Not of this world


Den gröna fen. Hemvist: absint.


Tips på hur man lämpligast bryter isen

 

Gs kockskola

Den ädla konsten att knacka is
Alla känner väl igen sig i att helt plötsligt så upptäcker du att hela ditt fryskåp är fullt med is och man inte kan stänga dörren. Jag vill bara ge dig ett litet tips. Stäng av frysen, skrapa ut allt den lösa isen. Det gör så allt tinar snabbare. Låt stå av lite och skrapa ut så mycket du kan med något föremål utan vassa kanter (jag har en gång lyckats förstöra ett rör i en frys som var funktionsviktigt). nåväl, när frysen varit av ett tag så ta en hammare och knacka försiktigt loss de stora "isflaken" och skrapa ut dem. Ett tips är att använda handskar så du inte förfryser dina fingrar. Jag använde bredsidan på hammaren för att minimera risken att skada frysen. Naturligtvis så torkar man upp med en ren kökshandduk i frysen sen.
Det hela gick relativt fort faktiskt och man slapp vänta på att det skulle tina.

Sen stoppar du in dina frysvaror (tex. kräftor, pommefrites etc) igen och startar frysen.
Smart va?

Alla kvinnor gillar ibland en händig man i köket. ;-)

Du finner en massa kökstips och recept i bloggens kockskola Gs kokbok.
 
 


Söndagsmys

 
Min Musa och jag söndagschillar. Hon hälsar dig att du måste se denna dokumentären om du älskar katter och vill förstå oss ännu bättre än du redan gör. 

Katternas vilda liv 47 min. SVT Play

Har du någonsin undrat varför en katt går i cirklar innan den sätter sig? Och varför dess svans fluffar upp sig när den blir rädd? För 6000 år sedan bjöd människan in ett rovdjur i sina hem: katten, ett köttätande vilddjur. Det lät till en början som en dålig idé. Idag bor miljontals katter med oss människor, men vad har de kvar av sina rovdjursdrag?

Kan ses till mån 9 nov. Kan ses i mobilen.

http://www.svtplay.se/video/2623721/katternas-vilda-liv/katternas-vilda-liv-avsnitt-1

 
 

Fonot:
Musa – i grekisk mytologi ursprungligen poesins gudinnor men sedan även de gudinnor som inspirerade även andra konstnärer, filosofer och intellektuella.


Månkalendern för 2016

 
 
 
 
 

Månkalendern för 2016

Nu har du 2016 Månkalender. Spara bilden, använd den som skrivbordsunderlägg på din dator? Klicka på den lilla bilden för att hämta den i större format.

Varsågoda!

Månfotograf: Skogsvidjan Sara LehtinenMinnesrunor

 

Bl a. dessa tänder jag ljus för på alla helgonsaftonen 31/10

Denna afton tycker jag det är lämpligt att tända lite levande ljus i hemmet för att hedra sina egna personliga helgon, döda anhöriga och vänner. Vara lite seriös och skicka sina tankar till dem som inte är kvar hos oss längre, men inte bortglömda. Sen tycker jag inte det spelar någon roll vilken religion man tror på eller inte tror på.

Alla helgons dag är egentligen den dagen som man buntade ihop alla kristnas helgonförklarade mindre betydande helgon som inte fick plats i den vanliga kalenderns 365 dagar. I år infaller alla helgons dag lördagen 31/10.
Alla själars dag är söndagen efter Alla helgons dag.

 
Mor
 

Adoptivbror
 
 
 
 
 
 
 
Vila i frid!


Ha en behaglig och trevlig helg alla

 
 
 
Själv ska vi ha en mini kräftskiva på söndag. Chelesey inspekterar brieostens färskhet.

 
 


Dagens stil


Var ute lite häromdagen och stötte på Mikael från Nyköping. Vi konstaterade att vi hade samma hårfäste, men jag hade aldrig tänk tanken att odla tofsen framtill på huvudet som han gjort.  Kanske någon inspiration till några andra män också?

 
Kanske är det dags att raka sig på sidorna och odla tofs? Vad tycker du?
 
