Vitaminbomba din kroppVitaminbomba din kropp
Jordgubbs- och banan smoothie. Neutral yoghurt. Stavmixa kalaset och du är sund som en Agneta Sjödin :-)
Naturligtvis kan du ha andra frukter eller bär i din smoothie. Var inte rädd att experimentera.

Är du på väg att bli förkyld eller är du det redan? Pröva att riva lite färskt ingefära och strö på toppen på din smoothie.

Ingefära fungerar antiinflammatoriskt och kan ge god hjälp vid ledbesvär. Den hjälper till att minska smärta och svullnad i lederna. Ingefära har också en avgiftande effekt. Den stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket gör att fettet bryts ner samt sänker den onda kolesterolet. Den ökar kroppens blodcirkulation. Sist men inte minst är ingefära bra vid förkylningar. Den anses vara antibakteriell och stärker immunförsvaret på grund av den höga halten antioxidanter.
 

Jag har slutat att dricka. Det blir bara knas för mig. Denna sommaren har jag blivit av med två mobiltelefoner, en plånbok, vartit överfallen 4 gånger, varav en gång var en knivattack. Det var som andarna drev det att beslutet som  fattades efter att jag blivit av med nycklarna. Det var droppen. Dessutom gillar inte min tjejkompis mig när jag är på snusen.
 


Filmfreaks bjuder på måndagsmys film

 En passande rulle i dessa halloween tider. Enjoy "Nightmare Before Christmas". 
 
 
 
Nightmare Before Christmas (1993)
Animerad musikal om Jack Skellington, pumpornas konung, som tröttnar på Halloween och i stället vill ta sig an julfirandet - omedveten om att han kanske inte är så lämplig som tomte... Producerad av Tim Burton.

 Danny Elfman (röst), Chris Sarandon (röst), Catherine O'Hara (röst), William Hickey (röst), Glenn Shadix (röst), Paul Reubens (röst), Ken Page (röst).
 

Snyggingen bjöd mig på den faktiskt mycket goda...Väl mött önskar facebooksidan Filmfreak...
 


Lite kloka ord på vägen


Kråksläktet är de mest intelligenta i fågelriket
 
Kärleken är som ett krig lätt att påbörja svårt att avsluta och omöjlig att glömma.
 
Ett liv är går snabbt och lätt att rasera av sig själv. Det kan ta år att återuppbygga sig själv.
 
 


Tarotkortet för vecka 44, atu IV Kejsaren

 
 
 Tarotkortet för vecka 44, 20 oktober till 26 oktober är atu IV Kejsaren
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på trygghet. En fast och lugn situation. Planering och skapande. Expanderande. Auktoritet. Myndigheter och beslut. Avtal och kontrakt. Viljestyrka och en ledarroll.

Är i kontroll av sig själv, finner inre harmoni. Sexuell kontakt på lugn nivå. Stilla, lugna "mjuka" samlag med säkerhet och trygghet, sexakt som tar tid, grundligt genomförd, med ett långt förspel. Är mån om kroppsligt välbefinnande och att hela kroppen används. Har makt och kontroll med sig så bra balans att sex
endast genomförs vid tid och gemensam längtan. Kejsaren står för auktoriteterna i våra liv, som finns utanför oss själva och som vi måste ta hänsyn till. De har makten att forma våra liv - till det bättre eller till det sämre. Kejsaren utgör oftast en hindrande kraft och betyder oftast att vi kommer i kontakt eller konflikt med auktoriteter.

Kejsaren står för våra chefer, människor med makt, myndigheter, faderfigurerna samt lag och ordning. Kejsaren står för nödvändigheten att lyda och underordna sig makthavarnas vilja. Kejsaren står dock även för manlighet, rigiditet, männen i våra liv, familjens överhuvud samt bekydd. Kejsaren kan också stå för en auktoritativ man eller för en auktoritativ far.

Kejsaren står för Narrens eller barnets möte med sin far, och de strukturer som finns i samhället, med överordnade och underordnade. Narren inser att han/hon inte alltid kan göra som han/hon vill.

Den negativa sidan av Kejsaren kommer till uttryck när man begränsar konst och litteratur och vissa former av kunskap i samhället. Kejsaren kan vara sätta gränser, vilket i vissa situationer behövs, men kan också bli auktoritär och hindra utveckling.

Allmän betydelse - Kejsaren står för stabil makt och bekydd, liksom för auktoritet som grundas i förnuft och övertygelse. Oftast dyker Kejsaren i våra liv när man möter hinder i livet eller när man får problem med auktoriteter. Men Kejsaren dyker också upp när man själv behöver sätta gränser, eller när man söker råd och bekydd.

Jobb - Om du söker jobb behöver du se upp med auktoriteter som försöker hitta en plats för dig. Du behöver också veta vad du skulle vilja göra och försöka förhandla. Om du har en chefsposition på jobbet, är det dags att sätta gränser och ta kontrollen över verksamheten för att styra den i rätt inriktning.


Ekonomi - Snart kommer du i kontakt med vissa auktoriteter eller myndigheter som kommer att påverka din ekonomiska situation.

Personlighet - Kejsaren är antigen rebellen som försöker utmana makten eller auktoritären som försöker styra, bekydda och begränsa


Kabbalistiskt:
Chesed eller Gedulah (Kärlek, Nåd) är den kraft som konstruerar och organiserar kreativt arbete. Det är den kärleksfulle fadern som beskyddar och bevarar.

Kliffotiskt:
Ghaàgsheblah (Dräparen). Detta är krigarens kliffa men även älskarens. Den påverkar alltid själen djupt på ett sätt som både kan skada och väcka till liv. Gha'agsheblah styrs av Astaroth.

Astrologiskt:
IV Kejsaren symboliseras av Jorden
Det som vi har här och nu, och som formar vårt liv och framgång, vad vi ska bygga på och av. Jorden har allt, det gäller bara för oss att ta tillvara på allt på ett sätt så att det fortsätter att snurra runt, att se till kretsloppet.
Det här är också en del av oss själva, att vårda sin kropp och se till att allt fungerar så att man kan komma vidare. Och att vi ibland måste ta till oss kunskap ifrån andra för att kunna växa och komma vidare.

