Kung Bore

 

Kung Bore kom till slut till oss i Skåneland. Nattbild. Ta det försiktigt i trafiken nu bara.
Spirituell cirkel

 
 
Känner du för att jobba med dig själv via nätet och facebook?

Gå med i en gratis online kurs i med start 22/12 som en julklapp till dig själv.

Ett kursbrev i veckan och totalt 12 kursdelar. Efter kursstarten så blir gruppen en hemlig grupp. Meningen är att vi ska kunna diskutera de olika meditationerna, riterna och annat som förekommer under resans gång. Naturligtvis är cirkeln öppen för allt relevant i ämnet, så var inte rädd att ventilera dig eller kom med egna inlägg som inte direkt kanske har med kursen att göra

Surfa hit och läs mer...

https://www.facebook.com/groups/1388744978099298/

Mannens dag

 
Idag har vi mannens dag men ingen har passat upp mig i hushållet eller mellan lakanen. Vad vara detta för jämlikhet? Må alla radikala feminister få grilla korv i helvetet ;-)
 


Ny horisont?

 

Jag trivs rätt bra med att jobba som PA. Inte samma trauman och stress som på sjukhus. Kanske ska börja jobba till en man som haft stroke och kräver rätt mycket. Trakeotomi, liftar och sondamatning som erfarenhet är meriterande och hundvana, 3 bestar till rottweilers talar vi om här. Känns bra detta. Den som lever får se hur detta blir.

En annan sak jag funderat på i dagarna är varför pitbull hundar alltid ser så ledsna ut?

Kolla in dessa sötnosar så förstår du vad jag menar, kolla deras ögon...

https://www.facebook.com/nypbta/?fref=tsDagens ovett

 
Svensk korv med arabiskt bröd
 
 
Min lapcat

 
Tura är en gammal tradition här. Man åker fram och tillbaka med färjan och tar någon pölse och bajer.
 
 
Jasså?
 


Tullen Helsingborg och  Helsingör i lördags en dag efter massakern. Ingen tullare eller polis som vanligt. Alla bara smugglade sina drycker som vanligt till sverige..

 
Detta är gängmedlemmars avgångsplats.


Helsingborg har redan julpyntat.


Telefonskojare v/s telefonbedrägeri

 
 
 
Varning. Sprid gärna
 
Det finns ju många skojare som försöker lura äldre människor. En anhörig till mig kontakta mig och var förtvivlad över en teleräkning på 5212:- för mindre än en månad från svenska telebolaget AB . Mannen i fråga ringar knappt alls.
Vid kontakt med telia så visade det sig att mannen aldrig ens haft ett telefon abonnemang hos bolaget. I denna summan så låg dessutom en röstbrevlåde kostnad inräknat på hans telefonnummer, men den har aldrig funnits.
 
Det är lätt att lura äldre människor vet vi. Jag blev förbaskad. Så om ni får en faktura från nedan AB och inte ens hört talas om dem. Telia kollade bolaget och sa bara ta med fakturan till närmaste polisstation och gör en anmälan.
 
Hjälp dina äldre anhöriga och sjuka mot sånt här skojeri
 
Nyttiga länkar
 
Kolla in andra skojare som arbetar via att ringa upp gamla och sjuka...
 
Sida som granskar skojare
 
Artikel om en 89-årig kvinna som drabbats i Örkelljunga av svenska telebolaget AB ...
 
NIX
För alla gamla och unga. Hjälp dina äldre att spärra telefonen.
 
Vill du spärra din telefon? Ring 077 228 00 00 …
 
Om du vill spärra din telefon för obeställda telefonsamtal i marknadsförings-, försäljnings- eller insamlingssyfte. (Gäller all telefoni, oavsett teknik.) Att spärra din telefon kostar ingenting mer än samtalskostnaden.
Hemsida...
 


Är ni med oss Vikingar om det gäller?

