Höst inflyttning

 
Nu fick skölpaddorna och balkongväxterna komma in för vinterförvaring och ett viviarium fyllt med läckra guppies samtidigt som det är dags för mig att söka nya jaktmarker igen. Mitt vik gick ut idag.


Grattis på födelsedagen Veronica

BONDEPRAKTIKAN-SEPTEMBER MÅNAD

 September, Höstmånad, hafwer 30 dagar.

Dagen är 12 timmar och 40 minuter lång.Och Solen löper uti Wigten, och är deruti ifrån den 14 dag Septembris intill den 14 Oktobris.

Höstmånad säger: 

Nu skall bonden sitt korn uttröska, Och fiskaren fångar sillen den färska, Swinefläsk jag gerna äta må, Desslikes föremjölk och getemjölk också. 

I höstmånan är godt åderlåtande, och då skall man bruka fåremjölk och getemjölk, hwilket är en besynnerlig god läkedom. Wakta dig för warmt bad. Man må ock bruka örter och frukt, det är icke skadligt. I Wigten är godt att wandra, skära hår af, göra bröllop, att föra sig i nya kläder och så och plantera. 

Ett barn, som är födt under Wigten, det blifwer en sannfärdig menniska utan falskhet, och blifwer dock underlig, får en tjock näsa, stora ögonbryner och stora skuldror, han blifwer ock snart glömsker, samt snart wred. Han hafwer ock gerna ett ärr uti sitt ansigte eller på sin hand, hans ansigtes färga hon är litet rödaktig. Wigten är honom ett gladt och lyckosamt tecken. Uti Skorpionen hafwer han lycka att köpa och sälja, han skall wandra mång land igenom, och skall dö uti sitt fädernesland, och öfwerlefwer sin fader, han hafwer litet godt af sina barn. Uti Fisken lider han stor sjukdom. Uti Wäduren skall han få sig en hustru, han får ock stor kärlek till qwinnfolk men de litet till honom. Uti Oxen är hans dödstid. Uti Twillingarne hafwer han lycka till att wandra. Uti Krabban får han passlig rikedom, om han står derefter; hans största lyckos tid skall wara när som han hafwer lewat sin halfwa ålder ut. Uti Lejonet blifwer han ganska rik. I Jungfrun hafwer han ångest och motgång. Och om han lefwer i 44 år, så lefwer han till 75 år. Och hafwer lycka uti allehanda färger utan i swart.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 

HÖSTDAGSJÄMNINGEN 

Höstdagjämningen infaller den 23 september när solen färdas över ekvatorn på sin resa söderut. Dag och natt är lika långa, därför är det en av de balanserande dagarna, den andra balanserande dagen är vårdagjämningen som infaller sex månader senare. I årsberättelsen besegras ljusguden av sin tvilling och sitt alter ego, mörkrets gud, men den andra skördens frukter är redan insamlade. Skördemåltiderna är i sig själva magiska ritualer som ska se till att bordet aldrig står tomt under de följande månaderna. 

Hösthalvåret är fattigt på helger. Sedan gammalt var dock mickelsmäss den 29 sep även en kyrklig högtidsdag. För allmogen var den en viktig dag. All skörd borde då vara inbärgad och betesgången avslutad. Mikaelidagen var också från 1819 laga flyttningsdag för tjänstefolket, vars frivecka då tog sin början, ofta firad med en sammanskottsbal. 

Den enklaste seden utför du på aftonen före höstdagjämningen eller på Mikaeliafton, vilket du vill. Seden går ut på att du sprider ut frön till de vilda fåglarna så att de bringar dig lycka över vintern.

 


Tarotkortet för vecka 37

 
  
 Tarotkortet för vecka 37, 1 september till 7 september är Sex i svärd
 
Ledord:
Vetenskap
 
 Grundtolkning:
Det här kortet visar på frihet och en inre harmoni. Det kan även visa på en resa, som både eller kan vara mental eller fysisk. En lättnad, en inre frihet. Man har nått de mål man har satt upp och kan släppa funderingar och ansvar.
Resor över havet, en viktig resa eller en metaforisk resa över problemens hav. Vetenskap. Intellektuell lösning.
Dina framsteg är små men säkra. Allt kommer att bli bättre, men det tar tid. Vänta dig en sen lösning. 

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Sexor står för tillrättaläggande.

Allmän betydelse - Kortet står för resor på vatten, en angenäm semesterresa eller en budbärare.

Jobb - Tiden går och det är inte så mycket som händer. Allt står inte stilla och du rör dig sakta men säkert mot lugnare vatten.

Ekonomi - Din ekonomi blir bättre, men inte mycket bättre. Om du söker en lösning på ett ekonomiskt problem, vänta dig en sen lösning.

Erotisk antydan:
Luta dig tillbaka och njut av din partner. Ett kort som visar på hur du njuter av din sexuella nostalgi i det förflutna, med ett leende på läpparna. Efter en tid av problem, väntar du helt enkelt på bättre tider. Det ger dig tid att tänka över ganska mycket.
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 
 


Boot camp & sexism :-)

 
Tio månader i boot camp. "Sweden for ever".
 
 
Sååå, du gillar inte svarta? Eller...

 
Eller randiga? 
 

Nja, inte riktigt den formen av randiga. Min slickepott vet var den trivs bäst...

 
So, bend over I drive.
 

Albert och Hebert also like it wet and warm :-) 
 
 

Är det samma gud eller två olika? Daaaa.... ;-)
 


Tarotkortet för vecka 36

 
  
 Tarotkortet för vecka 36, 25 agusti till 31 augusti är Ess i svärd
 
Bilden:
En rituell sabel som står för ett knivskarpt intellekt.

Det här kortet visar på alla möjligheter. Du har all kraft med dig, stora saker som händer och som själv är medskapande till och i. Avgörande och viktiga beslut. Ess i Svärd betyder att man snart fattar ett viktigt beslut. Kortet står även för sanning, sökandet efter klarhet i en viss situation, sann kunskap och lösningen av ett viktigt problem.
Kortet betyder också att man gör framgångar även om det finns hinder.
Andra betydelser är: Ett skarpt intellekt. Ovanliga lösningar. Att använda sig av sitt intellekt för att lösa problem.