 


Ha en urdjävlig vecka amigos ;-)

 

Komsi komsi

Tvättdag idag, suck. Men tur man slipper tvätta i havet iof. Varför är man så trög att när man sen hänger man upp tvätten, trots när det obligatoriska tvättmaskinmonstret glufsat i sig min ena strumpa? Ändå hänger man bara upp en strumpa. Eeehhh.
Ner en vända på stan  sen och köpa lite xxx, två akvariefiskar, en gurami och en silverhaj. De kvarvarnde två kan ju bli deprimerade av att leva som änklingar så länge.  :-)

Annars tror jag att jag lider lite av insomia, sömnbrist. Känner igen symtomen sen jag bara jobbade natt. 

 

Ha en urdjävlig vecka amigos ;-)

 
 


Halloween tävling fram till fullmånen

 
 
 
Tävlingen finns bara på bloggens facebook version.
 
 

Sminktips inför halloween

Bilder från förra Samhain på Bara Rock Helsingborg 
 
 
 
 
 
Vakten var den enda som inte behövde smink ;-)
 


E-post strul

 
Inte undra på att jag inte fått någon kul e-post. Formuläret har krånglat, men nu går det att skicka mail igen :-)

Kontakt här...


Sluta padda er nu.

 
De visar hur avancerad paddyoga går till eller var det trång på stranden idag. Mina gulbukade sköldpaddor.
 


Man lär sig alltid något nytt i bloggen.

 

Användning av Femidom, "kvinnokondomen "
Den övre, större ringen ska placeras utanför slidmynningen.
På sidan som ska vara utanför slidmynningen sitter en plastring som ska förhindra att femidomen glider in i slidan. På den andra sidan finns en liten mjuk platta, som ska hålla hylsan på plats.
Femidomen kan även föras in via analöppningen och användas vid analsex. Fungerar även vid oralsex. Femidom bör dock inte användas tillsammans med en vanlig kondom, då friktionen gör att de lätt kan gå sönder.
Den finns att köpa på apoteket.

 

 


Monster

 
Kebabpasta, vitlök - och chilisås med en monster energidryck på Pastastationen. Yummie och mättande.
 
 
 
Precis kommit hem och bytt i katternas två kattlådor, en på balkongen och en på wc. Min arabiska grannfru gapar och skriker som vanligt på sin man så det hörs i hela huset. Ett bad samt skallrakning och sen chilling med coca cola och en bra film. Ha en trevlig helg :-)


Till alla snusmumrikar

 
 
370 spänn för 750 gram snus. Man tillsätter bara vatten, valfritt smakämne (saltlakrits) och sen tre dagar i kylen. Mortel behövs inte.
 
Läs även om detta snusproktet med Selma och mig.
 
Och sen lite trams okså...

 
Grannens farliga inbrottsvakt.

 
Rynkan hälsar också. Jo, den var döpt till det. Minns inte vilken ras.


Urhundstyp och annat fint

 
Malamute på Stattena. Läs mer om rasen. Om du är intresserad av hundar eller kanske har en ulv  som totemdjur? Missa inte mina blogginlägg om hybrid mellan husky och Spansk varg, eller mitt inlägg om mitt möte med en blandning av schäfer och varg. 
 
Jag gick en liten promenad idag och tog lite bilder annars.
 
 
.Fru ekorre är ute och käkar hasselnötter. Hon missade mitt huvud med ca 2 meter med en nöt.
 
 
Man fattar konstnärens pik. Inge mer skräp i havet tack.
 
 
Läs mer om konstverket klicka på bilden.
 
 
Några av er undrade över mina sötvattensmusslor som håller rent på botten i akvarium. Jag vet inte vad arten heter, jag snubblade på dem av en slump i en djuraffär. Men kolla bilden. Färgen är egentligen vit, det är ett tunt lager av alger på dem. Mina algätande fiskar är på tillfällig semester :-)
 
 
 


Höstdagsjämningen


Detta hösträdet plåtade jag igår vid en busstation. Lyckad bild va?

Idag har vi höstdagsjämningen

Höstdagjämningen infaller den 23 september när solen färdas över ekvatorn på sin resa söderut. Dag och natt är lika långa, därför är det en av de balanserande dagarna, den andra balanserande dagen är vårdagjämningen som infaller sex månader senare. I årsberättelsen besegras ljusguden av sin tvilling och sitt alter ego, mörkrets gud, men den andra skördens frukter är redan insamlade. Skördemåltiderna är i sig själva magiska ritualer som ska se till att bordet aldrig står tomt under de följande månaderna.
Hösthalvåret är fattigt på helger. Sedan gammalt var dock mickelsmäss den 29 sep även en kyrklig högtidsdag. För allmogen var den en viktig dag. All skörd borde då vara inbärgad och betesgången avslutad. Mikaelidagen var också från 1819 laga flyttningsdag för tjänstefolket, vars frivecka då tog sin början, ofta firad med en sammanskottsbal.
Den enklaste seden utför du på aftonen före höstdagjämningen eller på Mikaeliafton, vilket du vill. Seden går ut på att du sprider ut frön till de vilda fåglarna så att de bringar dig lycka över vintern.


