Jag fattar vinken


Min vackra katt är tydlig i sitt kroppspråk...


Jag fattar vinken. Ni behöver ett  nytt klätter- och klösträd ;-)


En annan sötnos, men inte lika "blodtörstig" fast han är en doberman pinscher. 


Over and out for this time.

Ps. 
Jag fick nyss veta att jag får råd med julklappar men kom inte med förslaget om en ansiksbehandling. Det får  Andy och Ängelholmns kickboxning klubb fixa ;-)


Tarotkortet för vecka 48

  
 
  Tarotkortet för vecka 48, 17 november till 23 november är tio i bägare.

 Ledord:
Tillfredsställelse

Grundbetydelse:
Det här kortet visar på en lycklig familjesituation. Mycket kärlek och glädje. En familjegemenskap med starka band. Glädje tillsammans med andra som står en nära. Lyckade familjeprojekt. Kortet symboliserar fulländad kärlek och vänskap. Familjen eller staden. Kortet står även att någon har tllsyn över eller tar hand om frågeställaren.

Tio i bägare är ett av de positivaste korten. Kortet indikerar emotionell lycka, välstånd, glädje, fulländad kärlek, respekt från omgivningen och många glada dagar.

Kortet står även för familjen och indikerar att familjerelationerna blir bra och att man kan lita på andra familjemedlemars stöd och kärlek.

Tio i bägare kan ibland beskriva "familjen" eller "folket" och staden som man bor i.

Därmed kan kortet nästan betyda "alla människor".

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Tior står för fulländning och slutet på en cykel.


Jobb - På jobbet har du lyckats få allas respekt. Du är omtyckt av alla och alla dina planer är fulländade.

Ekonomi - Dina ekonomiska mål är uppfyllda och du är nöjd och lycklig.

Erotisk antydan:
Ni är lyhörda för varandras behov och känslighet vilket är bra för er båda, ni både ger och tar emot. Experimentera gärna lite. 
Om du befinner dig i en relation betyder kortet att er kärlek kommer att vara länge. Om du är singel, kan du när som helst möta någon eftersom du är så eftertraktad.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Tarotkortet för vecka 47

  
 
 Tarotkortet för vecka 47, 10 november till 16 november är atu XV Djävulen.

 Grundtolkning:
Det här kortet visar på kärlek först och främst. Man vet vad man vill ha och hur man ska få det!. Ägandebehov. Lust efter ägande, ex vis rikedom och prylar. Starka begär och egen vilja. Omvänd:
Fixerad vid sig själv och sina ägodelar, både det som man redan har och det som man önskar sig. Kan utnyttja andra för att få det eftertraktade.
Är i lust, passion, begär som är så starka att inget annat överskuggar. Vild av begär, kåt! Tar för sig i en akt, med hull och hår… engagerar sig totalt, ska ha varenda liten droppe av det som erbjuds! Engagerar sig vilt i varje relation, ger allt och kräver allt.
Djävulen kommer upp när frestelsen dyker upp och tar över vår sunda förnuft. Vi upplever en brist på självkontroll och tänker saker som vi inte menar eller vill göra saker som vi egentligen inte vill göra. Frestelsen kan vara pengar, alkohol, eller en impuls att skada eller förstöra för andra. Vi känner oss maktlösa när dessa känslor dyker upp och vi mår inte så bra.

Djävulen står även för själviskhet, girighet, manipulation, lögner, hat, illvilja, svartsjuka, avundsjuka m.m. Vidare står kortet för alla slags beroenden - känslomässiga liksom av olika preparat.

När kortet dyker upp innebär det att vi har släppt självkontrollen och att vi låter oss vägledas av lägre impulser. Kortet dyker också upp i sådana situationer då vi känner oss maktlösa och känner att vi saknar förmågan till att förändra vår situation.

Allmän betydelse - Djävulen står inte enbart för våld och livshotande situationer. Kortet kan också stå för extraordinära ansträngningar. Kortet symboliserar även det förutbestämda - som inte alltid är dåligt.

Jobb - På jobbet kan du bli avundsjuk på andras framgångar och kan fundera på ett sätt att skada denne. Du kan också kämpa med känslor av hjäplöshet, du känner kanske helt enkelt att du inte riktigt duger till eller att andra inte ser hur bra du egentligen är.

Ekonomi - Din själviskhet och girighet kan ta över och ditt intresse för pengar blir sjuklig. Slappna av och hitta även andra nöjen i livet.

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvuden ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Keters passiva. De två huvuden är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
XV Djävulen symboliseras av Stenbockens tecken:
Längtan efter av att komma till toppen, att finna allt och lyckas med det som man företar sig, men också med ett stort ansvar i sina handlingar, det är ett av detta teckens främsta egenskap, likaså struktur och ordning, att kunna bygga upp någonting och få det att ge mera allt eftersom. men man kan ibland stirra sig blind och gå vilse i brist på kontakt med verklighetens flöde, vill gärna ha allt kvar!
 
Erotisk antydan:
Låt inte andra folks tankar om dig påverka dig. Lev ut din egen livslust och ignorera folks bannande bakom din rygg. Ofta är detta en ren avundsjuka från deras sida som inte vågar leva fullt ut. De kanske rentav ser dig lite som en demon i deras ögon.
I kärlek står kortet för en kärlek - hat situation. Kanske känner du dig beroende av personen som du älskar, men du känner samtidigt att du inte är bra nog, eller så vill du helt enkelt hämnas på grund av svartsjuka.

 

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Ryktet om min död...Ryktet om min död är inte sann. Bara sårad utanför tjänsten.
 


Jag är mer denna typen av dödsfall, ods är inget säkert sätt. Har sett en del som vaknat upp svarta runt munnen efter att ha tvångsmatats med aktivt kol via en lang direkt ner i magsäcken.

 
Jag och Chelesey spökar på balkongen. Ingen fara på taket.
 

 
 
 


Uppäten levande och ett Algeriskt missfosterTrailer på Discoverys "Eaten alive"

Discovery kommer i december sända ett nytt program som heter "eaten alive". En tok gubbe klär på sig en rymddräkt liknande klädsel och smetar in sig i grisbod och låter sig bli svald levande av en anakonda. Vad jag undrar är han ska ta sig ut? Jag anser inte det är etiskt rätt. Formodligen får hans kollegor sprätta upp ormen eller stressa den så mycket att den spyr upp han. Skulle iof varit kul och se en viss Algerier bli mat fast utan dräkt, men han är ju iof bara för spinkig. Om om han inte skrämt ormstackaren med sitt fula pillertriller/junkie tryne först. Ha ha.
Eaten Alive sänds på amerikanska Discovery Channel den sjunde december.Dokumentär om anakondas som äter människor utan "fuskdräkt".


Dagens läxa.Skoja aldrig om en kvinnas make-up på halloween, speciellt inte om hon verkligen gjort sig fin. Fast i detta fallet är hon grann ändå. Du vet vem du är. Miss ya.


Hmmm... Nu återstår det att se om min ekenomi också havererar? 
 


