BONDEPRAKTIKAN AUGUSTI MÅNAD

 Augustus, Skördemånad, hafwer 31 dagar.  

Dagen är 15 timmar och 22 minuter lång. 

Och Solen löper uti Jungfrun, och är deruti ifrån den 14 Augusti, intill den 14 dag Septembris. 

Skördemånan säger: 

Nu slår jag af bjugget det hwita, Och ser dertill om lian kan bita, Jag dricker och äter bitter mat, Och plägar mig wäl af skön sallat.

I denna månad skall man ingen läkedom bruka, som är gjord af honung, ty det är i hundedagarne. I Rötmånan wakta dig för mjölk och söt mat, bitter spis skall man bruka, också skall man icke dricka för mycket win. Uti Jungfrun är godt att afwänja barn, att bygga, och att få sig en Jungfru, men icke ligga när henne.

Ett barn, som blifwer födt uti Jungfrun, blifwer liten på sin lekamen, gifwer söta ord, samt hafwer ett däjeligt ansigte med en förmängd färga; han synes att wara god, men han är dock hatfull, han hafwer också ett ostadigt sinne, hans ögon löpa omkring hit och dit, och alla

dem, som icke äro födde under detta tecken, dem hafwer han kär, han blifwer den förtretligaste ibland sina bröder, öfwerlefwer också sin fader och moder, han lofwar mycket, man håller litet. Uti Jungfrun hafwer han lycka hos stora herrar, också uti Wigten. Uti Wattumannen lider han pina och sjukdom uti sin buk, mage och nafwel, uti sina ögon och på sin tunga. Han får en mycket hätsk qwinna, hans dödstid är uti Wäduren. Uti Oxen hafwer han lycka i all ting, som tjenar till rikedom af främmande gods. Uti Lejonet hafwer han nöd och ångest. Uti denna tid skall han taga sig wara, att han icke gifwer sig uti äktenskap, och om han lefwer uti 40 år, kommer han till 60 år.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 

LUGHNASADH ELLER LAMMAS 1 augusti

Lugh är den keltiske ljusguden och solens son. Det här var den första skördefesten då man tackade jorden för hennes rika gåvor På iriska kallades festen för Lughnasadh och firades till minne av Lughs begravning. "Loafmass", "brödmässa") var säkerligen det medeltida kristna namnet för dagen då brödlimpor bakades av den första sädesskörden och lades på altaret för all symbolisera den första frukten. Det ansågs föra otur med sig att skära av det sista knippet säd eftersom det symboliserade sädesguden som villigt offrade sitt liv för all cykeln med liv; död och återfödelse skulle fortsätta. Skördefolket kastade iväg sina skäror efter att ha skurit av det sista knippet så att ingen skulle veta vem som hade dödat sädesguden. Det påstås att den engelske kungen William Rufus begick rituellt självmord under en jakt den 31juli 1100 för att han var ofruktsam.

Denna sista sädeskärve gjordes till en halmdocka, en symbol för Moder Jord och dekorerades med Cerridwens (den keltiska modergudinnan) scharlakansröda band. Halmdockan hängde sedan över hemmets härd hela vintern.

Eftersom Lammas var en festlig tid då folk från avlägsna håll strålade samman föll det sig naturligt att man arrangerade bröllop. På Lammas ordnades ofta också ofta ettåriga hinderprövningar för de giftaslystna. Det unga paret stack in sina händer genom en ihålig sten och kom överens om att vara tillsammans i ett år och en dag. Nästa Lammas kunde de förnya löftet eller ställa sig med ryggarna mot varandra och gå från varandra så att äktenskapet upplöstes formellt.

Man gjorde även upp andra avtal vid denna tid och månaden kallades förr i världen för fordringstiden. Vägarna var tillräckligt torra för att man skulle kunna ta sig fram och domstolar åkte runt för att skipa rättvisa och verkställa betalningar av skulder

På grund av detta fokuserar Lammasritualer på rättvisa, rättigheter, både personliga och juridiska förhållanden, befordringar och reglering av den personliga ekonomin. Eftersom säd och halmdockor förekommer gynnas även fruktsamheten under denna period, det är en bra tid då du kan förbereda dig inför kommande äventyr eller komma i fysisk form så att du lättare blir gravid.

Skaffa ett föremål av halm som fokuseringsobjekt, t ex en halmdocka, en sädesbukett eller en stråhatt, kanske dekorerad med vallmoblommor eller blåklint.

Du kan annars ta ett paket blandade frukostflingor. Ringa in fokuseringsobjektet ei Lammas kristaller: tigerögon, förstenat trä, bärnsten, rutilkvarts eller andra mörkgula eller bruna stenar. Tänd gyllenbruna eller mörkgula ljus och använd följande örter och rökelse: ceder, kanel, bockhornsklöver, ingefära, ljung, myrten solros.

 


Angående min bortrövade mobil

 
 

Jag  behåller samma mobilnummer som innan, så du som har mitt mobila nummer på din mobil behöver inte ändra nåt. Jag fick ett nytt simkort med samma nummer från comviq i veckan. Ring mig en signal då jag tappat bort nästan samtliga sparade nummer i den stulna mobilen.
Tack!

Jag kan faktiskt rekommendera alla människor att testa att bli av med sina mobiltelefoner någon gång. Litta skönt faktiskt. Lite jobb med och spärra och ändra lösenord hit och dit bara. Vadå jämt vara uppkopplad?
Det blev en mobil fri vecka.
 

