En trevlig afton i "våldets" tecken ;-)

 
Bara lite bilder från ikväll. Jag tränar några duktiga adepter i självförsvar. En pappa och hans två ögonstenar. Pappan som råkar vara helikopterpilot och som älskar och avgudar sina döttrar över allt annat kom hem till mig för lite personlig träning. Det var insiktsfullt sa fadern. Vi körde bara raka, enkla och effektiva tekniker. Vi talde om DiF supportern som blev mördad härom sistens också. Det mordet har berört många i våra trakter.
 
 
Nu jädra! :-)
 
Vi blev lite varma i kläderna allihopa faktiskt.
 
Vill du boka mig som P.T.? Kolla in min sida Wellness. Där finner du martial art CV och gratis kompendium att ladda ner dessutom.
Diplom och kompendium ingår.

Bilderna publicerades i deltagarnas samtycke.
 
Söta råttor i parken
Jag kanske är lite som jag är. Jag satt i stadsparken och väntade på bussen när jag varit i stan ikväll. I Helsingsborgs stadspark är det nämligen gratis Wi-Fi. Jag åt lite grillchips och det prasslade i buskarna bakom min bänk. Vad var det som prasslade? Jo, brunråttor. Jag satt och matade dem med chips nästan direkt ur handen. Man ska ju vara snäll mot djuren. Tyvärr blev det inga bilder. Aiiight?
 
 
Bara en passande låt-"City Baby Attacked By Rats [studio version] - G.B.H". Låtens text skulle mycket väl kunna inträffa för en uteliggare i den parken.


Blodmåne

 
Blodmånen fotograferad från min balkong i Skåne.
-14 04 15. Kl. 05:15.
 
Blodmånen inträffade idag den 15:e, tisdag, kl 09:45:18.

Blodmåne eller rödmåne är det folkliga namnet på en månförmörkelse där man uppfattar månen som allt från orange till mörkröd. Blodmåne har också namnet hunter´s moon som kommer från att jägare jagade och dödade under den röda månen. Blodmåne förknippas med svart magi och häxkonster.

Idag är det den första i en serie om fyra (tetrad) av blodmånar som infaller under 2014 och 2015. Nu undrar du kanske vad en blodmåne är? En blodmåne är inget annat än en total månförmörkelse, det vill säga när jorden hamnar mitt emellan solen och månen. Man skulle lätt skulle kunna tro att månen borde bli osynlig i skuggan från jorden, men i stället färgas månen blodröd. Där av kommer namnet blodmåne. En blodmåne är något som inträffar i snitt vartannat år. Fyra blodmånar på ett och halvt år, är inte vanligt.

 Det som är speciellt med den är att det också är total månförmörkelse, dock inte i Sverige. Fullmånen och förmörkelsens energier faller i Vågens stjärntecken. 

Blodmåne efter blodmåne som infaller på exakta kristna högtider.

Kommande blodmånar:

Blodmåne 15:e april 2014 vilket är Pesach (Judiska påsken)

Blodmåne 8:e oktober 2014 vilket är Succot (Lövhyddohögtiden)

Blodmåne 4:e april 2015 vilket är Pesach (Judiska påsken)

 Blodmåne 28:e sept. 2015 vilket är Succot (Lövhyddohögtiden). 
 
 


Body & soul...

 
Streetsmart and the last line of defense-Ett unikt självförsvarskompendium
Nu finns version IIc ute...
 
Var rädd om det finaste du har. Dig själv.
I dagens samhälle så vill alla kunna känna sig trygga, detta kompendium kan vara en god start, Modernt Självförsvar, i den urbana djungeln.
28 högoktaniga sidor där vi både går igenom försvar mot människor, hungriga- och arga djur. Du lär dig göra ditt privata pepparsprej,

Direkt länk.
 
Foto: G.
 
Jag har skapat en unik bok upp om olika hot och sånt man kan råka ut för i det moderna samhället. Den tar upp sånt som inte finns i den övriga martial art litteraturen. Den är unik på det sättet att den även inkluderar djur, rån, droger, bilkapningar etc.
En del av materialet i denna bok är en revidering av material som Gurudas har publicerat på internet år 2002. Detta kompendium kan kallas version IIc av de tidigare utgåvorna.

Boken finns även på min Wellness sida
 
Skriv gärna något gulligt som tack här. Sånt värmer alltid.
 
 
Jag längst upp till vänster med Helsingborg Med Mob och 8000 trummor för jorden 121012, fotograf Jenny A Wenhammar.
 
Meditations- och spirituell cirkel i Nv. Skåne
Jag märker främst i sociala medier att vi människor söker någon form av en alternativ andlighet än vad de ortodoxa religionerna kan erbjuda och hur det är något som saknas.

Vi strävar efter egna personliga andliga upplevelser mer och mer.
Min förhoppning är att denna cirkeln kan fylla en del att detta tomrummet.
I dagens stressade samhälle så kan det vara skönt att ha en oas att komma till och meditera och gå inåt och finna det inre lugnet.

Tid och plats:
Tisdagar 19:00 Åstorp

Du kan läsa mer och joina oss via detta facebook evenemanget.
 

Väl mött!


Nu fick den feta sätta livet till...

 
Nu fitt den feta sätta livet till innan den blev för tjock eller det är för mycket månad kvar på lönen som vanligt.
Känns det igen?

Frääässs...


Vecka sextons visdomskort

 
Vecka sextons kort 14 - 20 april. Översteprästinnan atu II
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på inre kunskap. Stark intuition. Starka känslor och ansvar.Samarbete med andra, man har en ansvarsroll i gemenskapen.

Tolkning:
Engagemang i den sexuella akten, helst i det fria eller på någon magisk, mörk, spännande, ovanlig plats. Njuter av maktkänslan, av kontroll och gemenskap. Vill nå djupare insikter och uppleva mer extas i varje akt som sker, krav på total njutning. Är stark i sin lust, lidelsefull. Sex ska upplevas länge, långa akter, intensivt och med passion.

Överprästinnan står för kunskap, visdom, intuition, det som inte kan ses utan endast anas, det dolda. Överprästinnan står även för passivitet, djup förståelse, observation samt vilja att veta om hur allt hänger ihop.

Överprästinnan står för dualitet, det goda och det onda, det det som kan observeras och det som kan anas. Viss kunskap är subtil. Att läsa mellan raderna är viktigt.

Allmän betydelse - Överprästinnan symboliserar mysterier och visdom. Hon har hemligheter såväl som kunskap och hon representerar en framtid som ännu inte har avslöjats. Överprästinnan är däremot mottaglig och receptiv.

Jobb - Jobbet skapar möjligheter för inlärning, förståelse och inre utveckling. Överprästinnan kan både symbolisera intuition och vetenskap.

Kärlek - Platoniska relationer, kyskhet, emotionell kyla. Som man blir du gärna fascinerad av en mystisk kvinna.

Ekonomi - Använd din intuition och hitta de svar som du behöver inom dig själv.

Personlighet - Personer som symboliseras av Överprästinnan är bra på att se bakom ytan och läsa mellan raderna. I en läggningar kommer Överprästinnan oftast att symbolisera den person som tolkar korten. Men för att man ska kunna ha den här förmågan behöver man kunskap, visdom, intuition, mottaglighet. Känslorna får inte komma i vägen. Den negativa sidan av Överprästinnan är att använda kunskap för att skada och använda sig av olika tekniker för att påverka andra på subtila sätt men för onda ändamål. Räkna ut ditt personliga kort här... 
 
