom om hans välsignelse. Alla de andra gudarna kan man be om råd i mänskliga angelägenheter, men Damballah kan inte ens tala. Han bara väser, gör tecken och äter råa ägg som offras åt honom. Dem knäcker han mellan tänderna. Han är inte berörd av historiens gång, av små mänskliga mellanhavanden, och just detta gör att hans närvaro skänker frid.
I Ardra och Oidah på afrikanska västkusten dyrkades pytonormen som gud. Han betraktades
som allvetande. Pytongudens präster och prästinnor ägnade sig åt extatisk dans. Guden talade
sedan genom prästens mun med en förvrängd och onaturlig röst. Enligt en legend skapades
människan blind, men fick synförmågan efter en kyss från ormen.
Wade Davis beskriver i sin numera klassiska bok om voodoo hur den haitiska myten ser ut:
 ”Innanför sitt skinn, som bestod av flera lager, hade Ormen kvar det eviga livets källa, och från zenit släppte han ut vattenflöden som fyllde floder där människorna kunde insupa näring. När vattnen träffade jorden, steg Regnbågen upp, och Ormen tog henne till maka. Deras kärlek sammanflätade dem i en kosmisk spiral som välvde sig över himlen. Så småningom föddes ur deras sammansmältning den ande som ger liv åt blodet.
 

…I nordiskt folktro
Man har funnit en sten på ett gravfält på Gotland och har daterats till perioden 400-600. Dekorationen är ovanlig. Bilden föreställer en naken kvinna med ormar i sina händer. Ormen har i olika kulturer och tider haft stor symbolisk betydelse. Den hade anknytning till underjorden och (Helheim) dödsriket, men ofta tog man också fasta på dess förmåga att skenbart föryngras genom att ömsa skinn. I den fornnordiska sagovärlden omslingrade Midgårdsormen jorden, och en orm som biter sig själv i svansen är en vanlig symbol för evigheten. Från Grekland finns det även en staty föreställande en kvinna med nakna bröst och som i varje hand håller en orm.

Namnet Nidhögg kommer ifrån den nordiska mytologin och är namnet på en fruktad drake som låg vid världsträdet Yggdrasils rötter och gnagde på dem för att få hela världen att braka samman. Nidhögg var under ständig fejd med den örn i Yggrdrasils topp och ekorren Ratatosk sprang upp och ned längsmed stammen och underhåller fejden mellan ljusmakten örnen och mörkermakten ormen eller draken Nidhögg vid trädets rötter genom att föra förbannelser och oförskämdheter från den ena till den andra.
Nidhögg steg upp ur askorna vid ragnarök (jordens undergång) och skrämde slag på människorna.

…nordisk folktro och ormmedicin

Här handlar det om ormmedicin i nordisk folklore. Det innebär inte att jag uppmanar till att döda ormar. Huggormen är FRIDLYST.
Det är förbjudet att inom landet döda, skada, fånga eller på annat sätt insamla vilt levande exemplar av följande arter.
Det är också förbjudet att ta bort eller skada dessa arters ägg eller bo.
Gotlandssnok (Natrix natrix ssp. gotlandica)
Hasselsnok (Coronella austriaca)
Huggorm (Vipera berus)
Kopparödla (Anguis fragilis)
Sandödla (Lacerta agilis)
Skogsödla (Lacerta vivipara)
Snok (Natrix natrix)

Ormungar i salvor

Ormungar kokades och reddes helande salvor och droger , nyttjades mot värk av de mest skilda slag. Även salvor breddes for samma ändamål. Dock reddes en specialsalva av ynglets huvud. Denna nyttjades vid huvudvärk, tandvärk och smärtor. Av stjärtarna reddes såväl droger som salvor, vilka fot- och underbensåkommor behandlades. Tre skinn tagna från ormungar torkades och lindrade födslovåndor. Vad sistnämnda beträffar sade åldringarna: "Ormen var ju direkta upphovet till födelsesmärtorna, därför var det naturligt att ormungarnas skinn dämpade dessa smärtor ."

Ormtungor

Ormtungor ansågs vara i besittning av krafter på såväl gott som ont, dock skulle de tillvaratagas av den vise for att få den rätta kraften, och givetvis även nyttjas av denne. Vismannen fångade ormen genom att trycka en kluven träkäpp bakom ormens huvud. När så ormen genom detta tillvägagångssätt satt ordentligt i klykan, sattes kappen ner i ett hal i marken och där fick ormen hänga till solnedgången. Vismannen tog sa ormtungan och lade den tillsammans med en del växter. Efter j tre veckor var medikamentet klart for både in- och utvärtes bruk.

Ormgalla

Berättelser om detta tydligen både markliga och unika lakemedel. Svåråtkomligt var det enligt berättarna, ty ormen måste hålla vissa matt och ha vit längsgående rand efter ryggen. Ormarna hade dessutom ofta en svag antydan till man.
Gallan från ormarna var den kraftigaste man kunde ondska sig.
Avlivandet av ormen skulle ske närmaste nytandning före Olsmäss den 29 juli, just då middagstimman var inne. Ormägaren skulle ensam utföra dödandet. När ormgallan tillvaratagits skulle den blandas med blod från en annan orm samt blandas med tre droppar fladdermusblod. I en flaska hade man slagit nio krutmatt 95-procentig sprit och däri hälldes nu drogen. När någon rakat trampa de osynliga på tama, sa att dessa hamnades med att satta på krämpor Som huvudvärk, reumatism, magbesvär eller hudåkommor, gav man av denna unika .medicin. Doseringen var tre droppar på en sockerbit morgon och kväll.