Den nya mobilnen blev en LG L65
Basspecifikationer

1,2GHz Dual Core, Qualcomm Snapdragon 200 MSM8210
A-GPS, Bluetooth 4.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
127,2 X 66,8 X 9,5mm
Android 4.4 KitKat
Svart, vit
2100mAh
4,3 tum
WVGA (400 x 800) (207ppi)
5MP med multipunkts autofokus och LED-blixt
HSPA+ 21Mbps
4GB + 1GB LPDDR2 RAM
Knock Code™, Guest Mode™, QMemo, Plug & Pop, QSlide 2.5, Capture Plus™, Clip Tray™, Panorama Shot (2D), Multi Point AF

Mer ointressant info. om mobilen för dig finner du här...

See ya.


Vecka 32 meditationskort

 
Tarotkortet för vecka 32, 28 juli till 3 augusti år Månen   Atu XIIX.
Fullmånen kallas rödmåne i augusti och infaller den 10:e

Grundtolkning för tarotkortet månen:
Det här kortet visar på starka känslor. Händelser som dominerar känslolivet. Skapande och uttryckande. Inre sökande, poesi och meditation. Drömmar, det fördolda och det undermedvetna. Det här kortet visar på känsla, inlevelse och drömmar, men mer den sortens som man förverkligar eller uttrycker. Ett kort som visar att man lever med sin känsla/intuition. Att man vill uppleva något som ger en känsloupplevelse med hela kroppen och sinnet. Här finns drömmarna men det är de som man förverkligar, först kommer tanken sen drömmen/fantasin och sen försöker man att förverkliga det. Starka känslor med sig själv i ensamhet och utvecklande men även med andra. I förhållanden, stark kärlek och mycket känslor.

Kortet månen är kan tolkas som en varning om att allt står inte rätt till. Antigen ser man inte verkligheten så som den är, eller så har du blivit lurad. 
Månen påminner oss att vissa saker – precis som månen – är dolda för oss. Så att vi inte alltid är förmögna till att få den stora överblicken.

Månen kan också stå för en tid av bearbetning, med starka drömmar och en tid då man känner sig vilsen.

Allmän betydelse - Månen representerar falska beskyllningar, dolda fiender, och fara. Kortet kan i mer extrama tolkningar betyda mörker and fasa.

Jobb - På jobbet är inte allt som det verkar vara. Se upp för manipulation och lögner.


Ekonomi - Du har ingen klar vision angående din ekonomi. Försök med lite sunt förnuft eller vänta på större klarhet innan du fattar några beslut.

Kabbalistiskt:
Yesod (Grundval) samlar utstrålningarna från alla de andra sefirot, renar och rättar till dem, och överför dem därpå till det fysiska planet, Malkut. Yesod är det första man möter når man försöker höja sig över det fysiska planet. 
 
 Kliffotiskt:
Gamaliel (Den Obscene).
Detta är de förbjudna och förträngda drömmarnas kliffa där allt som uppfattas som perverst och djuriskt kommer i dagen. Den styrs av Lilith. Denna sfären tillhör månens baksida.

Astrologiskt:
XVIII Månen symboliseras av Kräftans tecken:
Trygghet och hemmets fasta punkt som i och för sig går att ta med sig. Att vårda och känna in men ändå ta ansvar för sig själv, öppen trygg känsloinlevelse. I denna kombination finns det inre hemmet, vårt inre trygghet med poesihörnan där vi kan stanna upp och lyssna till vårt inre och kanske uttrycka det genom någon konstart.
 
 
Erotisk antydan:
Är mycket sensitiv. En sexuell upplevelse finns i varenda cell, varenda nerv i hela kroppen, andas sex, lever erotik! Vill ha mycket beröring, kan ägna timmar åt förspel och flertalet orgasmer innan en penetration. Har stark fantasi, låtsats vara olika personligheter eller att partnern är det. Blir upphetsad av rollspel.

Dina drömmar om kärlek är orealistiska. Om du har en partner, kan denne svika dig utan att du vet om det.
 
 

Var observant på månens faser under några månvarvs (månaders) tid och känn efter hur månens cykler påverkar dig. Studera din månadscykel. Utför "drawing down the moon" som beskrivs i Bok II. Utförs av kvinnan. Boken Erotica tarot och dess kapitel finns som gratis e-bok. En unik bok som fokuserar på den erotiska och sensuella delen i tartkortens hemligheter, känd från TV. Vill du se dokumentären och ladda hem boken? Surfa hit...
http://gurudas.se/gpdf/noje.html
 
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 

Överkursen om månen och dess betydelser kan du finna i den facebook relaterade sidan Grynings-zonen.
 
 


Playa de luxe


Vem är den där snubben mallorca nu igen? Tack för den fina solstolen M.B. När kommer du och dansar litta bastkjol dans? ;-) Jag får sola försiktigt med mitt nordiska skinn. Ska sitta där i skymmningen vid min sköldpadds-swimming pool och filosofera lite om livet och ditten och datten.

Pöss.


Devil seeds

 
Daisy poserar framför våra "häxörter" datura stramonium på kvällskvisten på vår balkong.


Close up. Hör av dig om du är intresserad av att ha lite frön. Sjätte året de bor på vär balkong.
 


En normal jobb-vyMitt kontor och undersökningsrummet.

  
En väggskylt. 
 
Det är relativt lugnt för det mesta dock på mitt nya jobb. Vad jobbar du med som besöker bloggen? Det skulle vara kul att få veta.
 