 Kabbalistiskt:
Binah (Förståelse) är motsatsen till Chokhmah, kvinnligt och passivt. Medan Chokhmah är Guds visdom är Binah hans förståelse och intelligens. Binah ligger bakom allt som är möjligt i motsats till vad som gäller för tillfället, stabilt i motsats till föränderligt. Det är Binah som kabbalisterna tillägnar det ursprungliga
neshamah, den heliga själen, den gudomliga gnistan hos alla mänskliga varelser, det sanna Jaget i varje människas inre djup. Mellan de tre första sefirot och resten är steget långt, en avgrund som skiljer det
oändliga från det ändliga och det gudomliga medvetandet från det vanliga mänskliga medvetandet, men det är en avgrund som det går att ta sig över.

Kliffotiskt:
Satariel (Den Fördolde). Detta är de mörka mysteriernas kliffa. Den representerar absurditeter och surrealism. Här är inget vad det ser ut att vara och allt döljs i en dimma av mystik. Satariel styrs av Lucifuge.
 

Astrologiskt:
II Översteprästinnan symboliseras av Månen:
Hon är vår första kvinnliga symbol, rent allmänt kan man tala om den kvinnliga intuitionen, men det finns djupare aspekter bakom. Kontakten med sitt innersta och med våra känslor (månen styr över vatten/känslor). att lyssna till sig själv och se lärdomen i det som redan varit och med den kunskapen ha ett större helhetsperspektiv och handla därefter. Månen visar på speglingar, av det som vi har inom oss ut till det som finns runt omkring oss. Den visar också på vårt känsloliv och vårt undermedvetna. Månen visar även på vårt förflutna och en öppen kontakt emellan det som varit, är och det som kommer.

Sexuell antyden:
Månen är drömmarnas "plan" och därför kan det vara lämpligt att träna på astralsex med din vän/väninna. Lekar, rollspel, geishakulor.
 
Fullmånen i april inträffar den 15 klockan 09:42
Det som är speciellt med den är att det också är total månförmörkelse, dock inte i Sverige. Fullmånen och förmörkelsens energier faller i Vågens stjärntecken. Vågens inflytande rör andra människor, partnerskap, juridik, de sköna konsterna, den känsliga typen.
 
Personen kommer definitivt att vara lyckligare i sitt sociala liv under Månens uppehåll i Vågen. Detta är en position som pekar på en integritet och viljestyrka något utöver den genomsnittliga. Personen kommer att vara högeligen känslig för andras tal och handlingar så det skulle vara klokt att råda honom att kultivera en anda av balans och att uppmuntra humor. Detta är det bästa sättet för honom att lätta på den känslomässiga förvirringens spänning. Ett starkt behov av sällskap genomsyrar personen och hans inre attraktion till människor kommer att manifesteras.
Personen kommer att ha ett mycket vidare grepp om de juridiska saker som omger honom och kommer att ha en intensiv drivkraft till att göra livet vackrare. Han borde varnas för att inte förhala utan att nå fram till en definitiv slutledning och inte oroa sig för att påbörja någonting som han tror fast på.
 
 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
 
 
 
Beställ ditt horoskop i webbshopen


Martial art

 


Idag gratulerar jag min gamla vän, träningspartner och sensie Magnus. Han har nu 65 000 martial art stundenter "under" sig. Det är han värd efter mycket blod, svett och dårar. 

Here WE GO..............
Grand Master Magnus Degéus, certified 8th Dan in Hapkido
and 6th Dan Black belt in Dim-Mak by WMAC has been appointed to the Board of Directors of the World Martial Arts College this April 2014. WMAC is happy to have him serve on the board-- he is teaching, providing Martial Arts leadership and resides in Sweden.


Matti och Magnus i Karlshamns dojon när den tiden begav sig. -92?

 


Visserligen ska grillad igelkott vara en delikatess...


Alltid taggad?
 
.. i vissa länder men igelkotten är fridlyst och jag tycker vi kan försöka spara så många djurs liv från så många majbåls lågor som möjligt så därför kommer lite tips.
Man ska inte döda i onödan. Eller hur?
 
Varje år bränns eller brännskadas ett stort antal djur under valborgsmässoafton. Försäkra dig därför om att inga djur bosatt sig i riset! Eftersom rishögarna legat på plats under en längre tid har de hunnit bli boplatser för kaniner, harar, igelkottar, fåglar och även katter. Tragedier har utspelat sig när kattmamman försökt rusa in i elden och rädda sina små. 
 
När värmen åter kommer, som den gjort på många håll redan i vår, börjar igelkottar röra på sig igen. Men
fortfarande kan de söka sig tillbaka till sitt bo under dagarna.
Och börjar det komma mycket folk runt brasan tidigt på kvällen på valborgsmässoafton så kryper igelkotten ihop och kurar inne i rishögen. Därmed går den en säker död till mötes. Experter råder därför att man flyttar på högen innan man sätter fyr på den.
Stora rishögar är svåra att flytta. Då gäller det i stället att så noga som möjligt undersöka riset, skaka på grenarna och föra oväsen. Förhoppningsvis skrämmer man då ut djuren som gömmer sig i riset. På så sätt kan djurungarna få överleva.
 
Ett annat tips, är att bygga en liten vall av torrt gräs runt högen. Hittar man sedan decimeterstora hål är det troligen små igelkottsentréer. Den som även värnar om råttor kan leta efter mindre hål.
 
Stora rishögar är svåra att flytta. Då gäller det i stället att så noga som möjligt undersöka riset, skaka på grenarna och föra oväsen. Förhoppningsvis skrämmer man då ut djuren som gömmer sig i riset. På så sätt kan djurungarna få överleva. Ta gärna kontakt med kommunen och lokala föreningar som arrangerar majbrasor och informera dem om att brasorna kan vara en dödsfälla för djuren. 


Inte vill du grilla mig?
 
Källor:
Djurskyddet
 
Relaterade facebookgrupper:
Djurvänner
Ny horisont för djur


Fuck-it...

 
 
... förlåt jag menade facket. Någon mer än jag som tycker landets LO-anslutna fackföreningar borde fråga sina medlemmar om de verkligen vill ha och läser deras publikationer. Jag gissar att de flesta anslutna slänger facktidningen direkt i pappersinsamlingen. Ett himla slöseri på vår skog.
 
 
Bilden tog jag i naturreservatet Söderåsen i Skåne. Naturen är stark medicin.

 Min dag på det gigantiska köpcentret Väla...
 
 
Den ena av mina tigerbards fiskar (liknar faktiskt små abborrar) hade dött och fick bli sköldpadds mat och jag drog kosan till köpcentrets djuraffär och inhandlade 4 stycken. Hon som fiskar på bilden är så söt och rar och liknar sångerskan Björk. Den femte gamla tigerbarden är säkert 10 cm. lång och är lite grinig och fattar tydligen inte att jag köpte dem för hans skull.*

Jag tackar min "sister in arms" M.B. för hon sponsrade mig och mitt akvarium. Hon är idag fredag på  Nordeuropas största akvarium, Den Blå Planeten, i Köpenhamn med sin brorson. Kika in på deras hemsida.
 
Nattens "bum-tips"...