En stark kraft och längtan utav detta korts aspekt. Den starka urkraften, tankens manifestation. Mentalt är akten genomförd från början till slut bara genom att kortet finns, sedan är det upp till aktörerna att utleva varje sekund av kortets snabba egenskap. Snabbsex! Är bestämd med hur en akt ska gå till och ger inte tid åt någon förändring. Vill uppleva ett genombrott med sin partner, villig att testa nya saker.
 
Svärd står för tankar och idéer, studier kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Ess står för nya början.

Allmän betydelse - Ess i Svärd står för överdrivet mycket av allt - i synnerhet i termer av erövring, kamp och maktens triumf. Detta är ett kort som står för stor kraft - i både kärlek och hat. Viljans triumf.

Jobb - Du behöver alltid komma med nya idéer och till och med kämpa på ditt arbete. Du klarar dig alltid eftersom du använder dig av din skarpa intellekt. Spydighet kan vara nödvändig ibland. Kortet kan också stå för en konflikt på jobbet som kommer att lösas med ovanliga medel. Du kommer att ge dig ut i en kamp. Om du är arbetslös, kommer du att få en ny idé. Vänta dig en förändring i dina attityder. Du kommer att ändra dig i en viss fråga.

Erotisk antydan:
Turas om att vara den dominanta partnern i ett förhållande. Ta en vecka var för att utforska din undergivna respektive dominerande anlag. Äss i Svärd betyder att du kommer att få problem i kärlekslivet och att du behöver använda intellektet för att argumentera. Du kan tvingas slåss för din partner eller kommer på kant med någon i din omgivning.
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 


Fuck you Im famous

 
 


Stel, kall och blå?

 
Morbid angel
 
Jag minns efter hemgången en gång efter en konsert med death metal bandet Morbid angel och jag skulle sova över hos en höggravid vän och just när jag anlände till hennes bostad så gick fostervattnet. Jag fick lugnt sansa mig och se till så hon kom till BB illa kvickt. Senare på natten så vaknade jag över att det var någonting som kröp över golvet. Jag bara WTF och sen försvann väsendet. På morgonen så ringde de och sa att barnet hade dött i livmodern och med dagens medicinska expertis så skulle de ändå låta henne föda ut den via den naturliga vägen. I dag får mödrar som förlorat sitt barn ha det någon dag hos sig för att mentalt smälta att den var död. Jag höll också barnet som visade sig vara ett flickebarn, den såg levande ut men var kall.

Något år senare födde hon en flicka som klarade sig. Jag är helt övertygad om att att det var samma själ som absolut ville ha henne som moder och inkarnerade igen i ett nytt tappert försök.
Varför jag skriver dessa rader beror bl a på att idag så gjorde en tjejkompis abort på ett foster. Hennes livssituation var ohållbar.
 
 
Every sperm is saved for god ;-)
 
Vad tycker du? Mord eller inte? Är du för eller emot abort?

När vi ändå talar om mord, är det mer okey att döda någon lagligt under tjänsteutövande som tex. soldat? Är det mindre ok att döda någon som civil person även om den mördade förtjänade det, men lagen säger nej. Vad anser du som moraliskt ok?Här fick du några funderingar och pallar du så dela dina åsikter. Anonymt om du vill på denna länken...


Devil seeds II

 
Datura stramonium som ger frön nu på min balkong :-)

Vill du ha litta frön att så nästa år? Detta är sjunde årets generation. Hör av dig vid intresse.

Läs gärna min stora artikel om magiska och förtrollande "maktplantor"...
 


Svarta katter, tabun och skrock

Jag läste en artikel om katter som behövde nya hem. Det visade sig att det finns massor av svarta katter som saknar någon som tar hand om dem och ratar dem ( http://www.svd.se/nyheter/inrikes/3790868.svd). Jag personligen tycker istället att de är urläckra och vackra. 
Kattgudinnan Bast, avbildades som en kvinna med katthuvud, hon var glädjens, dansens och musikens gudinna. Symboliserade befruktningsstyrkan av solens strålar. Bast var en viktig gudinna och beskyddare mot råttor och kobror i det forntida egyptien. Min förra katt Whiskey ligger begravd i en skeppssättning från järnåldern tex. ( http://gurudas.blogg.se/2010/march/whiskey-1989-01-26-2006-03-18-rip.html ) Idag har jag två nya kattvänner som har sin historia ( http://gurudas.blogg.se/2008/august/sagan-om-chelesey-och-daisy-och-andra-hitteba.html )

Väl mött!

Ska vi försöka kolla lite på vad folks fördomar och "kattrasism" baserar sig på.
 
Svarta katter var i synnerhet associerade med häxor, detta för att en häxa alltid troddes ha fått en förtrolig av Djävulen och det oftast i form av en katt. Påven Greogorius IX skrev i en påvlig kungörelse 1233 att katter användes i djävulsdyrkan vilket resulterade i massbränningar av katter. Detta bidrog hundra år senare till att digerdöden fick en kraftfull spridning på grund av att bland annat råttor ökade i antal när katterna blev färre.
 
Kattdjurens mörkerseende är gott, sex gånger bättre än människans, och flera arter är nattdjur. I ögat finns ett reflekterande skikt bakom syncellerna på näthinnan, och det är detta som gör deras ögon lysande om en ljusstråle möter dem i mörkret. Förr i tiden då det inte fanns så mycket belysning än kanske lyktor och eldar så kunde folk tro att det var djävulen som var ute efter dem då de såg något grönt röra sig i skuggorna.
Inom kristendomen har den sedan medeltiden varit synonym med Satan och otur - men även i många andra kulturer finns det olika tankar om att just katten är otursförföljd. 1233 fördömde påven Gregory IX i sin skrift “Vox in Rama” svarta katter som sataniska, vilket ledde till att tusentals katter brändes levande i samband med häxprocesserna.