En av våra kvinnliga patienter hade trillat utanför. *Skämt*
 
 
 


Sunnas kort, vecka 30s tarokort

 
 
Veckans tarotkort...

Solen atu XIX.
 
Nu kommer solen utomhus och/eller i ditt liv
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på harmoni och glädje. Materiell lycka. Bra standard och trygghet. En harmonisk familjesituation. Möjligheter tillsammans. Lyckas med något mål man haft. Ser nya roliga möjligheter i gemenskap.
 
Solen betyder många gånger en tid av lycka, då alla bekymmer släpper och när man vågar bli lycklig igen. Solen står även för förmågan att glömma bort gamla oförrätter och är ett tecken på sundhet och välmående.

Solen står även för klarhet. När man ser klart på sin situation, kan man också handla på rätt sätt.

Solen står även för framgångar, popularitet och respekt från omgivningen, oavsett frågan.
Solen representerar allt som är positivt - materiell lycka, bra äktenskap och belåtenhet. 

Jobb - På jobbet kan du njuta av en del framgångar. Dina arbetskollegor eller medarbetare ser upp till dig. Du är populär och omtyckt och gör ett bra jobb.

Kärlek - Du kan vänta dig en tid av lycka på kärleksområdet. Du har många beundrare och du sprider ljus och vitalitet runt omkring dig.

Ekonomi - Din ekonomiska situation ser bättre ut än du väntat dig. Grattis!

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet
i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvuden ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Kethers passiva. De två huvuden är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
XIX Solen symboliseras av Lejonets tecken:
Här finns styrkan av livet och kraften att ta hand om allt, och leva i tryggheten och harmonin. Att glänsa men att dela med sig av glansen. Kreativitet och spontanitet blandad med agerande och livslust. Här finns också barnasinnet starkt utvecklat, Se på mig! En öppenhet som kan bli överväldigande och som bara ett starkt barnasinne klarar av.

Erotisk antydan:
Detta visar på mycket energi som är i omlopp och det kan bli en vild natt om ni kanaliserar denna energi till sängen. Eller varför inte gå med i 10.000 meters klubben... (älska på ett plan över 10.0000 meter i luften).
Utför "drawing down the sun" som beskrivs i Bok II i "Erotica tarot". Utförs av mannen.
Boken finner du här...
http://gurudas.se/gpdf/eroticatarot.pdf
 
Är stark i sin känsla, vill uppleva total extas, provar på många olika sätt att finna tillfredsställelse. Lyssnar till inre glädje och frihet. Har en stark sexdrift, vill mycket, ofta och länge. Sex i det fria, utomhus och under resor är tilltalande. Avgudar sin partner för den individ är till kropp, själ och ande. Fascination av
nakna kroppar.
 
Växt/planta:
Solros, solros (Helianthus annuus) har fått sitt namn från de grekiskans helios, som betyder sol och anthos som betyder blomma. Solros betyder förnuft, framgång och storsinthet på blommornas språk. Gula blommor i en bukett som du vill ge till en vän (solen i ditt liv), betyder "Du är solen i mitt liv".
 
" Runosofiskt"  
  
Sunna runan.En runa för Solen med den starka livgivande kraften som ger oss möjlighet att leva i kärlek
S-Sol, solrunan, kärlek, sommar, värme, omsorg, vänskap, ljus, helhet, den Behornade, kraft. 15.

Representerar kärlek, ljus och liv.

Här finns all spontanitet, livsglädjen och möjligheterna till att få det önskade.

En positiv livskraft som är starkast och gör det mesta möjligt.

Testa att spå dig själv i mitt digitala runorakel...
http://gurudas.blogg.se/2011/january/runorakel.html
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Östersjöfestival bilder


Vi lekte nere i Näsviken ett tag. Jo, det stämmer faktisk att en pitbull hänger kvar med käkarna, fast det är ren vilja och det är en myt att käkarna kan låsa sig.Den vita jycken lyfte jag upp med käppen när den hängde kvar med munnen med den. Denna hundarten har egentligen oförtjänt dåligt rycke. Allt hadlar om hur människan behandlat dem och uppfotrat den. Dessa tre rackare hade jag jätteskoj med.
 


Kecke "punks not dead". Han vill utveckla det lite faktisk genom att testa att spela dragspel inbakad i hans punkrock.
 

Flera av mina gamla vänner spelar med i bandet Dampungarna som framförde ett coolt set av coverlåtar med allt ifrån Karl P Dal till Ramones medan svetten flöt både på scenen och i publiken. Det pogades rätt friskt kan jag säga. Sångaren sa en kul grej mellan två låtar "det är ni i publiken som har damp, inte vi."
 
 
 

Dags att åka hem med den ökända "pålisbilen" i Karlshamn.

Tack alla ni jag stött på, nya och gamla vänner och slarvat litta med på festivalen. Kärlek och respekt.
 


Vecka 29 meditationskort

 
 
Vecka 29s meditationskort. 14 till 20 juli. Riddare i bägare
 
Grundtolkning:
Detta kort symboliseras av en ung man upp till ca 30 år, med egenskaper ifrån Kräftans, Skorpionens och Fiskarnas stjärntecken som kan symbolisera en person du möter eller en sida hos dig själv. 
Yngre män födda i vattentecken följer lätt med i livets flöde- de trivs med andra människor, så länge det inte blir för allvarligt och dämpat. De söker glädje, en viss ytlighet, men har lätt för att förstå känslor, speciellt sina egna! De hamnar minst av alla i konfliktsituationer, då deras känslor leder dem rätt, men de kan däremot lätt få konflikter med sig själv. Kan känna höga krav på att vara med och att vara sällskaplig även då en viloperiod vore bättre.
 