Jag lufsade runt på Väla köpcentrum idag och tittade in på Kjell och Company, förutom att inhandla stimfiskar,  och hittade denna lösningen för alla tiggare. Som jag spånade om i ett äldre blogginlägg, om tiggare i alla våra städer som aldrig kan få några pengar då folk i dessa tider inte har några cash med sig, men nu så finns denna...

Med iZettle Chip & PIN kan du ta emot säkra kortbetalningar från Mastercard, Visa samt American Express med din smartphone eller surfplatta.  
Inga bindningstider
Inga fasta avgifter
Bluetooth-anslutning
För iPhone, iPad och utvalda androidenheter.
 
Men det kanske sett lite suspekt ut med en tiggare med en sån här dosa för 1000 riksdaler.
Kolla in Folkets kök.

Nattens filmtips från bloggbion...
 
Jag rekommenderar denna filmen, fast den är lite seg mellan varven. Slutet påminner lite som Romperstompers avslutning på stranden. Mer vill jag inte avslöja. Du ser den streamad och klar här.

 
Combat Girls (2011)
Ung, kvinna, nynazist: snabbköpskassörskan Marisa tillhör en högerextremistisk ungdomsgrupp i en östtysk småstad. Hon hatar utlänningar, judar, politiker, polisen och går till attack vid minsta provokation. Men den här sommaren börjar saker gå fel: hennes pojkvän sitter inne, hennes familj bryts upp och en ny, till synes bortskämd 15-årig flicka som kallas Svenja går med i gruppen. När så Marisa en dag stöter på två asylsökande brister det till sist för henne.
Skådisar:
Jella Haase, Gerdy Zint, Uwe Preuss, Alina Levshin, Lukas Steltner, Klaus.

Nattens Björk...
 
 
Björk - Human Behaviour


Spiritus...

... är en facebookgrupp där all form av andlighet dryftas. Du kan annonsera om mässor, kristaller och allt vad du vill inom området. Du kan lägga upp fina bilder, efterlysa, ställa frågor. Bara din ande sätter begränsningen till gruppens innehåll.

https://www.facebook.com/groups/1374232216176622/
 

Väl mött!


Lite dyrt torkställ. Aiiight?


Jag har tvättdag idag och måste snabbtorka mina byxor. Alla sätt är bra utom de dåliga. TV.n är på bara 42 tum. Sååå...


Jag funderar på att köpa en 81 tummare för att kunna torka mer tvätt. Drygt 90.000 är ju som hittat. Jag fick nämligen beskedet idag att jag fick jobbet jag sökt och hoppats på. Som sjukvårdare tjänar man ju fett. 21.000 i månaden.

Är det obligatoriskt att betala TV licens om man bara har TVn som torkställ?


Dagens Daisy

 


När fan blir gammal...

 
Dokumentär om Jehovas Vittnen-Jehovah's Witnesses exposed
En dokumentär med kritik mot Vakttornets organisation, från mitten av 1980-talet.

Nä, ingen fara. Det måste nog vara en av de märkligaste religioner jag stött på. Jag glömmer inte när jag var på ett jobb och en man på 28-år dog. Enligt hans religion fick han inte ta emot blod och valde hellre döden.

Om Jehovas vittnen.
Deras hemsida.
Behöver du en ny cykel?

 
Välkommen till Helsingborg och ta med båtshaken och kom ner till hamnen utanför Knutpunkten.
 


Personlig tränareJahapp. Nu är det dags att möblera om lite hemma. Från bostad till dojo. Nyss printat ut kompendium till mina blivande mini ninjor. Beware.
Jag lovade en far att köra lite träning med hans döttrar nämligen. Så nu är jag en P.T. Personlig tränare också. Kan man skryta med nåt sånt i sin CV?
Vill du ha ett kompendium så är jag generös och bjuder dig på ett. Kolla länken nedan.
Fast konditionsmässigt kan jag inte mäta mig med dem. De både rider och håller på med hästar och löptränar i Söderåsens nationalpark vackra natur där det bl a finns vildsvin, lokatt och hjortar och allt.
Vill du se naturbilder jag tagit på Söderåsen (naturligtvis gick jag vilse dessutom, eeehhh)?
 
 
Annars så är det mysigt och ute och gå. Fåglarna kvittrar i nästan varje buske och björkarna håller  på att slå ut för fullt här.

Jag släpade nyss ut mitt olivträd på balkongen som jag fick förra året av en vän. Ovanpå allt så äger hennes mamma en hel olivlund i Tunisien.

Min fitness sida.
 
 
Oki, mina smartasses. Nu ska vi se hur kunniga ni är om påskens ägg. Gissa vilka fåglar som ligger bakom dessa ägg.

Nu ska jag in och köra med hårtrimmern på skallen och vaska av min kropp och knopp.

Sen undrar jag om denna bloggen håller på att bli en sån där kändisblogg? Antalet besökare har ökat markant. Men jag lovar att inte göra den till en rappkalja-blogg för det :-)

See ya...

Ps.
Om du möter ett vildsvin så ska du följa dessa råd...
 


Vecka femtons tarotkort. 7/4 - 13/4

 
 
Vecka femtons tarotkort. 7/4 - 13/4

7 i stavar

Ledord: Tapperhet.
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på styrka. Beslutsamhet. En vilja att klara allt som man själv vill eller det ansvar som man har. Motivation. Ser till att få det som gynnar en bäst utan att alltid kolla upp fakta.
 
Motstånd, problem med hälsan, en pinsam situation. Försök lösa en sak i taget, men ignorera andras försök att gå emot dig.

Oftast betyder dock kortet implicit att du har en enorm inre styrka som gör att du kan klara av vilken utmaning som helst. Har du ett annat alternativ som ger dig mera frid och balans i livet kan det kanske vara värt att ta den andra vägen.

Kortet står även för den som kämpar för att bli sin egen. Oftast är kortet ett gott omen, fienderna kan inte nå dig. Din position är bättre än deras.

Sambandet som finns med föregående kort är också något som kan tas hänsyn till. Sex i Stavar betyder att man efter konkurrensen i 5 i stavar, har intagit en första plats. Sju i Stavar visar på personens behov och nödvändigheten av att försvara sin nyvunna position som attackeras från många håll samtidigt.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Sjuor står för tro och hopp.

Allmän betydelse - Det kär kortet står för styrka och kan representera en debatt eller förhandlingar, såväl som konkurrens. Kortet symboliserar även framgång trots motstånd. Att vinna mot alla odds.

Jobb - På ditt jobb är du stressad och orolig. Kanske är du orolig över att du inte får arbete om du är arbetslös eller, om du redan har ett jobb så är du orolig över uppsägning eller för att göra fel. Det kan också finnas fiender runt omkring dig, men du är förutseende och gör allt i din makt för att se till att de inte når dig.

Kärlek - I din relation känner du hela tiden att du får kritik. Du får ofta stå för den du är och känner dig motarbetad. Du kan känna att alla är emot dig eller att du måste kämpa ensam för att hålla kärleken vid liv.

Ekonomi - Dina ekonomiska problem är något som gör dig orolig. Mycket energi läggs ner på att lösa problemen som ständigt dyker upp.

Tolkning & för par:
Är stark i sin lust och drift. Vet vad man vill ha ut av en samvaro, vad man längtar efter, är styrd av sin inre kraft och längtan och inriktar sig helt på det, svårt att kompromissa. Är styrd av sin inre längtan, är beredd att lägga ner all sin kraft för att få det efterlängtade, klara sig på egen hand. Kan hantera flera olika saker på en gång, fingerfärdig.