 

Katten har dock inte bara en historia av negativa associationer, utan förknippas även med flera positiva aspekter, som förändring, passion och fertilitet. Det sägs att profeten Mohammed hade katter, och i Burma anses Birmakatten fortfarande vara helig. I Malaysia trodde man att en katt kunde hjälpa själar att resa från helvetet till paradiset. I den nordiska mytologin drar två katter gudinnan Freyas vagn.

Alla kattdjur uppskattar beröring mer än de flesta andra däggdjur. Kinderna är särskilt mottagliga för smekningar.
 

Min Chelesy och två Orbs ( http://gurudas.se/gpdf/Orbs.pdf )
Bilden är från facebooksidan Twilight Zone ( https://www.facebook.com/pages/Skymnings-zonen/161776277254326 )
 
Än idag lever mer eller mindre egendomliga vidskepelser kvar, t.ex. klassikern när en svart katt korsar ens väg. En del får kanske en obehaglig känsla i maggropen medan andra tar till diverse botemedel som ”Tvi, tvii”, och spottar. 
I folktron har katter alltid haft en speciell roll, särskilt som teckengivare.
 
Skrock går oftast ut på att ett visst dagligt beteende skulle påverka väder eller ge tur eller otur, särskilt inom äldre tiders sjöfart, jakt, fiske och jordbruk.
 

Min "diaboliska" Chelesey :-)

Katter och skrock
Det sägs ofta att en svart katt som går över vägen ger otur. I vissa länder är det dock tvärtom, den svarta ger tur medan den vita otur.

 
Överkursen om svarta katter, skrock och folktro finner du på facebook sidan Grynings-zonen


Val år

 
En månad kvar till val och är du djurvän och naturmänniska? Här kommer lite tips

Nu är det mindre än en månad kvar till riksdagsvalet 2014. Djuren har ingen röst. Men det har du. Den 14 september får du inte missa chansen att använda den!

Vet du vad partierna tycker i viktiga frågor som rör djuren?

Här kan du ta del av riksdagspartiernas djurpolitik med kommentarer från Djurens rätts  sakkunniga.

Vilka politiska uppstickare lyfter fram djuren i sin politik?


Tarotkortet för vecka 35

 
 Tarotkortet för vecka 35, 18 agusti till 24 augusti är atu XI Lustan/Styrkan.
 
Jag valde att ha med en rituell bägare som i detta fallet får symbolisera skötet, och en svart rökkvars som är formad som en fallos. Då jag tolkar detta kortet på mitt sätt som starka, heta och eldiga energier som är på ingång.
 
Kortet symboliserar vår förmåga att stå ut med svåra situationer som sätter våra nerver, tålamod och uthållighet på prov. Människan har en förmåga att stå ut med och överleva de största katastroferna. 

Kortet symboliserar vår inre styrka, att tämja det inre lejonet, vår impulsivitet och vår frustration. Styrkan står även för en acceptans av ens livssituation och en förmåga att acceptera att man ibland inte får som man vill och att man får acceptera att det finns hinder i vägen. 

Vagnen står för yttre kontroll, Styrkan för inre kontroll. Den inre styrkan är något som var och en av oss kultiverar eller behöver kultivera.

Narren inser med styrkan, att yttre kontroll inte alltid är möjlig och att man ibland får lita på sin inre styrka, något som är viktigare än yttre kontroll.

Allmän betydelse: Kortet symboliserar kraft, energi, mod, framgång och ära, uthållighet och inre styrka.
 
Jobb - På jobbet uppstår problem, hinder m.m. och du behöver ha tålamod och inre kontroll för att stå ut. Du kommer att stå ut med de problem som snart uppstår, något som är ytterst positivt.


Ekonomi - Dina ekonomiska problem kommer inte att försvinna - eller - nya ekonomiska problem kommer att dyka upp. Tålamod är viktig - det gäller att stå ut.
 
Det här kortet visar på beslut. Viktiga avtal och en gedigen planering. Kontrakt samt större beslut i livet. Kan även visa på vigsel, giftermål mer borgeligt.
 
Tolkning:
Tar saken i egna händer, bjuder på sig själv, ställer krav, är frimodig, öppen och sugen…! Gillar sex i det fria, gärna uppskattat från omgivningen! Vill känna och uppleva kravlös sex, möten som är passionerade och starka. Tycker om att känna frihet i det sexuella, inga band, inget förutseende utan rakt på med det som blir…
Lärdom:
Ta tillfället i akt, våga det du fantiserar om…

Kabbalistiskt:
Hod (Strålglans, Intelligens) är den passiva kvinnliga kraften som gör Netzachs kraft materiell. Den är vår strävan efter vetande och anpassningsförmåga. Dess negativa sida är förnuft och logik, som kabbalisterna hyser total misstro till.

Kliffotiskt:
Samael (Guds Gift). Samael är tricksterns kliffa där gud och skapelsen ifrågasätts och etiska värden åsidosätts till förmån estetiska. Samael styrs av Adra- Melek.

Bilden visar på eros och thanatos som hänger ihop i stark symbios. Skapelsens och dödens starka energier. Den ena kraften avgår till kosmos och den andra kraften återgår till materiell form. Yin och yang i det eviga kretsloppet.

Erotisk antydan:
Överväg noga vilken partner som du finner lämpligast om du står och väljer mellan två kavaljerer. Vilken är bäst för dig. Lyssna på ditt hjärta så slår det aldrig fel.
I kärlekslivet uppstår det problem med partnern eller i förhållandet. Ni kommer dock att stå ut med varandra och modigt ta er via alla problem och hinder som uppstår.
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 


Min skruvade animalistiska dag

 
Mäster Palm har tappat en skruv han med.
 
 
 
 Herr amstaff har haft ett en extremt svår barndom. Han har skickats runt hit och dit och tom blivit misshandlad i Polen för att trigga igång han till att börja slåss för några mongos. Han hittades slutligen via ett mirakel av den ursprungliga matten på blocket igen och får nu det liv han förtjänar.
 
 
 
Vad vara detta för hundras tror du?
A. Tax
B. Jakthund
C. Rhodesian ridgeback valp, som anses vara besläktad med braquehundarna och har ursprungligen använts till storviltsjakt på lejon?
 