Kortet symboliserar ankomst, närmande. Kortet står för försök till närmanden och förslag, liksom kärleksbudskap.
 
Riddare i bägare står för yngre känsliga män. De anses vara förförande och intresserade. Men de står även för personer av båda könen vars känslor har antänts och kan svänga och vars känslor kan vara opålitliga.

Riddare i bägare står för verkliga personer i frågeställarens liv, men kan också stå för egenskaper hos frågeställaren eller en viss sinnesstämning och till och med atmosfär. När kortet står för en sinnesstämning, symboliserar kortet att frågeställaren svänger emotionell, men att denne är vänlig inställd, men kanske för mycket av en känslomänniska. En atmosfär påverkad av riddare i bägare är ganska känslig, men vänlig och angenäm.

Kortet kan också symbolisera en person i frågeställarens omgivning som hyser varma känslor för frågeställaren - det kan röra sig om en man, eller en kvinna - en person av samma kön eller en person av det motsatta könet. Kortet står alltså för en person som tycker om dig.

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Riddare står för rörelse och förändring. De står aldrig stilla..
 
Jobb - På jobbet är atmosfären behaglig och vänlig. Du är omtyckt och anses vara känslig och vänlig. Du har ständigt tillfälle att träffa nya människor och stifta nya bekantskaper.

Ekonomi - Pengar är inte problematiska för dig - de finns där när du behöver dem och i den mängd som du behöver. Du spenderar allt du har ganska snabbt - du kan inte låta bli. Det finns ingen mening med att spara.

Erotisk antydan:
Ta möjligheten att bara njuta, stanna upp i det. Kärleksfulla förslag. Passion. Gemenskap. Familjebeslut.
Du är förälskad i någon eller du blir uppvaktad av någon som har ett genuint intresse för dig.
 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Lite "flummiga" bilder från HBG city

 
Lite flummiga bilder från Helsingborg city bara. En undrade vad gjort på stan. Jag sa jag varit och fått en thai-box i magen, fått ett kobrabett och köpt lite rökelser på 6e sinnnet. Sen stack jag hem och chillade med paddorna. Senare på kvällen var jag på en "lugn" bjudning.
 
 
 
 
 
 

Beasts amongs sheeps!
 


Jag vill skicka ut en allmän varning och uppmaning

 

Jag vill varna alla kampsportatre/martial art ”bröder” och ”systrar” för en firma som heter Sport Johan och som har sitt säte i Jönköping. De har även en Internet butik på sportjohan.com

Jag har beställt varor därifrån och förskottbetalt. Jag har hittills inte fått min leverans som beställdes den 27/5 och även efter många löften om att fixa min beställning efter säkert 9 telefonsamtal och e-postande så har de inte levererat vad de lovat.

Sprid gärna denna varning vidare i hopp att få bort dessa skojare från marknaden.


Vecka 28s meditationskort

 
 
Vecka 28s meditationskort. 7 till 13 juli. Drottning i stavar
 
Grundtolkning:
Detta kort symboliseras av en mogen kvinna från ca 20 år med egenskaper ifrån Vädurens, Lejonets och Skyttens stjärntecken som visar på en person man möter eller en sida hos en själv.Kvinnor som är födda i Eldtecken beter sig ofta som om de har eld i baken, ständig framfart, sätter igång händelser och kan svepa med sig mycket när de lika så är igång. Stark ambition, ska minsann visa alla, i alla fall sig själv. De ser inga hinder utan är som elden - bränner ner allt som kommer i deras väg. Och tänder små eldar här och där, det gäller även i kärleken. De har lätt för att bli förälskade, helst i flera samtidigt.. de har verkligen en inre eld som aldrig slocknar. Ofta riktiga karriärkvinnor, som vill ha makt och chefpositioner.
 
Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Drottningar står för kvinnlighet.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar framgång i affärer och intresse för pengar.
 
Drottning i stavar står för en mycket varm kvinna, med temperament. Hon har sinne för affärer. Kortet kan också betyda att affärssinne kan behövas i en situation.
Kortet kan också betyda att man inom sig har resurser till entusiasm och vitalitet, trots att man ibland kan känna sig mörk inuti, med tanke på att stavar står för arbete och ibland för kamp.
Drottning i stavar står även för entusiasm, optimism, självförtroende, självständighet och medvetenhet, men även att man lyssnar på en sådan kvinnas råd. Råden kan vara bra eller dåliga beroende på omkringliggande kort.

Jobb - Du är en stark man eller kvinna, med hög position men du kan vara alltför hård mot andra. Du är stark och oberoende och kan ha en hög position inom ett företag, på ditt jobb eller i en skola eller annan institution. Kortet kan också stå för att en sådan kvinna kan bli din fiende eller vän. Hon kan antigen hjälpa eller hindra dig.

Ekonomi - Dina hanterar din ekonomi på ett bra sätt. Du visar självförtroende, optimism och kompetens.