Sexuell ledtråd:
Detta är ett dominant och manligt kort vilket kan visa på att en dominerade manlig partner eller en fadersgestalt. Lev ut dina dominanta sidor, men var samtidigt sensitiv och lyhörd på din partner. Studera gudsmyter och applicera dess egenskaper i din personlighet, de egenskaper som tilltalar dig. En som trivs med att vara den drivande i ett samlag och gillar att tillfredställa sin partner bakifrån! Lev ut dina hemliga begär, experimentera med läder och lack om det tilltalar dig, använd din fantasi. Ingen sexualitet är tabu så länga man inte skadar eller sårar sin partner.
I kärlekslivet kan en auktoritär man dyka upp om du är kvinna. Du som är kvinna, kan också bli hindrad i ditt val av partner. Är du man, kommer du att använda dig av dina manliga egenskaper för att attrahera rätt kvinna. Du kommer att vilja bekydda henne.
 
 
 
Bild 2 Shiva

Shiva (sanskrit शिव Śiva), även kallad Pashupati ”vilddjurens herre”, är en av de äldsta och högsta gudomarna inom hinduismen.

Shiva en betydelsefull roll som fruktbarhetsgud. Det är han som återupphåller världen genom meditation. I denna roll har Shiva blivit en förebild för de asketer som ser yoga som vägen till upplysning. Shiva är lärdomens gud och på grund av det faktum att han är asketens gud framställs han halvnaken, insmord med aska, med skallar runt midjan och ett halsband av sammanflätade ormar.

Shiva är den som förgör liv men också dess återställare; den fruktansvärda och ändå mildheten själv. Han är källan till både gott och ont.

Även denne gud har ett riddjur; tjuren Nandin, som alltid finns avbildad på Shivas kultplatser.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


HBGs största djurbutik


Jag blev inbjuden till Helsingborgs största djurbutik av en amstaff/bull matte igår att besöka butiken där hon jobbade. Sagt och gjort.  De hade även hundtrim, djurhotell och en massa fiskar. I och med hon som skötte hundtrimmen var sysslolös just när jag var där så fick hon raka mig, det var hennes första gång hon körde med hundtrimmern på en människa så fick jag mitt huvud rakat och fint igen gratis :-)
 

Vy från kanin- och fågelsektionen över butiken Arken Zoo., uppe vid Berga.
 

Vy från fiskavdelningen. De hade dock bara mindre fisk som inte skulle passa i mitt akvarie, mina fiskar eller sköldpaddor hade trott de nya bara var nytt foder från husse.


"Barfight"Illustrationsbilden är från ett annat tillfälle. De numera högt graderade Matti och Magnus in action.

Jag var häromdagen på salongen Lilla Prag och körde lite jujitsu möd krögaren som har svartbälte, dersa stil kör mycket med greppsprängningar och kontrollgrepp via fingrarna på den som anfaller. Intressant. Vi var på hans krog och tränade lite efter stängningsdags, vi flyttade bara undan lite stolar och bord och viola så hade vi en "dojo". ;-)

Ps.
Du har väl kollat in min "martial art" hemsida?
 


073-726 07 XX


Nu funkar mitt mobilnummer igen. Jag har fått ett nytt simkort med samma tfn nummer. Ny mobil också, en Samsung galaxy trend super. Så om du ska vara trendig så kan du nå mig igen. Klockan tre på natten på fyllan, heta babes som bara är tysta i luren, bokförläggare och annat trevligt löst "pack".  :-)
 
 


Hiss eller diss?

 
Mitt kök saknar en vanlig fläkt och har bara en ventil över spisen som suger ut luft och matos. Häromdagen hjälpte min tjejkompis mig att städa i köket och sa att jag borde sätta någon form av skydd framför spsen. Sagt och gjort. Folien var 40 cm bred och min hjärna började spinna. Varför inte trycka in en bambustav i ventilen och hänga folie där. Bredvid spisen sloch jag in en liten spik och tejpade dit en annan babustav. Allt fixerade med silvertejp och häftmassa. Tanken var att leda matosen åt rätt riktning. Inte IKEA stuff direkt. men "what the heck".
 

Ser det knasigt ut tycker du? Det är iaf funktionsdugligt.
 

Mer kökstips och matrecept finner du i bloggens kockskola...
 


Kan bli något?


Sådär ja. Nu har jag tagit in min "livbuske" för vinterförvaring. en stå nu 3 meter från min balkong som alltid står öppen. Tror du det kan bli någon något av den i nästa sommar? Annars har ju kattskrällerna lite gräs att gnaga på.


Vecka 43 13 oktober till 19 oktober

 
 
 
 Tarotkortet för vecka 43 13 oktober till 19 oktober är riddare i stavar
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på styrka. Beslutsamhet. En vilja att klara allt som man själv vill eller det ansvar som man har. Motivation. Ser till att få det som gynnar en bäst utan att alltid kolla upp fakta.

Erotisk antydan:
Detta kortet kan visa på att du har många partner att välja mellan eller att du har många sexuella rivaler som vill in på ditt "revir". Kanske det är dags att låta hjärtat välja vem som är rätt älskare/älskarinna, istället för att låta könet styra
dig i valet.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 
 


Spice up your life?

 

Jag personligen trodde för några år sen att den syntetiska drogen spcice var ungefär som marijuana eller haschish. Fördelen med den om man är en "flumpelle" är att den inte syns i de drogstickorna som polisen och sjukvården använder i de vanliga multistickorna eller i Skånes laboratorier när det skickas iväg vanliga urinprovtagningar för analys. Vanligt urinprov får skickas till Karolinska sjukhuset till en kostnad av 1500:- för att spåra spice. Det finns dock enskilda drogstickor som bara kollar efter spice. Jag frågade en varför man inte tillverkade multistickor som även inkluderar spice förutom de vanliga drogerna som THC, opiater, benso, coka etc. Det är en kostnadsfråga fick jag veta. Det är inte bara langarna som tjänar pengar utan de som tillverkar teknisk utrustning till personal som jobbar med sånt här.
Nu är det så att det är många tvingats till sjukhusvård vid bruk av spice, som är farligare än man tror.


Cannabis sativa som var i en rabatt i "fristaden" Christiania. Den var utsatt i allmän rabatt där för den var av hankön som innehåller mindre THC i sig och inte var så värdefull. Detta hade väl Gudrun och Fi gillat ;-)

Jag samtalade med en söt 19-årig tös som hamnat 2 gånger på intensiven pga ha brukat spice, hon var i vanliga fall en cannabis brukare. Jag sa till henne om du tvunget måste ha THC i din hjärna så gör dig själv en tjänst och håll dig till marijuana.
Jag är dock ingen förespråkare i allmänhet för cannabis. Många som propagerar för sånt är i regel själva drogromantiker och har kanske aldrig sett någon som fått en allvarlig haschpsykos. Jag vet att det inte är drogen THC i sig själv som kan orsaka denna formen av psykos. I regel är det något i brukarens psyke som redan innan var i obalans och drogen triggade igång psykosen. Men det var ingen kul syn att uppleva.
Till skillnad från marijuana som i stort sett aldrig eller sällan resulterar i intensivvård på sjukhus, ser bilden annorlunda ut när det gäller syntetiska cannabinoider.