Skype it


Jag på Skype:
Trollkammaren


Tarotkortet för vecka 46

  
 
 Tarotkortet för vecka 46, 3 november till 9 november är nio i brickor.

Kortets ledord: vinning
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på det oväntade ifrån omgivningen. Ev vinster eller arv. När man känner en fulländning av ekonomin. Det visar också på en större umgängeskrets, glädje med andra på ett lättsamt sätt. Kortet står för förmågan att fatta rätt beslut och att ta nödvändiga steg mot ett mål. Du kan njuta av framgångar och belöningar, vinster, trevliga överraskningar, och plötsliga förbättringar i ditt liv.

Kortet kan också stå för en materiell förbättring, men även för smak, elegans och bildning.

Trygghet och självförtroende finns också med i kortets betydelse. Hemmet, det ekonomiska oberoendet, en bekymmerfri tillvaro, en god hälsa och uppskattningen av det goda i livet betecknas också av 9 i mynt.

I kärlek betyder kortet trygghet, stabilitet och förtroende för sin partner. Om du inte har en partner kan du räkna med en i en nära framtid.

Mynt står för det materiella, ägodelar, pengar och för det praktiska. Nior står för kontemplation eller nästan fulländad.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar fullbordande och framgång, belöningar, pengar som man inte har arbetat för, arv eller testamenterad gåva.

Jobb - Du har sinne för det vackra i livet. Du är trygg i dig själv och har god smak vad gäller litteratur, kläder, möbler, mat, m.m. Om du är arbetslös, kommer du inte att uppleva någon nöd utan känna att pengarna flödar in ändå utan någon ansträngning från din sida. Om du befinner dig i ett jobb, kommer du att unna dig något väldigt vackert.

Ekonomi - Din ekonomi är stabil. Du kan nu njuta av din nyvunna ekonomiska självständighet.
.
Erotisk antydan:
Du har satsat rätt, mannen eller kvinnan du har är bra och rätt för dig, njut av din skörd. Prova gärna att smaksätta din skörd… Erotisk succé.
Du känner att du har tillräcklig med självförtroende i din relation. Du är inte rädd för att vara ensam och du har inget emot en relation. Attraktionen baseras på er goda smakm gemensamma intressen och utseendefaktorer. Allmänt så känner du dig tillfreds med kärlekslivet och dina relationer. 
 

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Nu röker vi...Nu röker vi ut pumkinman och halloween...

 
Ogopogo, Nessies kusin i Kanada vinkar av oss vid Dunkers kulturhus, HBG.


Nu är vi rökta, sa Ogopogos bebisar  ;-)


På återseende till sjöss eller nästa höst...
 


Bondepraktikan - November månad

 November, Wintermånad, hafwer 30 dagar. 

Dagen är 8 timmar och 18 minuter lång. Solen löper i Skytten, och är deruti ifrån den 13 dagen Novembris intill den 15 dagen Decembris. 

Wintermånad säger:

De rika, nu feta gäss af mig köper, Jag hugger wed, till elden jag löper, Till bad och okyskhet will jag dig icke råda, Att taga drick och åderlåta. 

I Wintermånan skall man intet göra swettebad, och alla den spis man brukar, skall wara warm, och må man äta senap, agrimonia och lök, ditt lif skall med arbete bewara sig, och bruka dryck till lefren. I Skytten är godt att göra bröllop, att köpa och sälja, att arbeta i eld, och att föra sig i nya kläder. 

Skyttens barn får en däjelig skapning, ett höfwiskt ansigte, wältalande och brukar god ord, sköna ögon, kärlige karske armar, blött hår, sannfärdig förutan falskhet, han blifwer snart wred och blid igen, han kan ock skämta och göra sig glad med folk, han hafwer ett stilla och stadigt sinne, han sköter icke mycket derom att man talar illa om honom, frånwarande folk hafwa honom kär, och der synes ingen skam eller last på honom, och han får ett ärr på sina ben eller fötter. Uti Skytten hafwer han lycka. Uti Getebocken hafwer han lycka att bruka de ting, som är till jern. Och får gunst af främmande folk, som han icke hafwer gjort till wilje, och dem, som han gör mycket godt, de äro wrede på honom. Uti Wattumannen hafwer han också lycka, hans barn, de blifwa kloke och lära wäl. Uti Oxen blifwer han sjuk af öfwerflödig cholerablod. Om han får en hustru i Twillingarna, så hafwer hon honom kär. Uti Krabban blifwer hans dödstid. Uti Lejonet hafwer han lycka hos stora herrar, och kommer till rikedom. Uti Wigten wederfars honom mycken lycka. Uti Skorpion ångest. Och om han blifwer 29 år, lefwer han tills han blifwer 80 år gammal. Uti alla färgor hafwer han lycka utan i grönt och swart.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 


Natrur(liga) alla helgon bilder...

 

Jag tog en liten promenad idag och delger dig lite vackra bilder. Ovan syns Helsingborgs högsta byggnad. 


Moment 22.


På Närlunda.


Trillar du ner härifrån blir du en vålnad på riktigt.
 
 
 
 

Brandtrappan.


Jag drog senare till skogs. Naturbilder från idag...
 

Någon som vet vad för fågel detta är?


Gräsand hybriber?


Vart döljer sig nu bäckahästen tro?

Fler vackra höstbilder. Klicka på bilderna för att se dem i större format :-)

      

      
 
    

WTF. Jag skulle aldrig lånat ut den. Dags att ta mig hemåt med min spökmoppe för att tända några ljus för förfädersandarna.
 


Grattis på kattens dag katten och ha en fin SamhainMichelle Pfeiffer as Catwoman in Batman Returns.

Kattens Dag, 29-30 nov
Under Kattens dag firar vi och tillsammans lyfter fram kattens betydelse i samhället. Kattens Dag är dagen som förenar alla Sveriges kattengagerade människor, från uppfödare, Sverak, kattklubbar, kattägare och till alla som tycker om katten och har katten i sin vardag. Kattens Dag firas varje år helgen första advent. 
 
 
 
 
Svarta katter, tabun och skrock

Svarta katter var i synnerhet associerade med häxor, detta för att en häxa alltid troddes ha fått en förtrolig av Djävulen och det oftast i form av en katt. Påven Greogorius IX skrev i en påvlig kungörelse 1233 att katter användes i djävulsdyrkan vilket resulterade i massbränningar av katter. Detta bidrog hundra år senare till att digerdöden fick en kraftfull spridning på grund av att bland annat råttor ökade i antal när katterna blev färre.

Kattdjurens mörkerseende är gott, sex gånger bättre än människans, och flera arter är nattdjur. I ögat finns ett reflekterande skikt bakom syncellerna på näthinnan, och det är detta som gör deras ögon lysande om en ljusstråle möter dem i mörkret. Förr i tiden då det inte fanns så mycket belysning än kanske lyktor och eldar så kunde folk tro att det var djävulen som var ute efter dem då de såg något grönt röra sig i skuggorna.
Inom kristendomen har den sedan medeltiden varit synonym med Satan och otur - men även i många andra kulturer finns det olika tankar om att just katten är otursförföljd. 1233 fördömde påven Gregory IX i sin skrift “Vox in Rama” svarta katter som sataniska, vilket ledde till att tusentals katter brändes levande i samband med häxprocesserna.