Orm mot alkoholism

Förr i världen så botades alkoholism genom att tillföra en hel huggorm eller delar av ormen i brännvin och de lät det stå och dra några dagar. Därefter silades ormdelarna bort och brännvinet tappades på flaska och gavs att dricka åt alkoholisten som skulle botas av detta.
Alkoholisten skulle inte känna till göromålet.

…Tokiga schaman kvinnor i Indien

 I Indien finns det även kvinnor som jobbar som siare efter att ha drogat sig med kobragift. De tar en liten dos och ökar för varje gång för att öka toleransen av giftet. Såna här "ormgift junkies" finns även på andra ställen. Se filmen som visas i slutet.

Detta var lite om ormmedicin och jag vill avsluta med att delge ett knep att använda när man är bortrest och saknar någon som är hemma och vaktar. Visualisera hur du har en kobra eller en annan passande orm som vaktar din bostad. Ladda din imago så starkt du kan med din visualisering och verkligen känn av din orm som ligger hemma och är beredd att hugga.

…Kung Fu
Det finns även en stil inom kung fu som har inspirerats av ormens rörelser. Ormens kraft kommer från mjuk smidighet, uthållighet och rytmiska rörelser. Ormen använder sina flytande, flexibla slagställningar för att snabbt undvika attacker, innan den ger tillbaka med oerhört noggranna slag. Ormens rörelser är mystiska, förvirrande, slag tycks komma från ingenstans. Sparkarna är snabba och snärtande. Ormens vapen är bl.a. stav och piska. Handen under övre armen i ormposition skyddar nervpunkt och kan parera nedåt. Ormen är mycket spirituell och arbetar med att utveckla Chi.

Ormen som totem

Djurets lärdom:
Är förändringar och att smälta, ta in näring och bevara den under den period man kan få energi av det intagna. Ormen växer och ömsar skinn med sin utveckling, det gamla skinnet kryps ur och fram kommer en ny yta, vackrare. Ormen har med sig en stark medicin med sitt gift, förmågan att sätta tänderna i ett byte, förlama det och sedan smälta in även sitt eget gift utan att själv bli skadad.
Att ha djurets energi:
Visar på att du är en mästare på att slingra dig ut märkliga situationer, du är där man minst anar det och man ska aldrig tro att du visar upp hela ditt register på en gång, rätt vad det är så har du ömsat skinn och vuxit både en och två centimeter! Du räds inte förändringar utan ser dem som utveckling, en möjlighet att växa lite mer… Trivs i värmen, att ligga och koppla av, äta en bit och ta dig tid att smälta maten. Ve den som vågar komma för nära, du är snabb på att förgifta dem för att få det de har som du kan dra nytta av.

För arbete:
Du är snabb på att förändra, att var öppen för nya jaktmarker, för att erövra, ta in nya områden är du bra på, revirtänkande är inget för dig, man tar det man behöver, och vill du ge dig kast med något så gör du det, med hull och hår.
För ekonomi:
Du ser till att det finns en balans, du tar det du behöver, använder det så länge det går att få något ur det och sedan är det dags för nästa mål. Du har en ständig balans och riskera nog aldrig att bli utan. Du kan anpassa dig efter det som finns omkring dig, dian behov är aldrig större än att du kan svälja dem.
För kärlek:
Du trivs bra för dig själv, men har en fascination på andra, de kan inte låta bli att fascineras, undra och bli rädda för sin egen längtan. Så är det så att de erbjuder sig så är du inte sen att krama om dem, ibland så hårt att de tappar andan, det är då du slingrar dig bort i väntan på nästa som ska finna en förtjusning i sin fantasi om dig.
För hälsa:
Du är seg, uthållig, tål det mesta och har tiden på dina sida i allt du gör, håller dig vältränad och har en suverän förbränning, helt i balans.
För andlig utveckling:
Du vet att man inte når dit man vill om man inte vågar förändra sig själv, både till det inre och det yttre, du vet att nyckeln sitter i inre växt som får det yttre att skalas av när tiden är mogen.
Tarotkortrespons:
Nr 13 Döden.

Relaterat på facebook: Raptor.
 
 
Halsband gjort av en död huggorms ryggkotor. Funnen vid Englagårds Livscentrum.

Film
Ormmannen (2009)
Brittisk dokumentär från 2009. Att bli biten av en giftorm är mångas mardröm så varför i hela friden skulle folk välja att injicera sig själva med dödligt gift frivilligt? Välkommen till ormmännniskornas bisarra värld! Steve Ludwin sprutar regelbundet in dödligt gift från sina husdjur. Han är en av de ”gift missbrukare” som är övertygad om att giftet kan få honom att se yngre ut och förebygga sjukdom. Men frågan är om inte detta gift i själva verket medför mer skada än nytta. Steve injicerar ormgift som lätt skulle döda andra människor på bara några timmar, och vi försöker förstå varför han gör det. Användandet av ormgift och tron på dess krafter kan spåras tillbaka till det Antika Egypten.Vitaminbomba din kroppVitaminbomba din kropp
Jordgubbs- och banan smoothie. Neutral yoghurt. Stavmixa kalaset och du är sund som en Agneta Sjödin :-)
Naturligtvis kan du ha andra frukter eller bär i din smoothie. Var inte rädd att experimentera.