Innehållet i spice är Innehållet är typiskt en blandning av torkade örter som sprejats med syntetiskt framställda cannabinoider eller något annat som i princip kan vara vad som helst. Örtsammansättningen varierar. Nätdrogen spice finns enligt polisen i över 200 varianter. Drogen narkotika- klassades för ett par år sedan. 
 
Klinisk behandling vid inläggning av od av spice

Omhändertagandet vid akut överdosering med Spice är i huvudsak symtomatiskt. Specifika antidoter saknas.

Viktigast är en noggrann övervakning av:

Vakenhet
Andning
Cirkulation
Temperatur
Mentala funktioner

Det är viktigt att styra patienten till rätt medicinsk avdelning så att vitala livsfunktioner kan säkerställas akut. I efterförloppet bör drogmissbruket behandlas; bedömning av psykiatriker och remiss till beroendemedicinsk klinik och socialtjänsten blir ofta aktuellt. Anmälan till socialtjänsten skall alltid utföras vid livshotande missbruk.

Prognosen vid förgiftning med Spice är i regel god om inte allvarliga komplikationer tillstött redan före ankomsten till sjukhus. Screening med drogsticka kan ibland, men inte alltid, ge information om vilka droger som intagits. Negativ screening utesluter inte förgiftning med Spice.


Akut överdosering
Vid akut överdosering handlar mycket om symptomatisk behandling och att ha uppsikt över vitalparametrar.

Se därför till att:
Kontroll regelbundet sker av:
-puls
-blodtryck
-temperatur
-mentala funktioner

Placera patienten i ett tyst och mörkt rum vid lindrig till måttlig förgiftning och låt honom eller henne äta, sova och vila (sovmorgon).

Behandla oro och agitation (se nedan).
Observera risken för hypokalemi och hyperglykemi.
Rehydrera med kristalloida vätskor och kontrollera elektrolyter i serum.
Gör drogscreening av urinprov eller plasma. Begär en riktad analys av urinprov med avseende på Spice.

Medicinsk källfakta:
http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=5718


 
 
 
 


Vecka 42 - 6 oktober till 12 oktober

 
 
 Tarotkortet för vecka 42, 6 oktober till 12 oktober är Atu I Magikern
 
Grundtolkning:
Magiken är personen som gör det mesta av vad han eller hon kan. Kortet kan symbolisera manipulation men också förmågan att nå framgång tack vare know-how och skicklighet. Magikern är också medveten om sin egen makt. Den negativa sidan kommer till uttryck då man manipulerar eller uttnyttjar andra människor för egen vinst. Den positiva sidan är att Magikern är på sätt och vis unik i sin förmåga att genast se möjligheterna i varje situation.

Det här kortet visar på möjligheter. Talanger. Att klara av både det ena och det andra samtidigt, det väntade och det oväntade. Ett skapande och en stark inre kraft till förverkligande.

Magikern är Yangformen som vet hur han ska handha sin kraft och sina förmågor. En etta som visar på en ledare, en som visar vägen. Magikern balanserar krafterna mellan Yang och Yin, mellan de två Yangformerna i stav och svärd, han visar på sitt förtydligande av manlig kraft. Kortet bjuder till kraftmätningar, förstärkning
av egen identitet. Man är lite själv i relationen eller är den som vägleder, den som styr akten. Kraftfullhet och full kontakt med sina krafter ger möte utan förutfattade meningar och fördomar. Snabba ryck, helst igår och absolut
inte imorgon…Lek med den manliga kraften, spontanitet och snabba tändningar.
Lärdom:
Våga vara dig själv, du har så mycket erfarenhet med dig, använd den istället för att känna dig för hur andra gör.

Allmän betydelse - Magikern representerar list, subtilitet, skicklighet, självförtroende och diplomati men han kan också symbolisera smärta, sjukdom, och förlust.

Jobb - Du är duktig och skicklig och det finns inget som håller dig tillbaka från att göra framsteg, även när alla odds är emot dig. Du ser möjligheterna i stället för att se alla begränsningar och hinder. Därför kommer du att bli framgångsrik.

Kärlek - Personen som du möter och som du utvecklar ett intresse för, kan ha en magnetisk personlighet. Risk för manipulation finns. När detta kortet kommer upp indikerar det på en förförare, en som behärskar konsten till fullo kanske kommer i din väg. Kan också visa på att du kanske bör träna lite på dina konster… 

Ekonomi - Så fort som du inser att du har allt som du behöver för att nå ekonomiska målsättningar kommer din eknomi att förbättras avsevärt.

Personlighet - Personer som representeras av Magikern är karismatiska och har insett att de har allt som de behöver för att nå sina målsättningar. De är skickliga, intelligenta, handlingskraftiga och intuitiva. Avigsidan är manipulation och eget intresse utan hänsyn till andra.

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvudena ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Kethers passiva. De två huvudena är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
Magikern symboliseras av Merkurius:
Magikern som vår första manliga symbol i Stora Arkanan. Merkurius som en symbol för den första manlig urkraften. kraften som vill framåt och som har all sin kraft med sig. Merkurius visar mycket av vårt jag utåt, den styr över vår mentala kraft och kapacitet och vårt sätt att kommunicera med andra, på samma vis som man kan se Magikern, en individ som har all sin kunskap, klar intellekt och vet hur han ska handskas med sin kraft.Schamanen är värdens äldsta form av magiker och häruppe på jorden så var trumman ett vanligt trolldomsföremål.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...
 
 


Låt ingen släcka ljuset i förtid eller förstöra din dagSolnedgången ikväll vid Dunkers kulturhus, Helsingborg.

Headset kan utgöra en säkerhetsrisk för dig

Jag har länge förespråkat farorna eller riskerna med att vara ute och lyssna på musik i headset eller hörlurar. Du blir distanserad och förlorar mycket av din skärpa på din omgivning. Min tjejkompis fick en lätt knuff när hon gick och lyssnade på musik i ett varuhus. Hon hade sin I-pod i väskan och hon hade den lite öppen. När hon kom fram till kassan så hade någon snott hennes börs. Du kan tänka dig värre situation säkert? Du är ute och joggar på motionsspåret och helt i musiken värld och tror du hör om någon brakar efter dig och vill dra in dig i buskarna och sen när förövaren är klar med dig så stryper han dig med headsetet. Jag vet ju nu inte om kabeln skulle hålla till det? Men du fattar min poäng.
 