 

Deadbeat at dawn, kl. 05:00 på Knutpunkten.


Ho! The bear-clan has spoken ;-)
 
 


Etnisk rensning och fakta om Yezidierna som folkslag och tro

 
Man läser och hör om resningarna i norra Irak. Dett skedde redan på Sadams tid, Många ISS anhängare och Jihadsister hävdar  och utrotar alla som har mer än en gud. Kristna som bara har en gud tvingas betala speciella skatter och klarar sig från halshuggning. Jag undrar hur de skulle göra i Indien, då de har oräkniliga gudar och gudinnor?
Men jag vill påskina att det inte på något ställe i Koranen nämns att man ska utrota och mörda folk. I såfall är det en felaktig  jihadist eller ISS befälhavare som tolkat Mohammeds visionser som nämns i Koranen.
 
I Sverige så kommer det aldrig att funka med snacket och heligt krig. Vi har militära vapendepåer överallt i våra skogar och vi har under lång tid haft allmän värnplikt och om det sen står några och jiddrar om att alla ska ha en gud och tar till vapen i norden så får de det garanterat hett om öronen då folk går man ur huset och bekämpar dessa som försöker anektera våra länder inifrån.
 
Vi hör knappt någonting egentligen om Yezidierna som folkslag och tro. Därför kan det vara nyttigt och läsa om om och veta lite om denna minoriet och dess tro.
 
Klickbar bild.
 
Yezidier som "djävulsdyrkare"?
 
Beyan.net Yezidier, som böjer sig neroch kysser gryningens första solstrålar, är i min tro kurdernas avantgarde ikampen mot assimilation och förtryck. Inte för att jag kanske själv tror påreligionen, utan för att de personifierar en minoritets kamp för överlevnad ien värld av intolerans, missförstånd och förtryck.

”I tidernas begynnelse, skapade Xwedê (Gud) den Vita Pärlanutifrån sitt ädlaste väsen; och han skapade en fågel vid namn Anfar. Och hanplacerade pärlan på dess rygg och väntade därefter i fyrtiotusen år. Påskapelsens första dag, söndagen, frambringade han en ängel vid namn Azazel, somär Melek Tawus, Änglarnas Ledare.”

Denna text finns i en av yezidiernas heliga skrifter, Mes’haf i Resh (SvartaBoken), som är skriven på den kurdiska dialekten kurmanji. Det är yezidiernas version av skapelsen. Yezidierna är enreligiös grupp inom kurderna och yezidismen anses vara kurdernas förstareligion. Denna mystiska religiösa minoritet har länge representerat ochrepresenterar fortfarande kurdernas kamp mot förtryck och assimilation. De harblivit orättvist anklagade för djävulsdyrkan och ständigt beskyllda för ettantal brott, bland annat mordet på profeten Muhammeds barnbarn Hussein i öknenutanför Medina, 680 e.Kr. Ett mord som begicks av Umayyadernas kalif Yazid ibnMu'awiya. Det enda kalifen och yezidierna hade gemensamt var det snarlikanamnet.

Men den största anledningen till förföljelsen av yezidierna var tron om att devar djävulsdyrkare. Varför anklagades de då för att vara djävulsdyrkare?

Efter 40.000 år sprack den Vita Pärlan och Melek Tawus (som betyder"påfågelängeln" och mer känd i den kristna världen som Lucifer)föddes. Från en bit av pärlans skal skapade sedan Melek Tawus den materiellavärlden. Den rebelliske Melek Tawus förkastades senare av den Universala Anden(Gud) för att ha gjort uppror mot honom. Men yezidierna tror på att Melek Tawussenare blev förlåten av Gud och att de som inte visar vördnad för Guds mestälskade ängel kommer att bli bestraffad för sin illojalitet mot Slutet.

Ju mer man läser om yezidierna desto mer förstår man att anklagelserna om”djävulsdyrkan” är orättvisa. Yezidier ser inte på Lucifer på samma sätt somkristna eller muslimer. Man erkänner fortfarande hennes position som änglarnasledare och Guds vackraste och mest älskade ängel. De sju ärkeänglarnas ledareMelek Tawus pratar flytande kurdiska för att visa sitt ursprung. Att refereratill denne som ”Satan” (Sheytan) är förbjudet inom yezidismen.

Yezidier, som böjer sig ner och kysser gryningens första solstrålar, är i mintro kurdernas avantgarde i kampen mot assimilation och förtryck. Inte för attjag kanske själv tror på religionen, utan för att de personifierar enminoritets kamp för överlevnad i en värld av intolerans, missförstånd och förtryck.
 
 
 Alah el aktbar


En reviderad artikel från Skymnings-zonen på FB.


Läs även detta...


Bonna-raggare

 
 
Jag har en vän som hyrt en elbil över helgen för att tyka streetracers på Vallåkraträffen i helgen.
 
 


Mucky pup

 
Please give my pitbull/amstaff some bones. Secret black clothing paramedics.
 


Valkyria

 
 
Hmmm. Kidnappnig och mordförsök. Hon som gjorde det och berättade för mig om händelsen ångrar ingenting. Den kidnappade var ett svin. Här talar vi om en riktig Valkyria. Jag kunde inte låta bli att skratta litta. Hmmm. Här skulle Schyman (och andra opålitliga halvkvinnor) och hennes fjompor förmodligen tystna.

Du anar inte vilka intressanta livsöden jag möter i mitt jobb. Inga namn eller platser nämnda pga sekretessen.

Ps.
Sångerskan Saga har inget med händelsen att göra.


Vecka 34 tarotkort

 
 
Tarotkortet för vecka 34, 11 agusti till 17 augusti är atu XX Domen
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på ett nytt sätt att tänka. Man blir medveten om något som man tidigare inte sett. Ett uppvaknande. Starka familjehändelser, ev barn, dop, förlovning, vigsel. Känner glädje över livet. Viktigare beslut som måste tas.