Erotisk antydan:
Du är i din kraft, oemotståndlig och uthållig. Håll i brallan boys.
Om du är man, betyder kortet att du kommer att träffa en imponerande kvinna men ingen som du kan leka med eftersom om du inte beter dig lämpligt mot henne, så kommer hon att bara hitta någon annan. Hon är attraktiv och charmerande och du vill kanske inte förlora hennes intresse. Om du är kvinna, kan kortet stå för det temperamentala i dig själv men oftast betyder kortet en rival eller en kvinna som ger dig trubbel.
 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Where the slimes lives.

 
 
En liten ölpaus. Hamnen utanför knutan. Om man tittar närmare på dessa varelser så ser man tentaklarna. Jag skojade med en biffig byggnadsarbetare om han kunde dyka i för en bra bild. Nja. 
 
 
Jag kollade in dessa marina varelser lite närmare. De är här för att dö nu. Lite mer spännande än alla hårlösa apor som springer runt överallt. Aaasight.

Vad som låg på trappan ner mot vattnet vill du inte veta.


Vy ut mot havet.
 


BONDEPRAKTIKAN-JULI

 Julius, Hömånad, hafwer 31 dagar. 

Dagen är 15 timmar och 31 minuter lång. 

Och Solen löper uti Lejonet och är deruti ifrån den 14 dag Juli, intill den 14 dag Augusti. 

Hömånad säger: 

Nu skär jag rågen, åker hem mitt hö,

Och det, som wått är, månd jag kringströ,

 Hundedagarne gå nu an med största makt,

 Derföre gifwer jag på min sundhet akt. 

I denna månad skall man ingen stark drick eller purgants till sig taga; wakta dig för mycken sömn och swettebad, åderlåtande, hetan mat, och för okyskhet, men salwia drick; mjölk och söt-ost är sund. 

I Lejonet är godt att bygga hus, att lägga grundwal, och att flytta hus. Wakta dig att du icke förer dig i nya kläder! 

Lejonets barn hafwer ett mycket däjeligt ansigte, och en skön skapnad på sin hela lekamen, han blifwer sannfärdig utan falskhet, hafwer ett stadigt sinne, sköter intet om dem, som honom hata, och ej heller dem, som tala illa om honom; främmande hafwa honom mycket kär, mer än hans egne slägtingar man finner ingen last uti honom, och hans wälgerningar annammar folket med tacksägelse; han blifwer snart wred och snart blid igen, om man icke mycket kifwar eller träter med honom, alla hans fakter och skicklighet äro gode, och qwinnfolk hafwa honom kär. Uti Lejonet hafwer han icke mycken lycka till att gifwa sig i sällskap. Han öfwerlefwer alla sina bröder, och han skall träta med sina slägtingar. Uti Wäduren skall honom tillstå mycken rikedom. Uti Oxen blifwer han rik. Uti Twillingarne hafwer han lycka till att färdas. Uti Krabban hafwer han lycka på wattnet. Och när han kommer till 51 år, då lefwer han till han kommer till 80 år, hafwer lycka uti alla färger, utan allenast uti swart.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.

 

 

 

 

 Vecka 27. 30/6 - 6/7 Meditationeskort

 
 
Nu kommer solen utomhus oc/eller i ditt liv
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på harmoni och glädje. Materiell lycka. Bra standard och trygghet. En harmonisk familjesituation. Möjligheter tillsammans. Lyckas med något mål man haft. Ser nya roliga möjligheter i gemenskap.
 
Solen betyder många gånger en tid av lycka, då alla bekymmer släpper och när man vågar bli lycklig igen. Solen står även för förmågan att glömma bort gamla oförrätter och är ett tecken på sundhet och välmående.

Solen står även för klarhet. När man ser klart på sin situation, kan man också handla på rätt sätt.

Solen står även för framgångar, popularitet och respekt från omgivningen, oavsett frågan.
Solen representerar allt som är positivt - materiell lycka, bra äktenskap och belåtenhet. 

Jobb - På jobbet kan du njuta av en del framgångar. Dina arbetskollegor eller medarbetare ser upp till dig. Du är populär och omtyckt och gör ett bra jobb.

Kärlek - Du kan vänta dig en tid av lycka på kärleksområdet. Du har många beundrare och du sprider ljus och vitalitet runt omkring dig.

Ekonomi - Din ekonomiska situation ser bättre ut än du väntat dig. Grattis!

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet
i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvuden ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Kethers passiva. De två huvuden är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
XIX Solen symboliseras av Lejonets tecken:
Här finns styrkan av livet och kraften att ta hand om allt, och leva i tryggheten och harmonin. Att glänsa men att dela med sig av glansen. Kreativitet och spontanitet blandad med agerande och livslust. Här finns också barnasinnet starkt utvecklat, Se på mig! En öppenhet som kan bli överväldigande och som bara ett starkt barnasinne klarar av.

Erotisk antydan:
Detta visar på mycket energi som är i omlopp och det kan bli en vild natt om ni kanaliserar denna energi till sängen. Eller varför inte gå med i 10.000 meters klubben... (älska på ett plan över 10.0000 meter i luften).
Utför "drawing down the sun" som beskrivs i Bok II i "Erotica tarot". Utförs av mannen.
Boken finner du här...
http://gurudas.se/gpdf/eroticatarot.pdf
 
Är stark i sin känsla, vill uppleva total extas, provar på många olika sätt att finna tillfredsställelse. Lyssnar till inre glädje och frihet. Har en stark sexdrift, vill mycket, ofta och länge. Sex i det fria, utomhus och under resor är tilltalande. Avgudar sin partner för den individ är till kropp, själ och ande. Fascination av
nakna kroppar.
 