Inte vill du bli anfallen bakifrån av några såna här "lunsar" om du ser "vänster" ut eller ser utländsk ut?Korrekt handhavande av ditt headset, men knappast lagligt på barrundan. ;-)  Du riskerar att bli gripen och ålagd böter på 5000:- varav 500:- går till brottsofferfonden. Stridgissel går under knivlagen.
 
 
 
Så här ska det se ut när du kan råka illa ut på folktomma gator och i joggingspåret. Eller ha det i fickan.
 


Graderingsintyg på 1 dan gällande artikelförfattaren.

Vill du ha mera tips och tricks som kan rädda liv och lem? Jag har gett ut ett gratis kompendium i självförsvar som heter "Streetsmart-the last line of defence". Boken finns att ladda hem här...
http://gurudas.blogg.se/2014/april/streetsmart-and-the-last-line-of-defense-v-ii.html


Väl mött.
 


Hur det kan kännas att ligga på botten

 
Dessa är endast bebisar

Reptilian sömnproblem?
Som några av er redan fattat så är jag en stor djurvän? Inatt fick jag världens aha-upplevelse när jag skulle plocka in min sköldisar från utomhusdammen till deras inomhusdamm. De låg och sov på botten i dammen alla fyra och jag lät dem sova ut... Jo, jag har doppvärmare i utomhusdammen, uppskruvad till max.
 

Mina vuxna myskköldpaddor.

Jag sökte lite experthjälp i frågan om att sova på botten och fick följande svar:

"Många sötvattenssköldpaddor har en enorm förmåga att överleva långa perioder utan syre. Vissa arter kan klara sig åtminstone 3 månader, troligen 5 månader, i en helt syrefri miljö! Vid normal kroppstemperatur dör en människa efter några minuter av total syrebrist. Det finns dock fall då kraftigt nedkylda människor klarat sig längre, men de har behövt medicinska åtgärder för att överleva. Hur klarar då sköldpaddorna av syrebrist så länge? Svaret är att de har en drastisk sänkt ämnesomsättning och en exceptionell tolerans mot mjölksyra. När sötvattenssköldpaddor dyker upphör andningen och därmed syrgasintaget till lungorna. En del sköldpaddor kan ta upp syre direkt genom huden och kan därför tillgodogöra sig det syre som finns löst i vattnet. Vissa sköldpaddor kan också ta upp syre från vattnet genom munhålans eller kloakens slemhinna och pumpar då vatten in och ut ur dessa håligheter. En del arter kan faktiskt under dykning tillgodose större delen av sitt syrebehov via dessa extra andningsorgan.
Många sötvattenssköldpaddor övervintrar på bottnen av sjöar eller dammar, ibland under istäcket. Temperaturen vid bottnen är cirka 4 °C. Miljön kan var helt syrefri. Ändå klarar sig sköldpaddorna i åtskilliga månader utan bestående skador. En viktig försvarsmekanism är att de sänker metabolismen (ämnesomsättningen). Sköldpaddorna är växelvarma ("kallblodiga") djur, vilket innebär att de antar en kroppstemperatur på cirka 4 °C, lika med omgivningens temperatur. Temperatureffekten på kroppens kemiska reaktioner sänker metabolismen. Dessutom är denna tempertureffekt betydligt större hos sköldpaddorna än den är hos andra reptiler. Hos en sköldpaddeart har metabolismen vid 3 °C och total syrebrist visat sig vara 200 gånger lägre än metabolismen vid 20 °C med tillgång på syre!"

Här har jag tagit in mina sköldpaddor inför nattetid nu på hösten och duttat och haft mig.

 
Gulbukad ung vattenskölpadda som fick lite oxköttbitar på djurens dag igår.

Källa
Raptor, en facebookgrupp om reptiler.


Läget lilleman?


Ghouls, arts, nightcreaturs and cool places before Halloween

 
Tattoo artHöstens mode


Krax pax, som Jolanda den tredje brukar säga

 
And up jumped the devil himself ;-)

 
A nighthunter

 
Chrisine at night
 
 
My baby alien
 

En orb
 
 

At Marias gotich templar


Djurens dag


Idag den 4/10 är det djurens dag. Så glöm inte att passa upp på de dina kreatur och låt dem chilla i fred :-)

 


Hinner du verkligen med?

Hinner du verkligen med att vara grundad här och nu?

 
Scrolla på nu bara min kära.

Jag är med i en sk. nyandlig grupp på facebook med drygt 5200 medlemmar. Gruppen tar upp  diverse ämnen som te x.  Kosmisk healing, ABC-Coaching, Änglarnas medicin, Väck din mediala sida, Tarotlinjen, Osho etc etc. Det bara rullar på liksom. Min uppfattning av många av dessa är att de är väldigt självupptagna. Visserligen så blir var och en salig på sin tro. Jag kan dock se paralleller mellan sökare, andligt upplysta och skådisar. En som sysslar med teater eller film är ofta svåra att nå då deras ego är helt inne i sin roll.
Många sk. "andligt upplysta" eller "ljusbärare" är egentligen inte så engagerade i vad som verkligen sker i världen. Som tex.  slakten på yezidierna för deras religiösa tro, den kommande massavrättning på uppemot 300.000 djur nu i december. 

Jag har själv gått en kurs en gång, lett åtskilliga och bott på en kursgård som tränade framtidens medium. Jag har märkt att många har upplevt aha upplevelser och märkt att de redan hade dessa kunskaper som förmedlades av läraren eller "mastern". Det var bara någon slags bekräftelse som behövdes för att se klart och tydligt igen. Någon som triggar igång det som de redan visste djupt inne i deras själar eller psyken redan.

William Blake 1757 - 1827

Termen New Age användes så tidigt som 1809 av William Blake i hans förord till Milton. "... when the New Age is at leisure to pronounce, all will be set right ..."
Begreppet myntades år 1932 av Alice Bailey, en utbrytare ur Teosofiska Samfundet, vars teorier kring teosofin ledde henne in i konflikt med teosofiska samfundets ordförande Annie Besant. Många, både anhängare och motståndare till New Age, har ofta beskrivit New Age som ett smörgåsbord, med tanke på hur mycket som ryms inom fenomenet.