 
 
En hälsning till IS. Vanliga troende muslimer delger Paris sina deltagen.
Death metal bandet "Eagles of Death Metal" och förbandet som fick sina fans nedmejade uppges vara oskadda
 
 
 
 


Därför är fredagen den 13:e en otursdag

 

Därför är fredagen den 13:e en otursdag

Sedan antiken har fredagen den 13:e förknippats med otur och ondska. Läs om den historiska bakgrunden till otursdatumet.

Olycksfredagen: Enligt Bibeln korsfästes Kristus på en fredag.
Fredagen har sedan antiken ansetts vara en ond dag. I det gamla Rom avrättades dömda brottslingar på fredagar, och romarna korsfäste Jesus på långfredagen.

Talet 13 är ett olycksbådande tal inom många kulturer. Man var ju till exempel 13 till bordet under den sista nattvarden.

Kombinationen av fredag och talet 13 uppmärksammades först år 1907, då romanen "Friday the 13th" kom ut i USA. I dag är boken bortglömd men datumets dåliga klang lever vidare, och varje gång den olycksaliga kombinationen inträffar kan vad som helst hända ...
Svenskt spionplan försvinner spårlöst

Fredag den 13 juni 1952 var ett svenskt spionplan ute på uppdrag nära gränsen till Sovjetunionen. På eftermiddagen bröts radiokontakten. Planet och de åtta besättningsmännen var spårlöst försvunna. Först 1991 erkändes nedskjutningen officiellt av Sovjet. Vraket av DC-3:an och kvarlevorna av flera av besättningsmedlemmarna återfanns år 2003.

 


Spöklika skuggor och mysigt sovrum

 
 
 


Chilla

 


Dagens cooling...

 
...med ett svart och ett blått öga.
 
 
 


Minnesrunor

 

Bl a. dessa tänder jag ljus för på alla helgonsaftonen 31/10

Denna afton tycker jag det är lämpligt att tända lite levande ljus i hemmet för att hedra sina egna personliga helgon, döda anhöriga och vänner. Vara lite seriös och skicka sina tankar till dem som inte är kvar hos oss längre, men inte bortglömda. Sen tycker jag inte det spelar någon roll vilken religion man tror på eller inte tror på.

Alla helgons dag är egentligen den dagen som man buntade ihop alla kristnas helgonförklarade mindre betydande helgon som inte fick plats i den vanliga kalenderns 365 dagar. I år infaller alla helgons dag lördagen 31/10.
Alla själars dag är söndagen efter Alla helgons dag.

 
Mor
 

Adoptivbror
 
 
 
 
 
 
 
Vila i frid!


Halloween tävlingen är klar nu

 
 
 
 
Nu är tävlinen klar. Vingfjädern tillhörde en korp och kommer från en död korp jag funnit i skogen en gång i tiden.

Korpen i nordisk mytologi
Hugin och Munin (isländska Huginn og Muninn) är i nordisk mytologi Odens två korpar. Hugin betyder "Hugen/Hågen" d.v.s. "tanken". Munin betyder "sinnet" (besläktat med svenskans "mån" i t ex jordmån och engelskans mind). Korparna gestaltar förnuft (Munin) och intuition (Hugin) och skapar därmed ordningen eller sanningen, personifierad av den därför allvetande Oden (Anden).

Varje morgon sänder Oden ut dem i världen för att inhämta information åt honom. Hugin och Munin flyger över såväl Asgård som över Midgård och ser allt. De återvänder sedan till Oden och berättar vad de sett. Hemmavid sitter de på hans skuldror. Oden är enligt Grimnesmål mycket orolig för att de en dag inte ska komma tillbaka, i synnerhet avseende Munin.

Hugin och Munin Bulletinen # 78-98
Jag gav dessutom tidigare ut Hugin och Munin Bulletinen, ett gratis e-zine som kom ut i nästan 100 exemplar mellan åren 1999 till 2010. Med ca. 7000 prenumeranter. 
Där finner du många artiklar om esoteri, magi, paranormalt, kryptozoologi mm.
Du kan ladda hem samliga nummer som jag har kvar. Från Hugin & Munin Bulletinen i en zippad fil, som innehåller dem i Word dokument. Högerklicka på länken och välj "spara som". De är vanliga worddokument och virusfria. Nostalgi. Kanske var just  du en av dessa tusen och minns när de damp ner i din e-post mellan varven?