" Runosofiskt" 
 
 
Sunna runan.En runa för Solen med den starka livgivande kraften som ger oss möjlighet att leva i kärlek
S-Sol, solrunan, kärlek, sommar, värme, omsorg, vänskap, ljus, helhet, den Behornade, kraft. 15.

Representerar kärlek, ljus och liv.

Här finns all spontanitet, livsglädjen och möjligheterna till att få det önskade.

En positiv livskraft som är starkast och gör det mesta möjligt.

Testa att spå dig själv i mitt digitala runorakel...
http://gurudas.blogg.se/2011/january/runorakel.html
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Sköldisarnas nya bostad och Skånsk minisemester


Jag lovade ju dig att visa sköldpaddsdammen när det var i ordning. Godkänt eller?
 


Jag var ledig någon dag och passade på att tura HBG-Helsingör. Testade ett nikotinfritt hälsoamt snus, Kick up. Podsen är istället fyllda med svart te, vitaminer, mineraler, ginseng och koffein. Antioxidanter bidrar till att skydda kroppens celler. Det noga sammansatta innehållet ger dig som en användare behaglig känsla.Ett perfekt tobaks och nikotinfritt snus för dig som vill sluta röka och snusa eller enbart njuta, enligt produkt beskrivningen.
Jag tyckte det mest smakade mint.


Detta var min vy där jag satt och hade det gött med en platta öl tills en matros kom och sa att man bara fick åka fram och tillbaka en gång. Det hade jag aldrig hört förut. Alla som turar i Helsingborg brukar sitta ett bra tag och ta många turer. Detta var något nytt även för dem jag berättade det för de jag känner. 36:- kostar turen och ett flak öl ca. 100:-.

Det du. :-)
 
 
Tropical beach sett från färjan. Vår lilla badstrand mitt i stan.
 
 
Helsingörs fästing från kriget mellan svensken och dansken.


Vecka 26 tarotkort

 
Vecka 26 meditationskort
 
Tre i brickor 23 juni till 29 juni
 
Ledord: arbeten.
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på tillgångar som kommer ens väg. Även nya händelser som kan ge utdelning längre fram, ev utbildning av något slag.
 
Möjlighet att tjäna pengar. Ett företag, i de inledande faserna. Utbildning. Att göra något konsnärligt. En uppmaning att tänka noga på vad man gör, att planera och skaffa den kompetens du behöver. Oftast en inlärningsperiod.
Mynt står för det materiella, ägodelar, pengar och för det praktiska. Treor står för samarbete och gruppsamverkan.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar kunnande och skicklighet som uppskattas, ära och belöningar.

Jobb - Du befinner dig i de inledande faserna av ett nytt arbete. Du får ständigt ny uppmuntran och ny vägledning och du lär dig mer och mer varje dag.

Ekonomi - Du bygger grunden till en framtid som kommer att ge dig ökade vinster. Just nu är förbättringen i inkomsterna liten, men den kommer att bli allt större.
 
Kärlek - Om du befinner dig i en relation, står kortet för att du och din partner nu konstruerar era framtidsplaner och att ni är seriösa. Om du inte befinner dig i en relation, står kortet för vilja av att inleda en stabil varaktig relation, men att du ännu inte hittat någon.

Erotisk antydan:
Finn din partners erogena zoner. Tänk på hur många känsliga ställen på kroppen det finns. Insidan av underarmarna, hårbotten, kittlingar i pubishåren, ryggen. Vi är alla skapade olika och har olika punkter som är mera känsliga än andra. Våga fråga dig fram och experimentera. Var en god älskare/älskarinna och du kommer att få ett bra rykte hos kommande kärlekspartners. Detta kan kanske kan ses som en självisk manipulativ gärning, men vem önskar inte en bra partner i sängen?
 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Balanserad genus-politik med "årets mest jämnställda festival ?Är detta vad som kallas den kvinnliga varianten av mansgrisar, kvinnogrisar? Det är ju bara kvinnor med på evenemanget.
Politiskt inkorrekt uppsnappat på stan idag.

Jag tycker det är lite uttjatat detta ämne nu, feminism. Jag bodde ett tag på vischan och allt föll sig naturligt. Jag var ute och dikade av, satte hästhage stängsel och annan grovjobb. Kvinnan fixade och donade mest inne i huset med städ och mat och sånt. Poletten trillade ner ordlöst och utan pekpinnar.

En man är en en man och en kvinna är en kvinna. Eller ni är alla såna där hönor (Hen blir översatt från engelskan till höna).

Deras hemsida
http://www.malmofolketspark.se/nordiskt-forum/
 


Yes, nu är semestern räddad, eller supportera din lokala...

 
... Support din lokala träskvarelse eller...

Jag har varit på facebook och efterlyst information om en göl vid Jordbodalen. Info. om tillflöde, avflöde, Ph värden och dylikt.
Jag vill tacka de som svarat och gett tips hur jag skulle göra under denna lediga jobbedag.
Cheers.

