Kärleksbarn?


Är du ett Skånskt förortsbarn? Då bör du absolut gå med i denna nya facebooksidan "Bulletinen". Men alla är givetvis välkommna in i värmen :-)


En fyrkant med ett hål iJag skulle köpa ny borste till min eltandborte och expediten undrade vilken sort. En borste med en fyrkant och ett litet hål i beskrev jag. Jo, jag fick rätt sort. Senare satt  jag och tryckte i mig en bira på den lokala krogen och vikingar kom inknatandes. Jo, de är lika charmiga och är helt och hållet min sort av människor och bjöd på ett glas vodka. Vikingar är som de är. Det är inget man kan spela eller fejka. :-)
 


Vit slavhandel och en gagg paus


Så här vackert var det ikväll ute vid hamnen utanför Knutpunkten, Helsingborg. Annars har jag fixat och knåpat med belladonna plantering och idag lagat mat för hela veckan och kollat på en genonskinlig räka på en akvarieaffär som kostade 75:-.  Enligt min akvarieexpert är de känsliga och dör lätt så det blev inget. Jag har hängt och pratat med Carlos och skojat litta om vit slavhandel som diskare till maffian på Möllevångstorget i Malmö och sambandet mellan missing peopels sökande efter folk som aldrig hittas.

Både jag och mina husdjur längtar lite efter våren och en Selma eller någon het BellaDonna som dansar på en sommaräng nu. Eeeeh.


Så här "snyggt" var det inne på Knutan ikväll. Kling och Klang och deras morsgrisar i en djup diskussion. Inget illa menat grabbar.

Från och med idag till och med nästa tisdag tar jag mig en helvit facebook vecka. "No fuzz, no mess. Just pure jada jada stop".

Ska det ge svettningar i "fejjan" och skakningar i händerna tro?


Är tjejers onani tabu?

 
 
Klittra mot smärta?

Detta är ett hett ämne just nu i sociala medier och i massmedia år 2015. Det anses fortfarande tabu för tjejer att onanera eller klittra. Jag tipsar om sexleksaker, och tipsar er om de bästa. Som kanske många av er vet så finns det ju knappast några goa leksaker som är tillverkade för män däremot en hel drös skapade för kvinnor. Sex är kul och avslappnade. Hur kan man få fontänorgasm? Är mina läppar för hängiga? Hjälper orgasm mot smärta? Läs artikeln om allt du inte vågade fråga gynekologen eller i skolans sexualia undervisning,
Klittra lugnt.

Läs hela artikeln...

Ps.
Du finner mer "bloggsnusk" här ;-)Dekedans af Gurudas fyller 10-årOm fanzines på Z-TV 97 02 04. Gurudas är med om zinet "Hanging Around". Telesync inspelat från en platt TV, därav den halvtaskiga kvaliteten...

Melez!!
Dekedans af Gurudas fyller 10-år. Som bloggande person är jag privat tidlös och tiden är bara en illusion, lev i nuet, här och nu så slipper du bli besviken över livet.
Mycket har runnit under broarna. Det största framsteget på nätet är väl egentligen att facebook föddes. Nu kan man kanske inte kalla bloggen dekedant längre utan det är väl en modern blogg som har hängt med ut på facebook även om jag i början sa "vad fan ska man med alla dessa fucking communitys till? Det finns ju mail och mobiltelefoner om man vill varandra något". Bloggen kan numera följas via "fejjan". Jag driver en del andra sidor på nätet och brukar lägga ut intressanta artiklar jag skrivit  där från dessa sidor  där. Anledningen är att att allt författande kanske inte passar i direkt i blggen. Men du finner många pärlor där. Bloggen på facebok kan följas och finnas här.

Bloggen hade den 23/5 2011 besöksrekord med 1489 besök detta dygnet (67 unika träffar i timmen). Nästan dubbelt så många som förra besöksrekordet per dag. Det förra rekordet var på 850 besök och det var detta inlägget som fick "ufoskallar" att vallfärda hit då... Vilket är kul :-) Men iinte lika kul som att kunna leva på bloggen som de riktigt stora bloggarna kan.
Men jag måste säga att ni är sega på att kommentera. Det skulle ju annars vara stimulerande och inspirerande med lite mer ös från din sida.Bloggen och alla mina projekt har väl egentligen alla varit "på yttersta grenen", för att använda Shirley MacLaines t uttryck,

Att blogga är ett sätt att nå ut till andra på ett enkelt sätt och en del psykologer hävdar att det har en självterapuetisk effekt. De menar att det är bra att ventilera sig och skriva av sig. Bloggen har ändrat skepnad ett par ggr, men nu känns formen bra.

Har du något evenemang eller produkt du vill jag ska skriva om i bloggen? Surfa hit...

Jag blickar tillbaka och såg att denna bloggen föddes -05 04 21, vilket gör att den är över 10 år i nuvurande form.
Allt började egentligen redan när jag var liten och jag var facinerad av skrivandets konst. Jag har en stor syskonskara och när jag var liten så kunde jag låsa in mig i timmar på toaletten med en skrivmaskin för att få vara ifred. Det var tiden då datorer inte fanns. Jag har tydligen en "konstnärlig" drift att uttrycka mig i skrift, precis som konstnären, skåderspelaren eller musiker sysslar med sitt uttryckssätt.


En del finns att beställa här. Passa på...