Ps.
Tänk på att många av länkarna i själva breven förmodligen är brutna, då det är gammalt material.

 
Inidiansk tomemvisdom. Från boken och leken Medicine cards. 

 

 
Fakta om korpen

Korp (Corvus corax), eller ramn (äldre svenska), är en stor, svart kråkfågel. Den återfinns över norra halvklotet och är den mest spridda av alla kråkfåglar. Det finns åtta underarter med liten variation i utseende, men senare forskning har visat betydande genetiska skillnader mellan populationer från olika områden.

Korpen är en av de två största kråkfåglarna, jämte den afrikanska tjocknäbbade korpen, och troligen den tyngsta av alla tättingar. En adult korp är 54-67 centimeter lång och har ett vingspann på 115-130 centimeter. Korpar blir i naturen omkring 10 till 15 år, men livslängder på upp till 40 år har noterats. Unga fåglar lever ofta i mindre flockar, men senare i livet bildar de livslånga par. Varje par försvarar ett revir.

Korpen har samexisterat med människor i tusentals år, och har i vissa områden varit så framgångsrik att den betraktas som ett skadedjur. En del av dess framgång beror på dess allsidiga kost. Korpar är extremt mångsidiga och opportunistiska när det gäller att hitta näringskällor. De livnär sig av as, insekter och matavfall, men även spannmål, bär, frukt och små djur.

Det finns observationer av anmärkningsvärda problemlösningar hos denna art, vilket har lett till uppfattningen att den är mycket intelligent. Under lång tid har den förekommit i religion/mytologi, folklore, konst och litteratur. I många kulturer, bl.a. i Norden, forntida Irland och Wales, Bhutan och längs Nordamerikas nordvästkust har korpar (liksom kråkor) vördats som själsliga eller andliga väsen eller som gudaväsen, ofta relaterade till död.

Faktan om korpen kommer från Wikipedia.

 

 

Ha en nice Halloween fullmånes helg.Flipside


Helsingborgs stadspark idag, den 26/10.

 
 
En fin afton att gå till havs.

 
Skål mina salta gummor och gubbar
 
 


SAMHAIN, ALLA HELGON ELLER HALLOWEEN

 

SAMHAIN, ALLA HELGON ELLER HALLOWEEN  31 oktober

Detta är det hedniska årshjulets nyårsafton. Den här tiden börjar vid Samhain, vår Alla helgon afton, som inleder den keltiska vintern och det nya året. Det var då som boskapen hämtades hem från beteskullarna av herdarna och man trodde även att förfädersandarna kom tillbaka, darrande av köld, för att välkomnas av sina släktingar. Fester hålles för att hedra de döda. Alla helgons dag är en också kristen högtid som firas till minne av helgonförklarade personer. I Finland och Sverige.

I voudon kulterna på Haiti så vallfärdar kvinnorna till kyrkogårdarna för att dansa erotiska och ibland riktigt vulgära danser ackompanjerade till trummor och iklädda i svart och purpur för att låta sig bli besatta och hedra kyrkogårdarnas ande/Loa Baron Samedi, han framställs som ett lik eller skelett klädd i frack och hög hatt. När den erotiska dansen bland gravarna nått sitt kulmen brukar Baronen framträda och med i sitt följe kommer dödens andar.

Detta är av naturliga skäl en tid för hem och hushåll, för äldre familjemedlemmar och för frågor som rör dödlighet, naturens cykler och avslutningar som banar väg för nya projekt. Det är även en tid för traditioner och hemligheter.

Denna natten sägs vara den natten då ”hinnan” mellan de levandes värld och de dödas värld ska vara tunnast. Det kan vara lämpligt att jobba medialt denna natten, jobba med de döda i nekromantiska ritualer etc.