 

 Alice Bailey  1880 - 1949

Liksom Blavatskys teosofi inspirerades av flera österländska religioner och filosofier inspireras även New Age av bl a hinduism, zoroastrianism, buddhism traditionell kinesisk medicin, daoism liksom yoga, ayurveda och meditation. Men även västerländska inspirationskällor existerar, då främst i form av astrologi (inklusive den österländska), samt förkristna europeiska religioner - särskilt, med tanke på New Age:ens (och Blavatslys teosofis anglosaxiska rötter) kelticismen. Judendom, kristendom och islam har inte inspirerat i lika hög utsträckning även om den judiska, och kristna, kabbalahn alltid varit central (särskilt på senare år med bl a Madonnas kabbalistiska engagemang). Man kan säga att New Age har följande inspirationskällor: Religion (framförallt de österländska), mystik (framför allt i form av österländsk meditation och tillhörande teoretiska modeller), filosofi (både religiös och existentialistisk) och vetenskap (särskilt kvantfysik har inspirerat New Age men monumental är även beteendevetenskap såsom psykologi och då särskilt personlighets- och motivationspsykologi under paradigmen humanistisk och transpersonell psykologi.).
Västerländsk esoterism såsom alkemi, magi och mysticism har emellertid mer sällan åberopats, liksom kristendom och islam.
 

Minns du TV-serien "Ut på yttersta grenen" med Shirley MacLaine  från 1986?  Filmen i sin helhet är knepig att finna i handeln.
Man behöver inte vara en troende för att uppskatta filmen. Man kan se den som ett smörgåsbord och axplock i paranormala och mystiska händelser om man så vill. Jag gillade den skarpt. Du kan se den gratis och läsa mer här.

Tror du verkligen på ett liv före döden?

Källa:
Grynings-zonen.

Kraftinsamlande vid havet


Renade och stärkande kvälls-meditation vid havet, Tropical beach. Helsingborg.


Midfullness


Fin kväll på stranden. 17 grader varmt :-)


Livets träd
 
Naturen har starka energier och hon kostar dig inte en krona. Havet och lövskog funkar bäst på mig.
Har du något ställe som du gillar skarpt?


Rituell slakt för Gadhimai

 
Rituell slakt för Gadhimai

Anledningen till den våldsamma och kontroversiella slakten är tron att Gadhimai, gudinnan av makt, kan besanna folkets önskningar och lösa deras problem mot blodsoffer. Flera miljoner människor deltar i festivalen som pågår i flera veckors tid, offerslakten väntas pågå under två hela dagar.

Djurrättsorganisationer världen över protesterar mot världens största rituella masslakt på den kommande Gandhimaifestivalen i Nepal. Omkring 250 000 djur dödades när festivalen senast ägde rum år 2009.

Vart femte år hålls en festival i den lilla nepalesiska byn Bariyapur där tusentals djur offras i en ritual var syfte är att ära den hinduistiska gudinnan Gadhimai. Många djurrättsorganisationer fasar för den annalkande festivalen som hålls i december i år.

En organisation som reagerar starkt är AfA (The Asia for Animals Coalition). De rapporterar om festivalen på sin hemsida och uppmanar folk att utöva påtryckningar mot den nepalesiska regeringen.

Läs mer och var med och protestera via deras länk till AFA:s (Asia for Animals Action) hemsida där... Visa ditt missnöje mot denna galenskapen mot djuren...

Direktlänk för att signera en protestlista till Nepals regeringen...

Visa ditt stöd!
 

År 2009 offrades 250 000 djur och de kan knappast gå till människoföda sen i detta stora antalet som många andra religioners offer brukar göra efter offercremonin. Galenskap helt enkelt.
 


Snusfabriken slog till. Fas 3

 
 
En ny gästbloggerska och gästkocka slog till. Denna gången är det min "sister from another mother" - Selma.

Steg 1:
Efter mycket tjat så blev snuset klart. 36 timmar återstår för att se om mödan var värt för att 55 doser eller 1 kg snus. Pink lazy (mint), lakrits, bergamot eller anis.
 
Sen ska hela rasket in 24 timmar i ugnen på 90 grader.
 


Hmmm. Nu ska vi se här.


Steg 2:
24 timmar senare i ugnen. Nu börjar det få vanligt snus-färg. På med påse två och rör runt och sen 12 timmar till i 90 grader.
 
 

Steg 3:
Snuset ska nu vara färdigt efter påse 3 och kryddning med några aromer. Nu ska det stå att "suga" åt sig i fem till sju dagar i kylen, sen får man plocka fram alla tomma snusdosor och portionera upp. Fast G fuskade och tog en fete pris snus, han var abstinent.
Detta firades med ett glas Sgt. peppar cola.

Aromerna som vi valde var...
Anis- Med den här snuskryddan får vi ett snus med smak av anis och lakrits.
Bergamotte-För oss som tycker om General är Bergamotte en populär arom.
Rökarom-Firman rekommenderarade oss kunder att alltid ha ett par droppar rökarom i allt lössnus.

 
Vi var på skönhetssalongen senare för att chilla efter allt snus pillande i köket. Selma blekte sina tänder och jag vaxade kalsonglinjen ;-)
 
Stort tack till min soulmate Selma. Ha en fin Eid al-Adha.

Ps. 
Tidigare gästbloggare finner du här...
Du har väl inte missat bloggens kockskola? Där lär du dig bl a hur man kan göra finsk  varm smörgåstårta. Seriöst.
Spar pengar och gör ditt egnet snus. Kolla här.


BONDEPRAKTIKAN OKTOBER MÅNAD

 Oktober, Slagtmånad, hafwer 31 dagar. Dagen är 10 timmar och 12 minuter lång.  

Solen löper uti Skorpionen, och är deruti ifrån den 14 dagen Octobris intill den 13 dagen Novembris. 

Slagtmånad säger: 

Nu skall man plöja och rågen så, Med nytt win man faten fylla må, Nu månd´ kölden till oss skrida, En warm kakelugan kan jag wäl lida. 

I denna månad må man bruka allehanda läkedom och sådan spis, som rensar lifwet, också är fåre- och getemjölk icke osund. Du må wäl dig åderslå, och bruka örter, som äro af het natur. I Skorpionen skall man intet begynna utan allenast purgera. Det är ganska ondt begynna något, som skall blifwa beständigt. 