Kabbalistiskt:
Hod (Strålglans, Intelligens) är den passiva kvinnliga kraften som gör Netzachs
Domen eller Yttersta Domen utgör en tid av rannsakan. En tid, då man får tänka över sitt liv, vart man har kommit, vad man har åstadkommit och hur man har nått hit. Kortet kan också stå för en period i livet då man kommer att testas. En student kan få upp det här kortet inför prov, tentamen och examina.

Kliffotiskt:
Samael (Guds Gift). Samael är tricksterns kliffa där gud och skapelsen ifrågasätts och etiska värden åsidosätts till förmån estetiska. Samael styrs av Adra-Melek.

Astrologiskt:
XX Domen symboliseras av Jungfruns tecken:
Att ta hand om livet, vårda och ta ansvar, men med kritik och borttagandet av det som inte lägre behövs, att se till alla detaljerna för att få till helheten. Kan plocka isär allt och börja om från början...

Erotisk antydan:
Släpp taget om det förgångna, för att gå vidare måste man dö en smula för att likt en fågel Fenix resa sig ur askan och flyga vidare.
Du kan vänta dig att diskutera med din partner, erkänna era misstag, och ta relationen till en ny nivå.

Den här tiden innebär också en tid för beslut angående vad nästa destination blir. Sedan inträder en känsla av lättnad.

Domen står oftast för vägskäl, och behov av att fatta beslut. Vad man väljer för konsekvenser med sig, men det viktigaste är att välja något.

Domen kan också stå för att räkenskapens tid nu är här och att man nu får möta sina rädslor. Gamla skulder behöver nu betalas, det går inte längre att smyga sig undan sitt ansvar.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar förnyelse och förändring, svåra avgörande beslut och frigörelse, liksom resultat.

Jobb - På jobbet kommer du att behöva rannsaka dina avsikter liksom dina mål.

Ekonomi - Nu går det inte längre att vänta, det gäller att betala sina skulder.
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 


Vecka 33 meditationskort

 
Tarotkortet för vecka 33, 4 agusti till 10 augusti (fullmåne denna söndag kallas rödmåne) är 2 i brickor

Ledord: Förändring
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på ekonomisk balans /obalans. När man behöver tänka sig för innan man handlar. Man har kommit en bit i sitt materiella standard, nu gälller det bara att planera rätt så att det inte förloras längre fram.
Dela pengar, låna från någon för att betala någon annan. Att kunna balansera sina inkomster och utgifter. Att hitta balansen mellan två olika aktiviteter: t ex kärlek och arbete, arbete och studier, etc. Tvåor står för det mesta för förändringar och behovet av att anpassa sig till de här förändringarna, genom att kanske helt enkelt göra två saker samtidigt och genom att utnyttja sin flexibilitet. Kortet är dock inget tråkigt kort utan betyder att man kommer att klara alla förändringar och problem som man möter med glans och att man dessutom kommer att ha roligt.

Mynt står för det materiella, ägodelar, pengar och för det praktiska. Tvåor står för dualitet.

Allmän betydelse - Kortet representerar munterhet och rekreation. Kortet kan också stå för nyheter och skriftliga meddelande, såväl som hinder och problem.

Jobb - Du arbetar och pluggar samtidigt eller så har du två olika jobb som behöver balanseras med varandra så att din tid räcker till för allt du vill göra. Det trivs du med och finner nöje i att alltid vara sysselsatt. Ditt arbete kan också innebära flera helt olika arbetsuppgifter. Kortet kan betyda att man för tillfället har flera bollar i luften.

Ekonomi - Din ekonomi är växlande men dina inkomster och utgifter jämnar ut varandra.

Erotisk antydan:
Varför inte spela klädpoker. Bjud in dina vänner till en mjuk och eggande afton med lite vitt mousserande vin, en lätt måltid och ett sensuellt kortspel? Eller bjud din älskade på en romantisk kväll med givande spel på tu man hand. 
I kärlekslivet betyder kortet att du antigen träffar flera samtidigt eller att du försöker vara flexibel och kanske försöker balansera kärlek och studier, arbete eller andra relationer
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 


BONDEPRAKTIKAN AUGUSTI MÅNAD

 Augustus, Skördemånad, hafwer 31 dagar.  

Dagen är 15 timmar och 22 minuter lång. 

Och Solen löper uti Jungfrun, och är deruti ifrån den 14 Augusti, intill den 14 dag Septembris. 

Skördemånan säger: 

Nu slår jag af bjugget det hwita, Och ser dertill om lian kan bita, Jag dricker och äter bitter mat, Och plägar mig wäl af skön sallat.

I denna månad skall man ingen läkedom bruka, som är gjord af honung, ty det är i hundedagarne. I Rötmånan wakta dig för mjölk och söt mat, bitter spis skall man bruka, också skall man icke dricka för mycket win. Uti Jungfrun är godt att afwänja barn, att bygga, och att få sig en Jungfru, men icke ligga när henne.

Ett barn, som blifwer födt uti Jungfrun, blifwer liten på sin lekamen, gifwer söta ord, samt hafwer ett däjeligt ansigte med en förmängd färga; han synes att wara god, men han är dock hatfull, han hafwer också ett ostadigt sinne, hans ögon löpa omkring hit och dit, och alla

dem, som icke äro födde under detta tecken, dem hafwer han kär, han blifwer den förtretligaste ibland sina bröder, öfwerlefwer också sin fader och moder, han lofwar mycket, man håller litet. Uti Jungfrun hafwer han lycka hos stora herrar, också uti Wigten. Uti Wattumannen lider han pina och sjukdom uti sin buk, mage och nafwel, uti sina ögon och på sin tunga. Han får en mycket hätsk qwinna, hans dödstid är uti Wäduren. Uti Oxen hafwer han lycka i all ting, som tjenar till rikedom af främmande gods. Uti Lejonet hafwer han nöd och ångest. Uti denna tid skall han taga sig wara, att han icke gifwer sig uti äktenskap, och om han lefwer uti 40 år, kommer han till 60 år.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.
 