Den här högtiden varar ungefär från solnedgången den 31 oktober till solnedgången den 2 november, den innebär att sommaren avslutas och den markerar det keltiska årets början, nyårsafton. Kelterna trodde att familjens döda skulle välkomnas tillbaka vid denna högtid, speciellt på Allhelgonaafton. Det var även en tid då man kunde se in i framtiden, särskilt när det gällde kärleksfrågor.

Gravhögar på Irland och i andra keltiska områden som Wales och Bretagne öppnades och lystes upp av facklor som fästes på väggarna så att de döda skulle hitta ut. Man lade ut mat på härden till dessa spöken och från den dagen hölls en eld brinnande både för de levande och de döda utan uppehåll till den verkliga vårens första dag som markerades av vårdagjämningen kring den 21 mars.

I Japan öppnas även där gravar och skeletten görs fina och man offrar mat till sina döda förfäder på kyrkogårdarna.

I nutida katolska länder är Allhelgonahelgen i början av november en tid för glädje och familjeminnen. Kelterna ansåg att ön Mont St Michel, i norra Frankrike,  att detta var de välsignades ö och en legend berättar att det var en samlings-plats för döda själar.

På Allhelgonaaftonen bar man masker och förklädnader; isynnerhet de personer som inför vintern återvände till sina familjer från herdehyddorna i bergen. Maskerna bars för att inga onda andar skulle känna igen människorna och trolla bort dem. Ansiktena målades svarta med sot och kläderna vändes ut och in. Man tillverkade ljuslyktor

som skulle föreställa huvuden av sockerbetor och satte dem i fönstren för att skrämma iväg onda andar (i Amerika började man istället använda pumpor).

Det tända ljuset inuti betan eller pumpan är ett minne av Halloween-eldarna. I Storbritarmien har Bonfire Night den 5 november ersatt Halloween-eldarna som fortfarande brinner klart denna kväll på Irland och i delar av norra Europa.

I förkristen tid ägde det stora höstblotet rum i slutet av oktober. Det är möjligt att mårtensgås den 11 nov med sin svartsoppa kokt på blod är ett minne av denna offerfest. Påven Gregorius den store varnade redan på 500-talet för det hedniska mårtensfirandet. Mårtendagen har fått sitt namn av helgonet Martin av Tours.

Alltifrån antiken berättar folktron om "den vilda jakten", som lika osynlig som skrämmande drog fram genom höstmörkret. Det var de osaligas andar - menade man - som färdades på detta sätt utan rast eller ro. I Norge kallades detta spöktåg oskoreien, i Sverige Odens jakt. Denna folktro gav kyrkan anledning att år 998 förklara den 2 nov för alla själars dag .I våra dagar firas den hos oss under namn av alla helgons dag den 1 nov. Efter andra världskriget har seden att den dagen sätta levande ljus på de bortgångnas gravar blivit mer och mer allmän.

Enligt en myt färdas vid julmånadens inträde gudinnan Fröja (troligen även kallad Lusse) omkring i en vagn förspänd med katter; en lussekatt är ett bröd som föreställer en vagn med fyra hjul. Det kristna helgonet Lucia har endast namnet gemensamt med denna tro. Namnet Lusse förde hos allmogen tanken till ordet lus, och därför menade man att Lusse drog omkring lussenatten (årets längsta natt) med ett stort luslass (lussefärden) och stjälpte av lösshögar vid gårdar som inte respekterade hennes befallning att den natten "inte brygga, inte baka, inte stora eldar hava". I Västsverige skulle man till Luciadagen ha tröskningen avklarad, hästarna vinterskodda, kolmilorna utrivna och julgrisen slaktad. Den dagen måste man vara tidigt uppe så att man hann med de sista sysslorna. Till tack fick man "tre frukostar före dager", en sup av lussebrännvinet och en kopp kaffe serverad av en Lucia (lussebrud) som bar en krona med levande ljus. (I socknen Lane-Ryr i Bohuslän skulle man ha fött ett s k oäkta

barn för att få bli lussebrud, något som också kan visa på ett samband med fruktbarhetsgudinnan Fröja.) Denna sed, snabbt spridd via massmedierna på 1930-talet, har blivit en av vårt lands mest uppskattade förjulsseder.