Jag fick nämligen i våras 2 stycken till sköldpaddor av arten gulbukade vattensköldpaddor. Han jag fick dem av gav mig fel artbeskrivning och han sa att de inte skulle bli större än mina mysksköldpaddor. Gulbukade sköldpaddor härstammar från sydöstra USA, precis som rödörade sköldpaddor. Dessa arter kan nämligen överleva i vår svenska fauna. Grejen är bara att de inte kan föröka sig pga av våra korta sommrar.
Jag gav dock det lokala köpcenteret en sista chans. Jag hittade en kombinerad sandlåda/badbassäng för barn. Måtten 160 cm. x 100 cm. Perfekt för mina paddisar. Nu har de flyttat in i en större och mer passande "trädgårdsdamm" för dem, de har doppvärmare, en stor algätande fisk, solcellampor egen fontän och lite nya fina växter både i vattnet och runt omkring.
Jag planterade en vindruveplanta (vareta grecanico- grön druva) i bakgrunden.
Jag kan tipsa andra herpetologer eller de som funderar på damm. Köp en sån här i stället som du ser på bilden och spara in några tusenlappar
 
 

Måtten 160 cm. x 100 cm.. 113 l. Ja, balkongbordet får arbeta som skugga. Jag lägger upp en snyggare dammbild sen när sanden lagt sig på botten som jag "lånade" från gårdens ungars sandlåda. Här har jag mitt semesterparadis nu tillsammans med en sexpack och en kvinna som sköter grillen (om rätt människohona lär dyka upp och säga "Hej. "Vart har du varit hela mitt liv"?)
;-) Hör av dig efter midsommar, jag jobbar hela helgen nämligen.
 
 
Du kan läsa om alla fyra skölpaddornas liv här.
http://gurudas.blogg.se/category/djur-och-natur.html
 
Relaterade facebookgrupper

Raptor
https://www.facebook.com/groups/136301353124057/

Djurvänner
https://www.facebook.com/groups/225198207628976/

Ny horisont för djur
https://www.facebook.com/groups/1388609254697513/Samtidigt i stan...

 
Meanwhile in da nuthouse Helltown at wörk.
 

Senare hemma. Stor polisrazzia hos grannarna. Bildbeviset tagit bakom katternas skyddsnät. Det kan ju vara livsfarlig med alla dessa skjutglada poliser. ;-)
 
Förövrigt är strejken över nu. Nu kan du inte skylla på det längre när du jämt kommer för sent eller försover dig. Slöfock.


Tiggare v/s gatumusikanter

 
Jag vet en man som brukar försörja sig eller dryga ut sin kassa genom att spela gitarr och sjunga på gator och torg. Han berättade att många av våra nya tiggare som invaderat våra städer har hotat honom och bett han dra åt helvetia. Detta pga att han stör deras versamhet.

Jag har även hört om våra egna inhemska lokala tiggare som blivit hotade.

WTH


Jalla jalla

 
Jag känner mig så trötter när jag kommer hem från jobb. Detta måste bero på adtt et är så många olika intryck jag får. Det är allt ifrån överdoser, avtändningar, glädje, gråt, skratt och sorg. Det är det psykiska hos mig som blir trötter. Så det blir lite extra tupplurar. Två sjuksyrror berättade att de upplever jobbet på opiatkliniken ungefär likadant.

Men jag trivs kalas med mitt jobb och det passar mig fint.
 

Screenshot från National geograpics program Tabu.

Nu över till något annat. Asociala medier. Radiotjänst har ring och terrat mig hela våren och försökt kärva mig pengar. Ha, nu har domstolen knäppt igen era gamiga näbbar.
Jag fattar inte riktigt hur Svenska folket i alla dessa tider gått med på Radiotjänsts skojeri? betala TV-licens om man har en internet uppkopplad dator, surfplatta eller mobil? Passa på att kräv återbetalning och det kan göras max bak till tiden från och med 2013-02-01. Du kan kräva tillbaka både TV licenser och de övriga licenser du har inbetalt för. De har ingen koll på vad du betalt för licens för, oavsett data, surfplatta, mobil eller vanlig TV. Läs mer här.
 
Så passa på nu. Vem vill betala 173 kr./mån eller 2 076 k./år för något man inte nyttjar? TV 1 och 2, ha ha.
 

Förövrigt så får kvinnor nu lägga ut sina bilder när de ammar sina bebisar på facebook, bara om inte bröstvårtorna syns. Undrar om de godkänt min bild när jag solade topless igår på min balkong :-)
 

See ya.
 
Ps.
M.B. Sluta tjura nu. Ni kunde ju slaggat.


Hot sisVisst är det sexigt och snyggt. Vad det gröna var vet jag inte. 
 


Vecka 25s tarotkort

 
Vecka 25 meditationskort
 
Åtta i svärd. 16 juni till 22 juni
 
Ledord: inblandning.
 
Grundtolkning:
Ett kort som visar på att man är vilsen och orolig. Ingen självtillit eller självförtroende.
Är förtvivlad och ensam. Har ingen ork att ta sig fram… prestationsångest.
En känsla av att fasta i en dålig situation. Svåra tider. Blockeringar. Besvikelse, problem, olyckor. En förtryckande situation. Våga hitta en lösning.

Personen som har fastnat på ett eller annat sätt kan ta sig ur situationen, även om det nu känns omöjligt. Personen har framför allt fastnat i sitt eget sätt att tänka. Det finns andra alternativ av handla och tänka på. Ta dig ur det mentala fängelset.

8 i svärd kan även betyda att man är besatt av ett sätt att tänka, en idé eller en person och behöver skaffa sig nya perspektiv.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Åttor står för nya perspektiv samt resultatet av sina ansträngningar.

Allmän betydelse - Kortet står rent generellt för dåliga nyheter, men även för sjukdom, kriser och konflikter.

Jobb - Du har fastnat mentalt, och kan inte hitta nya lösningar. Du känner att det inte finns några utvägar, men det är bara att öppna ögonen eftersom de finns.