I mitt liv så gav jag ut ett fanzine som hette Boot Boys News (som sedemera bytte namn till Hanging Around magazine). Dessa kom ut i början via kopieringsapparat och i slutändan på riktigt tryckeri i offsettryck. Fanzines kom ofta ut i små obskyra upplagor under den andra punkvågen på 80-talet.
Vi intervjuade de lokala banden och skickade brevintervjuer via vanlig postgång. Det sistnämnda sättet föredog jag, då slapp man träffa bandet irl *asg*.


Jag har i dagsläget gett ut två böcker samt en tarotlek. Erotica tarot (bok + tarotlek) och Mimers brunn... ett ockult lexikon. Den sitnämnda boken finns att beställa ännu...
Boken Erotica tarot är slutsåld sen länge, men finns att tanka hem gratis tillsammans med övrigt material som jag gett ut via min webbsida. På startsidan av bloggen kan du dessutom spå dig online i stora arcakan i tarotleken.


Erotica tarot


Tack för 10 år som blogg och känn dig välkomen i minst tio år till! 


Alla gratulationer och hatmail kan du delge här...

Cheers!
 
 
 
Du finner en lättöverskådlig extern sida över facebook här annars.

 


Boot fetishism eller "white fashion"Det finns tom vita boots med blommor på. Kvällens sociala möte. WTF my little bootgirl jugge.
Hon föddes iof nästan direkt efter kriget i Balkan.

Jag berättade för henne allt om bootsens historia. Från "army life" till trenderna i Europa och hon visade sin samling av fyra par olika boots. :-)

 


Till mina nya "hästfans"


Polishästens arbete, vardag och träning

Bloggen har fått en massa nya besökare och jag tror nog denna artikeln som publicerades förra året är intressant för en del. Den skrevs och fotgraferades mitt under ett huligan upplopp. Lade nyligen ut en reviderad version på "fejjan".
Hoppla, hoppla!

Jag är inte "blåljuskåt" på något sätt, men finner polishästar som hästarnas "martial arts kings of the rings". Jag träffade och talade både med polishästar och ryttare.
Läs hela artikeln här...
 Läs hela artikeln här...


Diss eller hiss på "Mandragoaras facebook store"Jahapp, nu har jag fixat så lite ur min webbutik även finns som en facebook butik. Facebook är bra på att nå kunder med och det är ju snart löning. Namnet  "Mandragoaras store" kom rätt snabbt till mig då jag just avslutat en del artiklar om nattskattor.  Mandragora är alrunans namn på latinska.

Här har du bloggbutiken och så här blev facebook butiken.

Vad tycks? Diss eller hiss?Hursomhelst ska det firas med choklad sushi och räkor. Choklad sushi WTF.
 


Speed freak?

 

Jag trodde, i typ 2 års tid att det var min fasta dator som var seg när man surfade. Speciellt facebook har segat något grymt. Jag har nu tagit Google chrome som webbläsare och släng ut Oprera. Nu plötsligt kan man surfa normalt igen utan att sitta och kolla i i-paden samtidigt i väntan på att sidorna ska ladda klart.

 
Vilket lyft. Ett tips till dig som har en seg dator: testa och byt webbläsare innan du kastar den ;-)
 


Vårkänslor?


I kväll har den första snön kommit och lagt sig lite på marken.


Jag kom hem med en intressant växt idag, Arabiskt kaffe, Coffea arabica. Den trivs ute på sommaren. Jag har också beställ hem atropa belladonna frön. Belladonnan är en vacker, men dödlig planta. Jag tänkte odla henne på balkongen tillsammans med mina datura stramonium nu i sommar.


Så här fina blev mina helsvenska spikklubbor på balkongen förra sommaren. Någon som vill ha frön gratis av mig kan ju höra av sig. Det är sjunde generationen jag odlar här nu. Har en stor kruka ledig på balkongen så det blir nog fint till sommaren med dessa två sorterna. Eller vad tror du?

 
Belladonna (Atropa bella-donna), är en flerårig, nästan buskliknande, potatisväxt naturligt förekommande i syd- och mellaneuropa, men påträffas sällsynt förvildad i Sverige. Linné gav växten namnet Atropa, vilket hänvisar till en av de tre ödesgudinnorna, Nattens döttrar, i den grekiska mytologin. Atropos, den oundvikliga, är den av ödets gudinnor som avklipper livstråden. Bella donna betyder "vacker dam" på italienska. Enligt sägnen var det venetianskorna som upptäckte växtens mydriatriska effekt. Genom att droppa dess saft i ögonen förlamade kvinnorna ögats iris och pupillen förstorades. På så sätt förlorade de för några dagar ackommodationsförmågan och fick ett fjärrskådande och intressant utseende. Den verksamma substansen atropin används idag av ögonläkare (oftalmologer), men har utöver den pupilldilaterande effekten en mycket bred användning inom medicinen.
Örten är en ständigt återkommande ingrediens inom häxkonsten på grund av sina hallucinogena egenskaper. Om någon trodde något skumt om detta så har du fel. Jag gillar dessa ovanliga växter och har dem som vackra kuriosa växter.

Lär dig mera om dessa sk häxörter här...


Kramens livselixir


Kramens dag infaller på onsdag den 21/1  
 

Skicka en virtuell björnkram till en vän här.

Kramens livselixir. 

En kram är en fin, värmande och vänlig gest som kan ge stöd och tröst. En kram kan vara så mycket och betyda så mycket, den 21 januari varje år firas Kramens dag.
Dagen firas för att uppmärksamma kramen och dess betydelse och för att vi ska få en chans att kramas lite extra. Du kan t ex hyra dig en björndräkt och gå till närmsta köpcentrum och krama alla som går förbi. Om du inte vill göra det så kan du alltid krama alla i din närhet en extra gång.
Anmäl dig på den nya  facebookgruppen "Nya vänner" och hitta din kramgoda dejt enkelt och bekvämt om du är singel...