Är du på väg att bli förkyld eller är du det redan? Pröva att riva lite färskt ingefära och strö på toppen på din smoothie.

Ingefära fungerar antiinflammatoriskt och kan ge god hjälp vid ledbesvär. Den hjälper till att minska smärta och svullnad i lederna. Ingefära har också en avgiftande effekt. Den stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket gör att fettet bryts ner samt sänker den onda kolesterolet. Den ökar kroppens blodcirkulation. Sist men inte minst är ingefära bra vid förkylningar. Den anses vara antibakteriell och stärker immunförsvaret på grund av den höga halten antioxidanter.
 

Jag har slutat att dricka. Det blir bara knas för mig. Denna sommaren har jag blivit av med två mobiltelefoner, en plånbok, vartit överfallen 4 gånger, varav en gång var en knivattack. Det var som andarna drev det att beslutet som  fattades efter att jag blivit av med nycklarna. Det var droppen. Dessutom gillar inte min tjejkompis mig när jag är på snusen.
 


Filmfreaks bjuder på måndagsmys film

 En passande rulle i dessa halloween tider. Enjoy "Nightmare Before Christmas". 
 
 
 
Nightmare Before Christmas (1993)
Animerad musikal om Jack Skellington, pumpornas konung, som tröttnar på Halloween och i stället vill ta sig an julfirandet - omedveten om att han kanske inte är så lämplig som tomte... Producerad av Tim Burton.

 Danny Elfman (röst), Chris Sarandon (röst), Catherine O'Hara (röst), William Hickey (röst), Glenn Shadix (röst), Paul Reubens (röst), Ken Page (röst).
 

Snyggingen bjöd mig på den faktiskt mycket goda...Väl mött önskar facebooksidan Filmfreak...
 


Lite kloka ord på vägen


Kråksläktet är de mest intelligenta i fågelriket
 
Kärleken är som ett krig lätt att påbörja svårt att avsluta och omöjlig att glömma.
 
Ett liv är går snabbt och lätt att rasera av sig själv. Det kan ta år att återuppbygga sig själv.
 
 


Tarotkortet för vecka 44, atu IV Kejsaren

 
 
 Tarotkortet för vecka 44, 20 oktober till 26 oktober är atu IV Kejsaren
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på trygghet. En fast och lugn situation. Planering och skapande. Expanderande. Auktoritet. Myndigheter och beslut. Avtal och kontrakt. Viljestyrka och en ledarroll.

Är i kontroll av sig själv, finner inre harmoni. Sexuell kontakt på lugn nivå. Stilla, lugna "mjuka" samlag med säkerhet och trygghet, sexakt som tar tid, grundligt genomförd, med ett långt förspel. Är mån om kroppsligt välbefinnande och att hela kroppen används. Har makt och kontroll med sig så bra balans att sex
endast genomförs vid tid och gemensam längtan. Kejsaren står för auktoriteterna i våra liv, som finns utanför oss själva och som vi måste ta hänsyn till. De har makten att forma våra liv - till det bättre eller till det sämre. Kejsaren utgör oftast en hindrande kraft och betyder oftast att vi kommer i kontakt eller konflikt med auktoriteter.

Kejsaren står för våra chefer, människor med makt, myndigheter, faderfigurerna samt lag och ordning. Kejsaren står för nödvändigheten att lyda och underordna sig makthavarnas vilja. Kejsaren står dock även för manlighet, rigiditet, männen i våra liv, familjens överhuvud samt bekydd. Kejsaren kan också stå för en auktoritativ man eller för en auktoritativ far.

Kejsaren står för Narrens eller barnets möte med sin far, och de strukturer som finns i samhället, med överordnade och underordnade. Narren inser att han/hon inte alltid kan göra som han/hon vill.

Den negativa sidan av Kejsaren kommer till uttryck när man begränsar konst och litteratur och vissa former av kunskap i samhället. Kejsaren kan vara sätta gränser, vilket i vissa situationer behövs, men kan också bli auktoritär och hindra utveckling.

Allmän betydelse - Kejsaren står för stabil makt och bekydd, liksom för auktoritet som grundas i förnuft och övertygelse. Oftast dyker Kejsaren i våra liv när man möter hinder i livet eller när man får problem med auktoriteter. Men Kejsaren dyker också upp när man själv behöver sätta gränser, eller när man söker råd och bekydd.

Jobb - Om du söker jobb behöver du se upp med auktoriteter som försöker hitta en plats för dig. Du behöver också veta vad du skulle vilja göra och försöka förhandla. Om du har en chefsposition på jobbet, är det dags att sätta gränser och ta kontrollen över verksamheten för att styra den i rätt inriktning.


Ekonomi - Snart kommer du i kontakt med vissa auktoriteter eller myndigheter som kommer att påverka din ekonomiska situation.

Personlighet - Kejsaren är antigen rebellen som försöker utmana makten eller auktoritären som försöker styra, bekydda och begränsa


Kabbalistiskt:
Chesed eller Gedulah (Kärlek, Nåd) är den kraft som konstruerar och organiserar kreativt arbete. Det är den kärleksfulle fadern som beskyddar och bevarar.