Kärlek - Du har en känsla av att allt är omöjligt. Du tänker i negativa banor och ser inga lösningar. Du vill inte utvidga dina horisonter. Du känner dig blockerad i en viss relation eller utanför en viss relation.

Ekonomi - Det finns något i din ekonomi som du inte vill se eller som du förbiser. Kanske har du lärt dig att tro att inga lösningar finns. Försök se allt från en ny synvinkel.
 
Erotisk antydan:
Du kan vara i en dominant relation som gör att du kan känna dig utnyttjad. Bryt
dina kedjor och gör dig fri om så är fallet.
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Därför är fredagen den 13:e en otursdag

 

Fredagen den 13:e
 
Sedan antiken har fredagen den 13:e förknippats med otur och ondska. Läs om den historiska bakgrunden till otursdatumet. 
 
Att fullmåne infaller just fredagen den 13 är ytterst sällsynt, det sker bara 17 gånger mellan år 1900 och år 2099.
  
Olycksfredagen: Enligt Bibeln korsfästes Kristus på en fredag. 
Fredagen har sedan antiken ansetts vara en ond dag. I det gamla Rom avrättades dömda brottslingar på fredagar, och romarna korsfäste Jesus på långfredagen.

Talet 13 är ett olycksbådande tal inom många kulturer. Man var ju till exempel 13 till bordet under den sista nattvarden.

Kombinationen av fredag och talet 13 uppmärksammades först år 1907, då romanen "Friday the 13th" kom ut i USA. I dag är boken bortglömd men datumets dåliga klang lever vidare, och varje gång den olycksaliga kombinationen inträffar kan vad som helst hända ...
Svenskt spionplan försvinner spårlöst

Fredag den 13 juni 1952 var ett svenskt spionplan ute på uppdrag nära gränsen till Sovjetunionen. På eftermiddagen bröts radiokontakten. Planet och de åtta besättningsmännen var spårlöst försvunna. Först 1991 erkändes nedskjutningen officiellt av Sovjet. Vraket av DC-3:an och kvarlevorna av flera av besättningsmedlemmarna återfanns år 2003.
 
 
 
I många kulturer tillbeder man mångudinnan, och de par som önskar en son bör älska just fullmånenätter. Särskilt kvinnor påverkas av magin, sexlusten ökar.
 
Bästa råden i på fredag:
Gå ut barfota i fullmånens magiska ljus och känn jordens urkraft.
Vill ni ha en son – älska när det är fullmåne.
Se fredagen den 13 som en lyckodag. Njut av energierna runt dig.
 Om du drabbas av en olycka just i dag – se det som en positiv vändning i ditt liv. På lång sikt, du kanske behövde stanna upp och se saker från en annan synvinkel.
 
Fördjupningsartikel Grynings-zonen
 
 
 
 
 
 


Wing tsun kung-fu på Salongen

 
 Alex visar någon teknik. Mannen längst till höger är huvudinstruktör Lars Olsson.
 
Jag har nyss varit och "spelat" Wing tsun kung fu med bl a Alex, fd kollega från medicinen. HBG lasarett. Seminariet var på salongen.net Kul och se den "galna" serben igen. Han var en av drillinstruktörerna Kände igen många tekniker fast jag aldrig tränat wing tsun tidigare i mitt liv. Som sifu sa. Det är som det är människan har två armar och två ben. Det hela smälter ihop på något sätt och det finns likheter i alla kampstilar .


 
. Lars och Alex visar en ny teknik för oss adepter.
  
Everything just went black :-)
 
 

Nu åker vi hem pågar och töser ;-)

Besök Helsingborg Wing Tsuns hemsida.
 
Mer bilder från aftonens seminarium. finner du i Grynings-zonen.


Blod, svett och dårar

 
En styck bloggare och tillika sjv personal kommer trött in på blodlabbet med hela innefickan full med blodprover på sjukan. Eeeehhh. 

Jag blev väckt 4:30 i morse och blev tillfrågad om jag kunde låta en väns kusin bo hos mig ett tag. Hon blev skitsur när jag först sa nej. Jag låter inga främlingar till mig bo hos mig. Men jag erbjöd henne och hennes kusin båda bo här då jag iof känner henne. Men hon är skitsur som en barnrumpa just nu. Men du vet jag älskar dig.
 
Skulle du som bloggbesökare upplåta husrum till en totalt främling till dig?

Drar ner ikväll och kollar in litta Wing tsun. Kanske får du se lite kung fu bilder här sen.
 


Padding

 
Någon som har ett badkar att låna ut medans de paddar sig under sin lilla köttorgie? De gillar proteinet vet du.
 


Eeee

 
 
 
Fan vad gött det känns när de ringer en från ett jobb man sökt innan och fått nobben några månader tidigare och de ringer igen och vill ha en på ett vik i allafall och sen säga till dem att man redan har ett nytt jobb med fetare lön. Kiss my. ..

Det har varit lägenhetsrån och skottlossnig i grannskapet i natt och jag sov som en stock hela tiden.
Herr och fru Peyote

 
Herr och fru Peyote, som ingår i min kuriosa samling av ockulta och ovanliga ting, har klarat vintern fint och fyller tre år nu. Om du vill veta mer om denna mytomspunna magiska kaktusen så  lär mer här...
 
 
 Joina Dekenans af Gurudas på FacebookLyssna: Metropol 93,8

Translate my blog into your own language:Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0