 
Läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
 
 
 
Beställ ditt horoskop i webbshopen


.


I want to belive-Är döden verkligen slutet?

En katt blir en lojal vän för livet 
Vanligtvis blir katter mellan 12-15 år, så länge inga sjukdomar tillstöter. En del katter lever betydligt längre än så. Se till att ta väl hand om din katt även de sista ljuva åren. Min katt Whiskey blev 17 år. Oftast blir de katter som inte är framavlade till raskatter äldre, då dess ursprungliga arvsmassa är intakt.
 
Riktiga män vågar ha katt

Jag vågar nog påstå att även djur hamnar i andevälden på ett eller annat sätt. Min Whiskey kom till mig både i drömmar och jag såg tom honom fladdra förbi ögonvrån i vaket tillstånd i min lägenhet. Det tog mig över ett år innan jag kunde skaffa katt igen. Jag sökte tecken på om någon av mina två katter kunde uppvisa något tecken på att de kunde vara inkarnerade från Whiskey, men inga tecken kan rapporteras.

Innan du skaffar skaffar dig någon form av husdjur så tänk på att läsa på så mycket du kan om djuret, så tat du t ex. inte kommer hem med en gullig orm och sen några år är den för stor för dig.
Tänk även på att inte skaffa ett djur som förväntas överleva dig åldersmässigt.

Det kommer en dag då ditt djur måste lämna dig dock. Men är döden verkligen slutet?
 
 
Whiskey 1989 01 26 -2006 03 18 R.I.P.
 
Djur och reinkarnation

Djurägare som undrat vart deras kära djur tagit vägen efter döden kunde få tröst på den första konferensen någonsin som helt ägnades åt djurens liv efter döden. Under en dag nyligen nära Boston i USA kunde man höra historier om djurandar som setts, hörts och känts av, inte bara av de människor som känt dem utan av totala främlingar. Bland talarna fanns författare som skrivit om djur-reinkarnation, terapeuter och healers, människor som arbetar professionellt med djurkommunikation och medium.
 
 Kim Sheridan, djurvän och författare

Ett exempel på vad som togs upp var djur som tycks ha reinkarnerat för att komma tillbaka till de människor de lämnat månader eller till och med år efter att de gått över till andevärlden. Vid bokningstillfället fick deltagare faktiskt veta att om de hade en hund som reinkarnerat i en ny kropp kunde de ta med sig den till konferensen!

Det handlade också om djurandar som inte bara fortfarande kan kommunicera om älskade minnen från sina jordeliv utan också berätta om saker som hänt efter att de lämnat sina fysiska kroppar. Om det är så skulle det bekräfta att de fortsätter att vara intresserade och involverade i de personer de älskat och i deras liv.

En nyckelperson under konferensen var Kim Sheridan som skrivit den uppmärksammade boken Animals and the afterlife som kommit att spela en viktig roll för att alltfler människor nu accepterar tanken på att djurs liv inte tar slut i och med döden utan fortsätter in i en andedimension. Utifrån ett livslångt engagemang talade hon om sin övertygelse att djur har själar och delade sina tankar om vad som händer när djur går över till andevärlden. Hon menar att de upprätthåller och ger näring till sina eviga förbindelser med oss, ett hoppfullt budskap till alla som någon gång varit nära ett älskat djur som dött.
 

 Referenser:
http://kimsheridan.com/
http://events.r20.constantcontact.com/register

Relaterade facebook grupper
Djurvänner
Ny horisont för djur

Relaterat blogginlägg
Blogginlägg och pdf bok om djurkommunikation.Sinnesnärvaro- mindfullness

Sinnesnärvaro vid havet
 
 
Sinnesnärvaro eller mindfullness

Denna artikeln triggades igång genom att jag blev erbjuden ett jobb inom privat psykiatri som vårdare. Detta är min personliga och lekmannamässiga tolkning av mindfullness.

Jag vill inte nämna i artikeln här inom vilken form av patienter det handlar om som jag ska jobba med. Jag är faktiskt en lite av allt-i-allo som paramedic. Jag har jobbat med både omsorg, akutsjukvård och inom sluten psykiatri. Jag är i grunden utbildad som krigssjukvårdare och som underskötare. Det har blivit en del som jag fått lära mig på plats på många jobb, inte främst om all medicintekniskt utrustning och hur man på ett lugnt sätt bemöter utagerande.

Medveten sinnesnärvaro
Jag känner till en del om psyket tror jag och när jag nu nyligen stötte på något som heter mindfullness som praktiseras på en arbetsplats. När jag började läsa lite om det så var det något jag kände till intuitivt redan. Jag tror vi alla känner igen oss i detta som ursprungligen kommer från Buddismen men jag finner även paralleller inom den japanska zenkonsten.

Alla känner väl igen oss i fladdriga tankar. När vi inte är här utan redan därborta i tankarna. Jag tror jag första gången upplevde midfullness redan tidigt i mitt liv och det var när jag satt och skalade en säck potatis. Jag var bara där och nu i någon form av trans. "Potato-trans" ?
Jag har även märkt att när ens adrenalin slår på högt under en traumasituation så funkar djupandning för att chilla ner. Denna tekniken används av många som tävlar i kampsport. Djupa och lugna andetag så inte reptilhjärnan tar över för mycket och slår på det inbyggda flykt eller slåss beteendet. Eller när man är med under en katastrof och man måste skärpa sinnet för att kunna agera när de flesta fryser till is och blir passiva.
 
 Mokuso efter ett jujitsu pass. Foto: G 

Du kan träna medveten närvaro i det mesta du gör i din vardag. När du till exempel äter, lagar mat, diskar, pratar med någon, promenerar eller lyssnar på musik kan du öka närvaron genom att göra en sak i taget, fokusera på det du gör och vad du upplever just då.Min lilla zen mästare Chelesey

Har du mycket med djur att göra? Mindfullness är perfekt då. Ett djur märker direkt när du är stressad eller rädd. Medveten sinnesnärvaro är utmärkt känna till tex. när du ska ta in alla hästarna som är ute i hagen. Har du jobbat med hästar så vet du hur svårt det är att få in dem om man är uppe i varv. men när man är astrött själv så kommer de med en gång.
 
Hemma hos mig.

När man är medvetet närvarande ökar lugnet och stressen minskar, därför används mindfulness ibland inom sjukvården för att öka förmågan att hantera stress, smärta och psykiska besvär.

Det finns forskning som visar att mindfulness fungerar för att bland annat minska stress och smärta.

Själva grunden i mindfullness är inte så svårt att begripa och kanske bli medveten om hur det funkar. Livet i här och nu kan faktiskt vara kul och enkelt.
 
Läs mer:
Vårdguiden.
Mindfullness

Lite appar för din mobil

Relaterad facebook grupp
Grynings-zonen

Min privata fitness sida.

.
 


Lugnet efter stormen


Hamnen utanför Knutan, Helsingborg, tisdag kväll.

Jag har en kommentar angående vår lokala blaskas antivåld kampanj.  Men sen är ju den stora frågan om det egentligen har någon effekt. Vår lokala tidning har en lista man kan skriva på via internet mot våldet. Vart ska de lämna den listan sen och till vilka. Det framgår inte. Till fångarna på häktena och fängelserna? Du fattar hur jag tänker här? Sånt här trams irriterar mig och folk skriver på.
Fåren bräker och leker följa John.