Läs hela artikeln... 
 

Kat von D och hennes nakenkatt. 
 

De tidigaste kattgudinna man funnit spår av hette Mafdet och beskrivs i Pyramid texterna som ”hon som dödar en orm med sina klor”. Men den mest berömda katt gudinnan kom att bli Bastet (även kallad Bast, Pasch, Ubasti) och den lejonhövdade Sekhmet.


Whiskey. R.I.P.


Daisy


Chelesey

 


Rum uthyres och mobil till salu


Till salu: LG L65, svart
En grym budgetlur från LG med stor skärm och kraftfull processor. Android, 4GB internminne, microSD, kamera 5 megapixel, microUSB, GPS, 3G, bluetooth samt 4,3 tum touchskärm.
Se bild 2 för specifikationer.

Helt ny, svart och inte använd. Kartong med headset, laddare och inköpskvitto finns. Den är olåst. 850:-. Värde 1250:-

Affär görs endast via mail till mig: pc@gurudas.se

Mvh 

Klicka bilden för att läsa specifikationer om mobilen..

Stort och fint rum uthyres centralt i Helsingborg
Uthyres ett möblerad rum i centrala Helsingborg i en stor fyra. 37 kv. m. stort är rummet. El och snabbt bredband ingår. Uthyres from 23/12.
3750:-/mån.
Intresseanmälan till: selma@gurudas.se
 
 


War is hell and hell is near

 


    

Om jag var en rymdvarelse så hade jag facinerats av människans beteende. År ut och år in i smutsen och i försök att utrota varandra. Bilderna är klickbara.

    
 
 
 
 
 
 


Tarotkortet för vecka 45 är atu V Översteprästen

 
 
 Tarotkortet för vecka 45, 27 oktober till 2 november är atu V Översteprästen/Påven
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på kunskap. En inre kännedom om det mesta. Man behöver inte uppleva för att förstå. Kan utveckla sig genom andra människors lärdomar. Söker en andlighet i det mesta. Vill nå en utveckling. Överprästen betyder barmhärtighet, godhet, och inspiration. Han är den moraliska kompassen som utvecklas i var och en. Kortet kan också stå för organiserad moral och religion, och samtidigt vårt behov av att avvika från de normer som vi inte anser är korrekta enligt vårt sätt att se på världen. Därmed är avigsidan intolerans. Via Överprästen kommer människosynen till uttryck.

Även om överprästen kan stå för moral, religion, kultur, gruppnormer och grupptryck, är öveprästen också en sorts lärare. Vare sig vi lär oss via skola eller erfarenheten är väcker överprästen vårt moraliska ansvar till liv - på gott och ont.

Å ena sidan står överprästen i tarot för tolerans, godhet och barmhärtighet, å andra sidan står överprästen för vår förmåga att skapa skräckfigurer och imaginära fiender.

Överprästen kommer oftast till uttryck när vi moraliserar. När vi gör det, utgår vi från vissa antaganden. Därmed kan överprästen svänga åt båda hållen - från tolerans och kärlek för vår nästa, till total intolerans mot de som avviker och som blivit en måltavla. Religion kan t ex fördöma homosexuella relationer och homofober finner de som försöker lära de tolerans jobbiga.

Överprästen står för narrens eller det lilla barnets möte med skolan, samhällets normer och strävan efter att hitta moralisk vägledning och det moraliska sättet att leva.

Jobb - Beroende på kortets position kan jobbsituationen färgas av vissa moraliska frågor. Du kan känna dig förtryckt och uppläxad, som om du alltid gör fel enligt chefens eller arbetskollegornas synvinkel. I andra fall är du den som försöker vägleda andra mot och de kan känna att du har blivit jobbig. Vägledning är ett jobb som kan passa dig.

Ekonomi - Du kommer att behöva göra allting rätt vad gäller din ekonomi eller känner att du behöver göra alltind rätt enligt den gängste moralen.

Personlighet - Personer som ständigt påminner andra om deras moraliska ansvar personifieras av Överprästen. Dessa personer är duktiga vägledare, bra andliga lärare, men de kan också bli alltför kritiska mot andra och alltför allvarliga. Dessutom kan dessa personer ibland skapa de skräckfigurer och imaginära fiender som andra fruktar; då skapas gruppstabilitet på andras bekostnad. I optimala situationer kommer överprästen att vara personen en sorts Dalai Lama, som lär ut kärlek, barmhärtighet och tolerans. Han/hon är medveten om människans brister men söker att ta fram och utveckla människor styrkor och goda sidor.

Kabbalistiskt:
Geburah eller Din eller Pahad (Styrka) är det moderliga och kvinnliga motstycket till Chesed. Den bryter ned det som Chesed bygger upp, utjämnar Cheseds konstruktiva verksamhet med destruktiv aktivitet. Kabbala synes lägga vikt vid det kvinnligas onda natur, och alla de kvinnliga sefirot på trädets vänstra sida har hotande och illavarslande tendenser, trots att de är nödvändiga för jämvikten i universum. Detta gäller inte minst Geburah, som många kabbalister anser vara roten till världens ondska.

Kliffotiskt:
Golachab (Den Flammande). Golachab är eldens kliffa. Den är en enorm kraftkälla som kan vara mycket destruktiv. Golachab behärskas av Asmodeus.

Astrologiskt:
Påven symboliseras av Mars:
Här har vi mycket av de inre stridigheterna, att vilja komma framåt fort samtidigt som man måste ifrågasätta sig själv. Mars som man ofta ser som en krigisk planet, det är här man har ambitionen, drivkraften och envisheten att alltid driva sig själv framåt. det kan bli konflikter efter vägen men det är som vanligt när man vill bryta mönster och gå in på en annan väg, att söka utveckling även om den är tuff.

Erotisk antydan:
Du kan få kunskaper och erfarenheter om du släpper dina spärrar för vad som gängse sätt ses som tabubelagt. Vad är din sanning? Vad skrämmer dig? Kortet Påven visar på sexuella rädslor och fobier. Kanske finns det homosexuella böjelser eller fobier här?
Eftersom överprästen står för kulturens normer och organiserad religion, kommer det här kortet ibland att symbolisera bröllop och förmågan att hitta sin plats i samhällets hierarki. Andra gånger står kortet för okonventionell kärlek eller kärlek som fortfarande av vissa anses som okonventionell, t ex homosexualitet.
Lärdom:
Våga vara i det naturliga i en sexakt utan prestation och krav utan bara följa känslan. Överprästen står för vår behov av både anpassa oss och att avvika från normen.
 

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Gott nytt år


Happy new year

24/10 Vikram. Hinduiska nyåret
Vikram – nyår (hinduer). Det finns två officiella nyår i den hinduiska kalendern – Vikram Samvat och Shaka Samvat.

25/10 Hijra. Muslimska nyåret år 1436
 

Tack Selma, nu är det värsta discot i vardagsrummet.