 


Vargmåne


En Karpatisk varulvstik i Helsingborg. Läs min artikel om verklighetens varulvar och se en passande film nu när det är nymåne och allt, så du kan känna dig säker :-)
 
 


Försvunna

 
Missing people Helsingborg in action i sökandet efter Bengt. Läs mer om just detta fallet eller delta här...

Jag är med på Missing people på facebook och blir förundrad hur många människor som har försvunnit och som de hjälper till att finna, levande eller döda i sin fantastiska insatser. Missing People Sweden är en organisation som samordnar och genomför skallgångar av försvunna personer i Sverige. De har ett nära samarbete med anhöriga & polis och tar alltid poliskontakt innan de lägger upp en efterlysning med MPS som avsändare. Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper personer att finna nära och kära som försvunnit. Varje år anmäls 7000 försvunna personer i Sverige. Det är nästan 20 personer om dagen. En försvunnen person var sjuttionde minut. Deras officiella Svenska sida.


Nätet och söndagsmys filmenDetta nätet har nu suttit uppe i 7 år.

Där jag bor är det inte lämpligt att låta sin katt vara ute. Jag har en väg utanför och en dag såg jag en lapp i portuppgången där det stod att "i Sverige är igelkottar fridlysta och är inga skadedjur". Bara en sådan grej.

Kattnätet har nu suttit uppe i 7 år och har fungerat jättebra.
Kattnätet på balkongen har bl a fått sig en översyn nyss. Jag i T-shirts och shorts i efter alla stormar vi haft. Jag har ett sånt nät som en del lägger över sin bärbuskar för att skydda bären mot hungriga fåglar. Stormen har gjort några revor i nätet. Det fina med såna nät är man lätt tar nål och tråd och helt enkelt syr ihop det.
Det var mycket krångel med att fästa nätet upptill i grannbalkongens fästen. Ett alternativ kan vara att tejpa fast bambupinnar i lämpliga längder från din balkong och sen binda samman dem med ett snöre emellan och sen helt enkelt förankra nätet där mellan bambupinnarna.

Det syns heller inte nedifrån tre meters håll, och nej, inte en enda fågel har fastnat i det någon gång.

Ett balkongnät skyddar våghalsiga och nyfikna katter på balkongen eller terrassen. Med ett skyddsnät får innekatten möjligheten att andas frisk luft och sitta i solen. Dessutom blir balkongen en säker plats för katter som inte helt känner till sina gränser.
 

Två glada katter

Visste du att det finns en lag som säger att om du bor på högre upp än två våningar så måste du ha skyddsnät på balkongen, om du har katt.
Enligt Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd (SJVFS 2008:5) om hållande av hund och katt gäller att: Om katter vistas ensamma på en balkong som är belägen mer än fem meter över marken, måste balkongen vara försedd med nät eller liknande för att förhindra katten från att falla ner.
Uppfylls inte detta gäller inte heller djurförsäkringen vid skada.

Men jag har inte nätet för den lagens skull utan för att jag inte vill finna någon skadad katt nedanför balkongen.

En bra och fin sida om katter...
http://www.kattstatus.se

Svarta katter, tabun och skrock
http://gurudas.blogg.se/2014/august/svarta-katter-och-tabun-och-skrock.html

Djurvänner på facebook...
https://www.facebook.com/groups/225198207628976/I väntan på våren så bjuder Filmfreak på söndagsmys filmen Catwoman
 

Den blyga och känsliga Patience Prince förvandlas till Catwoman och blir därmed snabb och smidig som en katt. Hon börjar använda sina superkrafter och balanserar mellan att vara hjälte och skurk, vilket kanske inte är helt bra om man har en pojkvän som är polis... 
 


Skådespelare
Halle Berry, Benjamin Bratt, Sharon Stone, Lambert Wilson, Frances Conroy, Alex Borstein, Michael Massee, Byron Mann, Kim Smith, Christopher Heyerdahl, Peter Wingfield, Berend McKenzie, Chase Nelson-Murray, Manny Petruzzelli, Harley Reiner.


Snabba cash?

 
 
 


Jag mötte ulven


Detta är en Tjeckisk varghund som jag hälsade på när jag var i stan. Denna rasen är så nära släkt med gråvargen så den kan inte skälla. Den är en blandning mellan schäfer och varg som armen avlade fram. Vilket vi alla blev varse när hans husse gick in i en affär. Han ylade så fint som en varg. Många blev rädda då de trodde vargen var i stan. Jag skrämde ett litet barn med att säga "nu är det nog, nu kommer vargen."

Jättefin jycke.

En intressant sida finns här att läsa om rasen.


För mycket månad kvar i slutet på pengarna?För mycket månad kvar i slutet på pengarna efter jul och nyår?

 Köp hem fiskpinnar, pommes frites, sätt på ugnen på 200 grader och lägg lagom portion till dig/er på plåten. Låt det hela vara i ugnen ca. 15-20 minuter (på en höft).
Krydda efter smak och behov.

Kostnad ca 30 kr. till 3 personer.
 
Mer coola recept i kockskolan.
 


Fröken NilssonJag vet du tjuvkikar här ibland :-)
Fröken Nilsson du är saknad. Hör av dig när du vågar stå upp för dig själv och har kastat av dig den paritiserande apan som klänger på dig rygg. Saknar ditt glada humör och våra knasiga upptåg.

Förlåt om jag varit dum!
 


Dina mörkare sidor...