Kliffotiskt:
Ghaàgsheblah (Dräparen). Detta är krigarens kliffa men även älskarens. Den påverkar alltid själen djupt på ett sätt som både kan skada och väcka till liv. Gha'agsheblah styrs av Astaroth.

Astrologiskt:
IV Kejsaren symboliseras av Jorden
Det som vi har här och nu, och som formar vårt liv och framgång, vad vi ska bygga på och av. Jorden har allt, det gäller bara för oss att ta tillvara på allt på ett sätt så att det fortsätter att snurra runt, att se till kretsloppet.
Det här är också en del av oss själva, att vårda sin kropp och se till att allt fungerar så att man kan komma vidare. Och att vi ibland måste ta till oss kunskap ifrån andra för att kunna växa och komma vidare.

Sexuell ledtråd:
Detta är ett dominant och manligt kort vilket kan visa på att en dominerade manlig partner eller en fadersgestalt. Lev ut dina dominanta sidor, men var samtidigt sensitiv och lyhörd på din partner. Studera gudsmyter och applicera dess egenskaper i din personlighet, de egenskaper som tilltalar dig. En som trivs med att vara den drivande i ett samlag och gillar att tillfredställa sin partner bakifrån! Lev ut dina hemliga begär, experimentera med läder och lack om det tilltalar dig, använd din fantasi. Ingen sexualitet är tabu så länga man inte skadar eller sårar sin partner.
I kärlekslivet kan en auktoritär man dyka upp om du är kvinna. Du som är kvinna, kan också bli hindrad i ditt val av partner. Är du man, kommer du att använda dig av dina manliga egenskaper för att attrahera rätt kvinna. Du kommer att vilja bekydda henne.
 
 
 
Bild 2 Shiva

Shiva (sanskrit शिव Śiva), även kallad Pashupati ”vilddjurens herre”, är en av de äldsta och högsta gudomarna inom hinduismen.

Shiva en betydelsefull roll som fruktbarhetsgud. Det är han som återupphåller världen genom meditation. I denna roll har Shiva blivit en förebild för de asketer som ser yoga som vägen till upplysning. Shiva är lärdomens gud och på grund av det faktum att han är asketens gud framställs han halvnaken, insmord med aska, med skallar runt midjan och ett halsband av sammanflätade ormar.

Shiva är den som förgör liv men också dess återställare; den fruktansvärda och ändå mildheten själv. Han är källan till både gott och ont.

Även denne gud har ett riddjur; tjuren Nandin, som alltid finns avbildad på Shivas kultplatser.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


HBGs största djurbutik


Jag blev inbjuden till Helsingborgs största djurbutik av en amstaff/bull matte igår att besöka butiken där hon jobbade. Sagt och gjort.  De hade även hundtrim, djurhotell och en massa fiskar. I och med hon som skötte hundtrimmen var sysslolös just när jag var där så fick hon raka mig, det var hennes första gång hon körde med hundtrimmern på en människa så fick jag mitt huvud rakat och fint igen gratis :-)
 

Vy från kanin- och fågelsektionen över butiken Arken Zoo., uppe vid Berga.
 

Vy från fiskavdelningen. De hade dock bara mindre fisk som inte skulle passa i mitt akvarie, mina fiskar eller sköldpaddor hade trott de nya bara var nytt foder från husse.


"Barfight"Illustrationsbilden är från ett annat tillfälle. De numera högt graderade Matti och Magnus in action.

Jag var häromdagen på salongen Lilla Prag och körde lite jujitsu möd krögaren som har svartbälte, dersa stil kör mycket med greppsprängningar och kontrollgrepp via fingrarna på den som anfaller. Intressant. Vi var på hans krog och tränade lite efter stängningsdags, vi flyttade bara undan lite stolar och bord och viola så hade vi en "dojo". ;-)

Ps.
Du har väl kollat in min "martial art" hemsida?
 


073-726 07 XX


Nu funkar mitt mobilnummer igen. Jag har fått ett nytt simkort med samma tfn nummer. Ny mobil också, en Samsung galaxy trend super. Så om du ska vara trendig så kan du nå mig igen. Klockan tre på natten på fyllan, heta babes som bara är tysta i luren, bokförläggare och annat trevligt löst "pack".  :-)
 
 


Hiss eller diss?

 
Mitt kök saknar en vanlig fläkt och har bara en ventil över spisen som suger ut luft och matos. Häromdagen hjälpte min tjejkompis mig att städa i köket och sa att jag borde sätta någon form av skydd framför spsen. Sagt och gjort. Folien var 40 cm bred och min hjärna började spinna. Varför inte trycka in en bambustav i ventilen och hänga folie där. Bredvid spisen sloch jag in en liten spik och tejpade dit en annan babustav. Allt fixerade med silvertejp och häftmassa. Tanken var att leda matosen åt rätt riktning. Inte IKEA stuff direkt. men "what the heck".
 

Ser det knasigt ut tycker du? Det är iaf funktionsdugligt.
 

Mer kökstips och matrecept finner du i bloggens kockskola...
 


Kan bli något?