Muslimska kalendern eller islamiska kalendern är en månkalender. Tideräkningen börjar 16 juli 622 då profeten Muhammed förflyttade sig från Mekka till Medina. Det arabiska ordet för flykt är hijra och den muslimska kalendern kallas därför även hijrakalendern. När ett datum anges efter hijrakalendern brukar man skriva ett H vid årtalet, men även A.H. (latin anno hegirae) det vill säga år efter hijra.
Ett år i den muslimska kalendern omfattar i enlighet med Koranen (9:36) tolv månader. Varje månad motsvarar månens synodiska omloppstid, vilket innebär att de är 29 eller 30 dagar, och att ett år är 354 dagar. Anledningen till att muslimerna använder en månkalender är att flera av islams religiösa plikter är knutna till vissa månader och att månens nytändning enligt Koranen visar tidpunkten då dessa skyldigheter ska börja fullgöras. Fastan ska exempelvis genomföras under månaden ramadan från tidpunkten då nymånen första gången visar sig fram till nästa nytändning. Detta innebär att månadernas längd då måste motsvara månens synodiska omloppstid. Ett tillförande av en extra månad för att anpassa räkningen till ett solår fördöms som hedniskt av Koranen (9:37).
Grand opening och ny platta

 
Jag var på öppningspremiär idag då tatto fashion öppnade sin nya butik på Kullagatan, HBG. De bjöd på snacks, tatueringar, fräcka T-shits, fina människor och cider. En trevlig tillställning med många bekanta ansikten.
Besök deras webbplats Tattoo Fashion.


Linda bjöd på pizza slice. Hon jobbar i chefens frus andra butik egentligen.

 
Im only in it for the food ;-)

 
Vår DJ. 
 

Never mind Kat Von D, here is Helltown ink.
 

Chefen (?) och en okänd Dansk skinnboll.


Dagens fynd en surfplatta av märket Asus memo pad, HD 7. Läs mer om den här för intresseklubben. Detta är min första surfplatta jag har. Jag undrar om ni som har surfplatta lägger in appar på tex. nyhetssidor eller länkar ni dem bara och läser dem på deras vanliga hemsidor? Några tips?


Ormen i myt och magi


Anna anakonda

Artikelförfattaren är själv född i ormens tecken enligt Ming shu, kinesisk astrologi och har alltid fascinerats av ormar sen barnsben och tycker kräldjuren generellt är missförstådda och vackra varelser.
 Missa inte filmen om "Ormmannen".

Ormmedicin

Ormen symboliserar ondska och död i de flesta kulturer världen över. Genom att de ofta gömmer sig i hålor har de fått symbolisera underjorden eller dödsriket. Redan som barn får vi höra att människan kan var "falsk" eller "slingra" sig som en orm och tala med "kluven tunga" och att ormar är kalla och lömska. Från grekisk mytologi där Perseus högg av den fruktade Medusas ormbeklädda huvud och Herakles kamp mot den niohövdade hydran, bibelns luriga paradis-orm till Kina där ormen anses listig och farlig till en indiansk tradition där ormen hålls för evigheten och dödens förebud. Psykoanalysen håller ormen för fallossymbol, som kristendomen i sin tur anser syndig och skamlig.
Men ormen symboliserar även liv, genom att människan som ormen "ömsar" sin gamla kropp och föryngras mot det eviga livet. I Indien är ormen väktare av jordens skatter och avbildas ofta vid tempel, då i form av människa med ormkropp. Där dyrkas även ormar och hålls levande i tempel. Guden Vishnu vilade på ormen Ananta. Jätteormar i Västafrika symboliserar regn. Shakamuni Buddha skyddades av en kobra och ormen kännetecknar läkekonstens gud i grekisk mytologi. I den keltiska traditionen förknippas ormen med läkande vatten och källor.
Det finns myter om 20-metersormar, men i verkligheten finns det inga ormar över tio meter. Nätpyton är den längsta ormen och kan bli upptill 91/2 meter lång. Den tyngsta ormen är anakondan och den kan väga uppåt 200-250 kilo, men ingen av dem är giftig. En annan myt gällande ormar är att de är snabba, men de varken kan eller vill ringla ifatt en springande människa.

Ormen står även den för transformation. Ormen ömsar skinn och byter skepnad till ett nytt vackert glänsande skinn. Ormen har många betydelser i många kulturer och trosläror.
 
 
Eskulapstaven, eller Asklepiosstaven , är en symbol för läkekonsten.

Ormmedicin i…

…Tantra
I tantra finns många praktiska övningar kring detta. I människan strömmar två energikanaler, skulle man kunna kalla det. Dessa är nära förbundna med nervsystemet och ryggmärgen. Den vänstra är den feminina/lunära och den högra är den maskulina/solära. Dessa kanaler kallas Ida och Pingala. Dessa slingrar sig runt Sushumna. Deras funktion är oerhört viktiga för människans välbefinnande och hälsa. Men under århundraden har sådan kunskap trängts bort p.g.a. vissa religioners moralism. Detta har lett till att de flesta inte har naturliga funktioner hos dessa två strömmar. Ett av målen med tantra är att frigöra sig från dessa destruktiva begränsningar. Först då kan de två strömmarnas naturliga kompletterande harmoni återupprättas. Dessa strömmars naturliga flöde i människan symboliseras av Caduceus-staven (de två ormarna som slingrar sig runt en bevingad stav). Caduceus-staven har lämpligt nog blivit en symbol för hälsa och läkekonst.
 
Veve över Damballah ormguden som förbinder det materiella och det andliga.

…I Voodoo
Damballah är en viktig ormgud, symboliserar universum, världsalltet där allt kommer ifrån och återgår till. Damballah har vissa likheter med Ouroboros, ormen som biter sig själv i stjärten och symboliserar evigheten.
Damballah- den store ormguden. Den äldste av gudarna, förbunden med själva ursprunget och så kosmiskt avlägsen att man aldrig ber honom om något - utom om hans välsignelse. Alla de andra gudarna kan man be om råd i mänskliga angelägenheter, men Damballah kan inte ens tala. Han bara väser, gör tecken och äter råa ägg som offras åt honom. Dem knäcker han mellan tänderna. Han är inte berörd av historiens gång, av små mänskliga mellanhavanden, och just detta gör att hans närvaro skänker frid.
I Ardra och Oidah på afrikanska västkusten dyrkades pytonormen som gud. Han betraktades
som allvetande. Pytongudens präster och prästinnor ägnade sig åt extatisk dans. Guden talade
sedan genom prästens mun med en förvrängd och onaturlig röst. Enligt en legend skapades
människan blind, men fick synförmågan efter en kyss från ormen.
Wade Davis beskriver i sin numera klassiska bok om voodoo hur den haitiska myten ser ut:
 ”Innanför sitt skinn, som bestod av flera lager, hade Ormen kvar det eviga livets källa, och från zenit släppte han ut vattenflöden som fyllde floder där människorna kunde insupa näring. När vattnen träffade jorden, steg Regnbågen upp, och Ormen tog henne till maka. Deras kärlek sammanflätade dem i en kosmisk spiral som välvde sig över himlen. Så småningom föddes ur deras sammansmältning den ande som ger liv åt blodet.
 