 
Krama din skugga : erkänn dina mörka sidor och försonas med dem

Varför blir vi så oresonligt frustrerade och arga över en väns egoism, en arbetskamrats lättja, ett syskons högmod eller en främmande människas ohövlighet? Debbie Ford skulle säga att denna ilska är en ledtråd till vår egen mörka sida och till de egenskaper och känslor som vi är mest rädda för hos oss själva.

Skuggan är ett omedvetet komplex, definierat som undertryckta och förnekade egenskaper hos det medvetna. Skuggan har både konstruktiva och destruktiva sidor. Den är destruktiv i betydelsen att skuggan består av allt det den medvetna personen inte vill acceptera hos sig själv. Den är motsatsen till våra medvetna egenskaper. En godhjärtad människa skulle exempelvis ha en otrevlig och ondskefull skugga.

Skuggan kan också vara konstruktiv genom att influera oss positivt. Carl Gustav Jung ger historien om Mose och Al-Khidr i 18:e suran av Koranen som exempel. För att inte projicera skuggans egenskaper på andra, betonade Jung vikten av att försöka släppa in skuggan i sitt medvetna, i viss mån. Enligt Jung hanterar individen skuggan på fyra sätt: förnekande, projicering, integrering och/eller transmutation. På grund av dess "motsatsuppbyggnad" symboliseras skuggan oftast i drömmen av en mörk figur av samma kön som drömmaren.

SKUGGA: Det negativa eller skadade egot.

Det negativa egot är alla förtryckta, icke integrerade, illa omtyckta och hatade sidor hos oss själva. Vår skugga bor djupt inne i det undermedvetnas klädkammare, långt bortanför och säkert förvarad från vårt eget omdöme. Skuggan är vår egen "mörka" sida. Det är den delen av oss som agerar ut alla känslor och lustar som vi önskar att vi inte hade. Det som vi inte kan stå för, det vi skäms för och som definitivt inte tål dagens ljus.

Ett exempel, om vi har fördomar kring sexualitet, är det den här delen av oss som agerar den vampiga kvinnan bakom vår egen rygg. Om vi insisterar på att alltid vara snälla, älskvärda och trevliga mot allt och alla runt omkring oss, tar vår skugga över ibland och får oss att uppföra oss på sätt som vi får skämmas över. Det är ett jag som är starkt styrt av känslor, det är svårt att fånga det, för det är halt och glatt som en blöt fisk. Det är helt baserat på rädsla, drama och det kämpar alltid för att visa att det har "rätt", det kan lätt förstöra relationer om det inte tämjs av dess förvaltare.

 
Vår skuggas heliga ändamål är att i vår transformationsprocess påminna oss om de områden inom vår känslojag där vi inte uppnått full integration, de delar av oss själva som vi försöker hoppa över eller lämna bakom oss. Jung kallade det för vår sparringpartner, opponenten som avslöjar våra brister och på det sättet får oss att slipa våra talanger och kraftfulla, goda, kreativa egenskaper.

Närhelst du uttrycker en nedtryckt känsla eller försöker förneka någonting du har det jobbigt med i ditt liv - det kan vara att låtsas som om en förolämpning inte sårade dig, att insistera på att du inte har problem med alkohol när det är helt uppenbart att du är en alkoholist - dessa förtryckta eller inte upplösta problemen går ner och in i det undermedvetna. Det tar oerhörda krafter att trycka tillbaka alla dessa ointegrerade känslor. När ditt skuggjag får en chans, kommer det att ploppa upp sitt fula tryne och försöka äta upp sig själv, dvs du(!), eller på något annat sätt få dig att få insikt om dess existens. Skuggan är den som får oss att vakna, förr eller senare kommer den att väcka dig ur din sömn och få dig att sluta att förneka alla dolda och omedvetna delar av oss, som får oss att agera på sätt som vi aldrig hade kunnat drömma om.

Vårt ömsesidiga beroendebeteende kommer från skuggans rädsla och dess illusioner om hur det "tror" att man ska älska och bli älskad. Så länge som vi inte är medvetna om hur detta fungerar, dvs vi upptäcker dessa beteenden och tar dem till oss som våra egna, så är det högst troligt att de kommer att agera ut, manipulera och på andra sätt relatera genom "brist"tänkande och negativt beroende från denna orena del av vårt ego, vår skugga.

När vi accepterar och integrerar skuggan "smälter" den och blir lättare och lättare att hantera. Vi kan fortfarande svänga mellan negativa och positiva känslotilstånd, men våra liv blir mycket lättare att hantera när dessa extremer, som tidigare tagit över våra liv, mildras. Och när skuggan visar sig, är vi inte längre offer för dess nycker och extrema lustar, vi kan lugnt närma oss den och lyssna till dess budskap och önskemål. Utan att behöva spela ut den alls. Vi behöver lära oss att skuggan kan vara en av våra bästa vänner.

ACCEPTERA DIN SKUGGA SOM EN MEDVETEN PARTNER (Skuggan som en "symbol" eller ett "symptom")

Skuggan är vår passionerade respons till livet självt. Vårt hjärtas intensitet som föds ur det lidande som vi har tagit på oss, så att vi helt och fullt kan bli del av mänsklighetens djupaste sorger och problem och transmutera detta. Bli hela.