Sådär ja. Nu har jag tagit in min "livbuske" för vinterförvaring. en stå nu 3 meter från min balkong som alltid står öppen. Tror du det kan bli någon något av den i nästa sommar? Annars har ju kattskrällerna lite gräs att gnaga på.


Vecka 43 13 oktober till 19 oktober

 
 
 
 Tarotkortet för vecka 43 13 oktober till 19 oktober är riddare i stavar
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på styrka. Beslutsamhet. En vilja att klara allt som man själv vill eller det ansvar som man har. Motivation. Ser till att få det som gynnar en bäst utan att alltid kolla upp fakta.

Erotisk antydan:
Detta kortet kan visa på att du har många partner att välja mellan eller att du har många sexuella rivaler som vill in på ditt "revir". Kanske det är dags att låta hjärtat välja vem som är rätt älskare/älskarinna, istället för att låta könet styra
dig i valet.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Spice up your life?

 

Jag personligen trodde för några år sen att den syntetiska drogen spcice var ungefär som marijuana eller haschish. Fördelen med den om man är en "flumpelle" är att den inte syns i de drogstickorna som polisen och sjukvården använder i de vanliga multistickorna eller i Skånes laboratorier när det skickas iväg vanliga urinprovtagningar för analys. Vanligt urinprov får skickas till Karolinska sjukhuset till en kostnad av 1500:- för att spåra spice. Det finns dock enskilda drogstickor som bara kollar efter spice. Jag frågade en varför man inte tillverkade multistickor som även inkluderar spice förutom de vanliga drogerna som THC, opiater, benso, coka etc. Det är en kostnadsfråga fick jag veta. Det är inte bara langarna som tjänar pengar utan de som tillverkar teknisk utrustning till personal som jobbar med sånt här.
Nu är det så att det är många tvingats till sjukhusvård vid bruk av spice, som är farligare än man tror.


Cannabis sativa som var i en rabatt i "fristaden" Christiania. Den var utsatt i allmän rabatt där för den var av hankön som innehåller mindre THC i sig och inte var så värdefull. Detta hade väl Gudrun och Fi gillat ;-)

Jag samtalade med en söt 19-årig tös som hamnat 2 gånger på intensiven pga ha brukat spice, hon var i vanliga fall en cannabis brukare. Jag sa till henne om du tvunget måste ha THC i din hjärna så gör dig själv en tjänst och håll dig till marijuana.
Jag är dock ingen förespråkare i allmänhet för cannabis. Många som propagerar för sånt är i regel själva drogromantiker och har kanske aldrig sett någon som fått en allvarlig haschpsykos. Jag vet att det inte är drogen THC i sig själv som kan orsaka denna formen av psykos. I regel är det något i brukarens psyke som redan innan var i obalans och drogen triggade igång psykosen. Men det var ingen kul syn att uppleva.
Till skillnad från marijuana som i stort sett aldrig eller sällan resulterar i intensivvård på sjukhus, ser bilden annorlunda ut när det gäller syntetiska cannabinoider.

Innehållet i spice är Innehållet är typiskt en blandning av torkade örter som sprejats med syntetiskt framställda cannabinoider eller något annat som i princip kan vara vad som helst. Örtsammansättningen varierar. Nätdrogen spice finns enligt polisen i över 200 varianter. Drogen narkotika- klassades för ett par år sedan. 
 
Klinisk behandling vid inläggning av od av spice

Omhändertagandet vid akut överdosering med Spice är i huvudsak symtomatiskt. Specifika antidoter saknas.

Viktigast är en noggrann övervakning av:

Vakenhet
Andning
Cirkulation
Temperatur
Mentala funktioner

Det är viktigt att styra patienten till rätt medicinsk avdelning så att vitala livsfunktioner kan säkerställas akut. I efterförloppet bör drogmissbruket behandlas; bedömning av psykiatriker och remiss till beroendemedicinsk klinik och socialtjänsten blir ofta aktuellt. Anmälan till socialtjänsten skall alltid utföras vid livshotande missbruk.

Prognosen vid förgiftning med Spice är i regel god om inte allvarliga komplikationer tillstött redan före ankomsten till sjukhus. Screening med drogsticka kan ibland, men inte alltid, ge information om vilka droger som intagits. Negativ screening utesluter inte förgiftning med Spice.


Akut överdosering
Vid akut överdosering handlar mycket om symptomatisk behandling och att ha uppsikt över vitalparametrar.

Se därför till att:
Kontroll regelbundet sker av:
-puls
-blodtryck
-temperatur
-mentala funktioner

Placera patienten i ett tyst och mörkt rum vid lindrig till måttlig förgiftning och låt honom eller henne äta, sova och vila (sovmorgon).

Behandla oro och agitation (se nedan).
Observera risken för hypokalemi och hyperglykemi.
Rehydrera med kristalloida vätskor och kontrollera elektrolyter i serum.
Gör drogscreening av urinprov eller plasma. Begär en riktad analys av urinprov med avseende på Spice.

Medicinsk källfakta:
http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5718


 
 
 
 


Vecka 42 - 6 oktober till 12 oktober

 
 
 Tarotkortet för vecka 42, 6 oktober till 12 oktober är Atu I Magikern
 
Grundtolkning:
Magiken är personen som gör det mesta av vad han eller hon kan. Kortet kan symbolisera manipulation men också förmågan att nå framgång tack vare know-how och skicklighet. Magikern är också medveten om sin egen makt. Den negativa sidan kommer till uttryck då man manipulerar eller uttnyttjar andra människor för egen vinst. Den positiva sidan är att Magikern är på sätt och vis unik i sin förmåga att genast se möjligheterna i varje situation.