…I nordiskt folktro
Man har funnit en sten på ett gravfält på Gotland och har daterats till perioden 400-600. Dekorationen är ovanlig. Bilden föreställer en naken kvinna med ormar i sina händer. Ormen har i olika kulturer och tider haft stor symbolisk betydelse. Den hade anknytning till underjorden och (Helheim) dödsriket, men ofta tog man också fasta på dess förmåga att skenbart föryngras genom att ömsa skinn. I den fornnordiska sagovärlden omslingrade Midgårdsormen jorden, och en orm som biter sig själv i svansen är en vanlig symbol för evigheten. Från Grekland finns det även en staty föreställande en kvinna med nakna bröst och som i varje hand håller en orm.

Namnet Nidhögg kommer ifrån den nordiska mytologin och är namnet på en fruktad drake som låg vid världsträdet Yggdrasils rötter och gnagde på dem för att få hela världen att braka samman. Nidhögg var under ständig fejd med den örn i Yggrdrasils topp och ekorren Ratatosk sprang upp och ned längsmed stammen och underhåller fejden mellan ljusmakten örnen och mörkermakten ormen eller draken Nidhögg vid trädets rötter genom att föra förbannelser och oförskämdheter från den ena till den andra.
Nidhögg steg upp ur askorna vid ragnarök (jordens undergång) och skrämde slag på människorna.

…nordisk folktro och ormmedicin

Här handlar det om ormmedicin i nordisk folklore. Det innebär inte att jag uppmanar till att döda ormar. Huggormen är FRIDLYST.
Det är förbjudet att inom landet döda, skada, fånga eller på annat sätt insamla vilt levande exemplar av följande arter.
Det är också förbjudet att ta bort eller skada dessa arters ägg eller bo.
Gotlandssnok (Natrix natrix ssp. gotlandica)
Hasselsnok (Coronella austriaca)
Huggorm (Vipera berus)
Kopparödla (Anguis fragilis)
Sandödla (Lacerta agilis)
Skogsödla (Lacerta vivipara)
Snok (Natrix natrix)

Ormungar i salvor

Ormungar kokades och reddes helande salvor och droger , nyttjades mot värk av de mest skilda slag. Även salvor breddes for samma ändamål. Dock reddes en specialsalva av ynglets huvud. Denna nyttjades vid huvudvärk, tandvärk och smärtor. Av stjärtarna reddes såväl droger som salvor, vilka fot- och underbensåkommor behandlades. Tre skinn tagna från ormungar torkades och lindrade födslovåndor. Vad sistnämnda beträffar sade åldringarna: "Ormen var ju direkta upphovet till födelsesmärtorna, därför var det naturligt att ormungarnas skinn dämpade dessa smärtor ."

Ormtungor

Ormtungor ansågs vara i besittning av krafter på såväl gott som ont, dock skulle de tillvaratagas av den vise for att få den rätta kraften, och givetvis även nyttjas av denne. Vismannen fångade ormen genom att trycka en kluven träkäpp bakom ormens huvud. När så ormen genom detta tillvägagångssätt satt ordentligt i klykan, sattes kappen ner i ett hal i marken och där fick ormen hänga till solnedgången. Vismannen tog sa ormtungan och lade den tillsammans med en del växter. Efter j tre veckor var medikamentet klart for både in- och utvärtes bruk.

Ormgalla

Berättelser om detta tydligen både markliga och unika lakemedel. Svåråtkomligt var det enligt berättarna, ty ormen måste hålla vissa matt och ha vit längsgående rand efter ryggen. Ormarna hade dessutom ofta en svag antydan till man.
Gallan från ormarna var den kraftigaste man kunde ondska sig.
Avlivandet av ormen skulle ske närmaste nytandning före Olsmäss den 29 juli, just då middagstimman var inne. Ormägaren skulle ensam utföra dödandet. När ormgallan tillvaratagits skulle den blandas med blod från en annan orm samt blandas med tre droppar fladdermusblod. I en flaska hade man slagit nio krutmatt 95-procentig sprit och däri hälldes nu drogen. När någon rakat trampa de osynliga på tama, sa att dessa hamnades med att satta på krämpor Som huvudvärk, reumatism, magbesvär eller hudåkommor, gav man av denna unika .medicin. Doseringen var tre droppar på en sockerbit morgon och kväll.

Orm mot alkoholism

Förr i världen så botades alkoholism genom att tillföra en hel huggorm eller delar av ormen i brännvin och de lät det stå och dra några dagar. Därefter silades ormdelarna bort och brännvinet tappades på flaska och gavs att dricka åt alkoholisten som skulle botas av detta.
Alkoholisten skulle inte känna till göromålet.

…Tokiga schaman kvinnor i Indien

 I Indien finns det även kvinnor som jobbar som siare efter att ha drogat sig med kobragift. De tar en liten dos och ökar för varje gång för att öka toleransen av giftet. Såna här "ormgift junkies" finns även på andra ställen. Se filmen som visas i slutet.

Detta var lite om ormmedicin och jag vill avsluta med att delge ett knep att använda när man är bortrest och saknar någon som är hemma och vaktar. Visualisera hur du har en kobra eller en annan passande orm som vaktar din bostad. Ladda din imago så starkt du kan med din visualisering och verkligen känn av din orm som ligger hemma och är beredd att hugga.

…Kung Fu
Det finns även en stil inom kung fu som har inspirerats av ormens rörelser. Ormens kraft kommer från mjuk smidighet, uthållighet och rytmiska rörelser. Ormen använder sina flytande, flexibla slagställningar för att snabbt undvika attacker, innan den ger tillbaka med oerhört noggranna slag. Ormens rörelser är mystiska, förvirrande, slag tycks komma från ingenstans. Sparkarna är snabba och snärtande. Ormens vapen är bl.a. stav och piska. Handen under övre armen i ormposition skyddar nervpunkt och kan parera nedåt. Ormen är mycket spirituell och arbetar med att utveckla Chi.

Ormen som totem

Djurets lärdom:
Är förändringar och att smälta, ta in näring och bevara den under den period man kan få energi av det intagna. Ormen växer och ömsar skinn med sin utveckling, det gamla skinnet kryps ur och fram kommer en ny yta, vackrare. Ormen har med sig en stark medicin med sitt gift, förmågan att sätta tänderna i ett byte, förlama det och sedan smälta in även sitt eget gift utan att själv bli skadad.
Att ha djurets energi:
Visar på att du är en mästare på att slingra dig ut märkliga situationer, du är där man minst anar det och man ska aldrig tro att du visar upp hela ditt register på en gång, rätt vad det är så har du ömsat skinn och vuxit både en och två centimeter! Du räds inte förändringar utan ser dem som utveckling, en möjlighet att växa lite mer… Trivs i värmen, att ligga och koppla av, äta en bit och ta dig tid att smälta maten. Ve den som vågar komma för nära, du är snabb på att förgifta dem för att få det de har som du kan dra nytta av.