Skorpionens barn är en rätt wälskickad menniska, hafwer ett behändigt lif och en god färga, han hafwer också god ynnest hos folk, och när han blifwer känder, då hafwer qwinfolk honom kär, han är full af hat och afund, och stark uti sin wrede, att han icke låter honom snart fara, när som han blifwer bewekt. Han skall också segla öfwer hafwet och andra stora watten, och bruka dertill sin handel. Uti Skorpionen hafwer han lycka. Uti Skytten hafwer han lycka till att köpa och sälja, han öfwerlefwer sin fader och moder, hans barn blifwa förnuftigt folk, och han blifwer också den bäste ibland sina bröder, hans sjukdomar blifwa starke af kallesjuka och sten, sådant wederfares honom aldramest när Solen begripes uti Wäduren. Om han får sig en hustru uti Oxen, då får han lycka och gunst. Uti Lejonet blifwer han rik. Uti Krabban hafwer han lycka och gunst. Uti Jungfrun hafwer han lycko till allt det, som han begynner. Uti Wigten hafwer han motgång af falsk wittnesbörd, som honom wederfares och blifwer pålagdt. Om han lefwer 40 år, då blifwer han 72 år. Och skall blifwa död uti Guds fruktan och tjenst, och begrafwen.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 


Tarotkortet för vecka 41

 
 
 Tarotkortet för vecka 41, 29 september till 5 oktober är Riddare i stavar - Knight of Wands
 
Grundtolkning:
Detta kort symboliseras av en ung man upp till 30 år som är född i Vädurens, Lejonets och Skyttens tecken som visar på en person du möter eller en sida hos dig själv. Yngre män födda i eldtecken är ofta väldigt aktiva, är först på allt nytt och gärna den som skapar det nya. Kraftfull ambition. De kan vara rastlösa men inte på ett irriterat sätt, utan utav längtan efter aktiviteter och händelser. De är inte främmande för förändringar och nya miljöer. De är mycket för att prova på, och gärna tillsammans med andra.


En upptagen yngre man som reser i samband med affärer. Kortet kan betyda att man måste resa i samband med arbetet eller sitt företag eller att man får en viktig gäst. Även om kortet för det mesta associeras med resor, kan kortet betyda att man gärna vill ge sig av och att man är rastlös inför nödvändigheten att behöva stanna kvar. På arbete betyder dock kortet även framgångar.

Vårdslöshet; obetänksamhet; likgiltighet; ibland aggressivitet och temperament.

Önskan för att få saker att hända har sitt pris. Det är den delen av oss som vill spendera pengar man inte har, förföra människor som man inte bryr sig om, strunta i arbetet trots att du behövs, säga saker som man inte menar.

Ibland är det kanske bättre att låta bli inpulsivitet eftersom det kan kosta oss dyrt i längden. Man behöver inte alltid ha spänning i livet.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Riddare står för rörelse och förändring. De står aldrig stilla.

Allmän tolkning - Kortet står för en avresa eller frånvaro. Ibland står kortet för en ändring av bostad. När kortet respresenterar en man är han vänlig och initiativrik.

Jobb - Ditt arbete innebär både konkurrens och hinder. Du har stor potential och gör framgångar men problemet är att du inte tar någonting på stort allvar. Du kan ha temperament eller göra många resor. Du sysslar med försäljning eller gör resor i samband med arbetet. Kortet kan också stå för frustration, temperament, aggression och humörsvängningar..

Kärlek - Om du är kvinna, vänta dig att träffa en passionerad yngre man med humörssvängningar. Han kan växla från otrolig stor ömhet till aggression. Om du befinner dig i en relation kan du vänta dig passion och resor med din partner. Det kan också bli frågan om små oenigheter.

Erotisk antydan:
Ta för dig, blyghet är inget för dig så se till att du får maxad utdelning.

Ekonomi - Dina ekonomiska problem kommer att lösa sig men du kan räkna med resor för ekonomins skull.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 
 
 


Bootyliciuos

 
Ååååh. De finns med dragkedjor. Bra för slöfockar. Suger för soldatet i fält. Gyttja och mög. Tycker det är sexigt på töser.
Så nu vet du ha på dig om du vill få mig på rygg. Ha ha


IS på tullstationen?

 
Turade idag, pga mensvärk och uttråkelse. Ankaret i taket. Tullen Helsingborg - Helsingör var bemannad idag. Det är den man minst anar som smugglar narkotika  och det vet tullarna. De sög in en välvårdad 25 åring man, typ. Jahapp.
 Tom knakhunden/bombhunden gäspar. 

Skärpt bevakningstjänst pga IS?
Generation X

 
Saker du kanske minns?

Leka blindbock? Kurragömma? Röda- och vita rosen? Hälsa på den bredvid i bussen? Klappat en ko? Talat i en burk med en tråd i ena ändan och en till burk och person i andra ändan? Spökat hos grannen? Plockat kräftor med händerna? Bygga koja? 
Fyll gärna på listan om du har tid att slita dig från "fejjan" några sekunder :-) 
 

Jag i plurret igen som liten när jag sökte efter grodyngel :-)
 
Relaterade blogginlägg...
Hur klarade vi oss egentligen förr?
Asociala medier
Tills döden skiljer oss åt?

 
Detta paret har legat hand i hand i över 700 år. Här kan man verkligen tala om klyshan "tills döden skiljer oss åt" . Källa...

Jag har i dagarna fått agera lite som en "äktenskapsförmedlare". Det har kommit samtal från London och desperata mail från en som vill ha svart magi för att tvinga tillbaka sin otrogna man. Jag har blivit ombedd  att spå en kändis för att hon sen ska publicera spådomen på hennes kändisblogg.
Nja, jag gjorde så gott jag kunde. Mina förållanden brukar hålla allt från några dejter till 2 år. Jag hade som längst ett förhållande med en katt i 17 år. Så jag är nog inte rätt person direkt att fråga kanske?


Jag som desperat strandraggare på Båstads playa under en paus under ett shootfighting och krav maga seminarium.. Ha ha.

Ett av mina svar...
"Jag tycker du ska överväga sitiutionen. Vill du verkligen ha tillbaka ett kräk som han uppenbarligen är? Det finns ingen magi som tvinga fram kärlek om det inte är ömsesidigt. Släpp han och gå vidare med ditt liv. När han inte lyckas med sitt liv och kommer krypande till dig för att utnyttja dig igen, för det var just det han gjorde UTNYTTJADE dig. Bara spotta på marken och gå.

Detta blogginlägget blir en kontrast till veckans tarotkort, två i bägare med nyckelordet "Kärlek".
 
Jag nämner inga frågor från de som varit i kontakt med mig och inga namn nämns för sekretessens skull.


Min gamle biker-fader är drygt 80 år idag och strular fortfarande och krånglar med kvinnor.

Svenska kyrkans vigselceremoni
 
Vigselordning

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnen/namnet.

Inledningsmusik
Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan ske. Annan
instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Psalm
P I Faderns och Sonens och den helige Andes namn.