Andakten häromdagen som hölls på 44-åringens mordplats kändes bara fint. Men det är väl som vanligt med tidningsmurvlar? Som ska leka statsmakt via massmedia.

HiFs supportergäng och Kärnans  ordförande Martin Nilsson skriver om ansvar och framtid.
En magisk filmkväll i soffan med de små eller skräckbanta?

  
Tingeling och piratfen (2014)
Du hittar den streamad, gratis och klar på Filmgodis...

Tingeling möter en ny vän ombord på skeppet Jolly Roger. Där möter hon också James, som en dag blir den fruktade Kapten Krok...
Röster:
Mae Whitman (röst), Tom Hiddleston (röst), Christina Hendricks (röst), Lucy Liu (röst), Pamela Adlon (röst), Megan Hilty (röst), Raven-Symoné (röst), Angela Bartys (röst).
 

...eller skräckbanta med bloggen

Skräm fettet ur dig

 Nu får du glömma alla tramsiga dieter. 5:2, popcorn dieten och allt vad de nu heter. Detta är det senaste och coolste sättet att gå ner i vikt. Själv ska jag i skrivande stund ligga i hårdträning med  Was Cravens film "A Nightmare on Elm Street" med bl a Svensken Robert Englund och Johnny Depp, alltså, de är med i ffilmen, jag ska inte träna med dem.


Jag hade tänkt bränna bort lite på ölkaggen min för att plocka fram sexpacken som ligger därunder innan det är dags att sussa.
Ses vi i Freddy Krugers mardröm inatt?

Hur denna unika bantningsmetoden går till?
Forskare vid University of Westminster i Storbritannien lät tio försökspersoner titta på olika skräckfilmer. Under filmens gång mätte forskarna puls och syreförbrukningen. 

Att ta sig igenom ”The Shining” var ungefär i klass med en halvtimmes promenad, eller en bortjoggad chokladkaka. Där fick den blodfyllda hissen, tvillingflickorna och Jacks tokerier försökspersonerna att tappa i genomsnitt 184 kalorier.
Dr Richard Mackenzie på University of Westminster förklarar resultatet med att kroppen producerar adrenalin i samband med rädsla. Samtidigt som hjärtat pumpar frenetiskt.

– Den här versionen av snabbverkande adrenalin, som produceras under korta perioder av intensiv stress, eller i detta fall rädsla, är känd för att sänka aptiten, öka Basal Metabolic Rate och bränner slutligen en högre nivå av kalorier, säger han till The Telegraph.

På andra plats av kategori fettförbrännade film kom ”Hajen” med 161 kalorier och på tredje Exorcisten, 158 kalorier.

Inte oväntat så förlorade tittaren flest kalorier när han eller hon plötsligt blev skrämd. Detta kan väl vara passande motion för alla soffpotatisar, speciellt nu under halloween?
Du kanske finner en del passande skräckfilmer i bloggbion.

Filmerna som brände mest kalorier i undersökningen
1. The Shining: 184 kalorier
2. Jaws: 161 kalorier
3. The Exorcist: 158 kalorier
4. Alien: 152 kalorier
5. Saw: 133 kalorier
6. A Nightmare on Elm Street: 118 kalorier
7. Paranormal Activity: 111 kalorier
8. Blair Witch Project: 105 kalorier
9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 kalorier
10. [Rec]: 101 kalorier.

Ps.
Gillar du streamade film och vill ha de hetaste nyheterna och filmtipsen med klara länkar till schysst film? Då ska du absolut gå med på facebook sidan Filmfreaks...Det räcker nu


Cirka 5000 fotbollsfans samlades ikväll på Kärnan för en tyst minut på platsen där DiF supporten slogs ihjäl i söndags.Arrangemanget stod HiFs supporterklubb Kärnan för. Jag har nog aldrig varit i en sån stor folkmassa förut, utan att folk trängdes och stötte ihop med varandra. Det var äkta andakt för vår stads våld och fotbollen allmänhet.
Men sen är ju den stora frågan om det egentligen har någon effekt. Vår lokala tidning har en lista man kan skriva på via internet mot våldet. Vart ska de lämna den listan sen och till vilka. Det framgår inte. Till fångarna på häkterna och fängelserna? Du fattar hur jag tänker här?

Lite bilder från fotbolls Sveriges reaktion. Alla klubbar i Sverige och nästan alla fotbollsfans känner att det "nu räcker det".

Inga ord behövdes. Två unga HiF supportrar.
 
 
Denna aftonen fick dock "farbror blå" vila lite.

Ps.
Du vet att du bor i Skåne om...


Bondepraktikan - April månad

 Aprilis, April månad, hafwer 30 dagar. Dagen är 12 timmar och 46 minuter lång. Och Solen löper i Oxen, och är deruti ifrån den 11 dag

Aprilis, intill den 12 Maj. 

April månad säger: 

April månad kallar man mig,

Att plöja och så lärer jag dig, Jag låter slå nu min median, Att jag min sundhet hafwa kan.

I April månad skall man bruka en god drick, som gifwer menniskan ett sundt lif; rättika och kabutz skall man icke öfwerflödigt bruka, förty de gifwa ondt flott. Man må wäl låta medianen och sätta koppor.

Uti Oxen är godt att göra bröllop, att afwänja barn, att bygga, köpa och sälja, godt är att så och plantera. Ett barn, som är födt under Oxen, får godt och saktmodigt mål samt känner sig gerna sjelf uti sitt samwete, han hafwer breda skuldror och ett trindt ansigte med en förmängd färga, ett högt bröst, och hafwer ett ärr på den ena armen,

han är också stilla, talar litet och förtjenar liten tack för sina wälgerningar, som han gör emot andra. Dock blifwer han bedrägelig, och bedrager gerna den, som honom wäl betror. Han hafwer också begäran att blifwa rosad av hwar man, han blifwer mycket begåfwad af högfärdighet, och blifwer öfwerflödigt wis. När som solen är uti Oxen hafwer ahn lycka och winning uti alla handlingar, och hwad som han helst begynner, och om han är född om natten, då blifwer han rik. Uti Krabban hafwer han lycka att wandra.

Uti Lejonet skall han hwarken köpa eller sälja, han öfwerlefwer fader och moder, hans barn blifwa mest pigor. Uti Wigten hafwer han hufwudwärk. Skytten är honom ett dödligt tecken. Uti Getebocken hafwer han lycka hos mäktige herrar. Uti Wattumannen blifwer han rik. Uti Fisken hafwer han lycka att köpa och sälja. Uti Wäduren skall han wakta sig för hastiga wittnesbörd, som honom skall wederfaras af

somliga, dock falskeligen; han skall också taga sig wara för blindt folk, och för swart skägg. Och de andre färgor äro honom lycksamme. Och om han lefwer uti 28 år, då kommer han till 70 år.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 


Lite om polishästar

Järnvägsgatan i söndags. Helsingborg. Det är alltid den som är längst fram till vänster (sett från ryttarnas sida) i en hästkollon som för befälet. 
 
Jag är inte "blåljuskåt" på något sätt, men finner polishästar som hästarnas "martial arts kings of the rings". Jag träffade och talade både med polishästar och ryttare i helgen under "fotbollsfesten i Helsingborg".  Om du inte vet vad "blåjuskåt" är? Det är väl kanske en form av yrkesgrupps groupies kan man säga. Jag vet en tjej som gillade ambulanskillar mycket och sprang på pubmöten med poliser, brandmän och annat tjänstefolk i branchen.