För arbete:
Du är snabb på att förändra, att var öppen för nya jaktmarker, för att erövra, ta in nya områden är du bra på, revirtänkande är inget för dig, man tar det man behöver, och vill du ge dig kast med något så gör du det, med hull och hår.
För ekonomi:
Du ser till att det finns en balans, du tar det du behöver, använder det så länge det går att få något ur det och sedan är det dags för nästa mål. Du har en ständig balans och riskera nog aldrig att bli utan. Du kan anpassa dig efter det som finns omkring dig, dian behov är aldrig större än att du kan svälja dem.
För kärlek:
Du trivs bra för dig själv, men har en fascination på andra, de kan inte låta bli att fascineras, undra och bli rädda för sin egen längtan. Så är det så att de erbjuder sig så är du inte sen att krama om dem, ibland så hårt att de tappar andan, det är då du slingrar dig bort i väntan på nästa som ska finna en förtjusning i sin fantasi om dig.
För hälsa:
Du är seg, uthållig, tål det mesta och har tiden på dina sida i allt du gör, håller dig vältränad och har en suverän förbränning, helt i balans.
För andlig utveckling:
Du vet att man inte når dit man vill om man inte vågar förändra sig själv, både till det inre och det yttre, du vet att nyckeln sitter i inre växt som får det yttre att skalas av när tiden är mogen.
Tarotkortrespons:
Nr 13 Döden.

Relaterat på facebook: Raptor.
 
 
Halsband gjort av en död huggorms ryggkotor. Funnen vid Englagårds Livscentrum.

Film
Ormmannen (2009)
Brittisk dokumentär från 2009. Att bli biten av en giftorm är mångas mardröm så varför i hela friden skulle folk välja att injicera sig själva med dödligt gift frivilligt? Välkommen till ormmännniskornas bisarra värld! Steve Ludwin sprutar regelbundet in dödligt gift från sina husdjur. Han är en av de ”gift missbrukare” som är övertygad om att giftet kan få honom att se yngre ut och förebygga sjukdom. Men frågan är om inte detta gift i själva verket medför mer skada än nytta. Steve injicerar ormgift som lätt skulle döda andra människor på bara några timmar, och vi försöker förstå varför han gör det. Användandet av ormgift och tron på dess krafter kan spåras tillbaka till det Antika Egypten.Filmfreaks bjuder på måndagsmys film

 En passande rulle i dessa halloween tider. Enjoy "Nightmare Before Christmas". 
 
 
 
Nightmare Before Christmas (1993)
Animerad musikal om Jack Skellington, pumpornas konung, som tröttnar på Halloween och i stället vill ta sig an julfirandet - omedveten om att han kanske inte är så lämplig som tomte... Producerad av Tim Burton.

 Danny Elfman (röst), Chris Sarandon (röst), Catherine O'Hara (röst), William Hickey (röst), Glenn Shadix (röst), Paul Reubens (röst), Ken Page (röst).
 

Snyggingen bjöd mig på den faktiskt mycket goda...Väl mött önskar facebooksidan Filmfreak...
 


Lite kloka ord på vägen


Kråksläktet är de mest intelligenta i fågelriket
 
Kärleken är som ett krig lätt att påbörja svårt att avsluta och omöjlig att glömma.
 
Ett liv är går snabbt och lätt att rasera av sig själv. Det kan ta år att återuppbygga sig själv.
 
 


Tarotkortet för vecka 44, atu IV Kejsaren

 
 
 Tarotkortet för vecka 44, 20 oktober till 26 oktober är atu IV Kejsaren
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på trygghet. En fast och lugn situation. Planering och skapande. Expanderande. Auktoritet. Myndigheter och beslut. Avtal och kontrakt. Viljestyrka och en ledarroll.

Är i kontroll av sig själv, finner inre harmoni. Sexuell kontakt på lugn nivå. Stilla, lugna "mjuka" samlag med säkerhet och trygghet, sexakt som tar tid, grundligt genomförd, med ett långt förspel. Är mån om kroppsligt välbefinnande och att hela kroppen används. Har makt och kontroll med sig så bra balans att sex
endast genomförs vid tid och gemensam längtan. Kejsaren står för auktoriteterna i våra liv, som finns utanför oss själva och som vi måste ta hänsyn till. De har makten att forma våra liv - till det bättre eller till det sämre. Kejsaren utgör oftast en hindrande kraft och betyder oftast att vi kommer i kontakt eller konflikt med auktoriteter.

Kejsaren står för våra chefer, människor med makt, myndigheter, faderfigurerna samt lag och ordning. Kejsaren står för nödvändigheten att lyda och underordna sig makthavarnas vilja. Kejsaren står dock även för manlighet, rigiditet, männen i våra liv, familjens överhuvud samt bekydd. Kejsaren kan också stå för en auktoritativ man eller för en auktoritativ far.

Kejsaren står för Narrens eller barnets möte med sin far, och de strukturer som finns i samhället, med överordnade och underordnade. Narren inser att han/hon inte alltid kan göra som han/hon vill.

Den negativa sidan av Kejsaren kommer till uttryck när man begränsar konst och litteratur och vissa former av kunskap i samhället. Kejsaren kan vara sätta gränser, vilket i vissa situationer behövs, men kan också bli auktoritär och hindra utveckling.

Allmän betydelse - Kejsaren står för stabil makt och bekydd, liksom för auktoritet som grundas i förnuft och övertygelse. Oftast dyker Kejsaren i våra liv när man möter hinder i livet eller när man får problem med auktoriteter. Men Kejsaren dyker också upp när man själv behöver sätta gränser, eller när man söker råd och bekydd.

Jobb - Om du söker jobb behöver du se upp med auktoriteter som försöker hitta en plats för dig. Du behöver också veta vad du skulle vilja göra och försöka förhandla. Om du har en chefsposition på jobbet, är det dags att sätta gränser och ta kontrollen över verksamheten för att styra den i rätt inriktning.


Ekonomi - Snart kommer du i kontakt med vissa auktoriteter eller myndigheter som kommer att påverka din ekonomiska situation.

Personlighet - Kejsaren är antigen rebellen som försöker utmana makten eller auktoritären som försöker styra, bekydda och begränsa


Kabbalistiskt:
Chesed eller Gedulah (Kärlek, Nåd) är den kraft som konstruerar och organiserar kreativt arbete. Det är den kärleksfulle fadern som beskyddar och bevarar.

Kliffotiskt:
Ghaàgsheblah (Dräparen). Detta är krigarens kliffa men även älskarens. Den påverkar alltid själen djupt på ett sätt som både kan skada och väcka till liv. Gha'agsheblah styrs av Astaroth.

Astrologiskt:
IV Kejsaren symboliseras av Jorden
Det som vi har här och nu, och som formar vårt liv och framgång, vad vi ska bygga på och av. Jorden har allt, det gäller bara för oss att ta tillvara på allt på ett sätt så att det fortsätter att snurra runt, att se till kretsloppet.
Det här är också en del av oss själva, att vårda sin kropp och se till att allt fungerar så att man kan komma vidare. Och att vi ibland måste ta till oss kunskap ifrån andra för att kunna växa och komma vidare.