 

LUGHNASADH ELLER LAMMAS 1 augusti

Lugh är den keltiske ljusguden och solens son. Det här var den första skördefesten då man tackade jorden för hennes rika gåvor På iriska kallades festen för Lughnasadh och firades till minne av Lughs begravning. "Loafmass", "brödmässa") var säkerligen det medeltida kristna namnet för dagen då brödlimpor bakades av den första sädesskörden och lades på altaret för all symbolisera den första frukten. Det ansågs föra otur med sig att skära av det sista knippet säd eftersom det symboliserade sädesguden som villigt offrade sitt liv för all cykeln med liv; död och återfödelse skulle fortsätta. Skördefolket kastade iväg sina skäror efter att ha skurit av det sista knippet så att ingen skulle veta vem som hade dödat sädesguden. Det påstås att den engelske kungen William Rufus begick rituellt självmord under en jakt den 31juli 1100 för att han var ofruktsam.

Denna sista sädeskärve gjordes till en halmdocka, en symbol för Moder Jord och dekorerades med Cerridwens (den keltiska modergudinnan) scharlakansröda band. Halmdockan hängde sedan över hemmets härd hela vintern.

Eftersom Lammas var en festlig tid då folk från avlägsna håll strålade samman föll det sig naturligt att man arrangerade bröllop. På Lammas ordnades ofta också ofta ettåriga hinderprövningar för de giftaslystna. Det unga paret stack in sina händer genom en ihålig sten och kom överens om att vara tillsammans i ett år och en dag. Nästa Lammas kunde de förnya löftet eller ställa sig med ryggarna mot varandra och gå från varandra så att äktenskapet upplöstes formellt.

Man gjorde även upp andra avtal vid denna tid och månaden kallades förr i världen för fordringstiden. Vägarna var tillräckligt torra för att man skulle kunna ta sig fram och domstolar åkte runt för att skipa rättvisa och verkställa betalningar av skulder

På grund av detta fokuserar Lammasritualer på rättvisa, rättigheter, både personliga och juridiska förhållanden, befordringar och reglering av den personliga ekonomin. Eftersom säd och halmdockor förekommer gynnas även fruktsamheten under denna period, det är en bra tid då du kan förbereda dig inför kommande äventyr eller komma i fysisk form så att du lättare blir gravid.

Skaffa ett föremål av halm som fokuseringsobjekt, t ex en halmdocka, en sädesbukett eller en stråhatt, kanske dekorerad med vallmoblommor eller blåklint.

Du kan annars ta ett paket blandade frukostflingor. Ringa in fokuseringsobjektet ei Lammas kristaller: tigerögon, förstenat trä, bärnsten, rutilkvarts eller andra mörkgula eller bruna stenar. Tänd gyllenbruna eller mörkgula ljus och använd följande örter och rökelse: ceder, kanel, bockhornsklöver, ingefära, ljung, myrten solros.

 


Angående min bortrövade mobil

 
 

Jag  behåller samma mobilnummer som innan, så du som har mitt mobila nummer på din mobil behöver inte ändra nåt. Jag fick ett nytt simkort med samma nummer från comviq i veckan. Ring mig en signal då jag tappat bort nästan samtliga sparade nummer i den stulna mobilen.
Tack!

Jag kan faktiskt rekommendera alla människor att testa att bli av med sina mobiltelefoner någon gång. Litta skönt faktiskt. Lite jobb med och spärra och ändra lösenord hit och dit bara. Vadå jämt vara uppkopplad?
Det blev en mobil fri vecka.
 

Den nya mobilnen blev en LG L65
Basspecifikationer

1,2GHz Dual Core, Qualcomm Snapdragon 200 MSM8210
A-GPS, Bluetooth 4.0, USB 2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
127,2 X 66,8 X 9,5mm
Android 4.4 KitKat
Svart, vit
2100mAh
4,3 tum
WVGA (400 x 800) (207ppi)
5MP med multipunkts autofokus och LED-blixt
HSPA+ 21Mbps
4GB + 1GB LPDDR2 RAM
Knock Code™, Guest Mode™, QMemo, Plug & Pop, QSlide 2.5, Capture Plus™, Clip Tray™, Panorama Shot (2D), Multi Point AF

Mer ointressant info. om mobilen för dig finner du här...

See ya.


Vecka 32 meditationskort

 
Tarotkortet för vecka 32, 28 juli till 3 augusti år Månen   Atu XIIX.
Fullmånen kallas rödmåne i augusti och infaller den 10:e

Grundtolkning för tarotkortet månen:
Det här kortet visar på starka känslor. Händelser som dominerar känslolivet. Skapande och uttryckande. Inre sökande, poesi och meditation. Drömmar, det fördolda och det undermedvetna. Det här kortet visar på känsla, inlevelse och drömmar, men mer den sortens som man förverkligar eller uttrycker. Ett kort som visar att man lever med sin känsla/intuition. Att man vill uppleva något som ger en känsloupplevelse med hela kroppen och sinnet. Här finns drömmarna men det är de som man förverkligar, först kommer tanken sen drömmen/fantasin och sen försöker man att förverkliga det. Starka känslor med sig själv i ensamhet och utvecklande men även med andra. I förhållanden, stark kärlek och mycket känslor.

Kortet månen är kan tolkas som en varning om att allt står inte rätt till. Antigen ser man inte verkligheten så som den är, eller så har du blivit lurad. 
Månen påminner oss att vissa saker – precis som månen – är dolda för oss. Så att vi inte alltid är förmögna till att få den stora överblicken.

Månen kan också stå för en tid av bearbetning, med starka drömmar och en tid då man känner sig vilsen.

Allmän betydelse - Månen representerar falska beskyllningar, dolda fiender, och fara. Kortet kan i mer extrama tolkningar betyda mörker and fasa.

Jobb - På jobbet är inte allt som det verkar vara. Se upp för manipulation och lögner.


Ekonomi - Du har ingen klar vision angående din ekonomi. Försök med lite sunt förnuft eller vänta på större klarhet innan du fattar några beslut.

Kabbalistiskt:
Yesod (Grundval) samlar utstrålningarna från alla de andra sefirot, renar och rättar till dem, och överför dem därpå till det fysiska planet, Malkut. Yesod är det första man möter når man försöker höja sig över det fysiska planet. 
 