Det här kortet visar på möjligheter. Talanger. Att klara av både det ena och det andra samtidigt, det väntade och det oväntade. Ett skapande och en stark inre kraft till förverkligande.

Magikern är Yangformen som vet hur han ska handha sin kraft och sina förmågor. En etta som visar på en ledare, en som visar vägen. Magikern balanserar krafterna mellan Yang och Yin, mellan de två Yangformerna i stav och svärd, han visar på sitt förtydligande av manlig kraft. Kortet bjuder till kraftmätningar, förstärkning
av egen identitet. Man är lite själv i relationen eller är den som vägleder, den som styr akten. Kraftfullhet och full kontakt med sina krafter ger möte utan förutfattade meningar och fördomar. Snabba ryck, helst igår och absolut
inte imorgon…Lek med den manliga kraften, spontanitet och snabba tändningar.
Lärdom:
Våga vara dig själv, du har så mycket erfarenhet med dig, använd den istället för att känna dig för hur andra gör.

Allmän betydelse - Magikern representerar list, subtilitet, skicklighet, självförtroende och diplomati men han kan också symbolisera smärta, sjukdom, och förlust.

Jobb - Du är duktig och skicklig och det finns inget som håller dig tillbaka från att göra framsteg, även när alla odds är emot dig. Du ser möjligheterna i stället för att se alla begränsningar och hinder. Därför kommer du att bli framgångsrik.

Kärlek - Personen som du möter och som du utvecklar ett intresse för, kan ha en magnetisk personlighet. Risk för manipulation finns. När detta kortet kommer upp indikerar det på en förförare, en som behärskar konsten till fullo kanske kommer i din väg. Kan också visa på att du kanske bör träna lite på dina konster… 

Ekonomi - Så fort som du inser att du har allt som du behöver för att nå ekonomiska målsättningar kommer din eknomi att förbättras avsevärt.

Personlighet - Personer som representeras av Magikern är karismatiska och har insett att de har allt som de behöver för att nå sina målsättningar. De är skickliga, intelligenta, handlingskraftiga och intuitiva. Avigsidan är manipulation och eget intresse utan hänsyn till andra.

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvudena ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Kethers passiva. De två huvudena är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
Magikern symboliseras av Merkurius:
Magikern som vår första manliga symbol i Stora Arkanan. Merkurius som en symbol för den första manlig urkraften. kraften som vill framåt och som har all sin kraft med sig. Merkurius visar mycket av vårt jag utåt, den styr över vår mentala kraft och kapacitet och vårt sätt att kommunicera med andra, på samma vis som man kan se Magikern, en individ som har all sin kunskap, klar intellekt och vet hur han ska handskas med sin kraft.Schamanen är värdens äldsta form av magiker och häruppe på jorden så var trumman ett vanligt trolldomsföremål.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 


Låt ingen släcka ljuset i förtid eller förstöra din dagSolnedgången ikväll vid Dunkers kulturhus, Helsingborg.

Headset kan utgöra en säkerhetsrisk för dig

Jag har länge förespråkat farorna eller riskerna med att vara ute och lyssna på musik i headset eller hörlurar. Du blir distanserad och förlorar mycket av din skärpa på din omgivning. Min tjejkompis fick en lätt knuff när hon gick och lyssnade på musik i ett varuhus. Hon hade sin I-pod i väskan och hon hade den lite öppen. När hon kom fram till kassan så hade någon snott hennes börs. Du kan tänka dig värre situation säkert? Du är ute och joggar på motionsspåret och helt i musiken värld och tror du hör om någon brakar efter dig och vill dra in dig i buskarna och sen när förövaren är klar med dig så stryper han dig med headsetet. Jag vet ju nu inte om kabeln skulle hålla till det? Men du fattar min poäng.
 

Inte vill du bli anfallen bakifrån av några såna här "lunsar" om du ser "vänster" ut eller ser utländsk ut?Korrekt handhavande av ditt headset, men knappast lagligt på barrundan. ;-)  Du riskerar att bli gripen och ålagd böter på 5000:- varav 500:- går till brottsofferfonden. Stridgissel går under knivlagen.
 
 
 
Så här ska det se ut när du kan råka illa ut på folktomma gator och i joggingspåret. Eller ha det i fickan.
 


Graderingsintyg på 1 dan gällande artikelförfattaren.

Vill du ha mera tips och tricks som kan rädda liv och lem? Jag har gett ut ett gratis kompendium i självförsvar som heter "Streetsmart-the last line of defence". Boken finns att ladda hem här...
http://gurudas.blogg.se/2014/april/streetsmart-and-the-last-line-of-defense-v-ii.html


Väl mött.
 


Hur det kan kännas att ligga på botten

 
Dessa är endast bebisar

Reptilian sömnproblem?
Som några av er redan fattat så är jag en stor djurvän? Inatt fick jag världens aha-upplevelse när jag skulle plocka in min sköldisar från utomhusdammen till deras inomhusdamm. De låg och sov på botten i dammen alla fyra och jag lät dem sova ut... Jo, jag har doppvärmare i utomhusdammen, uppskruvad till max.
 