Sexuell ledtråd:
Detta är ett dominant och manligt kort vilket kan visa på att en dominerade manlig partner eller en fadersgestalt. Lev ut dina dominanta sidor, men var samtidigt sensitiv och lyhörd på din partner. Studera gudsmyter och applicera dess egenskaper i din personlighet, de egenskaper som tilltalar dig. En som trivs med att vara den drivande i ett samlag och gillar att tillfredställa sin partner bakifrån! Lev ut dina hemliga begär, experimentera med läder och lack om det tilltalar dig, använd din fantasi. Ingen sexualitet är tabu så länga man inte skadar eller sårar sin partner.
I kärlekslivet kan en auktoritär man dyka upp om du är kvinna. Du som är kvinna, kan också bli hindrad i ditt val av partner. Är du man, kommer du att använda dig av dina manliga egenskaper för att attrahera rätt kvinna. Du kommer att vilja bekydda henne.
 
 
 
Bild 2 Shiva

Shiva (sanskrit शिव Śiva), även kallad Pashupati ”vilddjurens herre”, är en av de äldsta och högsta gudomarna inom hinduismen.

Shiva en betydelsefull roll som fruktbarhetsgud. Det är han som återupphåller världen genom meditation. I denna roll har Shiva blivit en förebild för de asketer som ser yoga som vägen till upplysning. Shiva är lärdomens gud och på grund av det faktum att han är asketens gud framställs han halvnaken, insmord med aska, med skallar runt midjan och ett halsband av sammanflätade ormar.

Shiva är den som förgör liv men också dess återställare; den fruktansvärda och ändå mildheten själv. Han är källan till både gott och ont.

Även denne gud har ett riddjur; tjuren Nandin, som alltid finns avbildad på Shivas kultplatser.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


HBGs största djurbutik


Jag blev inbjuden till Helsingborgs största djurbutik av en amstaff/bull matte igår att besöka butiken där hon jobbade. Sagt och gjort.  De hade även hundtrim, djurhotell och en massa fiskar. I och med hon som skötte hundtrimmen var sysslolös just när jag var där så fick hon raka mig, det var hennes första gång hon körde med hundtrimmern på en människa så fick jag mitt huvud rakat och fint igen gratis :-)
 

Vy från kanin- och fågelsektionen över butiken Arken Zoo., uppe vid Berga.
 

Vy från fiskavdelningen. De hade dock bara mindre fisk som inte skulle passa i mitt akvarie, mina fiskar eller sköldpaddor hade trott de nya bara var nytt foder från husse.


"Barfight"Illustrationsbilden är från ett annat tillfälle. De numera högt graderade Matti och Magnus in action.

Jag var häromdagen på salongen Lilla Prag och körde lite jujitsu möd krögaren som har svartbälte, dersa stil kör mycket med greppsprängningar och kontrollgrepp via fingrarna på den som anfaller. Intressant. Vi var på hans krog och tränade lite efter stängningsdags, vi flyttade bara undan lite stolar och bord och viola så hade vi en "dojo". ;-)

Ps.
Du har väl kollat in min "martial art" hemsida?
 


073-726 07 XX


Nu funkar mitt mobilnummer igen. Jag har fått ett nytt simkort med samma tfn nummer. Ny mobil också, en Samsung galaxy trend super. Så om du ska vara trendig så kan du nå mig igen. Klockan tre på natten på fyllan, heta babes som bara är tysta i luren, bokförläggare och annat trevligt löst "pack".  :-)
 
 


Hiss eller diss?

 
Mitt kök saknar en vanlig fläkt och har bara en ventil över spisen som suger ut luft och matos. Häromdagen hjälpte min tjejkompis mig att städa i köket och sa att jag borde sätta någon form av skydd framför spsen. Sagt och gjort. Folien var 40 cm bred och min hjärna började spinna. Varför inte trycka in en bambustav i ventilen och hänga folie där. Bredvid spisen sloch jag in en liten spik och tejpade dit en annan babustav. Allt fixerade med silvertejp och häftmassa. Tanken var att leda matosen åt rätt riktning. Inte IKEA stuff direkt. men "what the heck".
 

Ser det knasigt ut tycker du? Det är iaf funktionsdugligt.
 

Mer kökstips och matrecept finner du i bloggens kockskola...
 


Kan bli något?


Sådär ja. Nu har jag tagit in min "livbuske" för vinterförvaring. en stå nu 3 meter från min balkong som alltid står öppen. Tror du det kan bli någon något av den i nästa sommar? Annars har ju kattskrällerna lite gräs att gnaga på.


Vecka 43 13 oktober till 19 oktober

 
 
 
 Tarotkortet för vecka 43 13 oktober till 19 oktober är riddare i stavar
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på styrka. Beslutsamhet. En vilja att klara allt som man själv vill eller det ansvar som man har. Motivation. Ser till att få det som gynnar en bäst utan att alltid kolla upp fakta.

Erotisk antydan:
Detta kortet kan visa på att du har många partner att välja mellan eller att du har många sexuella rivaler som vill in på ditt "revir". Kanske det är dags att låta hjärtat välja vem som är rätt älskare/älskarinna, istället för att låta könet styra
dig i valet.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Vitaminbomba din kroppVitaminbomba din kropp
Jordgubbs- och banan smoothie. Neutral yoghurt. Stavmixa kalaset och du är sund som en Agneta Sjödin :-)
Naturligtvis kan du ha andra frukter eller bär i din smoothie. Var inte rädd att experimentera.

Är du på väg att bli förkyld eller är du det redan? Pröva att riva lite färskt ingefära och strö på toppen på din smoothie.

Ingefära fungerar antiinflammatoriskt och kan ge god hjälp vid ledbesvär. Den hjälper till att minska smärta och svullnad i lederna. Ingefära har också en avgiftande effekt. Den stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket gör att fettet bryts ner samt sänker den onda kolesterolet. Den ökar kroppens blodcirkulation. Sist men inte minst är ingefära bra vid förkylningar. Den anses vara antibakteriell och stärker immunförsvaret på grund av den höga halten antioxidanter.
 

Jag har slutat att dricka. Det blir bara knas för mig. Denna sommaren har jag blivit av med två mobiltelefoner, en plånbok, vartit överfallen 4 gånger, varav en gång var en knivattack. Det var som andarna drev det att beslutet som  fattades efter att jag blivit av med nycklarna. Det var droppen. Dessutom gillar inte min tjejkompis mig när jag är på snusen.
 


Spice up your life?

 

Jag personligen trodde för några år sen att den syntetiska drogen spcice var ungefär som marijuana eller haschish. Fördelen med den om man är en "flumpelle" är att den inte syns i de drogstickorna som polisen och sjukvården använder i de vanliga multistickorna eller i Skånes laboratorier när det skickas iväg vanliga urinprovtagningar för analys. Vanligt urinprov får skickas till Karolinska sjukhuset till en kostnad av 1500:- för att spåra spice. Det finns dock enskilda drogstickor som bara kollar efter spice. Jag frågade en varför man inte tillverkade multistickor som även inkluderar spice förutom de vanliga drogerna som THC, opiater, benso, coka etc. Det är en kostnadsfråga fick jag veta. Det är inte bara langarna som tjänar pengar utan de som tillverkar teknisk utrustning till personal som jobbar med sånt här.
Nu är det så att det är många tvingats till sjukhusvård vid bruk av spice, som är farligare än man tror.