 Kliffotiskt:
Gamaliel (Den Obscene).
Detta är de förbjudna och förträngda drömmarnas kliffa där allt som uppfattas som perverst och djuriskt kommer i dagen. Den styrs av Lilith. Denna sfären tillhör månens baksida.

Astrologiskt:
XVIII Månen symboliseras av Kräftans tecken:
Trygghet och hemmets fasta punkt som i och för sig går att ta med sig. Att vårda och känna in men ändå ta ansvar för sig själv, öppen trygg känsloinlevelse. I denna kombination finns det inre hemmet, vårt inre trygghet med poesihörnan där vi kan stanna upp och lyssna till vårt inre och kanske uttrycka det genom någon konstart.
 
 
Erotisk antydan:
Är mycket sensitiv. En sexuell upplevelse finns i varenda cell, varenda nerv i hela kroppen, andas sex, lever erotik! Vill ha mycket beröring, kan ägna timmar åt förspel och flertalet orgasmer innan en penetration. Har stark fantasi, låtsats vara olika personligheter eller att partnern är det. Blir upphetsad av rollspel.

Dina drömmar om kärlek är orealistiska. Om du har en partner, kan denne svika dig utan att du vet om det.
 
 

Var observant på månens faser under några månvarvs (månaders) tid och känn efter hur månens cykler påverkar dig. Studera din månadscykel. Utför "drawing down the moon" som beskrivs i Bok II. Utförs av kvinnan. Boken Erotica tarot och dess kapitel finns som gratis e-bok. En unik bok som fokuserar på den erotiska och sensuella delen i tartkortens hemligheter, känd från TV. Vill du se dokumentären och ladda hem boken? Surfa hit...
http://gurudas.se/gpdf/noje.html
 
 
Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

 

Överkursen om månen och dess betydelser kan du finna i den facebook relaterade sidan Grynings-zonen.
 
 


Playa de luxe


Vem är den där snubben mallorca nu igen? Tack för den fina solstolen M.B. När kommer du och dansar litta bastkjol dans? ;-) Jag får sola försiktigt med mitt nordiska skinn. Ska sitta där i skymmningen vid min sköldpadds-swimming pool och filosofera lite om livet och ditten och datten.

Pöss.


Devil seeds

 
Daisy poserar framför våra "häxörter" datura stramonium på kvällskvisten på vår balkong.


Close up. Hör av dig om du är intresserad av att ha lite frön. Sjätte året de bor på vär balkong.
 


En normal jobb-vyMitt kontor och undersökningsrummet.

  
En väggskylt. 
 
Det är relativt lugnt för det mesta dock på mitt nya jobb. Vad jobbar du med som besöker bloggen? Det skulle vara kul att få veta.
 

En av våra kvinnliga patienter hade trillat utanför. *Skämt*
 
 
 


Sunnas kort, vecka 30s tarokort

 
 
Veckans tarotkort...

Solen atu XIX.
 
Nu kommer solen utomhus och/eller i ditt liv
 
Grundtolkning:
Det här kortet visar på harmoni och glädje. Materiell lycka. Bra standard och trygghet. En harmonisk familjesituation. Möjligheter tillsammans. Lyckas med något mål man haft. Ser nya roliga möjligheter i gemenskap.
 
Solen betyder många gånger en tid av lycka, då alla bekymmer släpper och när man vågar bli lycklig igen. Solen står även för förmågan att glömma bort gamla oförrätter och är ett tecken på sundhet och välmående.

Solen står även för klarhet. När man ser klart på sin situation, kan man också handla på rätt sätt.

Solen står även för framgångar, popularitet och respekt från omgivningen, oavsett frågan.
Solen representerar allt som är positivt - materiell lycka, bra äktenskap och belåtenhet. 

Jobb - På jobbet kan du njuta av en del framgångar. Dina arbetskollegor eller medarbetare ser upp till dig. Du är populär och omtyckt och gör ett bra jobb.

Kärlek - Du kan vänta dig en tid av lycka på kärleksområdet. Du har många beundrare och du sprider ljus och vitalitet runt omkring dig.

Ekonomi - Din ekonomiska situation ser bättre ut än du väntat dig. Grattis!

Kabbalistiskt:
Keter (Kronan) är hittills omanifesterad och saknar form. Det är det första stadiet
i processen från det oändliga till det ändliga.

Kliffotiskt:
Thaumiel (Tvillingguden) Det är denna kliffa som gör kliffoths antal till elva eftersom denna är splittrad. I stället för Kethers enhet är Thaumiel mångfalden och den alltid fortskridande förändringen. Thaumiel är tvåhövdad och de två huvuden ligger i ständig strid med varandra. De är tesen och anti-tesen som ständigt bygger över sig själv genom nya synteser. Thaumiel innebär aktiv evighet i motsats till Kethers passiva. De två huvuden är Satan och Moloch.

Astrologiskt:
XIX Solen symboliseras av Lejonets tecken:
Här finns styrkan av livet och kraften att ta hand om allt, och leva i tryggheten och harmonin. Att glänsa men att dela med sig av glansen. Kreativitet och spontanitet blandad med agerande och livslust. Här finns också barnasinnet starkt utvecklat, Se på mig! En öppenhet som kan bli överväldigande och som bara ett starkt barnasinne klarar av.

Erotisk antydan:
Detta visar på mycket energi som är i omlopp och det kan bli en vild natt om ni kanaliserar denna energi till sängen. Eller varför inte gå med i 10.000 meters klubben... (älska på ett plan över 10.0000 meter i luften).
Utför "drawing down the sun" som beskrivs i Bok II i "Erotica tarot". Utförs av mannen.
Boken finner du här...
http://gurudas.se/gpdf/eroticatarot.pdf
 
Är stark i sin känsla, vill uppleva total extas, provar på många olika sätt att finna tillfredsställelse. Lyssnar till inre glädje och frihet. Har en stark sexdrift, vill mycket, ofta och länge. Sex i det fria, utomhus och under resor är tilltalande. Avgudar sin partner för den individ är till kropp, själ och ande. Fascination av
nakna kroppar.
 