 

Förr släckte man alla eldar på Irland på Allhelgonaaftonen och de kunde bara tändas igen med en ceremoniell eld som druiderna hade tänt på Tlatchga, nuvarande Hill of the Ward

Samhain-ritualer är effektiva om du vill ha beskydd, komma över dina rädslor och för all stilla gamla spöken -psykiska såväl som parapsykiska. Ritualerna kan även användas för all markera den naturliga övergången mellan olika skeden här livet.

Tänd stora gyllene eller orangefargade ljus och placera dem på ett ställe där de inte kan orsaka brand men ändå syns genom fönstret. Ljusen beskyddar ditt hem och lyser väg för nära och kära som befinner sig någon annanstans. Låt ljusen brinna från gryningen till midnatt på Allhelgonaaftonen och tänd dem när du än känner dig hotad. Använd djupblå, bruna och svarta kristaller som sodalit, mörk ametist, rökkvarts och obsidian (apachetår).

Håll din apachetår mot ljuslågan och se hur ljuset faller igenom och lovar dig att vintern, sorgerna och besvikelserna inte kommer att vara för evigt. Använd äpplen, som symboliserar hälsa, som fokus. Äpplen förekommer även i kärleksspådom som utförs under Allhelgonahelgen, en tradition som härstammar från druidernas tid. Du kan också använda pumpor, nötter och höstlöv blandade med vintergröna växter för att förvissa dig om att livet kommer att gå vidare.

Örter och rökelse som hör till halloween är: cypress, mynta, ormbunkar, muskot, salvia och tallbarr. 

Du finner hela årshjulet här...
https://www.facebook.com/notes/grynings-zonen/de-åtta-hedniska-högtiderna/787676381324493

 

 


Din andra sida

 
 
Ytliga och fega människor får mig att undra hur det andra ansiktet ser ut.


Glöm inte

 
 
 På vanlig Svenska,  glöm inte att ställa soluret. :-I 


Diabolisk kräftsupe´

 
 
Lördagsmys med kräftor, vitlöksbröd, coca cola, brieost och gorgonzolaost och soulmate . Proppmätt. Trevlig helg på er alla.


 
Diabolisk kräftsupe´.

Enligt gammal tradition och sed av oss så gav vi skalen till fiskmåsrana. :-)


Vilda

 

Fick med mig lite frön från denna vilda stadslevande spikklubban nyss. Plats: Stattena Helsingborg,

Nu blir det inget "inavel" på min balkongs daturor. :-)

Läs mer om nattskattor... 
Nu blir det inget "inavel" på min balkongs daturor. :-)


Safari

 
Helsingborgs största "pet shop".

 
 
Akvariemastern har gjort ett fint jobb med vattenödlor i.
 
 
Neonterorna tjuvstartar sitt halloween party.
 
 
Mitt hemma akvarium med krabbor och guppies. Framtill syns en ametist. Går heller inte av för hackor?

 
Halloween fint på Sundstorget.

 
Här talar vi om pumpor :-)

 

Höstbilder HBG

 
 
 
 
 

Halloween is coming down
 
 
Min Hebbe


Selmas Sabri och Gabriell
 


Not of this world


Den gröna fen. Hemvist: absint.