Cannabis sativa som var i en rabatt i "fristaden" Christiania. Den var utsatt i allmän rabatt där för den var av hankön som innehåller mindre THC i sig och inte var så värdefull. Detta hade väl Gudrun och Fi gillat ;-)

Jag samtalade med en söt 19-årig tös som hamnat 2 gånger på intensiven pga ha brukat spice, hon var i vanliga fall en cannabis brukare. Jag sa till henne om du tvunget måste ha THC i din hjärna så gör dig själv en tjänst och håll dig till marijuana.
Jag är dock ingen förespråkare i allmänhet för cannabis. Många som propagerar för sånt är i regel själva drogromantiker och har kanske aldrig sett någon som fått en allvarlig haschpsykos. Jag vet att det inte är drogen THC i sig själv som kan orsaka denna formen av psykos. I regel är det något i brukarens psyke som redan innan var i obalans och drogen triggade igång psykosen. Men det var ingen kul syn att uppleva.
Till skillnad från marijuana som i stort sett aldrig eller sällan resulterar i intensivvård på sjukhus, ser bilden annorlunda ut när det gäller syntetiska cannabinoider.

Innehållet i spice är Innehållet är typiskt en blandning av torkade örter som sprejats med syntetiskt framställda cannabinoider eller något annat som i princip kan vara vad som helst. Örtsammansättningen varierar. Nätdrogen spice finns enligt polisen i över 200 varianter. Drogen narkotika- klassades för ett par år sedan. 
 
Klinisk behandling vid inläggning av od av spice

Omhändertagandet vid akut överdosering med Spice är i huvudsak symtomatiskt. Specifika antidoter saknas.

Viktigast är en noggrann övervakning av:

Vakenhet
Andning
Cirkulation
Temperatur
Mentala funktioner

Det är viktigt att styra patienten till rätt medicinsk avdelning så att vitala livsfunktioner kan säkerställas akut. I efterförloppet bör drogmissbruket behandlas; bedömning av psykiatriker och remiss till beroendemedicinsk klinik och socialtjänsten blir ofta aktuellt. Anmälan till socialtjänsten skall alltid utföras vid livshotande missbruk.

Prognosen vid förgiftning med Spice är i regel god om inte allvarliga komplikationer tillstött redan före ankomsten till sjukhus. Screening med drogsticka kan ibland, men inte alltid, ge information om vilka droger som intagits. Negativ screening utesluter inte förgiftning med Spice.


Akut överdosering
Vid akut överdosering handlar mycket om symptomatisk behandling och att ha uppsikt över vitalparametrar.

Se därför till att:
Kontroll regelbundet sker av:
-puls
-blodtryck
-temperatur
-mentala funktioner

Placera patienten i ett tyst och mörkt rum vid lindrig till måttlig förgiftning och låt honom eller henne äta, sova och vila (sovmorgon).

Behandla oro och agitation (se nedan).
Observera risken för hypokalemi och hyperglykemi.
Rehydrera med kristalloida vätskor och kontrollera elektrolyter i serum.
Gör drogscreening av urinprov eller plasma. Begär en riktad analys av urinprov med avseende på Spice.

Medicinsk källfakta:
http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5718


 
 
 
 


Vecka 42 - 6 oktober till 12 oktober

 
 
 Tarotkortet för vecka 42, 6 oktober till 12 oktober är Atu I Magikern
 
Grundtolkning:
Magiken är personen som gör det mesta av vad han eller hon kan. Kortet kan symbolisera manipulation men också förmågan att nå framgång tack vare know-how och skicklighet. Magikern är också medveten om sin egen makt. Den negativa sidan kommer till uttryck då man manipulerar eller uttnyttjar andra människor för egen vinst. Den positiva sidan är att Magikern är på sätt och vis unik i sin förmåga att genast se möjligheterna i varje situation.

Det här kortet visar på möjligheter. Talanger. Att klara av både det ena och det andra samtidigt, det väntade och det oväntade. Ett skapande och en stark inre kraft till förverkligande.

Magikern är Yangformen som vet hur han ska handha sin kraft och sina förmågor. En etta som visar på en ledare, en som visar vägen. Magikern balanserar krafterna mellan Yang och Yin, mellan de två Yangformerna i stav och svärd, han visar på sitt förtydligande av manlig kraft. Kortet bjuder till kraftmätningar, förstärkning
av egen identitet. Man är lite själv i relationen eller är den som vägleder, den som styr akten. Kraftfullhet och full kontakt med sina krafter ger möte utan förutfattade meningar och fördomar. Snabba ryck, helst igår och absolut
inte imorgon…Lek med den manliga kraften, spontanitet och snabba tändningar.
Lärdom:
Våga vara dig själv, du har så mycket erfarenhet med dig, använd den istället för att känna dig för hur andra gör.

Allmän betydelse - Magikern representerar list, subtilitet, skicklighet, självförtroende och diplomati men han kan också symbolisera smärta, sjukdom, och förlust.

Jobb - Du är duktig och skicklig och det finns inget som håller dig tillbaka från att göra framsteg, även när alla odds är emot dig. Du ser möjligheterna i stället för att se alla begränsningar och hinder. Därför kommer du att bli framgångsrik.

Kärlek - Personen som du möter och som du utvecklar ett intresse för, kan ha en magnetisk personlighet. Risk för manipulation finns. När detta kortet kommer upp indikerar det på en förförare, en som behärskar konsten till fullo kanske kommer i din väg. Kan också visa på att du kanske bör träna lite på dina konster… 

Ekonomi - Så fort som du inser att du har allt som du behöver för att nå ekonomiska målsättningar kommer din eknomi att förbättras avsevärt.

Personlighet - Personer som representeras av Magikern är karismatiska och har insett att de har allt som de behöver för att nå sina målsättningar. De är skickliga, intelligenta, handlingskraftiga och intuitiva. Avigsidan är manipulation och eget intresse utan hänsyn till andra.

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvudena ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Kethers passiva. De två huvudena är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
Magikern symboliseras av Merkurius:
Magikern som vår första manliga symbol i Stora Arkanan. Merkurius som en symbol för den första manlig urkraften. kraften som vill framåt och som har all sin kraft med sig. Merkurius visar mycket av vårt jag utåt, den styr över vår mentala kraft och kapacitet och vårt sätt att kommunicera med andra, på samma vis som man kan se Magikern, en individ som har all sin kunskap, klar intellekt och vet hur han ska handskas med sin kraft.Schamanen är värdens äldsta form av magiker och häruppe på jorden så var trumman ett vanligt trolldomsföremål.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 Joina Dekenans af Gurudas på FacebookLyssna: Metropol 93,8

Translate my blog into your own language:Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0