Växt/planta:
Solros, solros (Helianthus annuus) har fått sitt namn från de grekiskans helios, som betyder sol och anthos som betyder blomma. Solros betyder förnuft, framgång och storsinthet på blommornas språk. Gula blommor i en bukett som du vill ge till en vän (solen i ditt liv), betyder "Du är solen i mitt liv".
 
" Runosofiskt"  
  
Sunna runan.En runa för Solen med den starka livgivande kraften som ger oss möjlighet att leva i kärlek
S-Sol, solrunan, kärlek, sommar, värme, omsorg, vänskap, ljus, helhet, den Behornade, kraft. 15.

Representerar kärlek, ljus och liv.

Här finns all spontanitet, livsglädjen och möjligheterna till att få det önskade.

En positiv livskraft som är starkast och gör det mesta möjligt.

Testa att spå dig själv i mitt digitala runorakel...
http://gurudas.blogg.se/2011/january/runorakel.html
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Östersjöfestival bilder


Vi lekte nere i Näsviken ett tag. Jo, det stämmer faktisk att en pitbull hänger kvar med käkarna, fast det är ren vilja och det är en myt att käkarna kan låsa sig.Den vita jycken lyfte jag upp med käppen när den hängde kvar med munnen med den. Denna hundarten har egentligen oförtjänt dåligt rycke. Allt hadlar om hur människan behandlat dem och uppfotrat den. Dessa tre rackare hade jag jätteskoj med.
 


Kecke "punks not dead". Han vill utveckla det lite faktisk genom att testa att spela dragspel inbakad i hans punkrock.
 

Flera av mina gamla vänner spelar med i bandet Dampungarna som framförde ett coolt set av coverlåtar med allt ifrån Karl P Dal till Ramones medan svetten flöt både på scenen och i publiken. Det pogades rätt friskt kan jag säga. Sångaren sa en kul grej mellan två låtar "det är ni i publiken som har damp, inte vi."
 
 
 

Dags att åka hem med den ökända "pålisbilen" i Karlshamn.

Tack alla ni jag stött på, nya och gamla vänner och slarvat litta med på festivalen. Kärlek och respekt.
 


Vecka 29 meditationskort

 
 
Vecka 29s meditationskort. 14 till 20 juli. Riddare i bägare
 
Grundtolkning:
Detta kort symboliseras av en ung man upp till ca 30 år, med egenskaper ifrån Kräftans, Skorpionens och Fiskarnas stjärntecken som kan symbolisera en person du möter eller en sida hos dig själv. 
Yngre män födda i vattentecken följer lätt med i livets flöde- de trivs med andra människor, så länge det inte blir för allvarligt och dämpat. De söker glädje, en viss ytlighet, men har lätt för att förstå känslor, speciellt sina egna! De hamnar minst av alla i konfliktsituationer, då deras känslor leder dem rätt, men de kan däremot lätt få konflikter med sig själv. Kan känna höga krav på att vara med och att vara sällskaplig även då en viloperiod vore bättre.
 
Kortet symboliserar ankomst, närmande. Kortet står för försök till närmanden och förslag, liksom kärleksbudskap.
 
Riddare i bägare står för yngre känsliga män. De anses vara förförande och intresserade. Men de står även för personer av båda könen vars känslor har antänts och kan svänga och vars känslor kan vara opålitliga.

Riddare i bägare står för verkliga personer i frågeställarens liv, men kan också stå för egenskaper hos frågeställaren eller en viss sinnesstämning och till och med atmosfär. När kortet står för en sinnesstämning, symboliserar kortet att frågeställaren svänger emotionell, men att denne är vänlig inställd, men kanske för mycket av en känslomänniska. En atmosfär påverkad av riddare i bägare är ganska känslig, men vänlig och angenäm.

Kortet kan också symbolisera en person i frågeställarens omgivning som hyser varma känslor för frågeställaren - det kan röra sig om en man, eller en kvinna - en person av samma kön eller en person av det motsatta könet. Kortet står alltså för en person som tycker om dig.

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Riddare står för rörelse och förändring. De står aldrig stilla..
 
Jobb - På jobbet är atmosfären behaglig och vänlig. Du är omtyckt och anses vara känslig och vänlig. Du har ständigt tillfälle att träffa nya människor och stifta nya bekantskaper.

Ekonomi - Pengar är inte problematiska för dig - de finns där när du behöver dem och i den mängd som du behöver. Du spenderar allt du har ganska snabbt - du kan inte låta bli. Det finns ingen mening med att spara.

Erotisk antydan:
Ta möjligheten att bara njuta, stanna upp i det. Kärleksfulla förslag. Passion. Gemenskap. Familjebeslut.
Du är förälskad i någon eller du blir uppvaktad av någon som har ett genuint intresse för dig.
 
 
Se tidigare tarotkort dragningar och läs mer om detta projektet här...

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen
  
  
Beställ ditt horoskop i webbshopen
 


Lite "flummiga" bilder från HBG city

 
Lite flummiga bilder från Helsingborg city bara. En undrade vad gjort på stan. Jag sa jag varit och fått en thai-box i magen, fått ett kobrabett och köpt lite rökelser på 6e sinnnet. Sen stack jag hem och chillade med paddorna. Senare på kvällen var jag på en "lugn" bjudning.
 
 
 
 
 
 

Beasts amongs sheeps!
 


Jag vill skicka ut en allmän varning och uppmaning

 

Jag vill varna alla kampsportatre/martial art ”bröder” och ”systrar” för en firma som heter Sport Johan och som har sitt säte i Jönköping. De har även en Internet butik på sportjohan.com

Jag har beställt varor därifrån och förskottbetalt. Jag har hittills inte fått min leverans som beställdes den 27/5 och även efter många löften om att fixa min beställning efter säkert 9 telefonsamtal och e-postande så har de inte levererat vad de lovat.

Sprid gärna denna varning vidare i hopp att få bort dessa skojare från marknaden.Joina Dekenans af Gurudas på FacebookLyssna: Metropol 93,8

Translate my blog into your own language:Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0