I år är det dessutom hästens år faktiskt så detta kan vara en passande artikel :-) 31 januari 2014 - 18 februari 2015 är hästens år enligt Kinesisk astrologi.

Jag har faktiskt varit ägare till 4 travhästar en gång i tiden. Jag talade om vårt ledarsto som tom blev rädd för en plastpåse som fladdrade. Jag vet att hästen är ett flyktdjur och att det nog inte är alla hästar som passar som polishästar. Hästens naturliga instinkt är att i första hand fly, i andra hand kämpa. 
 
 
Camona, vår gamle kämpe. Hon kallades dock alltid av mig för Föle-fölet, och lystrade på mig när jag kallade henne så.

Jag har även under ett pass tränat natural horsemanship och tyckte mig se lite paralleller i dess olika träningsformer. Jag tror att horsemanship nog kan räknas som den ultimata träningen man kan få både som häst och ryttare.

Polishästar kallas de hästar som används av ridande poliser. Polishästen är ingen speciell uppfödd hästras, men de ridande poliserna har stora krav på sina hästar som de väljer efter temperament, mod och typ. Dessa typer avlas fram på speciella stuterier tillhörande polisstyrkan. Detta sker bland annat i England och Kanada.
 
Järnvägsgatan Helsingborg 30/3 2014. Foto: G

Beridna poliser har funnits sedan 1700-talet och den äldsta ridande poliskåren är Londons Bow Street Horse Patrol som bildades 1758. Basen var Hunterhästar som är en speciell typ av häst med mer än 50 % engelskt fullblod i sig. För att lugna ner hästen lite korsas hunterhästarna med vagn- och körhästar som har stabilare temperament.
I Sverige används vanligen olika europeiska varmblodshästar men man avlar inte efter rasrenhet. 
 
Polishästar genomgår ofta en intensiv träning redan som unghästar för att vänja dem vid plötsliga ljud, pistolskott, trafik och stora samlingar med människor. I Storbritannien börjar hästarna utbildas i ca 3-4 års ålder och går igenom intensiva utbildningar. Man håller stenhård koll på varje enskild häst och minsta tecken på nervositet gör att hästen sållas bort. Hästarna åker tillbaka på omutbildning en gång om året. Under träningarna går man metodiskt igenom allt som kan hända en polishäst i tjänst. En vanlig övning kan t ex bestå av att hästen får gå under en fallen presenning, eller eventuellt över denna.
 
 
 
Så här tränas polishästar

En häst som ska vara polishäst måste absolut kunna behålla lugnet i alla situationer. Snabbhet, vighet, mod och framkomlighet är också krav som ställs på polishästarna. Trafikvana är ett absolut måste. I Spanien tränas de andalusiska hästarna i att på kommando börja rygga (backa) och samtidigt slå bakut med bakbenen, något som effektivt skingrar oroliga samlingar eller avskräcker en anfallande människa.
 

Alla polishästar har en brun färg för att inte kunna skiljas ut. Varje polishäst handskas av varje enskild "stalldrängpolis". De lär känna varandra väl och bygger upp en ömsesidig trygghet. 
 
Överkursen om polishästarna

I England ställer polishästarna ofta upp i hästshower och parader och det finns till och med tävlingar för polishästar.

Den mest kända beridna enheten är Kanadas ridande polis, de så kallade "rödjackorna".
Indien är det land som har flest beridna poliser.

I Kentucky Horse Park, som är en 400 hektar stor park, tillägnat till hästens ära, används enbart ridande poliser på patrullerna då de har lättare och snabbare att komma fram än gående poliser och fordon.

Spanien är det enda land som använder en specifik ras som polishäst. De använder sin inhemska Andalusier som tränas till att rygga samtidigt som de sparkar bakut för att effektivt skingra folkmassor eller bråkstakar.
Även Italien använder en inhemsk hästras, Salerno, men också brittiska polishästar.

Oftast används valackar, då de har fogligare temperament än ston, men i Barcelona i Spanien rider man på hingstar.

Vid upplopp kan polishästarna få speciella visir som skyddar huvudet och ögonen.

Den mest kända svenska polishästen var en fuxvalack som hette Utter. Två böcker har getts ut om Utters liv och egenskaper.

För att bli antagen till polisrytteriet måste man först ha jobbat några år som vanlig polis. Erfarenhet från arbete vid stora kommenderingar är meriterande, eftersom att hålla ordning kring fotbollsmatcher och demonstrationer utgör en stor del av jobbet. En polisryttare måste också vara uthållig, både fysiskt och mentalt.
En polishäst arbetar normalt under cirka 15 år.
 
Relevanta intressanta äldre blogginlägg
Häst yoga 
Jag och djuren

Facebookgrupper
Djurvänner
Djuromplacering

Källor:
http://sv.wikipedia.org
 polis.se
http://naturalhorsemanship.se/


11-stegsprogrammetStanna upp lite och släpp ut "djuret" i dig. Nu har det kommit ut en ny bok som tar upp ämnet som vi alla kanske innerst inne visste? Att tiden har rusat ifatt våra själar och kroppar. Vi har fortfarande en liten svans, svanskotan, blindtarmen och naglarna.

- Vi lever i dag ett helt annat liv än det vi genetiskt är skräddarsydda för. Att bo ensam, leva i städer, att underordna sig – historiskt sett är dessa fenomen så svindlande nya. Inte konstigt att vi blir stressade! Våra gener har inte anpassat sig.
Lasse är övertygad om att vår tids stora problem – fattigdom, miljöförstöring, våld – inte har sin grund i människans natur, utan beror på jordbrukets och civilisationernas uppkomst.
– Människan är i grunden god. Och lite lat. En humoristisk, trevlig typ! Men när vi blev bofasta blev det lönsamt att ha mer än andra, att bestämma över andra.
– Och när vi känner oss föraktade, förtryckta, ensamma – vilket är helt mot vår natur – ja, då kan vi ju bli riktigt elaka.
Jag tror vi alla mår bra av att slippa den struktuerade tillvaron ibland. Människan lever för fyrkantigt i sina städer.

Artikel i EP.

Fotnot:

11 steg till ett lyckligare liv, enligt Lasses bok.
I flera miljoner år levde våra förfäder ett stillsamt liv som samlare mellan Afrikas öppna horisonter. För att överleva var de tvungna att hålla sams, och respektera varandra. Vill du bejaka din ursprungsnatur? Lasse Berg tipsar:

Kommunicera mera. De sociala medierna är väl anpassade till ett av våra äldsta behov: att prata och ha koll.
– Samlarfolket pratade ständigt, babblade och skämtade om allt. Det var nödvändigt att ha koll på varann: Var är du? Vad gör du? Hur mår du? Men ögonkontakt och beröring var också en viktig del av kommunikationen – det saknar många människor i dag.
Promenera varje dag, sex kilometer, och helst med en kompis. Jogga ibland längre sträckor.
– Samlarfolket vandrade ungefär sex kilometer per dygn, aldrig ensamma. Ibland sprang de längre sträckor. Människan springer långsamt men är det däggdjur som kan springa längst tid i sträck.
Jobba drygt två timmar om dagen.
– Samlargruppen på cirka 30 personer delade upp sig för att leta mat. Små ”arbetsgrupper” på fyra-fem personer drog iväg och samlade – i snitt jobbade man 2,2 timmar om dagen. Resten av tiden
var inriktad på lek, gemenskap, vila.
Ha ingen chef. Var inte chef.
– Hos samlarfolket fanns inga hierarkier, inga hövdingar. Människan mår bäst av att bestämma själv, men i samarbete med andra. Det är helt naturligt att ha svårt för chefer.
Lev jämställt.
– Män och kvinnor levde jämställda i flera miljoner år. Kvinnoförtryck är ett nytt påfund som är helt mot vår natur. Hos samlarfolket fanns inte heller någon åldersdiskriminering.
Ät med andra. Välj naturliga råvaror. Laga maten tillsammans, dela och njut!
– I flera miljoner år samlade människan mat som hon (till skillnad från andra däggdjur) inte slukade direkt, utan tog med till sin familj. Man delade rättvist och åt i grupp. Inte så konstigt att vi även i dag mår bäst när vi gör måltiden till en ceremoni med nära och kära.
Prioritera cirka 30 nära relationer...
– Samlargängen bestod av ungefär 30 personer som levde ihop livet ut. Översatt till vårt samhälle är 30 personer en idealisk arbetsgrupp. Man kan vara kreativ och hålla sams dagligen. Det är också ett lagom stort gäng att bjuda på fest. Gruppterapier, som Anonyma Alkoholister och Viktväktarna, är framgångsrika. Vi tränar fotboll, körsång och annat, ofta i grupper av denna ursprungsstorlek.
...och skapa ett nätverk på cirka 150-200 personer.
– En samlargrupp mötte då och då fem-sex andra grupper – så totalt kände man till 150- 200 människor. Det hände att folk bytte grupp, och att man fick barn över gruppgränserna. Än i dag har vi svårt för grupper större än 200 personer.
Lös problem genom att prata. Att fly är livsfarligt!
– Samlarna överlevde bara om de var enade. Självklart blev de arga och svartsjuka som vi, men de var tvungna att lösa alla konflikter fredligt genom att prata. Annars gick de under.
Dagis – ja tack!
– Hos samlarfolken flyttade spädbarnen från famn till famn. Barnen passades lika ofta av andra vuxna som av föräldrarna. De större barnen drog omkring i flock, nära de vuxna, lekte med varann, såg vad de vuxna gjorde, härmade. Nutida dagisbarn lever kanske i en miljö mer i enlighet med vårt ursprung än barn som är ensamma med en förälder?”
Vill du få en riktig lyckokick? Gör en annan människa glad.
– Vi är gjorda för glädje i grupp! Isoleras vi från vårt sammanhang – och inte får göra andra glada – ja, då kan kopplingsschemat i vår hjärna drivas att söka döden. Ingen lycka är så djupt mänsklig som den vi känner när vi gör andra glada.

Fotnot 2:

LEV SOM EN MODERN GROTTMAN, ENLIGT N.Y. TRENDEN
Ät mängder med kött, grönsaker, frukt och nötter.
Rata pasta, bröd och ris som inte fanns på sten-åldern.
Fasta med jämna mellanrum – det gjorde stenåldersfolket när de inte lyckades döda ett byte.
Ge blod. Stenåldersfolket levde ett hårt liv och förlorade blod på ett naturligt sätt.
Säg upp gymmedlemsskapet och börja träna naturligt. Häng i träd, kravla på alla fyra och hoppa över stenar och klippor.
Spring barfota. Våra fötter har blivit mesiga efter ett par tusen år i skor. Genom barfota träning stärker vi våra fotvalv och blir lika starka som grottmännen.
Tåskor är ett alternativ för den som inte klarar av att springa barfota.
Träna barbröstad och vinterbada. Stenåldersfolket tålde kyla bättre än vi.

John Durants meny – så äter en grottman
Frukost: En liter blåbär och mandlar.
Lunch: Sallad med salami och pastrami, svamp och oliver.
Middag: Lammstek, spenatsallad med rödlök. En apelsin.
11 steg till ett lyckligare liv
I flera miljoner år levde våra förfäder ett stillsamt liv som samlare mellan Afrikas öppna horisonter. För att överleva var de tvungna att hålla sams, och respektera varandra. Vill du bejaka din ursprungsnatur? Lasse Berg tipsar:
Kommunicera mera. De sociala medierna är väl anpassade till ett av våra äldsta behov: att prata och ha koll.
– Samlarfolket pratade ständigt, babblade och skämtade om allt. Det var nödvändigt att ha koll på varann: Var är du? Vad gör du? Hur mår du? Men ögonkontakt och beröring var också en viktig del av kommunikationen – det saknar många människor i dag.
Promenera varje dag, sex kilometer, och helst med en kompis. Jogga ibland längre sträckor.
– Samlarfolket vandrade ungefär sex kilometer per dygn, aldrig ensamma. Ibland sprang de längre sträckor. Människan springer långsamt men är det däggdjur som kan springa längst tid i sträck.
Jobba drygt två timmar om dagen.
– Samlargruppen på cirka 30 personer delade upp sig för att leta mat. Små ”arbetsgrupper” på fyra-fem personer drog iväg och samlade – i snitt jobbade man 2,2 timmar om dagen. Resten av tiden
var inriktad på lek, gemenskap, vila.
Ha ingen chef. Var inte chef.
– Hos samlarfolket fanns inga hierarkier, inga hövdingar. Människan mår bäst av att bestämma själv, men i samarbete med andra. Det är helt naturligt att ha svårt för chefer.
Lev jämställt.
– Män och kvinnor levde jämställda i flera miljoner år. Kvinnoförtryck är ett nytt påfund som är helt mot vår natur. Hos samlarfolket fanns inte heller någon åldersdiskriminering.
Ät med andra. Välj naturliga råvaror. Laga maten tillsammans, dela och njut!
– I flera miljoner år samlade människan mat som hon (till skillnad från andra däggdjur) inte slukade direkt, utan tog med till sin familj. Man delade rättvist och åt i grupp. Inte så konstigt att vi även i dag mår bäst när vi gör måltiden till en ceremoni med nära och kära.
Prioritera cirka 30 nära relationer...
– Samlargängen bestod av ungefär 30 personer som levde ihop livet ut. Översatt till vårt samhälle är 30 personer en idealisk arbetsgrupp. Man kan vara kreativ och hålla sams dagligen. Det är också ett lagom stort gäng att bjuda på fest. Gruppterapier, som Anonyma Alkoholister och Viktväktarna, är framgångsrika. Vi tränar fotboll, körsång och annat, ofta i grupper av denna ursprungsstorlek.
...och skapa ett nätverk på cirka 150-200 personer.
– En samlargrupp mötte då och då fem-sex andra grupper – så totalt kände man till 150- 200 människor. Det hände att folk bytte grupp, och att man fick barn över gruppgränserna. Än i dag har vi svårt för grupper större än 200 personer.
Lös problem genom att prata. Att fly är livsfarligt!
– Samlarna överlevde bara om de var enade. Självklart blev de arga och svartsjuka som vi, men de var tvungna att lösa alla konflikter fredligt genom att prata. Annars gick de under.
Dagis – ja tack!
– Hos samlarfolken flyttade spädbarnen från famn till famn. Barnen passades lika ofta av andra vuxna som av föräldrarna. De större barnen drog omkring i flock, nära de vuxna, lekte med varann, såg vad de vuxna gjorde, härmade. Nutida dagisbarn lever kanske i en miljö mer i enlighet med vårt ursprung än barn som är ensamma med en förälder?”
Vill du få en riktig lyckokick? Gör en annan människa glad.
– Vi är gjorda för glädje i grupp! Isoleras vi från vårt sammanhang – och inte får göra andra glada – ja, då kan kopplingsschemat i vår hjärna drivas att söka döden. Ingen lycka är så djupt mänsklig som den vi känner när vi gör andra glada.