Tips på hur man lämpligast bryter isen

 

Gs kockskola

Den ädla konsten att knacka is
Alla känner väl igen sig i att helt plötsligt så upptäcker du att hela ditt fryskåp är fullt med is och man inte kan stänga dörren. Jag vill bara ge dig ett litet tips. Stäng av frysen, skrapa ut allt den lösa isen. Det gör så allt tinar snabbare. Låt stå av lite och skrapa ut så mycket du kan med något föremål utan vassa kanter (jag har en gång lyckats förstöra ett rör i en frys som var funktionsviktigt). nåväl, när frysen varit av ett tag så ta en hammare och knacka försiktigt loss de stora "isflaken" och skrapa ut dem. Ett tips är att använda handskar så du inte förfryser dina fingrar. Jag använde bredsidan på hammaren för att minimera risken att skada frysen. Naturligtvis så torkar man upp med en ren kökshandduk i frysen sen.
Det hela gick relativt fort faktiskt och man slapp vänta på att det skulle tina.

Sen stoppar du in dina frysvaror (tex. kräftor, pommefrites etc) igen och startar frysen.
Smart va?

Alla kvinnor gillar ibland en händig man i köket. ;-)

Du finner en massa kökstips och recept i bloggens kockskola Gs kokbok.
 
 


Söndagsmys

 
Min Musa och jag söndagschillar. Hon hälsar dig att du måste se denna dokumentären om du älskar katter och vill förstå oss ännu bättre än du redan gör. 

Katternas vilda liv 47 min. SVT Play

Har du någonsin undrat varför en katt går i cirklar innan den sätter sig? Och varför dess svans fluffar upp sig när den blir rädd? För 6000 år sedan bjöd människan in ett rovdjur i sina hem: katten, ett köttätande vilddjur. Det lät till en början som en dålig idé. Idag bor miljontals katter med oss människor, men vad har de kvar av sina rovdjursdrag?

Kan ses till mån 9 nov. Kan ses i mobilen.

http://www.svtplay.se/video/2623721/katternas-vilda-liv/katternas-vilda-liv-avsnitt-1

 
 

Fonot:
Musa – i grekisk mytologi ursprungligen poesins gudinnor men sedan även de gudinnor som inspirerade även andra konstnärer, filosofer och intellektuella.


Månkalendern för 2016

 
 
 
 
 

Månkalendern för 2016

Nu har du 2016 Månkalender. Spara bilden, använd den som skrivbordsunderlägg på din dator? Klicka på den lilla bilden för att hämta den i större format.

Varsågoda!

Månfotograf: Skogsvidjan Sara LehtinenHa en behaglig och trevlig helg alla

 
 
 
Själv ska vi ha en mini kräftskiva på söndag. Chelesey inspekterar brieostens färskhet.

 
 


Dagens stil


Var ute lite häromdagen och stötte på Mikael från Nyköping. Vi konstaterade att vi hade samma hårfäste, men jag hade aldrig tänk tanken att odla tofsen framtill på huvudet som han gjort.  Kanske någon inspiration till några andra män också?

 
Kanske är det dags att raka sig på sidorna och odla tofs? Vad tycker du?
 
 


Ha en urdjävlig vecka amigos ;-)

 

Komsi komsi

Tvättdag idag, suck. Men tur man slipper tvätta i havet iof. Varför är man så trög att när man sen hänger man upp tvätten, trots när det obligatoriska tvättmaskinmonstret glufsat i sig min ena strumpa? Ändå hänger man bara upp en strumpa. Eeehhh.
Ner en vända på stan  sen och köpa lite xxx, två akvariefiskar, en gurami och en silverhaj. De kvarvarnde två kan ju bli deprimerade av att leva som änklingar så länge.  :-)

Annars tror jag att jag lider lite av insomia, sömnbrist. Känner igen symtomen sen jag bara jobbade natt. 

 

Ha en urdjävlig vecka amigos ;-)

 
 


Halloween tävling fram till fullmånen

 
 
 
Tävlingen finns bara på bloggens facebook version.
 
 

Sminktips inför halloween

Bilder från förra Samhain på Bara Rock Helsingborg 
 
 
 
 
 
Vakten var den enda som inte behövde smink ;-)
 


E-post strul

 
Inte undra på att jag inte fått någon kul e-post. Formuläret har krånglat, men nu går det att skicka mail igen :-)

Kontakt här...Joina Dekenans af Gurudas på Facebook
Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
KvinnaSök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0