Lovprisning
Prästen kan säga:
Underbara är dina verk, Herre vår Gud,
underbart har du skapat man och kvinna till din avbild.
Av din kärlek lever vi.
Dig vill vi prisa för livet som oupphörligt förnyas.

Inledningsord
Prästen fortsätter med följande eller liknande ord:

P Inför Guds ansikte är vi samlade
till vigsel mellan er två, NN och NN.
Vi är här för att be om Guds välsignelse över er
och för att dela er glädje.

Prästen fortsätter med ett av följande alternativ:

P Äktenskapet är en Guds gåva
instiftat till samhällets bestånd,
till människors hjälp och glädje,
till inbördes stöd och fördjupad samhörighet
i mörka och ljusa dagar.
Att leva som man och hustru alt. äkta makar
är att leva i förtroende och kärlek,
att ha ansvar för varandra och hemmet,
(att tillsammans ta emot och fostra sina barn)
och att troget stå vid varandras sida.

eller

P Äktenskapet är ett heligt förbund
förordnat och välsignat av Gud,
himmelens och jordens skapare.
Det är äktenskapets mening
att ge vidare den kärlek som är av Gud.
Därför är det er uppgift
att älska och ära varandra.
Gemensamt skall ni ha ansvar för ert hem
(och för barnens kristna fostran).
Ni skall trofast stå vid varandras sida,
i glädje och sorg,
i ljusa och mörka dagar.
Ni får hämta kraft i bön och gudstjänst,
i Guds ord och sakrament.
Den rikedom som ligger i äktenskapet är stor.
Där man och hustru alt. äkta makar lever i Guds förlåtelse
får de hjälp att förstå och förlåta varandra.
Så kan äktenskapet förverkligas
efter Guds vilja.

Bibelläsning
P Låt oss nu höra Bibelns ord
om kärlekens gåva och ansvar.

Prästen och/eller någon av parets vänner läser
följande bibeltext:


(P) Jesus sade:
Skaparen gjorde från början människorna till man
och kvinna.
Därför skall en man lämna sin far och sin mor
för att leva med sin hustru,
och de två skall bli ett.
Vad Gud har fogat samman
får människan alltså inte skilja åt.
(Matt 19:4–6)

Prästen eller någon/några av brudparets vänner läser ytterligare någon eller några bibeltexter, valda i första hand bland följande:

(P) Jesus sade:
Liksom Fadern har älskat mig,
så har jag älskat er.
Bli kvar i min kärlek.
Om ni håller mina bud blir ni kvar i min kärlek,
så som jag har hållit min faders bud
och är kvar i hans kärlek.
Detta har jag sagt er för att min glädje skall vara i er
och er glädje bli fullkomlig.
Mitt bud är detta:
att ni ska älska varandra
så som jag har älskat er.
(Joh 15:9-12)

(P) I Höga visan står skrivet:
Stark som döden är kärleken,
lidelsen obeveklig som graven.
Dess pilar är flammande eld,
en ljungande låga.
Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken,
floder kan inte svepa bort den.
(Höga V 8:6b–7)

(P) Aposteln skriver:
Ta alltså Gud till föredöme,
som hans älskade barn.
Lev i kärlek,
så som Kristus har älskat oss
och utlämnat sig själv för vår skull
som en offergåva,
ett välluktande offer åt Gud.
(Ef 5:1–2)

(P) Er kärlek ska vara uppriktig.
Avsky det onda, håll fast vid det goda.
Visa varandra tillgivenhet.
Överträffa varandra i ömsesidig aktning.
Gläd er med dem som gläder sig
och gråt med dem som gråter.
(Rom 12:9–10, 15)

(P) Bär varandras bördor,
så uppfyller ni Kristi lag.
(Gal 6:2)

(P) Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk,
den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten,
men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den,
allt hoppas den, allt uthärdar den.
Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre,
och störst av dem är kärleken.
(1 Kor 13:4–7, 13)* Frågorna
Prästen frågar brudgummen:

P Inför Gud
och i denna församlings (dessa vittnens) närvaro
frågar jag dig, NN:
Vill du ta NN till din hustru
och älska henne i nöd och lust?

Brudgummen svarar: Ja.

Prästen frågar bruden:

P Inför Gud
och i denna församlings (dessa vittnens) närvaro
frågar jag dig, NN:
Vill du ta NN till din make
och älska honom i nöd och lust?

Bruden svarar: Ja.

* Bön över ringarna/ringen
Brudparet ger prästen ringarna/ringen.

P O Gud, du som är alltings skapare och Herre,
välsigna NN och NN i deras äktenskap.
Låt dessa ringar för dem vara tecknet
på deras löften om ömsesidig kärlek och trohet.
Genom Jesus Kristus, din Son vår Herre.
F Amen.

Prästen återlämnar ringarna/ringen.

* Löftena och ringväxlingen
Dessa löften, med respektive utan förestavande, används. Löftena kan i
stället formuleras fritt av paret i samråd med prästen. De skall ge
uttryck åt makarnas vilja att älska varandra i nöd och lust tills
döden skiljer dem åt.

P Låt nu denna församling (dessa vittnen) höra era löften.

Prästen förestavar löftet för brudgummen:

P Jag, NN,
tar dig, NN,
nu till min hustru
att dela glädje och sorg med dig
och vara dig trogen
tills döden skiljer oss åt.

Prästen förestavar löftet för bruden:

P Jag, NN,
tar dig, NN
nu till min man
att dela glädje och sorg med dig
och vara dig trogen
tills döden skiljer oss åt.

eller


Brudgummen säger:

NN, jag vill älska dig,
dela glädje och sorg med dig
och vara dig trogen
tills döden skiljer oss åt.

Bruden säger:

NN, jag vill älska dig,
dela glädje och sorg med dig
och vara dig trogen
tills döden skiljer oss åt.

Ringväxling äger rum.

* Tillkännagivandet
P Ni har nu ingått äktenskap med varandra
och bekräftat detta inför Gud
och denna församling (dessa vittnen).
Ni är nu man och hustru.
Må Herren vara med er
och leda er i sin sanning
nu och alltid.

Psalm
Kan utelämnas.

Förbön
Prästen eller någon av parets vänner ber den första bönen nedan
eller en fritt formulerad förbön. Som alternativ kan prästen/försångare sjunga (läsa) den andra bönen nedan eller annan formulerad förbön med liknande innehåll.

P Låt oss bedja.