Missa inte den totala "super"-månförmörkelsen, tidigt på måndag morgon den 28 september - den blir stor!  

Du finner hela årshjulet här...
https://www.facebook.com/notes/grynings-zonen/de-åtta-hedniska-högtiderna/787676381324493

Källa:
Bondepraktikan

Loppis i stan :-)

 
Lite mindre lyckat kanske? Någon hade satt upp lappar på alla papperskorgar och utannonserat att de skulle ha loppis. Knas, eller?


Söta eller intressanta husdjur

 


Kul film och lite bra att veta om vattensköldpaddor

Ett av mina intressen har nog alltid varit någon form av reptil,  skorpion, spindel, ödla eller sköldpaddor förutom alla andra djur. Men det har du redan fattat att jag är en stor djurvän  ;-) Rätt nöjd med mina paddor och det ser fint ut i vardagsrummet.

Mina gulbukade sköldpaddor är lite som hundvalpar när de tigger mat. Den lille är hanen och honorna i detta släktet är nästan dubbelt så stora. Men i början på filmsnutten så är hon bredvid en myskskölpadda och den är fullvuxen. I filmsnuttens slut så ser ni hanen. Jag tyckte de var så söta här. De bor nu i min inomhusdamm i vardagsrummet och mina katter ser dammen som en stor vattenskål. Dammen är inköpt i en leksaksaffär och se det som ett tips *blink*. De har vattenreningsfilter, landsektion med värelampa och solen lyser på dem från fönstret och hjälper dem bilda D-vitamin. Det kryllar dessutom av guppies i vattnet och ibland lyckas de knipa en.

På sommaren bor de i en liknade damm på min balkong.

 

Många som köper vattensköldpadda kommer ofta hem med den rödörade vattensköldpaddan, söta som små men de blir lika stora som en tallrik och sen dumpar folk dem i något vattendrag. Läs på innan du gjort ditt misstag. Detta gäller alla djur.

Överkursen om sköldpaddor

Reptilian sömnproblem?
Inatt fick jag världens aha-upplevelse när jag skulle plocka in min sköldisar från utomhusdammen till deras inomhusdamm. De låg och sov på botten i dammen alla fyra och jag lät dem sova ut... Jo, jag har doppvärmare i utomhusdammen, uppskruvad till max.

 

Mina vuxna myskköldpaddor.

Jag sökte lite experthjälp i frågan om att sova på botten och fick följande svar:

"Många sötvattenssköldpaddor har en enorm förmåga att överleva långa perioder utan syre. Vissa arter kan klara sig åtminstone 3 månader, troligen 5 månader, i en helt syrefri miljö! Vid normal kroppstemperatur dör en människa efter några minuter av total syrebrist. Det finns dock fall då kraftigt nedkylda människor klarat sig längre, men de har behövt medicinska åtgärder för att överleva. Hur klarar då sköldpaddorna av syrebrist så länge? Svaret är att de har en drastisk sänkt ämnesomsättning och en exceptionell tolerans mot mjölksyra. När sötvattenssköldpaddor dyker upphör andningen och därmed syrgasintaget till lungorna. En del sköldpaddor kan ta upp syre direkt genom huden och kan därför tillgodogöra sig det syre som finns löst i vattnet. Vissa sköldpaddor kan också ta upp syre från vattnet genom munhålans eller kloakens slemhinna och pumpar då vatten in och ut ur dessa håligheter. En del arter kan faktiskt under dykning tillgodose större delen av sitt syrebehov via dessa extra andningsorgan.
Många sötvattenssköldpaddor övervintrar på bottnen av sjöar eller dammar, ibland under istäcket. Temperaturen vid bottnen är cirka 4 °C. Miljön kan var helt syrefri. Ändå klarar sig sköldpaddorna i åtskilliga månader utan bestående skador. En viktig försvarsmekanism är att de sänker metabolismen (ämnesomsättningen). Sköldpaddorna är växelvarma ("kallblodiga") djur, vilket innebär att de antar en kroppstemperatur på cirka 4 °C, lika med omgivningens temperatur. Temperatureffekten på kroppens kemiska reaktioner sänker metabolismen. Dessutom är denna tempertureffekt betydligt större hos sköldpaddorna än den är hos andra reptiler. Hos en sköldpaddeart har metabolismen vid 3 °C och total syrebrist visat sig vara 200 gånger lägre än metabolismen vid 20 °C med tillgång på syre!"