Det är den första arketypen vi möter på vår resa mot helhet och fullkomlighet. Det är den första som blir verklig för oss. Den agerar på ett så fruktansvärt sätt, att vi helt enkelt måste uppmärksamma den. Jung trodde att vi möter skuggan genom att gå igenom en väldigt smal och trång dörr - en dörr som de flesta helst vill undvika. Men det är inte möjligt att undvika den här dörren. Tills dess att skuggan är uppmärksammad, förd ut i dagens ljus och accepterad med kärlek och förlåtelse, dvs, integrerad, så är det den som styr - och kanske till och med förstör - våra liv. Den stör och interagerar negativt med våra medmänniskor på sätt som gör att vi är otydliga, luddiga, aggressiva, överdrivna, självgoda, narcissistiska, deprimerade, ja, vi är offer för våra undermedvetna beroenden och överdådiga beteenden.

I vår inre psykiska verklighet är, enligt Jolande Jacobi, Jungian, den arketypiska Skuggan en symbol för en aspekt av vårt jag. När vi inte kan hitta ett naturligt sätt att arbeta med vårt skuggjag genom drömmar eller på andra sätt, kommer den att bli ett symptom i den yttre världen. Den blir ett konstigt beteende, en sjukdom, ett beroende. Den kommer att uttrycka sig på ett eller annat sätt.

I de gamla kulturerna var det shamanernas och medicinfolken som anordande ceremonier och ritualer där skuggjaget fick utrymme att uttrycka sig genom transdanser, ceremonier och sessioner inducerade med hjälp att trummor, sång, enteogener, mantran, genom längre tids fasta eller lång vaka, etc. Dessa var heliga ceremonier för integration och helande där skuggjaget på ett naturligt och säkert sätt fick uttryckas och välkomnades.

Tills dess att skuggjaget är medvetandegjort, kommer det att skapa känslomässiga explosioner och katastrofer för att få uppmärksamhet. Eller bara för att lätta på trycket. Det finns där, på tröskeln till vårt undermedvetna jag, och reflekterar vår blinda sida tillbaka till oss. Vi måste lära oss att omfamna skuggan utan att försöka vinna den till vår sida. Den är vår lärare och ska så vara. Det är ofta så att vi inte kan höra de mest omtänksamma ord och gåvor från vår omgivning och våra vänner. Vårt skuggjag poppar upp och skakar liv i oss så att vi får bort de blockeringar som gör att vi uppfattar illusion istället för den verkliga sanningen som alltid finns runt omkring oss.

Skuggan är känslomässig till sin natur. Inte en sak eller en person som vi kan känna konkret. Den består ofta av våra sexuella och aggressiva lustar och extrema ingivelser , de kan vara de otämjda aspekterna av vår mänskliga/djuriska vilda natur. Eftersom våra sexuella och aggressiva lustar är de två aspekter av vår mänskliga natur som vi har svårast att integrera och dem som vi inst repekterar, så är just de oftast de aspekter som agerar på mörka sätt.

Skuggan tar, enligt Jungianen Marie-Louise von Franz, ofta formen av lathet, girighet, avund, svartsjuka, lusten till prestige, överdriven vilja att bli sedd och berömd, aggressioner och liknande plågoandar. Den värsta är kanske oförmågan att känna glädje och tacksamhet för de gåvor som ges till oss varje dag. Depression. När vi ignorerar vår skugga är det som att öppna en dörr och låta dess negativa krafter såsom vrede, avund, sexuell lättja och lösaktighet, självförnedring eller självömkan bara kliva rakt in. I svunna tider var dessa krafter kända som demoner eller onda andar.

När vi försöker förneka vår skugga växer den och blir större. När vi istället integrerar den, når vi stabilitet och vårt medvetande expanderar. Vi gör oss av med ensidig självgodhet och blir alltmer flexibla istället för defensiva och rigida. Om det känns som om din skugga är svår att acceptera eller om du har problem att hitta den alls, kan det vara en god ide att ta hjälp av en terapeut som skickligt kan arbeta både med skuggjaget och med din ljusa sida, någon som är väl bevandrad i den vilda djungel som människan måste resa igenom innan vi kan förverkliga vår fulla potenitial. Jung skriver så här:

"Alla har en skugga, och ju mindre den får vara sig själv och integreras i individens medvetna liv, desto svartare och massivare blir den. I slutändan blir den till en omedveten, hemsk sköka, som förstör våra mest välmenta intentioner." (utdrag ur EMBODYING SPIRIT, pg. 131-133).

Ditt Observerande Jag är den närvaro i dig som tämjer skuggjaget, den mörka, oälskade, olevda delen av dig. Din skugga är ett konglomerat av de egenskaper du ogillar eller hatar och föredrar att se hos andra, men så klart, aldrig hos dig själv. Skuggan består av de delar av ditt psyke som skadats eller aldrig fick mogna fram och de delar av dig själv som du nu skäms för. Du har förskjutit dessa delar av dig själv. Ditt psyke har byggt upp ett starkt försvar så att du inte ska behöva titta på dessa delar av dig själv.

Men att ignorera dem, betyder inte att de kommer att försvinna. När de förnekas, så växer de sig starkare- instängda i det omvevetnas mörka garderober. Skuggans delar av dig själv - vanligtvis din ilska, elakhet, hysteri eller förbjudna sexuella fantasier - gömmer sig alla precis under ytan av ditt undermedvetna. Dessa sidor agerar i ögonblick när dina försvarsmekanismer är försvagade. Det kan vara när du inte ätit på länge, när du inte sovit på en längre tid eller när du är under mycket stress och påtryckning och känner dig hjälplös eller försvarslös. Under dessa omständigheter kan den släppas loss i en okontrollerad överreaktion som kan vara oerhört genant. Ju mer den trycks ner, desto starkare är dess kraft när den väl sliter sig lös. Det är som en tryckkokare, ditt skuggjag pyser och fräser av alla fördämda känslor som du försöker förneka eller känner dig för skamsen för att utforska i dagens ljus.