(P) Himmelske Fader,
vi tackar dig för denna dag,
för dess glädje och förhoppningar.
Vi ber dig för det äktenskap
som NN och NN nu har ingått inför dig.
Låt deras liv tillsammans präglas av tillit
och respekt för varandras egenart.
Hjälp dem att skapa ett öppet och varmt hem,
där (deras barn får leva i trygghet och)
deras vänner finner gemenskap.
När svårigheter möter,
för dem då närmare dig och varandra.
Hjälp dem att förlåta varandra
och låt dem dag för dag
ta emot glädje och kraft ur din hand.
Genom Jesus Kristus, vår Herre.

F Amen.

eller

(P) Helige Herre, himmelske Fader, evige Gud,
himmelens och jordens skapare,
du som, när du skapade allt,
skapade människan till man och kvinna.
Du gav dem nåd att vara förvaltare över allt skapat
efter din kärleks beslut.
O Gud, som har förenat man och kvinna
och givit dem din välsignelse,
se i nåd till dessa som står inför dig
och begär att bli välsignade av dig.
Hjälp dem att leva i kärlek och frid,
i ömsesidig trohet,
gemenskap och aktning för varandra.
Inneslut dem i din nåd och kraft
(och låt barnen för dem bli till glädje och hjälp)
och giv dem efter detta livet en evig salighet.
Genom din Son, Jesus Kristus, vår Herre.

F Amen.

Herrens bön
Prästen kan säga: Låt oss tillsammans be Herrens bön.

F Vår Fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske på jorden så som i himlen.
Ge oss idag det bröd vi behöver.
Och förlåt oss våra skulder,
liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning
utan rädda oss från det onda.
Ditt är riket.
Din är makten och äran,
i evighet. Amen.

eller

F Fader vår, som är i himmelen.
Helgat varde ditt namn.
Tillkomme ditt rike.
Ske din vilja såsom i himmelen
så ock på jorden.
Vårt dagliga bröd giv oss idag,
och förlåt oss våra skulder
såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro,
och inled oss icke i frestelse
utan fräls oss ifrån ondo.
Ty riket är ditt och makten och härligheten
i evighet. Amen.

Välsignelsen
Prästen kan säga: Tag emot Herrens välsignelse.

P Herren välsigne er och bevare er.
Herren låte sitt ansikte lysa över er och vare er nådig.
Herren vände sitt ansikte till er och give er frid.
I Faderns och Sonens + och den helige Andes namn.

F Amen.

Om prästen håller vigseltal kan detta lämpligen ske här eller efter
psalmen. Vigselbeviset överlämnas här eller efter psalmen.

Psalm
Avslutningsmusik
Instrumental- och/eller vokalmusik kan föregå utgångsmusiken.

 


This Magic Moment

 
"Sluta padda dig nu och få inga idéer". "Det gäller ju att passa på att värma sig när husse tagit in en för vinterförvaring." 
 
 
"Desstutom kryllar det av läckra och näringsrika guppie fiskar här"
 


Måncirkeln startar igen, nv Skåne

 
Tid:

Lördagen närmast fullmånen kl. 18:00 till ?

Fullmåneträff lördagen 11 Oktober 2014

Fullmåneträff lördagen 8 November 2014

Fullmåneträff lördagen 6 December 2014 (ordinär fullmåne)

Fullmåneträff lördagen 3 Januari 2015

Mer information och anmälan i detta evenemanget.

 


Tarotkortet för vecka 40.

 
 Tarotkortet för vecka 40, 22 september till 28 september är två i bägare.

På bilden...
På höger sida ser vi en rosnkvarts pyramid som sägs ska alstra kärlek om man lägger den över hjärtchakrat och den sägs lösa upp hjärtsorg.. Rosenkvarts är en sten för hjärtat och barnet inom oss. Sprider lugna och kärleksfulla energier. Främjar tillit, trygghet, oskuldsfullhet och naivitet. Lindrar oro. Bra för lugn sömn. 
På vänster sida brinner en aromlampa med en rogivande olja.

Grundtolkning för tarotkortet:
Det här kortet visar på tvåsamhet. Kärlek. Gemenskap och strävan mot samma mål. Ömsesidigt utbyte och ett harmoniskt växande. Stabil relation med utbyte. Två i bägare står för kärlek. När du och en partner, vän eller kollega kan känna gemenskap med varandra brukar Två i bägare dyka upp.

Kortet kan också stå för ett oväntat möte med någon som du finner attraktiv eller som du tycker om. Ni kommer väl överens med varandra och ni känner ett djupt gemenskap. Ni känner lika och ni tänker lika.

Två i bägare brukar även stå för förtroliga samtal mellan två människor.

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Tvåor står för dualitet.

Allmän tolkning - Två i Bägare står för kärlek och passion, men även för enhet och vänskap.

Jobb - På jobbet kommer du att stå väldigt nära en viss person som du känner gemenskap med. Ni passar bra ihop och relationen kan utvecklas till en vänskap.

Ekonomi - Din ekonomi påverkas i stor utsträckning av ditt sociala liv. Kanske möter du någon som är vänlig nog att hjälpa dig.
 
 Kärlek - Du kommer att möta någon som du redan känner och som du tycker om. Om du inte känner personen känns mötet ändå helt rätt. Kanske kan ni byta telefonnummer. Är du singel så besök sidan Dejt, en gratis facebooksida med drygt 200 medlemmar att välja på...
https://www.facebook.com/pages/Dejt/243243675685928  

Erotisk övning på kortet:
Låt Yoni krama hårt om Vajran med den s.k. Karezza muskel sammandragningen. Håll på 30 sekunder vardera genom att använda denna tekniken. Mannen låter sin Vajra rycka och trycka upp i Yonin, utan att stöta, använd
samma teknik som nämndes ovan. Karezza övningen kan bl.a. tränas upp genom att när du kissar stryper strålen ett par gånger. För kvinnor finns det Geisha kulor att använda. När ni känner att det är dags att möta den extatiska orgasmen, visualisera hur sex energin/orgasmen stiger upp i kroppen genom
chakra för chakra tills den når hjässan. Denna övning får ta den tid som behövs.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt kärleks-horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 
 
 


Söndagsmys


Men var är människobrudarna?
 

Flum under olivträdet.

 
Hellbent forever. Lite övningar för ett eventuellt kommande projekt.
 

No, it wasnt me.
 

Någon eller några verkade haft en snurrig helg. Hittegods vid en busskur. Naturligtvis lämnade jag in de mystiska skorna hos polisens hittegodsavdelning ;-)
 


Spelning på den internationella fredsdagen. Ha en go söndag mina blogg-fluktis-freaks ;-)
 Joina Dekenans af Gurudas på FacebookLyssna: Metropol 93,8

Translate my blog into your own language:Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0