Här har jag tagit in mina sköldpaddor inför nattetid nu på hösten och duttat och haft mig.


Bra länkar

Bra sida om sköldpaddor
http://skoldpadda.se/

Facebook

Raptor" en blandad sida 
https://www.facebook.com/groups/136301353124057/


Tropikmässarrangörer på facebook


Malmö tropikmässa
https://www.facebook.com/groups/132827333394934/?fref=ts


Expo Syd
https://www.facebook.com/groups/321380177952037/

 
Förövrigt så är det just nu 23 grader i skuggan på min balkong kl. 17:00 21/9. 
 


Viritala kokbokens hemligheter
Söndagsmiddag ala G. Hemlagad fish & chips. Hemligt recept, ett djupt förborgad släktrecept, men för dig som är trogen bloggbesökare öppnar jag up min viritala kokbok.
 
Bon apitit och välkommen till min kockskola.
 


Erotiken inom litteraturen

 
Erorik har alltid facinerat oss människor, även innan vi kom i puberteten. Småtejer läste Starlet, småkillar kollade in blaskor som "Aktuell rapport". "Vildingarna" älskade att läsa "Grottbjörnens folk" bokserien av den amerikanska författarinnan Jean M. Auel.
 
 

New ageare och andliga läste gärna Margit Sandemos böcker "Sagan om isfolket" Sagan om Isfolket är en bokserie av Margit Sandemo på 47 böcker om ättlingarna till Tengel den onde av Isfolket. Serien följs på sätt och vis upp av Häxmästaren och Ljusets rike.


Alla böckerna, som är på cirka 250 sidor var, gavs ut mellan 1982 och 1989, och de har kommit ut i flera utgåvor sedan dess.
Anis Nin har beskrivits som en av de bästa författarna av kvinnlig erotik. Innan Nin var erotisk litteratur skriven av kvinnor ovanligt. Det fanns bara ett fåtal kvinnliga författare av erotisk litteratur som blivit kända, såsom Kate Chopin. Enligt Volym Ett av hennes dagböcker, 1931-1934, kom hon första gången i kontakt med erotisk litteratur när hon åkt till Paris med sin mamma och två bröder i hennes sena tonår. 

Sen får vi ju inte förglömma "tantsnusk" författarinnan Jackie Collins som nyligen gick bort i bröstcancer. Hon sålde över 400 miljoner böcker.

Gemensamt för dessa böcker och författare är att de alla vävt in erotiken i sina berättelser.

 

Erotica tarot...
är en unik bok som fokuserar på den erotiska och sensuella delen i tartkortens hemligheter. Dett är en bok om tarot som fokuserar på kortens aspekter. Den är numera slut på förlaget men vi bjuder på den i PDF format. Denna boken gav jag ut tillsammans med den Ylva Trollsteirna som är välkänd i tarotkretsar. Till boken gav vi också ut en tillhörande tarotlek som också är slut. Men jag har ordnat så man kan spå sig i den stora arcanan direkt på nätet.

 
Testa att spå dig i vår tarotlek här.
 
Text från bokens förord

Av Rosie Björkman alias Jolanda den tredje
"I västerlandet är människor psykiskt och emotionellt könsstympade, skulle man kunna säga.Hos mina lärare indianerna fick jag lära mig om quodouschka, den heliga livskraften, som också är lika med den heliga sexuella kraften.I gamla svenska ordböcker står det att ordet kåt betyder livsglädje. Här hos oss i väst är vi väldigt fixerade vid penetrationen, det rent fysiska mötet mellan det kvinnliga och det manliga könsorganet.
Av mina lärare indianerna får man lära sig att andas upp energin från skötet/penisen, upp genom magen, och ut genom hjärtat. Vår sexualitet blir mer tantrisk, skulle jag kunna säga. Mer och mer andlig, såväl som fysisk. Orgasmen som hjärthealing. Sedan fick vi också lära oss om något de kallade att: "öppna alla stängda symboler", med syfte att få en renare sexuell energi. Alla mentala blockeringar som står emellan mig och mitt ursprungliga, kraftfulla sexuella uttryck måste rensas bort, och enda vägen är att ta sig igenom dessa labyrinter
av spöken. Ylvas och Gurudas presentation av den här kortleken kan vara ett användbart redskap i detta andliga frigörande arbetet som pågår både inom var och en av oss, och mer globalt runtom planeten jorden just nu. Det är hårdrock! 