Mina vuxna myskköldpaddor.

Jag sökte lite experthjälp i frågan om att sova på botten och fick följande svar:

"Många sötvattenssköldpaddor har en enorm förmåga att överleva långa perioder utan syre. Vissa arter kan klara sig åtminstone 3 månader, troligen 5 månader, i en helt syrefri miljö! Vid normal kroppstemperatur dör en människa efter några minuter av total syrebrist. Det finns dock fall då kraftigt nedkylda människor klarat sig längre, men de har behövt medicinska åtgärder för att överleva. Hur klarar då sköldpaddorna av syrebrist så länge? Svaret är att de har en drastisk sänkt ämnesomsättning och en exceptionell tolerans mot mjölksyra. När sötvattenssköldpaddor dyker upphör andningen och därmed syrgasintaget till lungorna. En del sköldpaddor kan ta upp syre direkt genom huden och kan därför tillgodogöra sig det syre som finns löst i vattnet. Vissa sköldpaddor kan också ta upp syre från vattnet genom munhålans eller kloakens slemhinna och pumpar då vatten in och ut ur dessa håligheter. En del arter kan faktiskt under dykning tillgodose större delen av sitt syrebehov via dessa extra andningsorgan.
Många sötvattenssköldpaddor övervintrar på bottnen av sjöar eller dammar, ibland under istäcket. Temperaturen vid bottnen är cirka 4 °C. Miljön kan var helt syrefri. Ändå klarar sig sköldpaddorna i åtskilliga månader utan bestående skador. En viktig försvarsmekanism är att de sänker metabolismen (ämnesomsättningen). Sköldpaddorna är växelvarma ("kallblodiga") djur, vilket innebär att de antar en kroppstemperatur på cirka 4 °C, lika med omgivningens temperatur. Temperatureffekten på kroppens kemiska reaktioner sänker metabolismen. Dessutom är denna tempertureffekt betydligt större hos sköldpaddorna än den är hos andra reptiler. Hos en sköldpaddeart har metabolismen vid 3 °C och total syrebrist visat sig vara 200 gånger lägre än metabolismen vid 20 °C med tillgång på syre!"

Här har jag tagit in mina sköldpaddor inför nattetid nu på hösten och duttat och haft mig.

 
Gulbukad ung vattenskölpadda som fick lite oxköttbitar på djurens dag igår.

Källa
Raptor, en facebookgrupp om reptiler.


Läget lilleman?


Ghouls, arts, nightcreaturs and cool places before Halloween

 
Tattoo artHöstens mode


Krax pax, som Jolanda den tredje brukar säga

 
And up jumped the devil himself ;-)

 
A nighthunter

 
Chrisine at night
 
 
My baby alien
 

En orb
 
 

At Marias gotich templar


Djurens dag


Idag den 4/10 är det djurens dag. Så glöm inte att passa upp på de dina kreatur och låt dem chilla i fred :-)

 


Hinner du verkligen med?

Hinner du verkligen med att vara grundad här och nu?

 
Scrolla på nu bara min kära.

Jag är med i en sk. nyandlig grupp på facebook med drygt 5200 medlemmar. Gruppen tar upp  diverse ämnen som te x.  Kosmisk healing, ABC-Coaching, Änglarnas medicin, Väck din mediala sida, Tarotlinjen, Osho etc etc. Det bara rullar på liksom. Min uppfattning av många av dessa är att de är väldigt självupptagna. Visserligen så blir var och en salig på sin tro. Jag kan dock se paralleller mellan sökare, andligt upplysta och skådisar. En som sysslar med teater eller film är ofta svåra att nå då deras ego är helt inne i sin roll.
Många sk. "andligt upplysta" eller "ljusbärare" är egentligen inte så engagerade i vad som verkligen sker i världen. Som tex.  slakten på yezidierna för deras religiösa tro, den kommande massavrättning på uppemot 300.000 djur nu i december. 

Jag har själv gått en kurs en gång, lett åtskilliga och bott på en kursgård som tränade framtidens medium. Jag har märkt att många har upplevt aha upplevelser och märkt att de redan hade dessa kunskaper som förmedlades av läraren eller "mastern". Det var bara någon slags bekräftelse som behövdes för att se klart och tydligt igen. Någon som triggar igång det som de redan visste djupt inne i deras själar eller psyken redan.

William Blake 1757 - 1827

Termen New Age användes så tidigt som 1809 av William Blake i hans förord till Milton. "... when the New Age is at leisure to pronounce, all will be set right ..."
Begreppet myntades år 1932 av Alice Bailey, en utbrytare ur Teosofiska Samfundet, vars teorier kring teosofin ledde henne in i konflikt med teosofiska samfundets ordförande Annie Besant. Många, både anhängare och motståndare till New Age, har ofta beskrivit New Age som ett smörgåsbord, med tanke på hur mycket som ryms inom fenomenet.