För att nå förlösning måste vi, förr eller senare, göra vår skugga och all den rädsla och det förtryck som den är associerad med till vår vän genom att medvetandegöra den. För att läkas, måste skuggan exponeras och accepteras för precis vad de är och vad den står för. Först då, paradoxalt nog, behöver den inte uttrycka sig så dramatiskt och extremt, men den kan fortfarande göra sig hörd då och då. Den kommer alltid att vara din mörka sida.

Din skugga är anti-tesen till ditt kreativa, skapande jag. Den är din sparringpartner som gör ditt liv till ett äventyr. Den tvingar dig att rensa bort det som inte fungerar i designen av ditt liv. Den tvingar dig att titta på och undersöka det som du helst vill ignorera. Dess heliga funktion är att tvinga dig att arbeta dig igenom den mörka sidan av dig själv, så att den energi som sitter fast där och är stagnerad kan släppas fri på sunda och skapande sätt. När du gjort detta kommer den att välsigna dig med dess andliga gåva: den frigör din vitala kraft.

Att ta hand om din skugga liknar väldigt mycket att ta hand om och älska ett hyperaktivt barn. Vi lär oss att uttrycka våra sanna känslor i trygga mijöer, vi ser hur de fungerar, vi föråter oss själva och andra och vi lär oss att acceptera alltihop, om och om igen...tills dess att våra energier är balanserade och kan användas för goda ändamål. Detta är integration.

När du känner och ser tecken på att du är på väg att överreagera, kalla in ditt Observerande Jag för att medvetet beskåda det som håller på att ske. Du kan göra detta symboliskt i ditt sinne, eller du kan agera ut det i den yttre världen. Var oerhört försiktig när du väljer att spela ut ditt skuggjag, att låta det agera i den yttre världen kan ställa till mer skada än nytta. Om du helt enkelt inte kan kontrollera dig själv och låta bli att spela ut det, så behöver du lära dig hur att hantera detta eftersom ditt skuggjag då är starkare än vad du själv är. Du är då ett offer helt i händerna på dessa destruktiva krafter.

I arbeta med vår skugga kan vi lära oss att ha en pågående dialog med de olika rösterna som skuggan har, tillsammans med alla de hemska bilder som utmanar oss då vi aktivt föröker förgöra en desturktiv vana. Genom att flargöra dessa bilder och befria vår energi, kommer vi slutligen att kunna integrera vår skugga så att den till slut inte längre hotar oss alls. Den har blivit en god vän och lärare.

Källtext

A-C Stewart, fri tolkning och översättning av ett utdrag från BECOMING A PRACTICAL MYSTIC.

Relaterad facebooksida:
Gryningszonen.
 

Bakom molnen skiner solen
 


Im not Superman, but...


Ikväll fick jag nytta av mina sjukvårdskunskaper. En snubbe hade tagit en överdos på bussen hem. Inte nog med det så trillade jag innan dess på en väska i gången och landade mitt framför patienten och stukade vristen.

Problemet med tablettmissbruk är att det tar 30. till 60 minuter innan det verkar så därför tar många ods när effekten uteblir och tar en tablett till då  de trodde det var svag effekt. Röka och injecering går direkt ut i blodet nämligen, med inte piller, de ska ju smälta sakta i magen först.

Men jag tror vi båda reder oss. När vi ändå snackar om droger och sånt trams så har jag blivit ombedd av en annan brukare att bli kontakt- och stödperson till en honom. Vet inte om jag ska nappa ännu.
Men jag har hört jag har god hand med människor och djur också för den delen som seglat lite snett.

Tidigare blogginlägg om Spice.
LSD som kemiskt stridsmedel.

Facebook artikel "Angående psykadelika och andlighet..."

Tidningsartikel om den nya livsfarliga drogen "Superman ectacy"Fotbad iof

Skakad, men inte rörd. Årets första dopp. Fotad av Satyam.
 
 


Lite värre än gangster rap. Terror rap, som inte har något att göra med religionen islam.


Truppmina 12Så kallad pedagogisk uppmaning.

 I Sverige har nästan alla män tack och lov lärt sig militär stridsföring i alla miljöer och bekämpa fiender om det blåser hårt.

Lite lumparbilder :-)
 


Insomia?Årets första fullmåne står i kräftans tecken den 5/1. 05:53, om ni sovit dåligt inatt sååå...Klicka på bilden ovan om du känner för att spara månkalendern i större format.

Överkursen om månen i olika traditioner... Jag lade ner rätt mycket tid för inga pengar alls för den artikeln. Varför jag gjorde det? Jag hade sett så många "månkaledrar" som valsar runt på internet, främst då på facebook.  Jag tänkte då, detta kan jag göra bättre och detta med bara en bild från vår syster måne med min mobil och en hel del bakgrund koll och . ..
What ever. ;-)

Cheers my alien sis & bro.


https://www.facebook.com/gryningszonen
 


Litta kallt om fötterna bara


Varit på balkongen barfota, i kallingar och t-shirt och städad min sköldpaddsdamm Kl. 01:05 i 3.5 graders värme. Den var ju full igen av smutsigt vatten från allt regn.

Naturligtvis är de inne inomhus i ett stort akvarium sen i höstas.:-)


Gosh

 
Vilken motherfucking galen och upp o nedvänd julhelg jag haft och med vilka vildingar jag snurrat med. Med allt från kampsportare, brandmän, "hugs" och skogstokiga ravebrudar. Ha.
 
 


Bondepraktikan - Januari månad

 

Januarius, Thorsmånad, hafwer 31 dagar. 