Hämta vår bok här:
http://gurudas.se/gpdf/eroticatarot.pdf


Cybersex
Idag har vi allt i cybersex på internet, män kollar på porrfilm i sin mobil och kvinnor flirtar hejvilt på olika appar och sen naturligtvis du som läser dessa rader ;-)


Mer "bloggsusk" kan du avnjuta här.
Kultserien eller en volontär


Håller på att gå in i en annan dimension, eller iaf grusig i ögonen genom att jag kollar igenom för många avsnitt på raken varje kväll och halva nätterna av den gamla kultserien Arkiv X i höstmörkret, men vad kan man annars göra om man är singel och inte har en kvinna i huset som kör slut på en om nätterna ;-). Kvinnlig volontär kan ju alltid höra av sig om hon känner sig manad och kallad.

Spännande en del avsnitt annars.
 
X-files, 6 säsonger och 144 avsnitt med Svensk text.
Hittade dem här...

http://dreamfilmhd.org/series/details/683244494-the-x-files/

 


Snurra inte runt i bloggen mer :-)

Du känner kanske inte till att bloggen har en speciell sökmotor? "Search and destroy"...

Kolla in ...


Lite sök kategorier i urval:

Blogging, Djur och natur, Filmer, Fotoalbumet, Föreläsningar/seminarium, Gurudas webbzine, G´s kockskola, Humor, Konst & kultur, Massmedia, Mina utgåvor, Mingel & sånt, Musik, Ockultism, Personligt, Sex, Sjukvård, Sport och hälsa, Webb- och bloggdesign och mycket annat kul. 

 

 
 
 


Kattastrof


Chelesey tömmer mitt akvarium med sötvattenskrabber och guppies. Se henne när hon är i sköldpaddsdammen och paddar sig ;-)


Enter the dragons & the snakes mysteries


Dagens coolaste aha upplevelse

Gammal tatuering gjord av Kenneth Fong, Malmö R.I..P. Motivet skapat av Måns Bagge efter mitt önskermål. Jag är född i Ormens tecken och Draken är dess motpol, yang enlig Kinesiskt astrologi Ming Shu. Denna sitter på min vänstra underarm.

Vill du veta vilket ditt tecken är så kolla här http://gurudas.se/webbtarot/horoskopet/horoskop.html
Läs mer om Feng Shu här http://gurudas.blogg.se/2015/february/nu-lamnar-vi-hastens-ar-och-gar-in-i-getens.html

Google translating från facebook

Mapucheindianerna kosmologi-(chile)

Mapucheindianerna är den största inhemska gruppen i vad som nu är chile. Ringde araucanos av de spanska konquistadorerna och deras ättlingar, mapucheindianerna motstått spanjorerna i århundraden och har stötts ut sedan oberoendet för chile från spanien. Deras namn tyder på deras centrala tro. Mapucheindianerna bokstavligen betyder " folk [che] av marken [mapu]". Det finns flera versioner av skapelsen sa till av olika grenar av mapuchefolket. Det följande är en serie av fragment.

I början fanns bara mörker och vatten till dess skapare skapade en värld och sätta folk på det · folk till vilka herren skall hans ande. ..... .

Kvinna skapades först, sedan, från en stjärna att vara hennes följeslagare. ..... .

Det fanns två viktiga befogenheter-som ingår som ormar. Det var treng treng (tren tren), Jorden orm, och kai kai, vattnet orm. Ibland var det krig mellan de ormar och en gång kai kai översvämmade världen. Några mapucheindianerna besteg ett berg enligt instruktioner från tren treng och räddades.

De överlevande, säger vissa, var två par-en gammal man och kvinna att lära de gamla sätten och ett ungt par att fortplanta sig.