Skåneland v/s Fjollträsk

 
Två supportrar på väg hem.

De bröt matchen efter första perioden och de får inte en krona tillbaka. Men det var deras egna klacks fel att matchen bröts då de stormade planen och skulle anfalla HiFs fansen samtidigt som de skrek "mördare, mördare. mördare!" Jag är övertygad att förövarens uppsåt inte var att döda och någon mer än den dödes familj mår dåligt idag.
Killarna på bilden var hur goa som helst och har inget enskilt ansvar för masspsykosen som drabbade Helsingborg i helgen.
Cheers!

Lite vilt till i Helsingborg i helgen
 
Planen blev stormad, en pub sönderslagen, butiker som stängt ner och en död.
 
På torsdags kvällen hjälpe jag några Djurgårdsfans inne i Helsingborg med att ta bilder med deras mobiler och visa dem till Knutpunkten där de skulle förfesta senare i Köpenhamn på diverse strippklubbar, enligt egen utsago. Räknas jag som en förrädare då?

Jag talade med en polis som jobbade då. När min pappa var ung så var det likadant. Om det skulle vara dans i en by en lördag så kom grannbyn över för att slåss. Det märks ju tydligt att människan är släkt med chimpansen. Vilda schimpansers sociala livet är komplext, med bland annat maktspel och skiftande allianser, vilket kan leda till blodiga uppgörelser, ibland med dödlig utgång.

Det är allsvensk fotbolls-start här i Skåneland.

Hockey Stockholm.
Rögle (Ängelholm)-Djurgården. 2-4

Fotboll. Olympia Helsingborg
HiF (Helsingborg)-Djurgården. Se den på din dator om du gillar fotboll. Start kl. 15:00 idag söndagen den 30/3.
 

En HiF supporter jagar en Djurgårdare vrålande "Djur ska hållas i bur"

Det var visst lite hallibaloba i stan sen och någa fick störa inne på akuten för att bli omplåstrade. En 44 årig supporter blev så pass misshandlad så han avled.  Några fick sova över på Bergapolisen för att nyktra till.

Det är tacksamt att vara 1.90 cm. och väga över 100 kg. Det enda hemska jag råkade ut för var när några sportsfreaks skakade handen med mig minst 10 ggr. och blev tilltalad "Hallå mannen."

 
 


Fotnot: Sångare Wattie i The Expoited chillar resten av året efter sin hjärtinfarkt
 
 
 
 
Utanför Knutan.


Skånepolisens kravallbil. Du kan slänga en tegelsten på den utan att det märks. Hela bilen är förstärkt med 50 mm. plexiglas. Civilsnutarna fick inte vara med på bild. "jasså, bilarna är intressantare än oss", skojade en av dem.
 
 

Det är alltid den som är längst fram till vänster (sett från ryttarnas sida) i en hästkollon som för befälet.  Jag skojade med serganten och sa "ni kan väl vara inne på Knutan för att kolla buset?". "Nej, det är för halt på granitgolvet för hästarna", sa chefen. Men...

 
Det var dock inga problem för piketbilen att köra in på Knutan.

RIP
Tankarna går till DiF supporterns anhöriga. Enligt uppgifter är det en 43-årig fyrabarnspappa.

Ps.
Vår lokala blaskas kommentarer om helgen


Kvällens hjältinna

 
Kvällens jycke. 4 årig grand noir. Den hade blivit illa benadlad och var skygg och skulle avlivas pga det. En ängel tar bra hand om den nu och bor med två andra hundar. Varav den ena är en bordercollie, en vallhund. Ingen rast och ingen ro för Herclus.


Vecka fjortons tarotkort. 31/3 - 6/4

 
Vecka fjortons tarotkort. 31/3 - 6/4

Två i brickor

Ledord: Förändring.
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på ekonomisk balans /obalans. När man behöver tänka sig
för innan man handlar. Man har kommit en bit i sitt materiella standard, nu gälller
det bara att planera rätt så att det inte förloras längre fram. Dela pengar, låna från någon för att betala någon annan. Att kunna balansera sina inkomster och utgifter. Att hitta balansen mellan två olika aktiviteter: t ex kärlek och arbete, arbete och studier, etc. Tvåor står för det mesta för förändringar och behovet av att anpassa sig till de här förändringarna, genom att kanske helt enkelt göra två saker samtidigt och genom att utnyttja sin flexibilitet. Kortet är dock inget tråkigt kort utan betyder att man kommer att klara alla förändringar och problem som man möter med glans och att man dessutom kommer att ha roligt.

Mynt står för det materiella, ägodelar, pengar och för det praktiska. Tvåor står för dualitet.

Allmän betydelse - Kortet representerar munterhet och rekreation. Kortet kan också stå för nyheter och skriftliga meddelande, såväl som hinder och problem.

Jobb - Du arbetar och pluggar samtidigt eller så har du två olika jobb som behöver balanseras med varandra så att din tid räcker till för allt du vill göra. Det trivs du med och finner nöje i att alltid vara sysselsatt. Ditt arbete kan också innebära flera helt olika arbetsuppgifter. Kortet kan betyda att man för tillfället har flera bollar i luften.

Kärlek - I kärlekslivet betyder kortet att du antigen träffar flera samtidigt eller att du försöker vara flexibel och kanske försöker balansera kärlek och studier, arbete eller andra relationer.
 
Ekonomi - Din ekonomi är växlande men dina inkomster och utgifter jämnar ut varandra
 
Läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
 
 
 
Beställ ditt horoskop i webbshopen


.


Akashakrönikan

 
Är du, som jag och tycker om att läsa esoteriskt litteratur, förutom att själv ha direkta spirituella upplevelser?
Själv är jag "skyldig" upphovsmakare till två böcker och en tarotlek.

Jag har sidor  på facebook med tillhörade Akashakrönikor...

Besök deras gratis online bibliotek. Kolla under "Anteckningar" på den sidan om du inte kommer direkt dit.

Ha en trevlig läsesöndag önskar jag eder!


Hiss eller diss?Jag håller på att fixar med min utomhusdamm till sköldpaddorna och denna "fontäntunnan" blev över. Diss eller hiss att ha den på bokhyllan såhär?

En av mina "lowriders"


H


Är det ett positivt eller negativt tecken om man är ute och går i lugn och ro och stöter på en husse med sin hund korsningen pitbull/amstaff och husse säger till en att hunden är rädd för en? 

Annars sitter jag och läser på en massa om opiat missbruk, subutex, metadon och annant "kul".

Visste du att man 2014 kan mäta levervärderna genom ett enkelt kapilärt blodprov?

Kanske nytt jobb på G.


Spar ström på lördag

 
Earth Hour är världens största miljömanifestation då hundratals miljoner människor världen över visar sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset under en timme - i år släcker vi den 29 mars kl 20.30-21.30 lokal tid.

Släckningen är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Var med i Earth Hour och släck för en ljusare framtid du också!Joina Dekenans af Gurudas på FacebookLyssna: Metropol 93,8

Translate my blog into your own language:Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0