Dagen är 8 timmar och 10 minuter lång. Och solen löper i Wattumannen, och är deruti från den 10 dagen Januari intill den 10 dag Februari. 

Thorsmånad säger:

Jag röker mitt kött i denna tid, Jag äter och dricker förutan nit, Intet blod will jag nu af mig låta: Förthy, i denna månad månd` det ej båta.

 I denna månad är det godt att dricka en god dryck win fastande, och skall man fastandes bruka heta örter, som ingefär, peppar, neglikor, napaticum, och är det godt att låta slå lefwerådran på den wenstra arm, eljest är det intet godt.  

I Wattumannen är det icke godt att bygga hus, att flytta hus, att gifwa sig i äkta stånd eller göra bröllop. Det är ondt att taga läkedom på skenbenen. Ett barn, som födes uti Wattumannan, hafwer goda seder, och är i anseende, och kan wäl tala för sig, är stilla och tiger gerna, hwad som han wet är lönligt är det tiger han med, tror hwad som man säger för honom, och är frimodig, lättsinning och godwillig, han far med sanning, hatar lögn och dem, som bruka lögn, han får gerna ett ärr eller tecken på den ena armen, eller på sina naglar. Han blifwer den den bästa bland bröder, öfwerlefwer också sina föräldrar. Hans barn blifwa enfaldige, och låta sig wäl tukta, han skall ock förkränka många qwinnfolk.

Uti Wattumannen är han glad, lättsinnig och med ett fritt mod. Uti Fisken hafwer han lycka och winning till sjös. Uti Krabban blir han sjuk. Uti Jungfrun är hans dödstid. Uti Wigten hafwer han lycka till att wandra. Uti Skorpionen blifwer han rik. Uti Skytten hafwer han lycka till allt det, som han gör. Uti Getebocken skall han intet begynna, ty det är honom alltsammans olycksamligt. Och om han lefwer 32 år, då blifwer han 60 år gammal.

 

Texten är hämtad från 1875 års Bondepraktika.

 

  

 Ps.

Önska dig något inför det nya året i den virituella Önskebrunnen...

 
 


In memorial of the dead at Piper Alpha `88

Jag satt och kollade på National geographic channel, -Sekunder från Katastrofen-Explosionen i Nordsjön på TV idag 14:30 och fick en flashback till Piper Alpha 1988 och historiens största oljeriggskatastrof där 167 människor förlorade livet. Jag jobbade som sjöman då och befann mig på plats där 1988. I vattnet runt oss flöt kroppar och en massa bråten.
Det var en konstig känsla i luften efteråt. Det kändes som en massa förvirrade "spirits" surrade i luften och ingen på bryggan tjafsade och var stora i käften som vanligt på båten som jag jobbade på. De kände också det i luften. Men vem fattade.
Tänk att man var med vid en av de största katastroferna i modern tid.

Mina tankar är hos dem nu och ute i nordsjön.

R.I.P.Se en dokumentär i tre delar om katastrofen här...


Årskrönikan

En avskedssalut för 2014

Alla bloggar av dignitet har ju en resumé för året som gått. Jag måste erkänna att år 2014 har nog varit ett relativt dåligt år för min del. Jag har listat några inlägg och siande som kanske kan vara av intresse nedan. Kom ihåg att den enda sanna glädjen är skadeglädjen ;-)
Följ gärna bloggen via facebook. det förekommer alltid lite bonus material där till alla hängivna "bloggfans". Där finner du också andra facebooksidor som jag är skyldig till. Kolla under "Gillas av den här sidan" i vänstra menyn.


Äret 2014 ur mitt grodperspektiv månad för månad. Grodan (även om en del grodor delges dig) heter inte Kermit Detta är en av mina pilgiftgrodor som numera bor på Tropikhuset i Helsingborg.  Några oegoistiska insatser har jag dock åstakommit under året.Denna bloggen är ju lite speciell då den också fungerar som en ventil för min författarådra och tvilling som jag är blir det ju en hel del artiklar.

Bloggperspektivet för 2014, "enjoy the shitride".
Januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november och slutligen december.
7 i bägare. Erotica tarot.

Året som gick enligt tarotkorten. Läs vecka för vecka här.


Bondepraktikan var under långa tider en av vårt lands mest omtyckta folkböcker.

Innehållet utgöres till stor del av väderleksspådomar och förutsägelser om årsväxten.SMHI påpekar att väderspådomar som förekommer i Bondepraktikan ibland kan ha vetenskapliga orsaker som bakgrund.
Boken utkom första gången i Tyskromerska riket 1508. Den bestod då av ett tiotal sidor vädersiande, därefter har råd tillkommit även inom andra områden, exempelvis åderlåtning.
Den första kända svenska utgåvan utkom på 1660-talet.
Sedan boken trycktes i nyutgåva 2010 har nära 11.000 exemplar sålts. Stockholm är underrepresenterat i försäljningsstatistiken, Kronoberg överrepresenterat. Den enkla slutsatsen är att väderintresset är störst i glesbygd.

Läs Bondepraktikans siande om årets alla månader...