Mapucheindianerna anser att själva grunden för verklig liv är ett harmoniskt förhållande mellan människor, djur, och landet-det är moder jord. Kärnan i moder jord återspeglas i den betydelse som ges av mapucheindianerna till kvinnor och deras särskilda styrka. Traditionellt har kvinnor gjort stora ledande roller, som ofta inkluderar den viktiga roll som shaman.

Jeremy Leeming

Källa och orignaltexten på facebook:

https://www.facebook.com/AwakenMythology/photos/a.802101573188376.1073741828.802097536522113/973375069394358/?type=1&fref=nf

 

 

 
Denna bilden kommer från Mapucheindianerna kosmologi och är tagen i Chile
 
 
 


"Lakrofilia", efterlysning och...


Lördagsmys
 
Nu är min soulsister i Tunisien och kollar till deras hus och olivlund och jag hoppas de har det kanonfint, soligt och slipper terror.
 
Jag efterlyser facebooks admins också
 
Dessa två sidor  behöver jag hjälp med
 
 
https://www.facebook.com/SkaneBulletinen 

Detta är en lokal sida för Skåneland och dess kommuner. 
Du finner lokala nyheter, lediga jobb (svara dock inte på en annons här i nyhetsflödet, utan gå till jobb annonsörens sida. Mer jobb i "Länk" arkivet), intressanta personliga redaktionella artiklar, bildrepotagen och events.
Sidan drivs helt ideellt och är gratis. 
Många artiklar är från extern nyhetsmedia och detsamma gäller jobbannonserna.

 
https://www.facebook.com/Sociala-medier-192160950842632/timeline/

Sociala medier
En FB sida för diskussioner och tips om olika bloggar och allmän webbutveckling. 

Tipsa om coola/spännande/intressanta/sexiga/kul bloggar på nätet.
 
Pös pöss.


Rest in pieces

I dessa tider för 14 år sen och idag

 
Det ska betonas att den sanna religionen Islam och Koranen inte på något sätt förespråkar terror, mord, våldtäkt etc. i Allahs eller Guds namn. 

Vila i frid

11 september-attackerna (9/11-attackerna, 11/9-attackerna) var en serie koordinerade terroristattacker riktade mot civila och militära byggnader i USA den 11 september 2001. Fyra amerikanska passagerarflygplan kapades; två av dem flögs in i det civila World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York, det tredje flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon och det fjärde havererade på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania. Dödssiffran varierar mellan 2 700 och 3 000 (exakta siffror osäkert), inklusive de 19 kaparna. De allra flesta dödsoffer var de som dog i eller nära tvillingtornen, antingen då de attackerades eller rasade, detta har gjort att attackerna mot tvillingtornen har fått mest uppmärksamhet i media.

En väldigt stor andel av de döda, ungefär 1344 människor, var de som blev fångar i de översta delarna av det norra tornet, ovanför eller nära kraschzonen. De omkom antingen av begånget självmord (genom att hoppa från byggnaden), rökförgiftning, brännskador eller när tornet kollapsade klockan 10:28 lokal tid. Det södra tornet hade till viss del evakuerats då det andra planet rammade dess sydvästra sida klockan 9.03 lokal tid, vilket gjorde att 700 människor inkluderat brandmän och andra hjälparbetare omkom då det kollapsade.

Attacken räknas som det största terrorattentatet i världshistorien och ses som en av de mest betydelsefulla händelserna i modern tid vad gäller ekonomiska, sociala, politiska, kulturella och militära effekter i USA och många andra delar av världen.Som svar på attackerna startade USA det så kallade kriget mot terrorismen. USA:s kongress lät granska attackerna genom Kommissionen för terrorattackerna mot USA. 

Europa är IS nästa stora slagfält?

Abdul Basit Haroun, rådgivare till den libyska regeringen, har pratat med smugglare i Nordafrika och även han säger samma sak (BBC 17 maj). Också i Italien och Egypten har tjänstemän varnat för att IS smugglar in terrorister i asylströmmarna.
Och Sverige då? Här har Säpo varnat handläggare på Migrationsverket om att jihadister som stridit för Islamiska staten kunde misstänkas försöka få asyl i Sverige, med hjälp av förfalskade eller stulna pass. På grund av det drastiskt ökade söktrycket har arbetsbördan ökat för Migrationsverket, vilket gör att det inte finns resurser till ordentliga utredningar för att upptäcka misstänka jihadister.