 

 Alice Bailey  1880 - 1949

Liksom Blavatskys teosofi inspirerades av flera österländska religioner och filosofier inspireras även New Age av bl a hinduism, zoroastrianism, buddhism traditionell kinesisk medicin, daoism liksom yoga, ayurveda och meditation. Men även västerländska inspirationskällor existerar, då främst i form av astrologi (inklusive den österländska), samt förkristna europeiska religioner - särskilt, med tanke på New Age:ens (och Blavatslys teosofis anglosaxiska rötter) kelticismen. Judendom, kristendom och islam har inte inspirerat i lika hög utsträckning även om den judiska, och kristna, kabbalahn alltid varit central (särskilt på senare år med bl a Madonnas kabbalistiska engagemang). Man kan säga att New Age har följande inspirationskällor: Religion (framförallt de österländska), mystik (framför allt i form av österländsk meditation och tillhörande teoretiska modeller), filosofi (både religiös och existentialistisk) och vetenskap (särskilt kvantfysik har inspirerat New Age men monumental är även beteendevetenskap såsom psykologi och då särskilt personlighets- och motivationspsykologi under paradigmen humanistisk och transpersonell psykologi.).
Västerländsk esoterism såsom alkemi, magi och mysticism har emellertid mer sällan åberopats, liksom kristendom och islam.
 

Minns du TV-serien "Ut på yttersta grenen" med Shirley MacLaine  från 1986?  Filmen i sin helhet är knepig att finna i handeln.
Man behöver inte vara en troende för att uppskatta filmen. Man kan se den som ett smörgåsbord och axplock i paranormala och mystiska händelser om man så vill. Jag gillade den skarpt. Du kan se den gratis och läsa mer här.

Tror du verkligen på ett liv före döden?

Källa:
Grynings-zonen.

Kraftinsamlande vid havet


Renade och stärkande kvälls-meditation vid havet, Tropical beach. Helsingborg.


Midfullness


Fin kväll på stranden. 17 grader varmt :-)


Livets träd
 
Naturen har starka energier och hon kostar dig inte en krona. Havet och lövskog funkar bäst på mig.
Har du något ställe som du gillar skarpt?


Rituell slakt för Gadhimai

 
Rituell slakt för Gadhimai

Anledningen till den våldsamma och kontroversiella slakten är tron att Gadhimai, gudinnan av makt, kan besanna folkets önskningar och lösa deras problem mot blodsoffer. Flera miljoner människor deltar i festivalen som pågår i flera veckors tid, offerslakten väntas pågå under två hela dagar.

Djurrättsorganisationer världen över protesterar mot världens största rituella masslakt på den kommande Gandhimaifestivalen i Nepal. Omkring 250 000 djur dödades när festivalen senast ägde rum år 2009.

Vart femte år hålls en festival i den lilla nepalesiska byn Bariyapur där tusentals djur offras i en ritual var syfte är att ära den hinduistiska gudinnan Gadhimai. Många djurrättsorganisationer fasar för den annalkande festivalen som hålls i december i år.

En organisation som reagerar starkt är AfA (The Asia for Animals Coalition). De rapporterar om festivalen på sin hemsida och uppmanar folk att utöva påtryckningar mot den nepalesiska regeringen.

Läs mer och var med och protestera via deras länk till AFA:s (Asia for Animals Action) hemsida där... Visa ditt missnöje mot denna galenskapen mot djuren...

Direktlänk för att signera en protestlista till Nepals regeringen...

Visa ditt stöd!
 

År 2009 offrades 250 000 djur och de kan knappast gå till människoföda sen i detta stora antalet som många andra religioners offer brukar göra efter offercremonin. Galenskap helt enkelt.
 


Snusfabriken slog till. Fas 3

 
 
En ny gästbloggerska och gästkocka slog till. Denna gången är det min "sister from another mother" - Selma.

Steg 1:
Efter mycket tjat så blev snuset klart. 36 timmar återstår för att se om mödan var värt för att 55 doser eller 1 kg snus. Pink lazy (mint), lakrits, bergamot eller anis.
 
Sen ska hela rasket in 24 timmar i ugnen på 90 grader.
 


Hmmm. Nu ska vi se här.


Steg 2:
24 timmar senare i ugnen. Nu börjar det få vanligt snus-färg. På med påse två och rör runt och sen 12 timmar till i 90 grader.
 
 

Steg 3:
Snuset ska nu vara färdigt efter påse 3 och kryddning med några aromer. Nu ska det stå att "suga" åt sig i fem till sju dagar i kylen, sen får man plocka fram alla tomma snusdosor och portionera upp. Fast G fuskade och tog en fete pris snus, han var abstinent.
Detta firades med ett glas Sgt. peppar cola.

Aromerna som vi valde var...
Anis- Med den här snuskryddan får vi ett snus med smak av anis och lakrits.
Bergamotte-För oss som tycker om General är Bergamotte en populär arom.
Rökarom-Firman rekommenderarade oss kunder att alltid ha ett par droppar rökarom i allt lössnus.

 
Vi var på skönhetssalongen senare för att chilla efter allt snus pillande i köket. Selma blekte sina tänder och jag vaxade kalsonglinjen ;-)
 
Stort tack till min soulmate Selma. Ha en fin Eid al-Adha.

Ps. 
Tidigare gästbloggare finner du här...
Du har väl inte missat bloggens kockskola? Där lär du dig bl a hur man kan göra finsk  varm smörgåstårta. Seriöst.
Spar pengar och gör ditt egnet snus. Kolla här.Joina Dekenans af Gurudas på FacebookLyssna: Metropol 93,8

Translate my blog into your own language:Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0