 
 
En styck stor lyckospark till er alla inför det nya året :-)


Sista tarotkortet, v. 1

 
 
 Tarotkortet för vecka 1, 29 december till 7 januari är fyra i bägare

Ledord
Vällevnad

Jaha mina vänner nu är detta den sista dragningen för detta tarotprojektet. Cirkeln är nu sluten med början med tarotkortet Universum och nu slutar hela projektet med ett fyrfaldigt skål för alla vårans lycka inför det nya året 2015. Det skulle vara kul att få lite respons på detta ett-årsprojektet från er läsare. Från min sida har det känns förppliktande ibland och ibland bara en trevlig rutin. Har du blivit intresserad av tarot efter detta året? Besök min sida Spåkulan http://gurudas.se/webbtarot/ för att fördjupa dig i ämnet eller så kan du spå dig gratis direkt online där och att inte att förglömma boken "Erotica tarot" som du kan ladda ner gratis i PDF format. Hela detta årets spådomar här bygger på tolkningar hämtade från vår bok.
Du kan finna hela år 2014 tarotlärdomar här... 
http://gurudas.blogg.se/category/veckans-tarotkort.html 
Läs mer om detta årsprojektet här...
http://gurudas.blogg.se/2014/january/veckans-aha-upplevelser.html


Väl mött. :-)

Grundtolkning:
Det här kortet visar på mättnad, att man har nått en viss nivå när det gäller känslor. Nu är man nöjd med att det inte krävs något mer ifrån en. Kan även visa på sökande av stillhet, att få vara för sig själv och slippa ge till andra.
Fyra i Bägare dyker upp när man känner att allting är enformigt. Man börjar ta allting för givet och man kan inte finna någon emotionell lycka eller tillfredsställelse längre. Allt känns tråkigt. Man blir apatisk.

Kortet kan också stå för känslan av att få för mycket av det goda och att man inte längre uppskattar det man har.

Kortet kan ibland symbolisera hemliga tankar och hemliga begär.

Det kan hända att kortet dyker upp för att berätta för frågeställaren att man inte har fått den uppskattning eller uppmärksamhet som man skulle vilja ha. Samma historia upprepar sig och ingenting som är nytt händer.

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Fyror står för stabilitet.

Allmän tolkning - Fyra i Bägare står för trötthet, motvilja eller avsky, som inte kan tas bort.

Jobb - På jobbet är det inget roligt och spännande som händer längre. Du undrar varför du går dit överhuduvtaget. Om du söker jobb, känns allt meningslöst och du tror inte på att du kan hitta jobbet som passar just dig. 

Ekonomi - Du struntar i ekonomin och du tar inte hand om det som skall göras.

Erotisk antydan:
Stressa ner låt dig få vara i din ensamhet, ställ inte upp på andras krav så lätt när de vill ha sex. Du och ingen annan avgör när- och med vem du vill ha älskog.
Du är inte intresserad av kärlek och relationer. Om du befinner dig i en relation, kan du få en känsla av att du har fastnat i fel relation. Gräset är grönare på andra sidan, men du har inte ork eller kraft att förändra din situation.

Relaterad facebooksida
Grynings-zonen...
https://www.facebook.com/gryningszonen
    
Beställ ditt horoskop i webbshopen… 
http://gurudas.blogg.se/2008/august/lite-utgaver-jag-gett-ut.html
 

 
 
 


The untold story of mr G

 
 


Detta var vårt hus i en stad jag bodde i innan, i Karlshamn med Patricia och min fader. Björken var bara 40 cm. hög när vi satte den. Hela övervåningen hyrde vi ut till samhällets olycksbarn, verklighetens "misfits".


Vårt enkla julbord.

Jag har varit och haft lite jul hos min gamle fader i en gammal hemstad och delger ger dig lite bilder och lite historia.
 
 
Carl Gustafs kyrka på Karlshamns torg, klar 1702. Innaför dessa murar har vi nog syndat mer än en gång under punk perioden. Enligt legenden så hade  de en stupstock vid grinden förr i tiden där den som gjort något "ogudaktigt" fick stå under södagsmässorna och folk som gick och kom kunde sparka dem i röven eller pussa på den som satt fast.En magisk plats ut mot havet och under ekarna. Här kändes det lockande att filosofera på svunna tider.
 


En plats vi kallade offeraltaret. Här hade jag och mina vänner ett och annat att säga under "tinget" under några bägare mjöd.

 
Även vid kustlinjerna har vi våra tiggare.


"Landsförädarna" Carl Oscar och Kristina blickar mot Amerika.


Inte ens småstäderna är förskonade från "synd" Mac Dragans striptease bar. 
 

När man snackar om trollen. Jag talade med en tjejkompis som bott i denna staden och hennes namn är Emelie och kommer ursprungligen fån Göteborg och bodde här på Sternö som syns i bakgrunden. Jag lovade att smsa henne lite bilder.
Emely Raven hette båten från Göteborg.


En gammal vän till mig, Sjökan, har tagit över det gamla rockstället Companiet och döpt om det till Live entertainment. Dampungarna spelar där i morgon, där Sjökvistan själv lirar i. 
 

Min gamle vän och tillika musikern och pingisliraren Niklas och hans lilla familj hälsar er.


Blekinges landskapsträd är eken. Här visar hon sin skönhet ;-)
 

Jag var också på en anställningsintervju i Lund och visar dig en bild på deras domkyrka som ligger mitt i city. Lunds domkyrka har fascinerat besökare sedan 1100-talet. 

 

Nu är det hemgång till mitt bo i Skåne.

Hoppas ni haft en fin jul.
 Joina Dekenans af Gurudas på Facebook
Spådomsorakel


Blogg besökare:
Totalt:
Denna månad:
Veckans nyfikna:
:
Online just nu:

F.B.chat

Sponsra?


Är du en manlig eller kvinnlig bloggbesökare?
Man
Kvinna


Gratis toppfilm


Sök i arkivetFollow on Bloglovin

Joina Dekenans af Gurudas på Facebook


eXTReMe Tracker

RSS 2.0