Läs Ivars Arpi artikel i Svenska Dagbladet
http://www.svd.se/europa-ar-is-nasta-stora-slagfalt

 

 

 Det luktar fisk


Jag fann denna fisken på en djursida på fejjan och den skulle bortskänkas. men, ett stort men, hon sa aldrig att denna arten av gurami kan bli stora. Just denna är 40 cm. Lite för stort för mitt 210 liters akvarium.

 
Fisken ovan hade bara behövt gäspa så hade mina fiskar sugits in. Men föreslog Plantagens koikarpdamm i Rydebäck. Se deras fina damm här.


När djuren talar

 
 

Om du vill så kan du bl a hämta en skrift jag gett ut om djurkommunikation här...
http://gurudas.se/gpdf/noje.html

Väl mött!

 


Nytt bokprojekt

 
Yra Vinogradov, ryssen som ska ge ut boken om Black Uniforms och punken från norra jordklotet.

Sitter just nu och insamlar material till Yrans bokprojekt. Punken var väldig trevlig på 80-talet och alla hjälpte andra punks. Ungefär som bikers eller metalkids gör idag.Sitter och researchar bland mina tidigare bok- och zine utgåvor efter  , intervjuer och foton för att skicka över till Ryssland och bokprojektet.
 


För övrigt?

Är det inte smartare att lära alla flyktingmän mellan 18 till 60 år att kriga tillbaka och beväpna dem tungt och skicka tillbaka dem istället för allt snyftande i media? Glöm aldrig finska vinterkriget.Nu har mina gulbukade sköldpaddor och mysksköldpaddor flyttat in tillbaka in till sin inomhusdamm som kryllar av guppieakvariefiskar. Yummie hälsar de. 
 


Off duty

 
 
Maskulinus sjukvårdare
 
När jag var yngre ville jag faktiskt jobba med djur. Min kära fader sa att människor också är en form av däggdjur och visst har han rätt. 
Nu har jag jobbat inom ett brett spektrum och nyligen avslutat en tjänst på en ortopediskt avdelning och fått fräscha upp mina medicintekniska kunskaper med allt från EKG tagning, mews kotroller,blodprover, ta agraffer till kateteriserng. Omvårdnadsbiten sitter där sen innan och kommer naturligt. Det som jag som tar mest tid är faktiskt dokumenteringen efteråt. Region Skånes sjukvård använder sig av ett datasytem som heter Melior och som kan vara lite jobbigt att arbeta i, tycker jag och många med mig.
Det har varit högt tempo många gånger på ortopeden och många benbrott. En patients barn frågade mig om det var kul att jobba på sjukhus. Ja, sa jag men det kan vara lite stressigt ibland då det hela tiden händer nya saker hela tiden. Men sån är kul.
En kollega frågade mig redan första veckan om jag tagit stygn någon gång. Ja sa jag, fast bara på mig själv och på katter (det sa jag aldrig). Jag vissste vilken skalpell och speciell pipett man använder. 34 stygn senare var min "ta stygn på människa oskuld borta".
Det mest sarkastiska är att jag själv aldrig i mitt liv har haft så många skador i mina ben. Knäna, vristerna och tårna har nästan konstant haft olika skador.
Jag kommer att fortsätta som timanställd där. Jag talade med en kollega och vän i morse och han sa att han som timmis bara denna veckan kunnat jobba mer än 100% bara denna veckan.
 
Jag har under denna tiden mött en ny kvinnlig andalusier från södra Spanien och haft mycket kul med. Den förra andalusiern deseterade.


Den ortopediska visningsoffret Benjamin hälsar att han hoppas se dig med varken benbrott, fall, skottskador, bil/tåg skador hos oss :-)

 
Sjukhusingångens dörrvärd. Jag tycker det ser lite opassande ut med EU immigrantstiggare utnanför ett sjukhus iof.

Ps.
Du får alltid extra bonus material i bloggens facebook sida. Kolla in...
https://www.facebook.com/pages/Dekedans-af-Gurudas/188600731166314

 
På hemvägen så har bl a moder natur sett till att jag fått lite färdkost från varje arbetspass. Avgasfria bjönbär.

Ps.
Du får alltid extra blogg-godis på bloggens facebook sida. Kolla in...
https://www.facebook.com/pages/Dekedans-af-Gurudas/188600731166314

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook
Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
KvinnaSök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0